Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה לכולם?

אז לאחר המתנה מרובה כמו שרשום כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=381427

הגיע לי הרכב ואני אשמח לקצת עזרה.

1. עם איזה חומרים כדאי לי לנקות את הרכב? לחוץ הרכב? לפנים הרכב? האם צריך חומר אחר לחלונות?

ומאיפה כדאי לקנות? אני מאיזור נתניה-הרצליה (אם ההבדל בחומרים ובעלות בין הארץ לחו"ל הוא ממש גדול אז אשמח לינקים לאתרים בחו"ל שאפשר לקנות) בנוסף גם עם איזה מטליות צריך לנקות?

2.איפה כדאי לקנות מי קירור ואיזה? וגם שמן מנוע?

תודה רבה לעוזרים!!

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

היי,ראשית כל - תתחדש!יש מגוון חומרים בשוק כמו שציינת. בגדול החומרים של CARPLAN מומלצים מאוד, יש להם גם אתר אינטרנט בעברית שם תוכל להתרשם ממגוון החומרים והמחירים, מה גם שהם עושים משלוחים עד הבית. בנוסף תוכל למצוא במוסכים המורשים של צ'מפיון, מגוון חומרי ניקוי מקוריים של היצרן. המחירים לא הכי זולים אך מניסיון עם כמעט כולם הם ברמה טובה. תוכל למצוא שם ווקס, שמפו עם ווקס, ספריי לג'אנטים/טאסות, חומר לניקוי ושימור עור, ספריי לדשבורד, קצף לניקוי ריפוד וסטיק לשימור לחות חלקי הגומי (נניח אוטמי הגומי שמסביב למסגרת הדלתות). המחירים נעים סביב 60-90 ש"ח כאשר אני ממליץ על חומר הניקוי ושימור עור והסטיק לשימור חלקי גומי. הווקס בינוני יחסית והשגתי תוצאה "מנצנצת" יותר עם ווקס נוזלי של טרטל למען האמת. כמו כן אם בא לך להשקיע גם הספריי לשימור הדשבורד לא רע. בלי קשר אני ממליץ על כיסוי לגלגל ההגה, על אף שזה פטנט מעיק, זה ישמר אם העור במהלך חודשי הקיץ.לגבי נוזלי ייעודיים, אני סבור שסוג השמן שמתאים לרכבך הוא סינטטתי מלא 5-40, אך תוודא את דבריי עם הכתוב בספר הרכב, תתפלא כמה תשובות לשאלותייך תמצא שם. את השמן אל תרכוש במוסך מורשה יבואן כי זה בזבוז כסף. תיגש לחנות חלפים ותבקש שמן בצמיגות הנ"ל, ותבדוק מאחורי המיכל האם רשום שהוא עומד בתקינה של VW 502/505. בנוסף ולא פחות חשוב תבדוק את תאריך הייצור ותראה שהשמן יותר בשנה אולי שנתיים האחרונות ולא לפי חמש. לגבי נוזל קירור הנוזל שאתה זקוק לא הוא G12÷÷ אותו תצטרך לרכוש במוסך מורשה יבואן בעלות של בערך 60 ש"ח לליטר. את הנוסל אמורים למהול בכ-50 אחוז מים כאשר לא אחת ניטשו ויכוחים האם מדובר במהילה במי ברז או במים מזוקקים... בגדול הנטיה היא למי ברז, אבל תריץ חיפוש ואולי תגלה אחרת.זהו בגדול, הקפד לבדוק כל שבוע בקילומטרים הקרובים מפלס שמן ונוזל קירור, כי תיתכן לפי מה שאני קראתי בפורום צריכה מעט מוגברת של שמן בתקופה הזאת.בהצלחה ושוב תתחדש.

פורסם

תודה רבה על הפירוט המלא!

יש יותר מידי מוצרים באתר ואני ממש לא יודע מה לבחור, רכב ראשון שלי , לפני זה הייתי מנקה את הרכבים של אבא שלי ואחותי בסתם חומרים.

המלצה לשמפו לרכב+ווקס

מטלית לשטיפה

חומר לניקוי העור,דשבורד ברכב

לא נראה לי שאני צריך יותר מזה

תודה

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

מישהו?

