Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה, אני לא מגיב כאן יותר מדי אך אני בהחלט משוטט פה ושם ואשמח לעזרה בנוגע לרכב שלי :wink:

בזמן האחרון שמתי לב בעיה מעצבנת ביותר אצלי ברכב (סיאט איביזה 2002)-

אם אני לא נוגע כמה ימים ברכב (שלושה ימים ומעלה) המצבר מתרוקן כמעט לחלוטין, וכמובן צריך להניע עם כבלים.

הדבר היחיד שעולה לי לראש- הקודן הוא הצרכן הבעייתי. המצבר הוא מצבר חדש (חודשיים) של volta.

אז מה שאני שואל- האם קודן באמת יכול להיות כל כך בזבזן? או שהם אמורים להחזיק יותר?

אם הקודן לא אמור להוות בעיה- קיימת דרך שאוכל לבדוק בעצמי (יש ברשותי מולטימטר) מהו הצרכן הבזבזן?

ובכלל, אם יש לכם איזשהם המלצות בעניין אשמח מאוד לשמוע...

תודה רבה!!

פורסם

קרה לי פעם ברנו קליאו שנת 96 שהייתי חוזר לרכב אחרי כמה שעות הייתי צריך להניע עם כבלים, אחרי שבוצעו בדיקות זליגה וחשש

לכיוון האלטרנטור הוחלף המצבר לחדש בתקופת האחריות שלו וזה עזר, איך היה כמה חודשים לפני החלפת המצבר ולא בסוף חייו של המצבר הקודם?

פורסם
קרה לי פעם ברנו קליאו שנת 96 שהייתי חוזר לרכב אחרי כמה שעות הייתי צריך להניע עם כבלים, אחרי שבוצעו בדיקות זליגה וחשש

לכיוון האלטרנטור הוחלף המצבר לחדש בתקופת האחריות שלו וזה עזר, איך היה כמה חודשים לפני החלפת המצבר ולא בסוף חייו של המצבר הקודם?

לפני החלפת המצבר לחדש הייתה אותה בעיה בדיוק, העניין הוא שאז הבעיה כבר גרמה בסוף למצבר לשבוק חיים ובגלל זה החלפתי לחדש. כמובן שהבעיה עדין נמשכת ופשוט לא יצא לי לטפל בזה עד היום כי זה קורה רק אם אני לא נוגע ברכב יומיים\שלושה מה שכמובן די נדיר.

בכל מקרה,

בצע חיפוש במילים בדיקת זליגת זרם ותמצא הרבה מידע כולל אפשרויות הבדיקה.

בברכה - רפי לין

תודה,

קראתי קצת תגובות של אנשים שמסבירים איך לעשות את זה, אבל אני עדיין לא מומחה גדול בחשמל ועובד עם ציוד די ישן (מד זרם מימי הלימודים של אבי...) לכן אשמח למעט עזרה ממי שמוכן :)

אז ככה- קודם כל הבנתי שזרם מודדים בטור, בשביל זה צריך לנתק את הקוטב השלילי מהמצבר ובעצם לחבר את המולטימטר ביניהם (אנא תקנו אותי אם אני טועה כי אני עדיין כותב את הדברים האלה בהיסוס)

עכשיו, לפני שהתחלתי להוציא פיוזים מה שקרה זה שהזרם היה לא יציב- הוא נמצא על מדד קבוע כלשהו וכל שניה בערך קפץ לסוף של הסקאלה. אני מניח שזה בגלל האזעקה (?) כי שמעתי צפצופים כאלה בדיוק בזמן שזה קרה.

אח"כ התחלתי לנתק פיוזים, עד שהגעתי לפיוז אחד שכאשר ניתקתי אותו, הקפיצות האלו בסקאלה הפסיקו.

אז המולטימטר הראה לי את המדד הבא:

uoyzonmhmzdd.jpg

[בורר הסקאלות מצביע על 500 (10A) אם זה לא ברור ]

לפי מה שאני מבין, בעצם יש פה זליגה של 0.75A? או שזה לא הגיוני?

עזרה תתקבל בברכה!

תודה מראש על זמנכם היקר

פורסם

אז ככה.

לפי מה שנראה בתמונה צריכת הזרם היא 0.37 אמפר, צריכה זו מוגזמת, פי 10 מהמקובל, ולאחר 3 ימים המצבר יאבד כ 25 אמפר שעה (בערך חצי קיבולת המצבר) כתוצאה מכך.

ראשית, אם הגעת לפריקה כל כך עמוקה (חצי קיבולת המצבר) אז סביר להניח כי המצבר כבר נהרס והקיבולת שלו ירדה בהרבה.

