Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום הייתי בראיון עבודה.

מה שהוצע לי זה כך: שכר X בשעה שהיא חלק ממשרה (כאשר משרה זה ימים א-ה, 9 שעות כל יום)

125% על כל מה שמעבר למשרה.

כלומר - חישוב שעות נוספות - לפי מס' שעות בחודש.

ידוע לי ששעות נוספות מחושבות לפי יום או לחילופין לפי שבוע (העבודה לא במשמרות) ולעולם לא לפי חודש - האם מנסים לחרטט אותי?

בנוסף נאמר שכל שעה בשישי היא 125% ובשבת 150% - לי ידוע ששבת זה 200%, האם אני צודק?

דבר שלישי ואחרון - ההפרשות לפנסיה הן אחרי 6 חודשים, נכון? (לעובד שזו עבודתו הראשונה).

תודה מראש :),

דני

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

טיפה סדר בנושא.

על פי חוק "שעות עבודה ומנוחה" שעות נוספות הן לפי משמרת, כלומר אחרי השעה השמינית התשלום הוא 125% ואחרי השעה העשירית 150%. זה במקרה ועובדים גם בימי שישי.

אם לא עובדים בימי שישי, המשמרת הינה 9 שעות! ללא שעות נוספות.

קיימים מקצועות בהם נחתמו הסכמים קיבוציים, שמשנים את התמונה.

לצורך הדוגמה:

שומרים לא מקבלים שעות נוספות עד השעה ה12, אך הם מקבלים 9% תוספת למשכורת החודשית שלהם, כלומר שכר המינימום שלהם הוא לא 20.7 (אני מתעלם מהעובדה ששכר המינימום עלה החודש) אלה 22.56.

שעות שבת נחשבים מכניסת השבת עד ליציאת השבת (כדי לפשט את העניין ברוב המקרים מהשעה 18:00 ביום שישי ועד השעה 18:00 ביום שבת) והתשלום עבורן הינו 150%.

אין תשלום חובה של 125% בימי שישי.

shellcase, תבדוק האם קיים הסכם קיבוצי במקצוע שלך , ובכל מקרה במשרה שהציאו לך אתה צריך לבדוק את הנושא הבא:

אם אתה תעבוד 5 ימים בשבוע, וכל יום תעבוד 9 שעות, שווה לך להסכים לתנאים מהסיבה הפשוטה:

משרה מלאה הינה 186 שעות

בחודש בממוצע יש לפחות 22 ימי עבודה

22*9 שווה 198. למרות שעל פי חוק לא מגיע לך שעות נוספות במצב הזה, המעסיק כן מוכן לשלם לך 12 שעות נוספות (תבדוק האם התשלום הוא לפי 125% או לפי 150%)

בהצלחה

אדי

פורסם

אדי, קודם כל תודה רבה!

המקצוע שלי הוא מעט בעייתי(ומאד לא נפוץ), מדובר על חברה שמייצרת אמצעי לתעשייה הבטחונית, איך ניתן לבדוק האם קיים הסכם קיבוצי?

בנוסף - המעסיק אמר לי שמבחינתו משרה היא כמות ימי עבודה (א-ה) בחודש כפול 9 שעות ורק מה שחורג מזה, מבחינתו זה שעות נוספות, זאת אומרת אני יכול לעבוד שעתיים ביום אחד ו15 שעות ביום שאחריו ולא לקבל שעות נוספות כלל.

ימי שישי הם ימים שבד"כ לא עובדים בהם (כנ"ל שבת) - אך מצד שני מדובר בתעשייה הבטחונית כך שיכולות להיות הקפצות.

חשוב לציין שבמסגרת העבודה יהיו גם ימים בהם יורדים להפעלות שטח, שהן לא חלק משעות העבודה והתשלום בהן בנפרד, בשיחה הבאה שלי עם המעסיק אשאל אותו איך זה משתלב בימי ה"משרה".

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בימי שישי השעתיים הראשונות (נגיד התחלת לעבוד ב06:30) הן 125% ומאחרי זה 150% (מ09:00 והלאה) לפחות ככה זה אצלנו.

הפרשה לפנסיה (ביטוח מנהלים) היא אכן לאחר חצי שנה.

צודק צביקי,אין דבר כזה שעות נוספות לפי חודש ושאר חרטוטים,אתה פשוט "אוסף" שעות שעשית מכל יום ומחשבים את זה בתלוש.

