Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו באמת, מה אתה לא מבין- זה נורא פשוט: הסטטיסטיקה אומרת שבני 17 מעורבים ביותר תאונות? לא ניתן להם לנהוג.

בשלב הבא-נשלול את הרשיון לכל הגרוזינים. הרי ידוע שהם נוהגים שיכורים.

אה, וגם לכל הכורדים, הרי ידוע שהם אלה שהכי הרבה פותחים דלתות על מכוניות בחניה.

יש לי עוד כמה רעיונות.

תגיד לשר שיפנה אלי.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מי שנוהג ח*א בגיל 18 ינהג עוד יותר ח*א בגיל 17. אני בעד ההצעה הזאת, ואם נכללים בזה כל הילדים שמסתובבים על קטנועים בגיל 16 אז בכלל טוב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אני תומך ב100%!

צריך להגביל אותם ולעשות בגרות חובה בנהיגה ותרבות נהיגה כי רוב הילדים בני ה17-19 שנוהגים הם בלי הבגרות הנפשית לא לנסוע כמו חיות שלא מתחשבות ורק רוצות להראות כמה גדול יש להם.

אני בכלל הייתי מתנה רישיון באופנוע ברישיון על מכונית.

איך יכול להיות שמישהו ינהג על רכב "לא שגרתי" (אופנוע), כשהוא מוקף ברכבים גדולים יותר שהוא לא מבין?

למכונית יש גודל שונה, התנהגות שונה וטווח ראיה שונה של אופנוע. הם צריכים להבין מה עובר על נהג מכונית כדי שיוכלו לנסוע לידינו.

(אגב, גם הפוך זה עובד. הייתי ממליץ לנהגי מכוניות לקחת קורס על אופנוע כי זה יעזור להבין טוב יותר את הרוכבים)

פורסם

נמחק ציטוט מיותר

הנה עוד חכמולוג שחושב שצריך להקשות ולהיות פרופסור רק כי לו כבר יש רישיון ולשאר לא חשוב אם יהיה.

גיל העלאת הרישיון לא יעזור. חינוך דור הצעיר לזהירות בדרכים+מסלולים עם תרבות מוטורית מתאימה ותשתיות יותר סלחניות הם הפתרונות. ולא אקמולים.

פורסם

אני חושב שבמקום להעלות גיל צריך לחנך יותר טוב, כיום יש שיעורי תעבורה שהם לא ממש מלמדים משהו.

אני יודע שיש בתי ספר בכתה יב' מביאים מישהו מבית לווישנשטין שמספר את הסיפור שלו וככה פועלת המדינה עם כל הקמפיינים שבמקום לחנך הם מזעזעים את הנוער(לא שזה עובד כי אתה חושב על זה ברגע שמדברים אבל בערב זה כבר לא מעניין).

אני חושב שצריך להתחיל עם חינוך על תרבות נהיגה כבר בגיל 15 כיוון שבגיל 15.5 אפשר ללמוד על אופנוע ובגיל 16.5 ללמוד על רכב ככה שאם מתחילים ב15 יהיה כבר ידע, לדוגמא כשאת הכתה שלנו התחילו ללמד שיעורי תעבורה כבר הייתה לי תיאוריה והתחלתי ללמוד נהיגה כבר, בנוסף השיעורים היו לא רציניים מסבירים לך על מנות שתיה וכמה אחוז מותר בדם.

הגיל לא ישנה כלום כי מה שקורה באלה שעושים שטויות בגיל 17 זה כי הם עכשיו קיבלו רשיון והם בהתלהבות של הרגע ואם יעלו אותו ל18 זה פשוט ידחה לגיל 18.

פורסם

הצעה לא ריאלית, רוב העם (השפוי) מתגייס לצבא בגיל 18.

מצב כזה יכול למנוע מהרבה מאוד אנשים (בעיקר החיילים הקרביים) להיות ללא רישיון עד שחרורם מהצבא וזה בטוח לא הוגן כלפיהם.

נהיגה פראית היא לא בהכרח עניין של גיל, היא בעיקר בעיה של חינוך לקוי.

אם יקשו את רמת התיאוריות אני בטוח שזה ימנע מהרבה דפ"רים שנוהגים כמו חיות לעלות על ההגה.

פורסם
אני תומך ב100%!

צריך להגביל אותם ולעשות בגרות חובה בנהיגה ותרבות נהיגה כי רוב הילדים בני ה17-19 שנוהגים הם בלי הבגרות הנפשית לא לנסוע כמו חיות שלא מתחשבות ורק רוצות להראות כמה גדול יש להם.

אני בכלל הייתי מתנה רישיון באופנוע ברישיון על מכונית.

איך יכול להיות שמישהו ינהג על רכב "לא שגרתי" (אופנוע), כשהוא מוקף ברכבים גדולים יותר שהוא לא מבין?

