Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש מאוד, שרק מי שסגור לחלוטין על התשובה שלו, שיענה.

תודה.

קניתי לפני כחודשיים קורולה 1.6 ליטר, מודל 97 .

הרכב עבר בדיקת קנייה מקיפה, יצא מושלם, למעט כמה תיקוני פחחות קלים, וגם לאחר 4000 ק"מ, צריכת השמן היא אפס.

ההאצה שלו מרגישה מוזר מאוד: הרכב די עגלתי בסל"ד של עד כ4500 ומשם ועד ל5500 סל"ד , מרגישים שמעין סוויץ' מופעל והמנוע הופך לחזק מאוד יחסית.

(מספרי הסל"דים הם בהערכה. אין שעון סל"ד, אבל אם למשל מותר להגיע בשלישי ל125 קמ"ש, אז בערך ב105 קמ"ש המנוע "נפתח" ) .

אמנם נתוני המנוע הם ששיא המומנט מגיע ב4400 סל"ד ושיא ההספק ב5500 סל"ד, אבל ההרגשה היא לא שהגעתי לשיא המומנט אלא ממש הרגשה של מנוע כבוי לפני 4500 סל"ד ומנוע חי מאוד מעל הסל"ד הזה, ממש סוויץ' פתאומי.

לא נעים לספר, אבל בכביש 1 , לכיוון י-ם, הרכב כשהוא עם מזגן, כל המשפחה באוטו, ונגרר עם טרקטורון עליו מחובר אליו (הנגרר עם הטרקטורון שוקלים כ450 ק"ג), בעליות הקלילות לכיוון לטרון, מתקשה להגיע ל110 ברביעי .

אני חושב שאפילו הרנו5 1400, ששימש לפני הרכב הזה כרכב הגורר, הפגין ביצועים לא הרבה פחות טובים , אם לא דומים :oops:

בקריאה מעמיקה של ההיינס שברשותי, מסתבר שעד 4400 סל"ד שסתום הEGR מעביר גזי פליטה אל סעפת היניקה על מנת להוריד את הטמפ' בתוך תא השריפה וכך נפלטים פחות גזים מסוג NOX לאוויר. מעל 4400 סל"ד השסתום נסגר למעבר של גזי פליטה.

והשאלות: מה יקרה אם ננוון את שסתום הEGR, ונעזוב לרגע בצד את הנוקסים ?

ואם לנוון, אז איך? לחסום את צינור הוואקום שמפעיל אותו? לנתק את החוט שמגיע מהמחשב שמאפשר את הוואקום? אם אני אנתק את החוט, האם לא תידלק לי נורת האזהרה של מחשב ניהול המנוע?

האם יש בעייה עם הטמפ' בתא השריפה, חוץ מהבעייה של הנוקסים? אני מניח שלא, כי אחרת המחשב לא היה סוגר את המעבר מעל 4400 סל"ד .

תודה.

פורסם

בוקר אור.

לא ידוע לי איך פועל EGR בקורולה-אבל אצלי (לנצ'יה) ביטלתי אותו באמצעות הרכבה של חתיכת פח דקה על היציאה שלו וחסימתה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...