Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיטוט מזדמן ברחוב יצא לי לראות זוג פורדים(ראו שרשור "ענתיקות בחצרות ובדרכים"), שאלתי לגביהם ועם מידע משלים אני משער שהם היו קורטינות MK2 וMK3. מזה כמה שבועות שאני מנסה לאתר קורטינה למכירה ובחיפוש ברשת נתקלתי בטאונוס, שלפי חיפוש תמונות שלה נראית כמעט כמו מה ששייכתי לקורטינה MK3.

מהו ההבדל ביניהם מבחינת שנות יצור, דורות, מנועים...?האם יש הבדל בתחזוק טאונוס לקורטינה מבחינת זמינות חלפים והקבלה מכאנית לדגמים אחרים(כמו הסיירה לקורטינה)? ואשמח אם אוכל לקבל הכוונה לקורטינה MK3 שנתקלתם בה בחוץ או למכירה בצורה כלשהי.

בתודה.

פורסם
בשיטוט מזדמן ברחוב יצא לי לראות זוג פורדים(ראו שרשור "ענתיקות בחצרות ובדרכים"), שאלתי לגביהם ועם מידע משלים אני משער שהם היו קורטינות MK2 וMK3. מזה כמה שבועות שאני מנסה לאתר קורטינה למכירה ובחיפוש ברשת נתקלתי בטאונוס, שלפי חיפוש תמונות שלה נראית כמעט כמו מה ששייכתי לקורטינה MK3.

מהו ההבדל ביניהם מבחינת שנות יצור, דורות, מנועים...?האם יש הבדל בתחזוק טאונוס לקורטינה מבחינת זמינות חלפים והקבלה מכאנית לדגמים אחרים(כמו הסיירה לקורטינה)? ואשמח אם אוכל לקבל הכוונה לקורטינה MK3 שנתקלתם בה בחוץ או למכירה בצורה כלשהי.

בתודה.

קורטינה - אנגלי

טאונוס - גרמני

צביקה מרגלית

פורסם

בדרך כלל משייכים אמינות לגרמנים.

אבל אני מהטאונוס שלי אכלתי מרורים אין שבוע שלא התעסקתי איתה בגלל בעיות.

פורסם

הפורד טאונוס היתה מכונית עצמאית לחלוטין שיוצרה ע"י פורד גרמניה בין השנים 52' ל 72'.

בשנת 72' הוחלט בפורד על איחוד דגמים בין פורד בריטניה לפורד גרמניה, ובמקום הטואונוס והפורד זפיר\זודיאק הוצגה הגרנדה\קונסול.

המותג טאונוס "ירד קומה" ומשנת 72' כונתה הקורטינה MK3 שיוצרה בשינויים קוסמטיים קלים ואופצייה למנוע V6, טאונוס.

בנוסף, לטאונוס היתה גירסת קופה יפה שלא היתה לקורטינה.

בשנת 76', עם הצגת הקורטינה MK4 נעלמו לגמרי ההבדלים בין הדגמים, למעט הבדלי גימור שולייםף ובשנת 82' נגוז השם טאונוס כליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בדרך כלל משייכים אמינות לגרמנים.

אבל אני מהטאונוס שלי אכלתי מרורים אין שבוע שלא התעסקתי איתה בגלל בעיות.

26M ,17M ,20, שלושתם חרשו היטב כל פיסת קרקע בישראל השלמה והיפה, לא זכור לי תקלות .

הם לא היו חסכוניים .

בשלושתם היו בעיות אחרי קילומטראז' גבוה עם הטיימינג למי שהוא בעל נסיון ...גלגלי אוקולון וציר משותף משאבת שמן מפלג .

