Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיקנטו VS קליאו

ven000m
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אז גם אני כמו הרבה אנשים שילמתי מקדמה על פיקנטו עד שקרסו שלפו אס מהשרוול כתגובה למכוניות המיני הזולות.

עכשיו יש התלבטות גדולה האם ללכת על הפיקנטו המאובזרת שתגעי בשלהי שקר כלשהו (בוא נודה באמת, טלקאר מבטיחים אשליות לאנשים...קנה עכשיו וקבל בפברואר וגם זה בגדר אולי :-D ), או ללכת על הקליאו 1200 ולהינות מאספקת רכב קצת יותר סבירה.

אגב הפיקנטו שהזמנתי מתוכננת להגיע באוקטובר אבל כמו שטלקאר מציינים מספר פעמים בחוזה, מדובר בתאריך משוער...:?

מעבר לכך התכנון כרגע הוא לחכות לקליאו לנסיעת מבחן, אבל מצד שני הרכב כבר היה קיים בשוק ומעניין אותי לדעת מצד בעלי הרכב לגבי אמינות ואחזקה.

DON'T JUDGE THE CAR BEFORE YOU POP THE HOOD

בעבר: סיאט איביזה 1600 קופה ידני 97'

בקרוב: רנו קליאו 1200 אקסטרים 11'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אינני בעלים של קליאו אך רבים ממכריי ובעיקר אחותי נוהגים ברכב הנ"ל שנים ארוכות, ללא תקלות היסטריות למעט כאלו הנובעות מהתקנה לקויה מקומית של אבזור.

הקליאו היא אחד מרכבי הסופר מיני המרווחים ביותר, היא בטיחותית לעילא (6 כ"א, 5 כוכבי בטיחות), ולמרות נתון ההספק/מומנט הצנוע, כשהתחרות היא פיקנטו, לא נראה לי שיהיה לה קושי מהותי לעמוד מולה גם בהקשר זה (כמובן, מומלץ לבחון זאת).

החסרונות העיקריים הם בדמות גיר ידני (לדעתי דווקא יתרון עצום אבל רוכשי האוטומט יחלקו עליי), באופן כללי תחזוקה יקרה יותר, צריכת דלק גבוהה יותר (אם כי יש לבחון לאור נתונים בפועל, ולא צפויים הבדלים עוקרי הרים בהשוואה לפיקנטו), וחסרונות מסוימים באבזור (הפיקנטו שלך מגיעה עם 4 חלונות חשמל, למשל, חישוקים קלים, למיטב זכרוני מערכת שמע מקורית ועוד כהנה וכהנה סוכריות קטנות שלא קיימות בקליאו).

לכן, מציע בחום לבחון את הקליאו וכן את ה-206+ שעדיין מוצעת במבצע שופרסל ב-69,990 ש"ח (האריכו המבצע - משום מה יש לי הרגשה שזה קשור לכניסת קליאו לתמונה, תודה לקרסו גם בהקשר זה). ה-206+ מעט פחות מרווחת ופחות בטיחותית מהקליאו (לפיג'ו 4 כ"א, 4 כוכבי בטיחות) אבל הדבר איננה מונע ממנה מלהישאר עדיפה על הפיקנטו גם בהיבטים אלו וגם בהיבט חיוכים לנהג פר שקל. הפיג'ו (שמגיעה גם היא, אגב, עם חישוקלים* מקוריים כסטנדרט ששווים כמה אש"ח אם זה מעניין אותך) גם מספקת חוויה טיפ טיפה יותר שובבה מהקליאו.

בסופו של יום, אם גיר ידני לא בראש מעיניך, והנסועה שלך איננה כזו שתוביל להפרשים בצריכת הדלק / תחזוקה להפוך לגרנדיוזיים, כדאי לבצע נסיעת מבחן על הקליאו ועל הפיג'ו ולבחור מביניהן.

*חישוקלים: חישוקים קלים. המצאה שלי, אלא אם תתקנו אותי ותצביעו לי על מישהו שאמר זאת קודם.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי האם הזמנת פיקנטו אוטומטית או ידנית? והאם הזמנת אוטומטית האם אתה באמת מוכן "להתפשר" על רכב ידני ? זה פרט קריטי לא כולם אוהבים לנהוג על רכב ידני אתה הולך לבלות אם הרכב כמה שנים טובות אז קודם תחליט שאתה באמת מוכן לזה.

לגבי הקליאו אז כן אתה באמת הולך לקבל הרבה יותר רכב מהפיקנטו צריכת הדלק לא הרבה יותר גבוהה, כמה זמן אתה מתכוון להחזיק בו? אני בטוח שהקליאו תהיה אמינה מספיק ,אבל אם זה באמת מאוד מטירד אותך לך על ה 206 זה רכב שבאמת הוכיח את עצמו מהבחינה הזאת,מכלולים מוכרים ואמינים מאוד יש לי במשפחה אחת שנת 2003 1.4 ידנית כמו ה+ .והיא באמת אמינה וזולה לאחזקה. ולא נופלת משמעותית בשום פרמטר מהקליאו לוץ מכוכב בטיחוות אחד.

...Our necessities are few but our wants are endless

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפיקנטו שהזמנתי היא הדגם האוטומט המאובזר EX.

בכל אופן אין לי בעיה להתפשר על ידני, למרות שאני מבחינתי לא מסתכל על זה כהתפשרות כיוון שלי זה לא משנה.

לגבי הרכב עצמו מבחינת מערכת שמע, ביררתי מול אחד הסניפים של רנו והוסבר לי שמבחינתם אין בעיה לקבל את זה כמתנה.

המנהל במקום אמר לי באופן אישי שאם זה מה שימנע ממני לרכוש את הרכב, אין לי סיבה לדאוג.

לגבי זמן האחזקה כרגע זה לא כל כך ידוע, אני רק יכול להגיד שהרכב יהיה לצידי לפחות בשנתיים הקרובות.

DON'T JUDGE THE CAR BEFORE YOU POP THE HOOD

בעבר: סיאט איביזה 1600 קופה ידני 97'

בקרוב: רנו קליאו 1200 אקסטרים 11'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...