Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 406 בעיות גיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

קניתי רכב פיג'ו 406 לפני שבועיים ויש לי בעיה, במצבים מסוימים כשיש מאמץ לאוטו כגון עלייה ומזגן דלוק (בעיקר) נדלקות לי שני נורות ספורט ושלג.

חבר אמר לי שלפי דעתו צריך להחליף שמן גיר וניקוי פילטר וחבר אחר ישר אמר לי אתה חייב שיפוץ גיר. מה דעתכם?

פורסם

התיבות הללו ידועים כצרה צרורה. אבל לא בטוח שהלך הגיר. תנסה להחליף שמן ופילטר בגיר ותראה מה קורה. להזיק זה לא יזיק אין לך מה להפסיד. לדעתי הלכו לך השסתומים בגיר בעיה ידועה

Renault Clio RSI 1.8

פורסם
התיבות הללו ידועים כצרה צרורה. אבל לא בטוח שהלך הגיר. תנסה להחליף שמן ופילטר בגיר ותראה מה קורה. להזיק זה לא יזיק אין לך מה להפסיד. לדעתי הלכו לך השסתומים בגיר בעיה ידועה

בוקר טוב

כשנורות אלה מהבהבות, זהו סימן לתקלה בגיר. במצב זה המחשב מכניס את הגיר לחירום. הוא נמצא בהילוך שלישי עד שמכבים את הרכב. כשמניעים מחדש הנורות לא מהבהבות והתקלה מופיעה שוב רק אחרי שמתחילים לנסוע.

אין דרך לדעת מה הגורם לתקלה אלא באמצעות מחשב דיאגנוזה במוסך. זה יכול להיות באמת שסתומי וויסות לחץ השמן, או חיישן

תקול, וישנם כמה כאלה, וזה גם יכול להיות בלאי מכני גבוהה הדורש שיפוץ הגיר.

אבל כמו שאמרתי עד שתבדוק עם הסקנר במוסך לא תדע. לדעתי החלפת שמן לא תשנה במאומה את המצב, לפי הוראות היצרן השמן בגיר הזה הוא לכל החיים, ומסנן אפשר להחליף רק כאשר הגיר פתוח לשניים על השולחן.

שבת שלום

פורסם

יש ברשותי גם פיג'ו 406.

החלפת שסתומים לא עזרה, הבעיה חזרה אחרי חודש וקצת.

לאחר קריאה והרבה שאלות, הפתרון היחידי זה החלפת הגיר לחדש, הבעיה שזה הרבה מאוד כסף.

שיפוץ לגיר, ברוב המקרים, חזרו לאנשים הבעיות אחרי 3-5 חודשים.

כעקרון הגיר הוא AL4, ידוע במלא בעיות, לי אישית הוא התחיל עם הבעיות ב150KKM.

תנסה להחליף שמן ופילטר גיר, זה עשוי לשפר.

(הצרפתים אמרו שזה לכל החיים, אבל בתנאי מזג-אוויר של צרפת, ולא בחום של ישראל.)

כמה ק"מ עבר הרכב, כמה עלה???

(אני מתעניין כדי לדעת כמה אוכל לקבל עליו בערך.)

Peugeot 406 99' 1.8L auto.8)

Chevrolet Cavalier 95' 2.2L auto:twisted:

פורסם

החלפת שמן יכולה לעשות רק טוב לגיר.

אם המצב שלו סופני, אז גם החלפת שמן לא תועיל הרבה, אבל בטח לא תגרע, אלא שהשמן שלו יקר למדי.

החלפת פילטר רק בעת שיפוץ. פשוט אין דרך אחרת.

ולגבי שיפוץ, אני מכיר מקומות שנותנים שנה אחריות על הגירים האלו, והלקוחות שלהם בסה"כ די מרוצים. תאמין, תחפש ותמצא...

ספי

פורסם
החלפת שמן יכולה לעשות רק טוב לגיר.

אם המצב שלו סופני, אז גם החלפת שמן לא תועיל הרבה, אבל בטח לא תגרע, אלא שהשמן שלו יקר למדי.

החלפת פילטר רק בעת שיפוץ. פשוט אין דרך אחרת.

ולגבי שיפוץ, אני מכיר מקומות שנותנים שנה אחריות על הגירים האלו, והלקוחות שלהם בסה"כ די מרוצים. תאמין, תחפש ותמצא...

ספי

מוזר מאוד, כל מקום שקראתי, החזיק לאנשים לא יותר מחצי שנה...

ובדרך כלל מוסכים נותנים אחריות ל3 חודש.

שלח לי בפרטי את שם וכתובת המוסכים...

פורסם

שיפוץ "לפי הספר" מחזיק שנים רבות. שיפוץ "חפיפניק" כמו שכולם מחפשים (קרי: בזול) לא מחזיק מעמד.

גירים שמשופצים במעבדה הראשית של לובינסקי בבני-ברק עולים יותר, אבל אתה מקבל אחריות "מקצה לקצה" של הגיר למשך שנה שלמה (או 30,000 ק"מ, הראשון מבינהם) - ובנוסף, גיר שבאמת מחזיק שנים אחרי שיפוץ ללא בעיות.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שיפוץ "לפי הספר" מחזיק שנים רבות. שיפוץ "חפיפניק" כמו שכולם מחפשים (קרי: בזול) לא מחזיק מעמד.