פורסם

יש או הייתה עד לא מזמן למכירה ביד 2 קורטינה MK3 תחילת ה-70' (הדגם האהוב עליי!!!) חומה מרמלה! האוטו בוודאות עדיין קיים ועומד, רצו עליו אז לדעתי בפעם האחרונה 3.5 אלף- מחיר סביר בהחלט! ראיתי את האוטו לפני כשבועיים- הוא במצב סביר לשיפוץ: יש חלודות, אבל אפשר עדיין לסדר אם עושים פחחות וצבע. לא יודע איך הוא מכנית- אבל אין בעיות להשיג חלקים/לתקן אותן בד"כ!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

טאונוס TC1 מול קורטינה MK3.

קודם כל, השנים הן 70-75. בארץ כמובן יש סטייה בגלל איך שמחשבים פה שנת רכב.

טאונוס גרמניה, קורטינה בריטית.

האמת היא שעד ה-TC1, כמעט לכל הפורדים הגרמנים קראו טאונוס. כולל הטרנזיט טאונוס :-P

מנועים:

טאונוס

1300OHV, 1600OHV, 1300OHC, 1600OHC, 2000OHC, 2300V6

קורטינה

1300OHV, 1600OHV, 1300OHC, 1600OHC, 2000OHC

גוף:

טאונוס:

אף שפיצי, אין גל ליד בחלון האחורי, פנסי איתות גבוהים, פנסים אחוריים ודלת בגאז' שונים

קורטינה:

אף רחב, יש גל ליד החלון האחורי, פנסי איתות נמוכים, פנסים אחוריים ודלת בגאז' שונים

היצע:

טאונוס:

סדאן, קופה, סטיישן, פסטבק

קורטינה:

סדאן, קופה, סטיישן

חוץ מההבדלים המנוריים האלה, הרכבים זהים לחלוטין.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

זה מאד רחוק מלהיות קורטינה!:-D זה מרקורי קומט או פורד מאבריק, לפי הקדימה נראה יותר כמו הקומט. פורד אמריקאי, מנוע 6 טורי 3.2 ליטר נפח (בד"כ- יכול להיות גם V8 אבל בארץ כמעט ולא סביר).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
26M ,17M ,20, שלושתם חרשו היטב כל פיסת קרקע בישראל השלמה והיפה, לא זכור לי תקלות .

הם לא היו חסכוניים .

בשלושתם היו בעיות אחרי קילומטראז' גבוה עם הטיימינג למי שהוא בעל נסיון ...גלגלי אוקולון וציר משותף משאבת שמן מפלג .

אתה צודק המנוע היה 100% אבל כל היתר לא.

פורסם
זה מאד רחוק מלהיות קורטינה!:-D זה מרקורי קומט או פורד מאבריק, לפי הקדימה נראה יותר כמו הקומט. פורד אמריקאי, מנוע 6 טורי 3.2 ליטר נפח (בד"כ- יכול להיות גם V8 אבל בארץ כמעט ולא סביר).

היתה לי מווריק עם 8 צילינדר בארץ ,נרכשה משגרירות ארצות הברית בזמנו .

פורסם
הפורד טאונוס היתה מכונית עצמאית לחלוטין שיוצרה ע"י פורד גרמניה בין השנים 52' ל 72'.

בשנת 72' הוחלט בפורד על איחוד דגמים בין פורד בריטניה לפורד גרמניה, ובמקום הטואונוס והפורד זפיר\זודיאק הוצגה הגרנדה\קונסול.

המותג טאונוס "ירד קומה" ומשנת 72' כונתה הקורטינה MK3 שיוצרה בשינויים קוסמטיים קלים ואופצייה למנוע V6, טאונוס.

בנוסף, לטאונוס היתה גירסת קופה יפה שלא היתה לקורטינה.

בשנת 76', עם הצגת הקורטינה MK4 נעלמו לגמרי ההבדלים בין הדגמים, למעט הבדלי גימור שולייםף ובשנת 82' נגוז השם טאונוס כליל.

זכור לי שבשנת 1982 הובאה ארצה הטאונוס . היא נעלמה יחד עם הקורטינה בשנת 1983 ,עם כניסת הצורה החדשה - "סיירה".

• תוכן חדש...