אני מחפש שמות של חומרים ספציפים

אני ממש בור בעניין הזה אז אני אשמח לעזרה, לא בא לי לשטוף את הרכב עם חומרים שלא יתאימו

תודה

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

יש באוט-דיפו ליין מוצרים של SONAX שהם יצרן OEM של BMW בנוגע למוצרי טיפוח.

VW ידועים בכפתורים מתקלפים, על כן בתוך האוטו לא הייתי מציע לך לשים שום חומר.

מידוי פעם לעבור עם מטלית מיקרו פייבר לנקוי אבק ולאחר מכן עם מטלית לחה לניקוי משקעים.

מבחוץ כל שמפו של חברה מוכרת יעשה את העבודה. מכייוון שהרכב חדש היייתי משתמש בשמפו של SONAX מכיוון שהוא עדין מואד ומקציף בקלות, הדבר ימנע ממך סריטות של על הצבע.

חומר לעור יש את SIMONIZ אני מקווה שרשמתי נכון אני משתמש בהם שנים לשמירה וניקוי של עור בBMW שלי והוא עושה עבודה נהדרת. גם החומר של SONAX צריך להיות מצויין.

וקס תקנה של SONAX.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני לדש בורד משתמש כבר כמה שנים בSTP בבקבוק הצהוב, מהשימוש השני הוא כבר מחזיק הרבה זמן, נותן מראה מאוד יפה, ומאוד נוח להשתמש בו.

(בקשר לשימוש השני - מצאתי זאת כעובדה לאחר שימוש במספר דיי גדול של רכבים שבשימוש הראשון הדשבורד כמו "בולע" את החומר, לאחר השימוש השני-שלישי הוא כבר מחזיק הרבה זמן ונישאר מבריק)

פורסם

ברכבים החדשים כל הפאנלים צבועים, STP אכן מבריק מאוד אבל הוא גם חומר ממיס ובמידה והוא יגיע למגע עם צבע אחרי מספר שבועות יופיעו סימני קילוף.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אוקיי, יש סיכוי, אבל לאבא שלי יש פאביה 2009 ואנחנו משתמשים שם חומר מהיום הראשון ואין שום תופעה לא מוכרת.

בכול מקרה באמת יכול להיות שברכבים החדשים של 2011 יש את התופעה שאתה מתאר, במידה וכן אני מתנצל, לא הייתה כוונה להטעות אף אחד.

פורסם
מישהו?

אני מחפש שמות של חומרים ספציפים

אני ממש בור בעניין הזה אז אני אשמח לעזרה, לא בא לי לשטוף את הרכב עם חומרים שלא יתאימו

תודה

לחבר,כמו שאתה רואה יש אינסוף מוצרים וכמו שאחד יגיד שמוצר X הוא טוב, אחר יגיד שהוא לא טוב. אני בגדול משתמש במוצרים המקוריים של פולקסווגן, שאני משער שהם "מוצרי מדבקה" כלומר היצרן רוכש נוזלים מחברה שמייצרת אותם ומדביק את הלוגו שלו עליהם. הייתי רוצה להאמין שהחומרים נבחנו על הרכבים והראו שאין פגיעה נניח בפלסטיק, דהיה של ריפודים ועוד, אבל גם זה לא בטוח. מה שכן הוא שאת הפטנט של הסטיק לשימור חלקי גומי אהבתי ולכן המלצתי לך עליו. מבחינת שימור עור היה לי קרם של טרטל-ווקס ולא ממש הייתי מרוצה כי הוא השאיר את גלגל ההגה דביק לאחר השימוש, לעומת זאת החומר הייעודי של פולקסווגן מקנה מראה "של חדש", וניכר כי הוא איכותי יותר ואף מנקה. כמו כן בכדי להרגיש בטוח אני ממליץ לך על הספריי של הקונצרן לטובת שימור הדש בורד. מבחינת ווקס השגתי תוצאות טובות יותר עם הווקס של טרטל, שבא עם ליפסטיק כזה למילוי שריטות, לאחר שימוש בווקס שמוכרת פולקסווגן. התוצאות לא היו של שמים וארץ, אבל היו טובות קצת יותר. לגבי חידוש צמיגים אני משתמש במשחת ארמור-אול, שבאה עם ספוג קטן למריחה.זהו בגדול מנסיוני. לא מדובר בחתונה קתולית ולכן אני ממליץ לך לרכוש מה שנראה לך ובמידה ולא תהיה מרוצה - תחליף.תתחדש.

• תוכן חדש...