Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת חשמל - אורות אחרוים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה

במוסטנג או ברוב הרכבים האמריקאים הישנים

לאורות אחורה מגיעים 3 חוטים

אור חניה + אור ברקס + איתות

3 אלו מתכנסים למנורה אחת של 2 מגעים

לפי מה שידוע לי החוט להט הנמוך מקבל האור חניה

והברקס והאיתות הולכים לחוט להט הגבוה .

במצב של איתות וברקס ואור חניה מופיע האור בצורה הזו

אור חניה דלוק בשני הפנסים , בצד אחד האור ברקס דולק ובצד השני יש איתות

במידה ואני יחבר את האיתות ביחד עם האור ברקס, ואני יפעיל את שניהם האור ברקס ינצח כי הוא יתן מתח קבוע והפולסים של אוטומט לא יורגשו

איך מחברים את החוטים על מנת להגיע למצב כזה

יכול להיות שאני טועה אז תקנו אותי בבקשה ותפתרו לי דילמה של לא מעט זמן .

תצודה מראש

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

>ודה

יש אבל הסבר על מה ממתג אותו

לפי הסירטוט זה נראה כאילו יש איזה חלק בידית ווינקר שממתגת שברגע שיש וינקר הברקס באותו צד לא נותן זרם

ככה זה עובד או אחרת ?

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

הסבר על מערכת איתות "אמריקאית":

שלושת החוטים למנורה הם:

1. אור חניה

2. אור בלימה / איתות משולב

3. אדמה

ידית האיתות היא שנותנ את העדיפות של האיתות על פני אור הבלימה, ובתוכה יש מנגנון מתגים מעט מורכב.

לידית ישנן שתי כניסות וארבע יציאות (יכולות להיות כניסות ויציאות נוספות אם יש בידית פונקציות נוספות, כגון: החלפת אורות וכו'):

כניסות:

1. מלחצן אור בלימה

2. ממסר איתות

יציאות:

3. איתות קדמי שמאלי

4. איתות קדמי ימני

5. איתות אחורי / בלימה שמאלי

6. איתות אחורי / בלימה ימני

במצב בו אין הפעלה של האיתות, הכניסה מלחצן אור הבלימה מחוברת לשתי היציאות לאחורי המכונית: כניסה 1 מחוברת עם יציאות 5 ו-6.

כאשר מפעילים איתות לשמאל, ישנו ניתוק מעגל מהכניסה של אור בלימה אל היציאה לצד שמאל, ואז כניסה 1 מחוברת ליציאה 6 בלבד. באותו הזמן הכניסה ממסר האיתות מחוברת ליציאות האיתות לצד שמאל, ואז כניסה 2 חחוברת עם יציאות 3 ו- 5.

כאשר מפעילים איתות לימין, ישנו ניתוק מעגל מהכניסה של אור בלימה אל היציאה לצד ימין, ואז כניסה 1 מחוברת ליציאה 5 בלבד. באותו הזמן הכניסה ממסר האיתות מחוברת ליציאות האיתות לצד ימין, ואז כניסה 2 חחוברת עם יציאות 4 ו- 6.

אם מנורת הביקורת לאיתות משותפת לשני הצדדים, היא מחוברת ישירות לממסר האיתות, ואם היא לכל צד בנפרד, היא מחוברת ליציאה של האיתות הקדמי הרלוונטי.

מתג ההפעלה לאורות המצוקה (הבהוב של שני הצדדים בו זמנית), פועל בבסיס ידית האיתות, מנתק את הכניסה של אור הבלימה, ומחבר את הכניסה ממסר האיתות לכל ארבע היציאות.

השרטוט עצמו קצת מורכב, ולכן לא הכינותי אותו.

בכל מקרה שינוי סדר החיבור של החוטים בפנס עצמו, רק ישבש את המערכת ויכול לגרום לקצרים.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...