גירים שמשופצים במעבדה הראשית של לובינסקי בבני-ברק עולים יותר, אבל אתה מקבל אחריות "מקצה לקצה" של הגיר למשך שנה שלמה (או 30,000 ק"מ, הראשון מבינהם) - ובנוסף, גיר שבאמת מחזיק שנים אחרי שיפוץ ללא בעיות.

איציק

אוקיי, כבעלים ל406, אני באמת יחשוב על זה, כי הרכב עצמו מעולה, רק הבעיה בגיר הורסת את החוויה.

הבעיה שעוד פעם, אם שיפוץ עולה יותר מהרכב (שלי זה 1.8L מ99', מחירון שלו בערך 15) אז עדיף לי להמשיך ליסוע עם התקלה, בסך הכל נוסע יפה רק צריך ליהיות עדין מאוד ולא לקרוע אותו, והכי חשוב לבלום לאט ולתת לגיר להוריד הילוכים.

פורסם

שיפוץ מקצועי אמור להחזיק זמן רב מאד.

ספי לא יכול להמליץ על עצמו, אז אני אעשה זאת - שיפצתי אצלו גיר AL4 לפני כעשרת אלפים ק"מ וקיבלתי רכב חדש. יש אחריות לשנה ואני בראש שקט.

ממליץ לך לפנות אליו ולגשת עם הרכב. העלות לא גבוהה כמו שאתה חושש.

בהצלחה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לפני שנתיים שיפצתי במרכזי בעלות כמעט כפולה. קיבלתי אחריות לשנה. האוטו נסע 30,000 ק"מ ושוב הלך הגיר.

כמובן שבמרכזי מתנערים מאחריות ומנפנפים באחריות לשנה.

בדיעבד היה עדיף לשפץ במכון פרטי. ההשקעה היקרה במרכזי לא הוכיחה את עצמה. שלא לדבר על השירות...

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכם !

לפני כחצי שנה תיקנתי את הבעיה שהייתה לי באוטו, בגירומטיק החליפו לי שסתום שמן, ועכשיו חזרה הבעייה שוב, מה אני עושה?

אני לא יכול לסמוך על האוטו אי אפשר לדעת מתי ילך שוב.

אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי אם כדאי לתקן שוב או לעשות שיפוץ גיר או...

העיקר לפתור את הבעייה לגמרי.

בתכל'ס האוטו נוח ביותר ואיכות נסיעה משגעת, גם צריכת דלק סבירה ביותר (יש לי מודל 2000 מנוע 2000st 135 כ"ס)

אני אשמח אם תעזרו לי!!!

פורסם

בדיוק מה שהמלצתי לעשות כמה פיקסלים במעלה הדף - צור קשר עם ספי ותתיעץ איתו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שלום לכם !

לפני כחצי שנה תיקנתי את הבעיה שהייתה לי באוטו, בגירומטיק החליפו לי שסתום שמן, ועכשיו חזרה הבעייה שוב, מה אני עושה?

אני לא יכול לסמוך על האוטו אי אפשר לדעת מתי ילך שוב.

אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי אם כדאי לתקן שוב או לעשות שיפוץ גיר או...

העיקר לפתור את הבעייה לגמרי.

בתכל'ס האוטו נוח ביותר ואיכות נסיעה משגעת, גם צריכת דלק סבירה ביותר (יש לי מודל 2000 מנוע 2000st 135 כ"ס)

אני אשמח אם תעזרו לי!!!

החליפו לך שמן במהלך התיקון?

כתבתי למעלה כמה הודעות, אבל היום יש לי יותר ידע. (גם עשיתי שיפוץ לגיר אצלי ב406.)

קודם כל צריך להחליף בה שמן כל 60KKM, השמן לא לכל החיים ולא נעליים.

הנורות המהבהבות, אם אין שום תופעה (נעילה על הילוך 3), אזי שהם אומרות שאו שהשמן חם, או שהוא ישן וצריך להחליפו.

קח מידע המגבה את מה שאמרתי http://www.scribd.com/doc/6338026/AL4-Transmission

אם אתה רוצה לטפל ושיחזיק לטווח הארוך, צריך שיפוץ כללי לגיר.

שוב, אין טעם לטפל לדעתי!, כל עוד אין תופעות לוואי, של נעילה על הילוך 3 או דפיקות או אי שילוב להילוך אחד אלה אחרי מס' שניות.

השיפוץ, לי לפחות עלה זול מאוד יחסית למחירים שרצים במורשה ופה בפורום, הוא החזיק לי 20KKM, אני צריך ללכת למוסך צריך להחליף חיישן לחץ בעלות מאות בודדות. (אין מה לעשות, בלאי, בשביל נוחות משלמים).

לא צריך לרדת לך מהרכב הזה, סך הכל הוא נותן לך נוחות של מכוניות בפי 3 ופי 5 מחיר, אין מה לעשות אתה רוצה אמין תקנה טויוטה, רק שבגיל 60 תלך לאורטופד.

פורסם

ניר, רק כדי לתקן אותך,

בניירת של PSA נרשם שהשמן לא דורש החלפה; "lubricated for life".

מה שכן, יש לבדוק את מפלס השמן (ולהוסיף אם חסר) כל 60K KM.

*מצד שני, בהמשך יש התייחסות לcounter בעניין גיל השמן. לא נכתב אם הוא עפ"י ק"מ או זמן, רק נכתב שיש חיווי לכשהcounter הזה מגיע לערך גבוה.

בנוסף, נכתב שיש לאפס אותו בהחלפת שמן - דבר שכמה עמודים לפני זה נכתב שאין צורך לעשות.

צרפתים מפגרים.

Aprilia Shiver 750

• תוכן חדש...