Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

נראות עבודות טובות ובעיקר עם המון טעם, כל הכבוד, תצליח!

כמה צריך לחפור בארץ כדי למצוא בעל מקצוע טוב, רק עכשיו עם בניית הבית אני רואה כמה חאפרים מציפים פה את השוק.

איך אתה בפרקטים? יש לי חבר ילדות ב-LA עם עסק להתקנת ושיפוץ משטחי פרקט, תעיף מבט באתר

(http://www.sequoiafloors.com/) אולי יצא לשניכם טוב מזה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מדהים. אני מאוד אוהב פרוייקטים כאלה ולראות אותם נבנים מ0.

סתם משהו קטן, הטלויזיה נראית קצת באופסייד, אולי זו זווית הצילום אבל זה מפריע בעין, נראה כאילו היא מנסה לברוח דרך החלון.:lol:

פורסם

הבית בגודל של 3200SQF שזה בערך 350 מטר מרובע (וזה בלי לחשב את קומת המרתף אשר מפוצל ל3 חלקים, החלק העיקרי מכיל את מערכות החימום,מיזוג, דודי מים, בקרות של הספרינקלים, תאורה לילית, אזעקה ועוד, חלק אחד משמש כמחסן+ חדר כביסה וישנו עוד חלק שבעתיד יהפוך למרתף יינות), יש חניה לרכב אחד ומעל החניה בנויה מרפסת אחת גדולה.

ברמת העיקרון כרגע יש 2 חדרי שינה, סלון ענקי (עדיין עם רצפת העץ המקורית משנות ה20 של המאה הקודמת), פינת אוכל, עוד איזה חדר שמשמש למעבר בין החצר האחורית למטבח ולפינת האוכל, יש 2 חדרי ארונות בקומה התחתונה, יש משרד 1 צמוד למטבח והמטבח די גדול.

הרעיון בכל השינוי היה להפוך את חדר השינה הראשי ל"סוויטה" של ממש, החדר בגודל של כ45 מטר מרובע+חדר האמבטיה שצירפתי+ חדר ארונות בגודל של 9 מטר מרובע, בקומה העליונה יש בנוסף עוד 2 חדרי ארונות במסדרונות ועוד אחד בחדר האורחים.

מבחינת תכנון הבית מתוכנן די חרא, אך יש היגיון בדבר בהתחשב בעובדה שהבית נבנה עם גישה של התפנקות וכך למעשה בנויים 90 אחוז מהבתים באיזור.

זה הנוף מהאמבט :

IMG_7777.jpg

איתי, נכנסתי לאתר של החבר שלך, אחלה עבודה, בקרוב אני אצטרך לעבוד על הרצפה בסלון ולמען האמת העבודה הזאת כ"כ מעצבנת שאני אהנה לתת למישהו אחר לבצע אותה, מה שמו של החבר?

עריכה:

וכן הטלוויזיה ישבה קצת עקום כשצילמתי את התמונה, כיוונתי אותה היום ומרחוק זה עדיין נראה עקום, אפילו עם פלס :)

haters will hate

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז הגיע הזמן לעדכון קצר

בתקופה האחרונה שיניתי כיוון מבחינה מקצועית, דבר שתופס את מרבית זמני הפנוי אך עדיין העבודה על הבית לא נגמרת.

מה שסיימתי לאחרונה הוא הפיכת חדר האמבטיה הישן לחדר ארונות, הנה כמה תמונות מהתהליך:

מהתמונה הזאת אפשר להבין את סגנון הבניה הישן של הבית, עבודת ההריסה הייתה סבל נוראי, עובי הבטון היה כ5 ס"מ עם 2 רשתות מתכת.

IMG_0150-1.jpg

כשהגעתי לרצפה, התחיל הסבל האמיתי, 5 ס"מ של בטון מצופה פסיפס, העץ ממתחת היה במצב נוראי והייתי צריך לבנות את כל התמיכה מחדש.

IMG_0167-1.jpg

לפלס את כל הרצפה ולהגביה את אזור המקלחת, הגדלת הפתח של המקלחת ע"מ לאפשר בניית איזור לנעליים בעתיד.

IMG_0169.jpg

החלונות בוטלו והוכנס בידוד בכל הקירות, הצבע שנבחר הוא "טירה צרפתית" ואני מחכה להתקנה של השטיח שהזמנתי, לאחר זאת אוכל להרכיב מולדינג (פאנלים על הרצפה בעברית) ולהביא את הנגר שלי לעשות מדידות, לבחור את סוג העץ ואת הצבע ואז להרכיב את הכל.

IMG_1339.jpg

זה לא שלא עבדתי על הבית עד עכשיו, את רוב הזמן השקענו בלרכוש כל מיני דברים קטנים ולתקן המון דברים שאי אפשר לצלם.

אבל כל פרט קטן עושה את העבודה, בחדר האמבטיה הראשי, הורכבו מוטות לווילונות, וככל הנראה בעוד יומיים אוכל לאסוף את הווילונות מהתופרת (רכשנו בד וביצעתי מדידות להכל, הלוואי והייתה לי מכונת תפירה).

הנה המתקן המגניב למגבות הפנים ו2 מגבות אישיות, לי ולאשה.

IMG_1341.jpg

haters will hate

פורסם

עבודה יפה מאוד, אני רואה שהבניה בארה"ב תוכננה להחזיק שנים 8)

אני קניתי עכשיו בית פה בשוויץ מ1929, חוץ מחימום (שמן עם מיכל של 4800 ליטר) חלונות וגג הכל ישן לצערי.