למכונית יש גודל שונה, התנהגות שונה וטווח ראיה שונה של אופנוע. הם צריכים להבין מה עובר על נהג מכונית כדי שיוכלו לנסוע לידינו.

(אגב, גם הפוך זה עובד. הייתי ממליץ לנהגי מכוניות לקחת קורס על אופנוע כי זה יעזור להבין טוב יותר את הרוכבים)

אם זה יעזור במניעת תאונות דרכים (ופחות נפגעים והרוגים) - אני בעד.

מצד שני, ראיתי היום רכב שכור, שישבו בו בני 20-22 לערך, והיה צריך לקחת אותם (כמו שהם נסעו) מהרכב לבית המעצר מיידית (הפרעה לתנועה, חיתוך נתיבים בצורה מסוכנת, השתלבות בנתיב ברגע האחרון, נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית, נסיעה שבוודאי עברה את המהירות המותרת בעיר ואולי גם את זו המותרת מחוץ לעיר), ככה שאני לא כ"כ בטוח כבר אם זה משנה שיוציאו רשיון בגיל 17 או 18.

alfa 156 2.5.

פורסם

הייתי תומך אם בישראל לא היה גיוס חובה לצבא בגיל 18.

שאנשים יתגייסו בלי רשיון נהיגה לצבא זה לא ריאלי, תוך כדי הצבא רק כאלו בג'ובים של שקר כלשהו שיוצאים הביתה כל יום ב 3 בצהריים יכולים לעשות רשיון, השאר סתם ידפקו עד גיל 21.

ובגיל 21 צריך לעבוד כדי לממן לימודים/טיול, אבל בשביל שבעבודה כלשהי יפזלו לכיוונך, אלא אם אתה גר ב 3-4 מקומות נדירים בארץ שהתחבורה הציבורית בהם עובדת, אתה צריך רכב שיביא אותך בזמן לעבודה ושלא תאחר.

העלאת גיל הרשיון תיצור מלכוד לצעירים, במתכונת הנוכחית- אני נגד.

פורסם

לא ריאלי בארץ שלנו, והאמת גם שאין סיבה לעשות זאת.

גיל 18 או 17 לא כזה עקרוני, שוב פעם צריך לשנות את תוכנית לימוד הנהיגה הקלוקלת ולא להאשים את האנשים שהם לא בוגרים מספיק בשבילה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
הצעה לא ריאלית, רוב העם (השפוי) מתגייס לצבא בגיל 18.

מצב כזה יכול למנוע מהרבה מאוד אנשים (בעיקר החיילים הקרביים) להיות ללא רישיון עד שחרורם מהצבא וזה בטוח לא הוגן כלפיהם.

נהיגה פראית היא לא בהכרח עניין של גיל, היא בעיקר בעיה של חינוך לקוי.

אם יקשו את רמת התיאוריות אני בטוח שזה ימנע מהרבה דפ"רים שנוהגים כמו חיות לעלות על ההגה.

הוצאת לי את המילים מהפה.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
הנה עוד חכמולוג שחושב שצריך להקשות ולהיות פרופסור רק כי לו כבר יש רישיון ולשאר לא חשוב אם יהיה.

גיל העלאת הרישיון לא יעזור. חינוך דור הצעיר לזהירות בדרכים+מסלולים עם תרבות מוטורית מתאימה ותשתיות יותר סלחניות הם הפתרונות. ולא אקמולים.

לא, הנה מישהו שהוציא רישיון בגיל 18 וחצי וחושב שזה רעיון טוב.

אני מכיר כמה וכמה ילדים בני 18 (אפילו חברי פורום) שפשוט לא יודעים לנהוג אבל חושבים שכן יודעים.

זה מפריע, זה מטריד, זה מסוכן וצריך לחנך אותם יותר טוב.

אני מסכים עם PIKA שבארץ זה טיפה דבילי כי יש לנו את כל עניין הצבא, אבל בכל מקום בעולם זה עדיף.

פורסם

אולי יהיה עדיף להעלות את גיל האלכוהול(ושיאכף) כמו בארצות הברית ושיהיה פער בין גיל הרשיון לבין גיל השתיה וכך נמנע מעוד גורם גדול בתאונות וגם ימנע בעיות אחרות שנגרמות בגלל האלכוהות(דקירות בגלל סיגריות וכו').

פורסם

אם נותנים למישהו בן 18 רובה אז ובטח ובטח שיתנו לו את החופש לקנות אלכוהול וסיגריות.

תאמין לי שהדבר האחרון שאנו רוצים זה למנוע מחייל שסגר שבת או שתיים את החצי ליטר מהחבית.

באנשים שדוקרים יש לטפל נקודתית, הם בד"כ משתייכים לזן הערסים ודיי קל לזהות אותם.

לא כל צורכי האלכוהול הם דוקרים בפוטנציה.

• תוכן חדש...