Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העיצוב של כל המטוסים, גם מטוסי הקרב (פחות) וגם מטוסי הנוסעים (יותר),

בקושי השתנה ב-30 השנים האחרונות. מבחינה אווירודינמית הגיעו עוד בשנות ה-70

למגבלות ולתצורות המוצלחות/יעילות, ואין ממש מה לחדש בתחום הזה.

בתחום האלקטרוניקה וכיו"ב יש עדיין פוטנציאל עצום להתקדמות ושיפורים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון, גם מטוסי הקרב הגיעו למיצוי יכולת, אבל ניתן לראות שלאורך השנים העיצובים מגוונים הרבה יותר עקב הגיוון בדרישות. והגעה מאוחרת יותר לפוטנציאל טכנולוגי התואם לדרישות.

מכאן והלאה נראה לדעתי דגש על מטוסים לא מאויישים (אומרים שה F35 הוא מטוס הקרב המאויש האחרון), חמקנות, והקטנת הגודל הכללי של מטוסי הקרב, דיוק וטווח בחימוש. בקיצור - מזלטים קרביים לכל דבר.

ואולי בכלל יהיה שלום עולמי ויתמקדו רק בחקר החלל ?? :lol: גם הדבר הזה כבר אספנות:

1938948.jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לגבי מטוסי הקרב זה לא מדוייק כ"כ. נושא החמקנות נכנס יותר ויותר ומשפיע על העיצוב, מטוסים לסיוע קרוב כמו A-10 תנדרבולט או Su-25 הרוסי נראים מאוד שונים ממטוסי עליונות אווירית כמו F-22 או סוחוי-27. כנפוני קאנארד מאפיינים מטוסים לא אמריקאיים ויש עוד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אם תשימו לב מטוסי הדור 5 מעוצבים באופן שדי דומה אחד לשני בגלל עיניין החמקנות:

סוחוי T-50

attachment.php?attachmentid=246657&stc=1&d=1308943470

F-22 רפטור:

attachment.php?attachmentid=246656&stc=1&d=1308943470

J-20 הסיני:

attachment.php?attachmentid=246659&stc=1&d=1308943470

F-35:

attachment.php?attachmentid=246658&stc=1&d=1308943470

ואם כבר חמקנים אז איך אפשר שלא להזכיר את העיצוב המיוחד של ה-B2 וה-F117

attachment.php?attachmentid=246660&stc=1&d=1308943905

22-raptor2.jpg

65686411.jpg

AIR_F-35_JSF_lg.jpg

j202flight1741108best.jpg

StealthS.jpg

פורסם

אף אחד לא אומר כלום על הוויליס מתחת לפאנטום האיראני? זה אספנות!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם אני מ-א-ו-ד אוהב מטוסים (בעיקר מטוסי נוסעים), וכ 4 שנים הייתי עובד אלעל במשרה לא קלה בכלל ומה שהחזיק אותי

מלהגיש מכתב התפטרות היתה הגישה החופשית למטוסים והעבודה איתם....

זה היה לי כמו טרפיה.

עכשיו אני בעיקר מתגעגע אבל מידי פעם אני נותן "גיחות" לארה"ב שם אחי הוא קברניט של 767 באמריקן איירליינס.. איך שר

מאיר אריאל ז"ל, "זה עושה לי טוב לראות מטוס גדול ממריא דרך דמעה שקופה"

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

תראו את הצילום המדהים הזה של ה A380 ממריא וסגירת הגלגלים, מעניין מאוד (וקצת מוזר) לראות שהמדפים בכנף הימנית נוגעים בפתח של בית הגלגלים. זה נראה שהשחור בקצה הוא גומי שמגן על המדפים ועל פתח בית הגלגלים, מזל שהם שמו לב שהם נוגעים :-o

1237902.jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
האירנים עדיין מטיסים פאנטומים? :shock:

סחטיין עליהם!

אחד ממטוסי הקרב שאני הכי אוהב (אם לא ה...).

הייתי פעם בצבא בתרגיל רב חיילי, מאוד גדול של "פיתה סורית", ירד שם על הפיתה איזה F16 בגיחת הפצצה וזה היה מפחיד, כשירד עלינו הקורנס 2000, שמעו, לא הייתי מעוניין להיות שם אם הוא היה יורד עלינו באמת!

מי ששאל על העיצוב של מטוסי הנוסעים, אני חושב שיש פה 2 שיקולים עיקריים.שמרנות והסיכונים שמונחים על הכף.

עלות הפיתוח של כל מטוס וההפסדים הכלכליים מאי מכירתו משמעותם טעות אחת קרדינלית והחברה פושטת רגל.

האיראנים ממשיכים עדיין להטיס פאנטומים, F-14, F5E/F , לצד ציוד מזרחי.

המטוסים הנ"ל סובלים בוודאי מרמת תחזוקה בעייתית, ומחוסר בח"ח, אך כנראה אין להם תחליף (לא בחי"א האיראני).

alfa 156 2.5.

פורסם

לא הייתי ממהר לזלזל באירנים באספקט הזה, מדובר במעצמת טילים מרשימה מאוד אז מה זה לייצר ח"ח לפנטום? קטן עליהם.

גם אצלנו אם אני לא טועה, עד לפני כ 6-7 שנים עדיין הטיסו קורנס 2000.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ועכשיו תורי, תמונות שצילמתי לפני שבוע בRhode Island Air Show. הסיבה היחידה שאני לא מתעצל להעלות אותן היא הבטחה לedan82.

נתחיל בקטן עם התאמה לפורום רכב:

ההרקולס של הBlue Angels נוחת בהנמכה מוגזמת, ולקינוח נותן סטופי

attachment.php?attachmentid=247617

attachment.php?attachmentid=247619

attachment.php?attachmentid=247618

DSC_0390_small.jpg

DSC_0392_small.jpg

DSC_0391_small.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...