בכל חדר הדביקו טפט על טפט על טפט, היו חמישה סוגי טפטים, רק להוריד אותם מ4 חדרים לקח לנו שבועיים (עם מכשיר אדים).

מתחת לטפטים כל הקירות היו הרוסים (הטפט ירד עם הטיח).

אני אנסה להעלות תמונות להראות את הקטסטרופה :lol:

פורסם

פשוט מומחוי.

אגב, תמיד חשבתי שצבע "טירה צרפתית" יהיה לבן.

כדי שהם יוכלו לשים טיח על הדגל ולנפנף בו לאות כניעה כשייגמר להם הבד הלבן והנייר טואלט...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אחלה תמונות.

הלוואי ויכולתי גם להרשות לי לשפץ ברמה הזאת (זמן, כסף, אילוצים).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תודה חברים :)

סיימתי לנקות את המעיין הקטן שיש לנו בחצר האחורית, אני מקווה שבסוף שבוע הבא אוכל לנקות את כל הקירות החיצוניים עם לחץ מים ולהכין את הכל לצבע.

הנה תמונה של המעיין, ממש מרגיע לשבת על השפה בלילה עם כוס יין ואיזה ג'ויינט (פעם ב..., רפואי וחוקי).

IMG_1343.jpg

הנה תמונה מחדר האוכל לכיוון המטבח, הבית מלא במוטיבים אסיאתיים ואנחנו עובדים על שילוב בין העיצוב המקורי (ענתיקה) והאסיאתי, השער האחורי עשוי מעץ עתיק, עם סגירה כמו בימי הביניים, באמצעות חתיכת עץ שיושבת בין 2 הדלתות.

הלוח בתמונה הנ"ל מגולף ביד ויש בו שנהב, ממולו יש עוד אחד זהה, אני מאוהב בהם, הדרקונים האלה ממש ממש מוסיפים המון, כנ"ל הבודהה והדרקון שיש במעיין.

IMG_1346.jpg

וזה חדר האוכל, השנדליר הזה יעוף בקרוב לטובת משהו כם קריסטלים, אפשר לראות את האח החדש בצד עם המון שקיות וקרטונים, כל יום קונים עוד ועוד דברים ובסופי שבוע אני מרכיב הכל :)

IMG_1348.jpg

בשבוע שעבר מצאתי 2 פמוטים ענקיים וחלודים זרוקים באיזו חצר, האשה שאלה אותי בפעם המי יודע כמה למה אני מביא זבל הביתה.... אני התאהבתי, ברזל גס וכבד, חתיכת עבודה, לא הזבל החלול שמוכרים היום.

IMG_1352.jpg

שיוף עם מברשת פלדה הסיר את הצבע ואת החלודה

IMG_1354.jpg

צביעה, שכבה אחת כשהם עומדים על הרגליים ושכבה אחת כשהם עומדים על הראש

IMG_1357.jpg

IMG_1355.jpg

והיום כשאסיים לעבוד ארכוש 2 נרות ואעשה תמונה של התוצר הסופי, ברמת העקרון השקעתי אולי 20 דקות, אפילו הספקתי לעשות שייק בין השכבות של הצבע.

ככה הופכים זבל למשהו שימושי.

haters will hate

פורסם

נראה טוב, אבל הסגנון בארץ ובארה"ב שונה קצת.

נגיד בארץ נהוג שיש חיפוי אבן/קרמיקה על כל האמבטיה ולא רק באיזור שבאמת מתקלחים בו (לא ברור למה).

וגם הצנרת הגלויה זה משהו שממש לא אוהבים כאן בארץ...

פורסם

עשיתי חדרי אמבטיה שבהם הTILE מחפה את כל הקירות, זה יוצר מראה קלסטרפובי משהו, הצינורות החשופים מתחת לכיור זה חלק מהעיצוב הישן והנקי, היום זה גם נראה הרבה יותר טוב מכיוון שדאגתי שהכל יהיה כרום.

ההבדל הגדול ביותר בין ישראל לארה"ב הוא סוג הצינורות, פה אני עושה הכל מנחושת, בארץ אני זוכר שהרצתי צינורות פלסטיק.

haters will hate

פורסם

חיכיתי שמישהו ישים לב :)

בכל שישי אני קונה את מוסף הסופ"ש של ידיעות.

בנוסף יש לנו פה עוד איזה 5 עיתונים שבועיים בעברית.

haters will hate

פורסם

שמע, אני לא מומחה גדול, אבל ההרגשה שלי שבנוגע לבנייה בארץ הרבה יותר מתקדמים מארה"ב.

קודם אצלנו בונים מאבן ואצלהם בעיקר מעץ וגבס. הכל נראה מאוד ארעי שמה. פעם היו בונים מלבנים אדומות אבל הפסיקו את זה לפני 80 שנה בערך... למה הם עושים את זה?

כל כל סופה שמה מעיפה להם חצי עיר, לדעתי זה בגלל זה.

אני זוכר קרוב משפחה שכל היום היה נלחם בטרמיטים עד שנכנע ומכר את הבית. בארץ זה לא מעניין אף אחד.

צינורות פלסטיק הם בשימוש בארץ לדעתי כי הם הרבה יותר טובים מצינורות מתכת. לא ככה?

• תוכן חדש...