שנית:

נתק את האזעקה ונסה לקבל קריאה יציבה של הזרם.

אם הצלחת אז התחל לשלוף פיוזים, כל פעם פיוז בודד, עד שתגלה ירידה בצריכת הזרם. אל תשכח להחזיר את הפיוז ששלפת לפני שאתה שולף את הפיוז הבא.

ברגע שגילית את הירידה בצריכת הזרם, אז המערכת/מערכות המחוברת לפיוז זה הן הבעיתיות.

פורסם
אז ככה.

לפי מה שנראה בתמונה צריכת הזרם היא 0.37 אמפר, צריכה זו מוגזמת, פי 10 מהמקובל, ולאחר 3 ימים המצבר יאבד כ 25 אמפר שעה (בערך חצי קיבולת המצבר) כתוצאה מכך.

ראשית, אם הגעת לפריקה כל כך עמוקה (חצי קיבולת המצבר) אז סביר להניח כי המצבר כבר נהרס והקיבולת שלו ירדה בהרבה.

שנית:

נתק את האזעקה ונסה לקבל קריאה יציבה של הזרם.

אם הצלחת אז התחל לשלוף פיוזים, כל פעם פיוז בודד, עד שתגלה ירידה בצריכת הזרם. אל תשכח להחזיר את הפיוז ששלפת לפני שאתה שולף את הפיוז הבא.

ברגע שגילית את הירידה בצריכת הזרם, אז המערכת/מערכות המחוברת לפיוז זה הן הבעיתיות.

תודה רבה על התגובה.

קודם כל מה שצילמתי זהו המדד בלי האזעקה, קריאה יציבה.

עשיתי כפי שאמרת, ומסתבר שהרדיו דיסק שלי הוא הזללן (אחרי שניתקתי אותו הזרם בסביבות ה100 מילי אמפר).

לפי קצת חיפושים באינטרנט, ראיתי שקודם כל שליפת הפאנל פותרת את הבעיה (ובאמת פותרת), אבל במידה ואני לא רוצה לשלוף את הפאנל בכל יציאה מהרכב, לא כל כך הבנתי מה האלטרנטיבה.

קראתי משהו בסגנון "לחבר את הרדיו לפלוס אחרי הסוויצ' ולא לפלוס קבוע".

מה זה אומר בדיוק? ומה אני אמור לעשות בהתאם?

תודה רבה

פורסם

לחבר את הרדיו ל"פלוס אחרי הסוויץ' " - אומר לחבר את הרדיו ל- "+" מהסוללה, שייתקבל רק לאחר סיבוב מתג ההתנעה (שלב לפני ההתנעה). ז"א שלהפעיל את הרדיו, יהיה ניתן רק במצב שמסובבים את מתג ההתנעה / במצב שהרכב מונע. בקשר לזה, רצוי אולי להתייעץ עם חשמלאי רכב, שיוכל לכוון אותך.

אני מציע לך גם לראות / לבדוק האם יש עוד צרכן שמחובר על אותו פיוז (יחד עם הרדיו - דיבורית כלשהי, או התקן אחר).

בחיפוש (בגוגל), מצאתי את הקישור הבא לפורום, שייתכן ויעניין אותך: http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-357904.html

גם 100 מילי אמפר (כצריכת זרם במצב קבוע כשהרכב במנוחה) נראה לי גבוה.

alfa 156 2.5.

פורסם
לחבר את הרדיו ל"פלוס אחרי הסוויץ' " - אומר לחבר את הרדיו ל- "+" מהסוללה, שייתקבל רק לאחר סיבוב מתג ההתנעה (שלב לפני ההתנעה). ז"א שלהפעיל את הרדיו, יהיה ניתן רק במצב שמסובבים את מתג ההתנעה / במצב שהרכב מונע. בקשר לזה, רצוי אולי להתייעץ עם חשמלאי רכב, שיוכל לכוון אותך.

אני מציע לך גם לראות / לבדוק האם יש עוד צרכן שמחובר על אותו פיוז (יחד עם הרדיו - דיבורית כלשהי, או התקן אחר).

בחיפוש (בגוגל), מצאתי את הקישור הבא לפורום, שייתכן ויעניין אותך: http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-357904.html

גם 100 מילי אמפר (כצריכת זרם במצב קבוע כשהרכב במנוחה) נראה לי גבוה.

תודה, אני אבדוק אם יש איזשהו צרכן בעייתי נוסף.

