Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש משהו כל כך מיוחד במטוסים, האתר AIRLINERS.NET נותן כל כך הרבה תמונות עוצרות נשימה, הנה קצת משיטוטי האחרון:

נתחיל בתמונה יפה כחול לבן מיום העצמאות, 747 777 767 737

1926040.jpg

747-8JK בסיאטל

1928124.jpg

757 בטיסה מעל ספרד

1936620.jpg

A300 עם תאורה כחולה

1926935.jpg

הייתם רוצים כזה לאוטו ?

1939408.jpg

A330 בטיסה

1931012.jpg

רחיצה של יום שישי

1935745.jpg

ה 747-8JK עם ציוד לטיסות מבחן

1939851.jpg

תא הטייס שלו

1939991.jpg

ה 787 החדש והתא טייס שלו

1940322.jpg

1940289.jpg

MD-11, איזה צבעים מדהימים בתמונה !

1939530.jpg

אני חייב להיות שם פעם, בשביל הנופש, הבחורות ובעיקר בשביל הנחיתות ! Philipsburg / St. Maarten - Princess Julian

1926900.jpg

1925491.jpg

חיל האוויר האירני :-D

1933618.jpg

פשוט יפה

1938333.jpg

פשוט מדהים

1258764.jpg

1596276.jpg

הענק בגנו

1939405.jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הפוטו שופ של DC ובאוינג ביחד.

שלא נדבר על כך שלאל על אין מטוסים עם מנוע על הזנב דוגמאת סדרת הDC.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בבקשה:

0686219.jpg

0806520.jpg

1126677.jpg

0528889.jpg

1252724.jpg

1938826.jpg

0211543.jpg

1156090.jpg

1300990.jpg

זאת, לדעתי, הכי מיוחדת משם. תקראו :

Posing in front of the aircraft they would be departing on in just a couple of hours. Thanks to all of you, great crew from Lauda Italy!

0643434.jpg

פורסם
הפוטו שופ של DC ובאוינג ביחד.

שלא נדבר על כך שלאל על אין מטוסים עם מנוע על הזנב דוגמאת סדרת הDC.

עידן

טעות טועים טעינו.

אל על חכרה מWorld airlines לתקופה של כמה חודשים בקו TLV-LAX בלבד. המטוס הזה היווה את יריית הפתיחה לטיסה ישירה בקו בלי עצירה בטורונטו.

אגב זה MD11 ולא DC.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה מטומטמים האיראנים האלה, אפילו את הפרצוף על המטוס ציירו עקום. זה נראה כאילו יש לו עצירות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם כבר במטוסים עסקינן, הנה שאלה שאני שואל כבר שנים: מדוע הרוב המוחץ של מטוסי הנוסעים הגדולים מיוצר כיום ע"י שתי חברות בסה"כ (בואינג ואיירבס), ומדוע הם תמיד נראים כמעט זהים?

אני מבין שמטוס זה לא מכונית, אלא בעיקר כלי תובלה פרקטי. סבבה. אבל משאיות ורכבות באות במגוון עיצובים (פנים וחוץ), יש לא מעט יצרנים ודגמים וכל כמה שנים מחדשים משהו. המטוסים הפופולריים של איירבס ובואינג לא החליפו את העיצוב כבר 30 שנה, למעט נגיעות אווירודינמיות קלות או מנועים חדשים. מה הקטע?

גם אחרי 3 שנים בחיל האוויר עדיין לא מצאתי מישהו שיכול לענות לי על השאלה הזאת. אולי לקארזפורום הפתרונים?

פורסם

לדעתי?

if it aint broken, dont fix it.

הקונקורד הוכיח את זה.

נראה לי שצריכה להיות פריצה דרך די משמעותית בתחום באווירונאוטיקה כדי לייצר מטוס שיהיה שונה רדיקלית ממה שיש היום. דווקא בתחום מטוסי המנהלים רואים וורסטיליות יותר גבוהה. אולי כי יש עלויות פיתוח וייצור נמוכות יותר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מטוס נוסעים מעוצב באותם אילוצים ובלי התקדמות טכנולוגית משמעותית כבר כארבעים שנה. הגוף שלו למינרי כמה שאפשר ומיועד לחסוך בדלק ולשייט במהירות תת קולית גבוהה.

הוא לא צריך לסחוב ציוד חיצוני, אין בעיה של טווח משתנה (מכלים נתיקים וכו'), הוא לא נדרש לכושר תמרון, המסלולים תמיד ארוכים וסלולים היטב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האירנים עדיין מטיסים פאנטומים? :shock:

סחטיין עליהם!

אחד ממטוסי הקרב שאני הכי אוהב (אם לא ה...).

הייתי פעם בצבא בתרגיל רב חיילי, מאוד גדול של "פיתה סורית", ירד שם על הפיתה איזה F16 בגיחת הפצצה וזה היה מפחיד, כשירד עלינו הקורנס 2000, שמעו, לא הייתי מעוניין להיות שם אם הוא היה יורד עלינו באמת!

מי ששאל על העיצוב של מטוסי הנוסעים, אני חושב שיש פה 2 שיקולים עיקריים.שמרנות והסיכונים שמונחים על הכף.

עלות הפיתוח של כל מטוס וההפסדים הכלכליים מאי מכירתו משמעותם טעות אחת קרדינלית והחברה פושטת רגל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מטוס נוסעים מעוצב באותם אילוצים ובלי התקדמות טכנולוגית משמעותית כבר כארבעים שנה. הגוף שלו למינרי כמה שאפשר ומיועד לחסוך בדלק ולשייט במהירות תת קולית גבוהה.

הוא לא צריך לסחוב ציוד חיצוני, אין בעיה של טווח משתנה (מכלים נתיקים וכו'), הוא לא נדרש לכושר תמרון, המסלולים תמיד ארוכים וסלולים היטב.

להוסיף על תשובתך:

אפשר לראות שבמטוסי קרב, בהם האילוצים שונים והדרישות הרבה יותר מגוונת (תקיפות קרקע, אוויר אוויר, יכולת נסיעה של חימוש מסוג שונה, גובה, חמקנות וכו וכו...) העיצובים בהחלט יותר רבגוניים ושונים אחד מהשני.

במטוסי נוסעים, המהירות שניתן להשיג ממנוע הסילון פחות או יותר קבוע, ולכן העיצוב מתמקד ביעילות אווירודינמית, צריכת דלק ויכולת העמסה. כנראה שהשינויים העיצוביים הכרוכים בכך הם מינוריים.

שים לב שגם בכלי תחבורה אחרים שכל יעודם הוא נסועה המונית, השינויים בין כלי לכלי מעטים. אוטובוסים למשל, נראים פחות או יותר אותו הדבר כבר 40 שנה.

בעיצוב הפנים דווקא יש גיוון רב, במיוחד אם אתה מוכן לשלם הרבה :) (A380)

1412223.jpg

1481360.jpg

1374672.jpg

1499780.jpg

אפשר לשפוך קצת אור על המקום ההוא עם המסלול נחיתה שצמוד לחוף?

איפה זה? זה לא מסוכן?

בבקשה,

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%9E%D7%9C_%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%A4%D7%94_%D7%94%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%94_%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%94

• תוכן חדש...