Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראו בתור מישהו שיש לו בן בגיל הזה אני יכול להגיד לכם בלב שלם שזה ממש לא בסדר אם יעשו את זה. הבן שלי לא דוגמא הכי טובה אבל יש הרבה ילדים שהם מאוד עצמאיים בגיל הזה, הם עובדים, לומדים, עושים סידורים עבור ההורים ועוד הרבה דברים לכן הם צריכים את זה. גם אי כמו לרדת מהאוטו האישי (או האוטו פוזה של ההורים :twisted:) שלך לנשף.

הרעיון לעלות את הרישיון לגיל 18 הוא מבורך. אין גם בעיה מבחינתי לעשות בתי ספר לנהיגה וסידור עם הקרביים (ע"ח הפיקדון אולי ?) שיוכלו להוציא רישיון. כל ג'וב שאינו יומיות והוא נמצא במקום שבו יש מורי נהיגה שמגיעים יוכלו להסתדר יופי. זאת לא בעיה.

מה שכן, ואני אשמע קצת גזעני זה להקשות קצת על תהליך הרישיון עם ערבים. על רובם אני לא מאמין שהם נוהגים איך שהם נוהגים ואיך הם בדיוק עברו טסטים. לפי דעתי הם צריכים לעבור טסט אצל רב בוחן כי חייב להיות איזו קומבינה. לא מזמן חזרתי ברחוב יפת ביפו. עברתי איפה שגלידה ויקטורי ובאתי לעלות את העלייה שבמהירות של 80-90 קמ"ש באה אליי מאזדה לנטיס 323 'משוברת'. סטיתי ימינה והוא שיפשף לי את הדלת. ישר באתי לראות מה המספר שלו והצלחתי לרשום אותו. אחרי שהביאו לי כוס מים ונרגעתי נסעתי לתחנה גדולה מאוד במרכז שמפקדה הוא חבר יקר שלי. לא לקח הרבה זמן עד שעצרו אותו משתולל בסמטאות יפו על 100 קמ"ש. למזלי אצלי זה נגמר טוב שהביאו אותו ותבעתי ממנו את כל התיקונים על הרכב. תבינו שזה לא נובע מגזענות, זה נובע מהמציאות. יותר מידי ערבים וערסים ולפעמים גם ערסים-רוסים (תופעה חדשה) נוסעים כמו פרזיטים ! אולי להקשות על התאוריה ? אני לא יודע מה הפיתרון לחיות האלה.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

....אני בכלל הייתי מתנה רישיון באופנוע ברישיון על מכונית... (אגב, גם הפוך זה עובד. הייתי ממליץ לנהגי מכוניות לקחת קורס על אופנוע כי זה יעזור להבין טוב יותר את הרוכבים)

אכן. עשיתי רישיון על קטנוע 10 שנים לאחר שקיבלתי רישיון, ואני מוכרח לציין שהדבר שינה מאד את צורת הנהיגה שלי - גם במכונית (מהירות התגובה ושימת לב לפרטים עלתה) וגם בקטנוע (לעומת רוכבים אחרים). למשל, אם אני יודע שאני עובר את הרמזור, אני לא אדחף עם הקטנוע בין המכוניות גם אם אני העשירי בתור. אם אני יודע שלא אספיק להגיע ראשון - אני בכלל לא משתחל כדי לא להגיע למצב שבו אני בדקה ה-90 משתחל לפני מכונית שמתחילה לנסוע. משמש גם בהרבה תנועות גוף וסימונים לנהגים.

סובארו ג'אסטי 93', 2000-2010, יהי זיכרה ברוך

פורסם
הוא מקבל רובה מאותה סיבה שהוא בן 18, הוא עדיין צעיר, כניראה עוד לא הספיק להקים משפחה ונתון להשפעה אני לא מאמין שאם גיל הגיוס יהיה לדוגמא 30 יהיו הרבה אנשים שישמחו לשרת יחד עם הרובה והסיכונים הכלולים בזה.

כמו כן אפשר להגיד מה ההגיון בלתת למישהו אחריות על רובה שבלחיצת הדק הוא יכול להרוג בן אדם אבל לא נותנים לו להסיע יותר מ2 אנשים באוטו.

חלאס עם הטיעון הטפשי הזה. זה רק מראה כמה אנשים לא מבינים את גודל האחריות הכרוך בתפעול כלי רכב!!

הלוואי ומישהו פה היה לוקח את ההגה בידיים באותה רצינות ויראת כבוד כפי שהוא לוקח נשק בידיים.