בנוגע להסבר לגבי הרדיו- הבנתי את התאוריה אך לא מה באמת צריך לעשות. איך אני בתכלס מחבר את הפלוס של הרדיו לפלוס אחרי הסוויצ'? אם זהו לא הסבר מסובך מדי, נראה לי מיותר לשלם לחשמלאי רכב בשביל זה...

פורסם

מכיוון שזרם הזליגה אמור להיות נמוך בערכו, מדידה עם מד זרם אנלוגי אינה מדויקת כלל.

צריך לבצע הבדיקה עם מד זרם דיגיטלי (כאן הוא על מצב מתח):

250px-Digital_Multimeter_Aka.jpg

כמובן שצריך לדעת כיצד לבצע בדיקות כאלו כראוי גם כדי לא לקלקל את רב מודד הבדיקה עצמו, ע"י זרם גבוה רגעי של נעילת הדלתות החשמלית, לאחר ניתוק המצבר וחיבור הרב מודד.

בברכה - רפי לין

פורסם
תודה, אני אבדוק אם יש איזשהו צרכן בעייתי נוסף.

בנוגע להסבר לגבי הרדיו- הבנתי את התאוריה אך לא מה באמת צריך לעשות. איך אני בתכלס מחבר את הפלוס של הרדיו לפלוס אחרי הסוויצ'? אם זהו לא הסבר מסובך מדי, נראה לי מיותר לשלם לחשמלאי רכב בשביל זה...

אם זורמים לך מאה מיליאמפר אז יש צרכן בעייתי נוסף, אין כל וויכוח. אתר אותו ופתור את הבעייה.

כדי לחבר את הפלוס של הרדיו לפלוס אחרי הסוויצ' אתה צריך להתחבר (דרך פיוז כמובן) לאחד מהחיבורים המתאימים בקופסאת הנתיכים לפני הפיוז הקיים. אתה צריך פיוז של מערכת הפועלת רק כאשר הרכב פועל. למשל, לפיוז מערכת האיוורור לדוגמה. צריכת הזרם כאשר הרכב כבוי אמורה להיות פחות מחמישים מיליאמפר.

רפי, במצב שלו כרגע גם מודד ענתיקה יהיה שימושי.

פורסם
אם זורמים לך מאה מיליאמפר אז יש צרכן בעייתי נוסף, אין כל וויכוח. אתר אותו ופתור את הבעייה.

כדי לחבר את הפלוס של הרדיו לפלוס אחרי הסוויצ' אתה צריך להתחבר (דרך פיוז כמובן) לאחד מהחיבורים המתאימים בקופסאת הנתיכים לפני הפיוז הקיים. אתה צריך פיוז של מערכת הפועלת רק כאשר הרכב פועל. למשל, לפיוז מערכת האיוורור לדוגמה. צריכת הזרם כאשר הרכב כבוי אמורה להיות פחות מחמישים מיליאמפר.

רפי, במצב שלו כרגע גם מודד ענתיקה יהיה שימושי.

בדקתי שוב את כל הפיוזים, הזליגה לא יורדת מה100 מיליאמפר.

בוודאות הנתון הזה לא נורמלי? אני קורא בכל מקום מספרים שונים...

פורסם

אהלן

ממצא חדש- האזעקה לוקחת לעצמה עוד 50 מיליאמפר.

בעצם כאשר הרכב היה נעול- הזליגה היה 100 מיליאמפר, וכשהיה פתוח- 50 מיליאמפר.

את האזעקה אני לא רוצה לבטל, אבל יש מה לעשות בנידון?

תודה ושבת שלום

פורסם
בדקתי שוב את כל הפיוזים, הזליגה לא יורדת מה100 מיליאמפר.

בוודאות הנתון הזה לא נורמלי? אני קורא בכל מקום מספרים שונים...

לא מובן. האם מערכת האזעקה לא מחוברת דרך פיוז? אתה אמור לראות ירידה בזרם וניטרול מערכת כאשר אתה מוציא את הפיוז הנכון.

כנראה שאתה לא מוציא את כל הפיוזים, בדוק אם אין קופסה נוספת. אין מצב בו מערכת חשמל כלשהי מחוברת ישרות למצבר, תמיד יש פיוז הגנה.

חוץ מזה, ה100 מיליאמפר שאתה מודד הוא סכום כל הזליגות. בכל פעם שאתה שולף פיוז והזרם יורד ב X, רשום את ה X ולמה הוא שייך. בסופו של דבר, אם הוצאת את כל הפיוזים סכום סך כל ה X שרשמת צריך להיות 100 מיליאמפר.

• תוכן חדש...