Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו 740 כרכב גישור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק בדחיפות לרכב לתקופה של חצי שנה-שנה, בתקציב מאוד מוגבל (4K-5K).

הצרכים שלי:

מספיק מקום ל-2 בוגרים ושלושה כסאות בטיחות מאחור.

תיבת הילוכים אוטומאטית (אשתי...).

שלא יהיה יותר מדי "גרוטאתי" (גם כן אשתי...).

תא מטען לא קטן (גם לא חייב להיות ענק).

עדיפות לשנת 1992 עם טסט עד 2012, על מנת שאוכל (במקרה הכי גרוע) לגרוט אותו ולהחזיר את רוב הכסף.

חשוב לי מאוד שהרכב ישרוד לפחות את החצי שנה הקרובה ללא תקלות משמעותיות. אינני רוצה להיתקע על בסיס שבועי/חודשי.

צריכת הדלק לא כ"כ משנה לי, אני נוסע פחות מ-10K בשנה.

קריאה בפורום מרתיעה אותי מרכבים עם מנוע אלומיניום שאין לי דרך לדעת איך תוחזקו (דייהטסו אפלאוז, פזו' 405 ועוד).

אחד מחברי הפורום מברר לי על וולוו 740 שנת 92 מנוע 2L, ששייכת לשכן שלו.

בהנחה שהרכב תוחזק כראוי ללא קיצורי דרך, ושאני אמשיך לתחזק אותו באותה רמה,

האם אני יכול "לסמוך" על הרכב הזה? האם הוא יעמוד בדרישות שהצבתי? ברור לי שאין "תעודת ביטוח", אבל אני מעדיף להפחית סיכונים.

אגב, עניין הגריטה ממש לא סופי מבחינתי, ואם "אדלק" על הרכב, יתכן מאוד שאשאיר אותו לשימוש עצמי יומיומי, אלא שאני מעדיף שתהיה לי את האופציה.

פורסם

וולבו 740 סביר להניח שלא תוכל למכור אחר כך כיד שנייה אז תכוון באמת לכיוון של גריטה.

תשמע, באמת אין ביטחון בקשר לאמינות כאן וטיפש יהיה מי שינסה לחזות את זה.

אתמול ראיתי מישהו עם ב.מ.וו 745 בת אולי שנתיים שנתקע (קודנית/אזעקה תקולה - משהו כזה).

בכל מקרה, דווקא הייתי מכוון יותר לכיוון האפלאוז, למרות הסיפור הזה שיש כאן בפורום לגבי בלוק המנוע שלה - בגדול מדובר ברכב מאוד אמין, זריז, והרבה יותר חסכוני גם בתיקונים וגם בדלק מהוולבו.

אופציה נוספת היא כמובן ה-DL של סובארו או הלנסר של מיצובישי.

כאשר בגלל הרצון לאוטומטית הייתי מתמקד על ה-DL.

גם אפשר למכור אותה די בקלות לאחר מכן.

מחירי תיקונים אפסיים.

ואם הרכב תוחזק ברמה סבירה, אפילו סבירה מינוס, הוא מציג ממש אפס תקלות.

פורסם

העניין הוא שבמחיר הזה אני קונה "חתול בשק" ואין לי שום דרך לדעת כיצד תוחזק הרכב בעבר (וברור שאין טעם בבדיקה במקרה הזה), אבל דווקא לגבי ה-740, נאמר לי ע"י חבר הפורום (ואני מאמין לו), שהרכב טופל ותוחזק למופת, ללא קיצורי דרך. זאת הסיבה העיקרית שאני דווקא נוטה להעדיף את ה-740 המסוימת הזאת, על פני אופציות אחרות יותר "אמינות".

אני מזכיר שוב, אני באמת ובתמים צריך את הרכב לתקופה של חצי שנה-שנה בלבד.

פורסם

אפילו אם הרכב תוחזק כמו שצריך, זה עדיין רכב בן 20 שנה. את זה צריך לקחת בחשבון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו שצביפיפר אמר - אי אפשר לדעת.

בכל מקרה, אתה לא קונה "חתול בשק".

אתה לוקח את הרכב, נוסע איתו למוסך שלך שיעיף מבט וזהו. תאמין לי שברוב המקרים זה יותר טוב מ"בדיקה" במכון.

פורסם

לך על הוולוו.

חבל על הזמן של ההתלבטויות - כדאי במקרה כזה להתפשר על בחירה טובה במקום לבזבז המון אנרגיה בחיפוש אחר הבחירה המושלמת.

אתה תהנה מהוולוו, ואם לא - הופ לגריטה, ו3000 לכיס. (רק לפני שאתה גורט תעדכן כאן)

דעתי האישית.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...