Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב חברים!

ברשותי אלמרה 98. לפני כחצי שנה התחילה לי בעייה שתוך כדי נסיעה הייתי שומע מן רעש פצפוצים מתכתי, הרכב היה מגמגם, הייתה נפלטת עננת עשן מהאגזוז ולאחר מכן הרכב היה נוסע כרגיל.

אחרי ביקור במוסך זיהו כי הפלאגים גמורים ואכן אחרי ההחלפה התקלה נפתרה (במוסך זיהו שמן על אחד מהם - לא משהו נוראי).

הוסבר לי שהעשן היה דלק שלא נשרף היטב ונפלט בתור אדים.

אתמול תוך כדי נסיעה רגועה הרחתי ריח לא נעים, מעין שרוף, וביציאה הראשונה מהרמזור הבעייה חזרה לצערי. נשמע אותו תקתוק (שלהבנתי זה פלאג שלא מצית כראוי) הרכב גמגם - נפלט עשן והוא המשיך לנסוע כרגיל. זה קרה מספר פעמים.

מה שמוזר הוא שבפעם הקודמת - עד פתרון התקלה - נעלם לי שמן בכמות די גדולה. לאחר החלפת הפלאגים, לא נעלמה אפילו טיפה (במוסך המורשה לא היה שום הסבר לתופעה). אתמול לפני הנסיעה בדקתי שמן והוא היה תקין. היום, 70 ק"מ אחרי, נעלם לי ס"מ במדיד השמן.

חברים, אנא עזרו לי לעלות על הבעייה - אני נורא קשור לאלמרה שלי. מישהו זרק לי שזו יכולה להיות בעייה בכויל. חשבתי גם על חוטי הצתה.

ממתין לתשובות, תודה.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

קצת עצוב שאני משתדל להגיב פה כמה שאני יכול אבל משום מה אף אחד לא טורח לעזור לי.

פורסם

אם יש בעיה של צריכת שמן יתכן ואחד המצתים נסתם בפיח בגלל צריכת השמן ואז נגרמת התקלה של חוסר בעירה וזיוף, נסה לפרק מצתים ולזהות איזה מצת של איזה צילינדר סתום ומלוכלך בשמן וזה יהיה הצילינדר הבעיתי.

נ.ב. הייתה במוסך אומגה בחדרה? יש לך סדק בסעפת פליטה?

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

פרק ובדוק את כל הפלאגים במידה ויש פלאג והוא מכיל שמן עליו אז הוא הבעייתי ויש להחליפו בחדש .

לנסות להבין מאיפו נכנס השמן ומאיזה סיבה, בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך יעזרו פה.

האם הרכב מוציא עשן לבן בהנעה בבוקר ? הרכב מקרטע ומרגיש כאילו לא עובד עגול ?

בדוק אם קיימת זליגה מחוטי ההצתה גם כן.

פורסם
אם יש בעיה של צריכת שמן יתכן ואחד המצתים נסתם בפיח בגלל צריכת השמן ואז נגרמת התקלה של חוסר בעירה וזיוף, נסה לפרק מצתים ולזהות איזה מצת של איזה צילינדר סתום ומלוכלך בשמן וזה יהיה הצילינדר הבעיתי.

נ.ב. הייתה במוסך אומגה בחדרה? יש לך סדק בסעפת פליטה?

אכן זה אני, אני מניח שאתה אחד מאותם חבר'ה שעזרו לי שם. כפי שזכור לי, הצילינדרים היו תקינים ובדיקת קומפרסיה עברה בסדר גמור. הסדק בסעפת הוא קטן יחסית ולדעתי אין לו שום קשר לתקלה אלא אם כן הוא משפיע על חיישן כלשהו - אין לי את הידע המספק לנחש.

אני חושב שקיימת בעייה בהצתה. האם בדיקה ממוחשבת בסורק תקלות יכולה להיות יעילה כאן?

DUBINA, המנוע עובד חלק, לא מקרטע ואין שום עשן לבן בבוקר. מחר אבדוק את הפלאגים למרות שבדקתי אותם לפני כחודשיים והן היו תקינים לחלוטין. אכן, חשבתי לעשות בדיקת זליגה. האם יש צורך לבדוק תקינות של עוד רכיבים כגון מפלג או כוייל? האם זה בכלל רלוונטי?

תודה רבה על התגובות חברים!

פורסם

לא מכיר את הרכב אבל לפעמים כויל לא תקין לא מעלה תקלה במכשיר דיאגנוסטיקה ולכן ההמלצה שלי שתלך לאיש מקצוע שהוא מומחה ברכבים האלה. עדיין לא הבנתי אם הרכב מזייף כל הזמן או רק לפעמים. האם הצלבת מצתים לראות אם באמת זה הכויל?

פורסם
לא מכיר את הרכב אבל לפעמים כויל לא תקין לא מעלה תקלה במכשיר דיאגנוסטיקה ולכן ההמלצה שלי שתלך לאיש מקצוע שהוא מומחה ברכבים האלה. עדיין לא הבנתי אם הרכב מזייף כל הזמן או רק לפעמים. האם הצלבת מצתים לראות אם באמת זה הכויל?

לא כל כך יודע מה זה הצלבת מצתים, בבקשה תסביר.

לגבי הזיוף - הכל היה תקין חצי שנה, פתאום זה התחיל. הוא ממש לא מזייף כל הזמן, נגיד אתמול נסעתי נסיעה של 30 ק"מ לכל כיוון, העניין קרה בדרך לשם פעמיים-שלוש ביציאה מהרמזור - הרכב גמגם, יצא קצת עשן ואחרי רגע נסע כרגיל. אגב, זה קרה בהילוך השני (אוטומט). בדרך חזרה - שום כלום, ניסיתי לתפוס את התקלה והיא פשוט לא חזרה.

אני חושב שהפתרון הנכון ביותר כרגע זה ללכת לחשמלאי רכב שיבדוק תקינות הצתה למרות שיש לי תחושה שאיכשהו התקלה לא תופיע כשאני אהיה אצלו תודות לאדון מרפי :)

פורסם

הסדק בסעפת נמצא לפני חישן החמצן, האוויר החיצוני שנמשך דרך הסדק מטעה את חישן החמצן והוא נותן תערובת ענייה, המחשב מעשיר את התערובת, דבר שלבסוף סותם את המצתים בפיח והורס את הממיר הקטליטי.

לגבי צריכת השמן לא אוכל להגיב ללא בדיקות מכניות של המנוע.

סעפת אמורה לעלות כ 900 ש"ח לא כולל מע"מ ועבודה.

מתי יש לרכב טסט? רוב הסיכויים שלא יעבור.

SuckSqueezeBangBlow

• תוכן חדש...