מה לגבי הפסקה? אצלנו יום עבודה הוא מ06:30 עד 16:00 כאשר ההפסקה היא מ11:30 עד 12:00 והיא על חשבון העובד (משמע - לא משלמים לך עליה).

ברשותך שלעייקס - נצל"ש קטנטן.

אם אני עובד משמרת לילה (מ6 בערב עד למחרת ב6 בבוקר),אזי איך השעות נחשבות? כמה אחוזים ובאיזה שעות?

חן חן :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לא נכנסתי איתו לעומק הפרטים - וגם על ההפסקה, אצטרך לשאול. לפחות על הארוחות הם משלמים.

בקשר ללילה, אולי זה יעזור

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עוד התעלקות- אם עבדתי ביום שישי משעה 06:00 בבוקר ועד 18:00 בערב. שכר הבסיס שלי הוא 30 ש"ח לשעה. מגיע לי בעצם גם שעות נוספות וגם שעות שבת? מישהו יכול לעזור לי לחשב כמה כסף מגיע לי על אותו יום?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

לא יודע איך אצלך, אצלי בעבודה שעות שבת זה מכניסת שבת עד צאת שבת...ב18:00 לא נראה לי שזה שעות שבת.

אם הבסיס שלך הוא 30 ש"ח ,אז במשמרת 12 שעות יש לך 8 שעות של 30,עוד 2 של 37.5, ועוד 2 של 45. מה שאומר סה"כ 405 ש"ח.

V5

פורסם

אשתי אומרת שמעל 45 שעות שבועיות מתחילות השעות הנוספות (והיא רואת חשבון).

זאת אומרת שאם עבדת ביום ראשון שעתיים, ביום שני 20 שעות וזהו לכל השבוע לא תקבל שום שעות נוספות כי עשית כל השבוע 22 שעות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לא יודע איך אצלך, אצלי בעבודה שעות שבת זה מכניסת שבת עד צאת שבת...ב18:00 לא נראה לי שזה שעות שבת.

אם הבסיס שלך הוא 30 ש"ח ,אז במשמרת 12 שעות יש לך 8 שעות של 30,עוד 2 של 37.5, ועוד 2 של 45. מה שאומר סה"כ 405 ש"ח.

לפי מה שאני הבנתי מחברים, שעות שבת זה מ4 ולא מ6. אז השאלה שלי היא האם אני מקבל גם תוספת על השבת וגם תוספת על השעות הנוספות?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

לא יודע מה אמרו חברים שלך, עפ"י חוק שעות שבת הן מכניסת שבת עד צאתה. פחות מזה אי אפשר.אפשר רק יותר:

יש מקומות שמחליטים שאצלם מתחילים לשלם שעות שבת מוקדם יותר או מסיימים מאוחר יותר.

V5

פורסם

מנסיוני, בתחום שאתה מדבר עליו מקובל לשלם משכורת גלובלית + שעות נוספות ובונוסים.

יכול להיות שלסידור הנ"ל התכוון המעביד (לא כל המנהלים בעלי תואר במשאבי אנוש ויודעים את הניסוחים המדוייקים).

תבדוק אם עובדים אחרים בתחום איך בפועל מתחלקים השעות, תתחשב בשכר לפי שעה, ותחליט אם העבודה הזאת רווחית לך, ומצד שני, מה האלטרנטיבות האחרות שיש לך בשוק.

פורסם

eddi, לצערי לא מדובר כאן על גלובלי, אני אעלה כמה נק' בפעם הבאה שאדבר עם המעסיק, נראה אם אז שווה לי או לא, אשמח אם תענה לי על נושא השעות החודשיות שרשמת - האם 186 זה המספר או שזה נקבע לפי מס' ימי העבודה בחודש (חגים, חודש קצר וכו')

אליבאבא - למיטב ידיעתי זה עודכן ל43 שעות שבועיות, ואם תוכל לשאול את אשתך, האם ניתן לעשות כך גם על בסיס חודשי? זאת אומרת שאם בחודש אני אמור לעבוד נניח 180 שעות ועבדתי 170 למרות שבשבוע אחד עבדתי 60 שעות - אני לא זכאי לנוספות?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה רע בכותרת? ממש השקעתי :(

ואמיר תודה רבה, פספסתי את השרשור הזה!

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...