רבאק, אני עשיתי מסלול ביחידה מובחרת ובמשך 20 חודשי הכשרה לא שיחררתי ולו כדור אחד בודד ללא השגחה של סמל צוות וקצין ממונה. למדתי לכבד/לפחד/להעריך ובעיקר להפנים את המשמעות של הכלי המשחית שמונח לי בידיים, בין אם זה היה רוגר 0.22 חלשלוש עם משתיק קול ועד בארט 0.5 קטלני. שניהם יכולים להרוג ואת השימוש בשניהם יש לאפשר רק למי שמבין את גודל האחריות, בדיוק כמו קיה פיקנטו קטנה ואסקלייד מפלצתית.

הלוואי והיו מחנכים נהיגה (בניגוד ל"מלמדים" נהיגה) כמו שצה"ל מחנך לשימוש נכון בנשק. אולי אז אחוז התאונות בכביש יצמצם פערים לכיוון אחוז התאונות בנשק.

פורסם

נמחק ציטוט מיותר

אני רק אדגיש כדי שיהיה ברור שאלו מילים כדורבנות:

"חלאס עם הטיעון הטפשי הזה. זה רק מראה כמה אנשים לא מבינים את גודל האחריות הכרוך בתפעול כלי רכב!!

הלוואי ומישהו פה היה לוקח את ההגה בידיים באותה רצינות ויראת כבוד כפי שהוא לוקח נשק בידיים.

רבאק, אני עשיתי מסלול ביחידה מובחרת ובמשך 20 חודשי הכשרה לא שיחררתי ולו כדור אחד בודד ללא השגחה של סמל צוות וקצין ממונה. למדתי לכבד/לפחד/להעריך ובעיקר להפנים את המשמעות של הכלי המשחית שמונח לי בידיים, בין אם זה היה רוגר 0.22 חלשלוש עם משתיק קול ועד בארט 0.5 קטלני. שניהם יכולים להרוג ואת השימוש בשניהם יש לאפשר רק למי שמבין את גודל האחריות, בדיוק כמו קיה פיקנטו קטנה ואסקלייד מפלצתית.

הלוואי והיו מחנכים נהיגה (בניגוד ל"מלמדים" נהיגה) כמו שצה"ל מחנך לשימוש נכון בנשק. אולי אז אחוז התאונות בכביש יצמצם פערים לכיוון אחוז התאונות בנשק."

פורסם

במקום שיעורי נהיגה בלבד שיעשו גם שיעורי נהיגה וקורס מתקדם על רכב איך יוצאים ממצבי סיכון וכו'.

אבל זה לא משנה הרי רוב המדינה נוהגים כמו פחי אשפה,אם זה מוניות,מוניות שירות,אוטובוסים,ליסינג למיניהם ועוד ועוד.

ההגה הוא עגול!

פורסם

אני חושב שלימוד נהיגה עם "רוב" ההורים הרבה יותר טוב מלימוד נהיגה עם מורה.

הסיבה לכך פשוטה: המורה נהיגה נשחק עם הזמן וככה גם נראים התלמידים הורים לעומת זאת יתקנו את ילדם על כל טעות אפשרית מתוך אינטרס לנהוג בצורה בטוחה ולשמור על חייהם לעומת המורה שעושה זאת תמורת כסף.

אני בכלל חושב שרשיון נהיגה צריך לתת לבוגרים אחרי צבא.

עד אז שיילכו ברגל.

פורסם

נמחק ציטוט מיותר

הרעיון שלך לא בר ביצוע בישראל לצערי מהסיבה הפשוטה שיש הורים שהם פחות בוגרים מילדיהם.

דוגמאות לא חסר, אבל סתם אחת שמעצבנת במיוחד: הרכבת ילדים בני 12-13 (לרגל בר המצווה)

על טרקטורונים בשטח.

פורסם

נמחק ציטוט מיותר

במקרה של נהיגה אני מעדיף להתייחס דווקא לאחוז הקטן, אותו אחוז שמבצע את העבירות הגדולות, אותו אחוז קטן שמעורב בתאונות.

על האחוז הגדול בד"כ אנחנו לא שומעים, מאות אלפי נהגים נוהגים מדי יום למקומות שונים - עליהם אנחנו לא שומעים בחדשות.

לעומת זאת, על מספר קטן של נהגים אנחנו כן שומעים - אלה שמבצעים את התאונות.

בכל מקרה, אני מעדיף שכולם ילמדו עם מורה נהיגה שהוא, אני נוטה להאמין, יותר מקצועי מההורים, במיוחד אלה חסרי האחריות,

גם אם זה יגרור למידה פחות יעילה/טובה עבור אלה שהוריהם יכלו ללמדם טוב יותר.

• תוכן חדש...