Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקום ה-C4 טורבו, עם תיבת DSG.

כמובן שאני אלך לעשות נסיעת מבחן.

למי שמעודכן מהזמן האחרון - האם המחיר עדיין 130K ? מקבלים את המערכת מולטימדיה ?

איזה תוספות יש בגירסת אקסלנס וכמה היא עולה ?

חשוב מאד - האם הESP ניתן לניתוק מלא ?

למישהו יצא לבדוק את העמידות של הבלמים בנסיעה אגרסיבית לאורך זמן בירידות עם סיבובים חדים ?

אני כנראה אצטרך לשלם מדי פעם על החלפת רפידות בלמים ועל צמיגים עקב שחיקה גבוהה מהרגיל, מה העלויות ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מקפיץ ומוסיף שאלה -

השליטה הידנית בDSG מתבצעת רק מההגה או שאפשר גם מהידית של הגיר ? אני מעדיף שיהיו את שתי האופציות..ואם צריך

לבחור רק אחת אז עדיף שזה לא יהיה מההגה כי לא תמיד הידיים במקום הנכון כשצריך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

טוב, אז את רוב התשובות סיפקתי לעצמי - עשיתי היום נסיעת מבחן על הלאון 1.8TSI DSG.

קודם כל לגבי הגיר (ובהשוואה לרובוטי בקורולה ובC4 טורבו החדשה) - אין מה להשוות.

ה-DSG, שזו פעם ראשונה שיוצא לי להשתמש בו, פשוט מעולה. העברות מהירות ולא מורגשות.

יש מצב D רגיל, יש מצב ספורט שעובד כמצופה (משיכת הילוכים עד הסוף, שמירה על הילוך נמוך בעזיבת גז).

יש מצב ידני בהסטת הידית ימינה (מעצבן, למה לא שמאלה, קרוב לנהג), כשכמובן VAG חייבים להתחכם ולעשות את הפלוס מינוס הפוך מכולם ומההגיון - קדימה זה פלוס, אחורה זה מינוס. בקורולה זה הפוך, ויותר הגיוני לדעתי.

בנוסף יש מנופים בצידי ההגה שזזים יחד עם ההגה, שילוב מצויין כמו שרציתי.

עשיתי את הנסיעה בהרצליה, אז היה קצת מחסור בעליות, רציתי לבדוק את הגיר בזינוק בעלייה וכו'. אז הלכנו לחניון של ארנה ובשיפוע של הכניסה והיציאה עשיתי בדיקה. עובד פשוט מעולה :

בעמידה בעלייה, עזבתי ברקס, הרכב החזיק בלי לזוז. אחרי כמה שניות הוא התחיל לזחול במעלה העלייה. אם עברתי לגז מיד - התחיל לזחול בלי להתדרדר מילימטר אחורה, מצויין. אותו דבר ברברס בעלייה. אז מבחינת הגיר - הלאון נותנת נוקאאוט לC4 בלי ספק.

בקרת אחיזה ניתנת לניתוק חלקי - הנציג לא ממש ידע מה זה אומר והוא גם לא הרשה לי לנתק ולנסות.

מה שכן - עשיתי כמה סיבובים סביב כיכר על המגבלות, מרגישים את הבקרה עובדת, אבל לא אגרסיבית מדי.

המנוע מדהים - בשרני ומושך מעולה מכל סל"ד. הבידוד מצויין. מבחינת התנהגות בסיבובים לא יצא לי ממש לבדוק לעומק, אבל מהכמה פניות שלקחתי הרגשתי שהרכב מאד צפוי עם אחיזה גבוהה.

מבחינת נוחות - לא הרגשתי משהו יוצא דופן לרעה, מספיק טוב בשבילי.

אבזור - תא הנוסעים לא מאד מפנק, אבל רחוק מלהיות 'ספרטני' כמו שחלק מתארים אותו, יש בקרת שיוט, שליטה מההגה על המערכת ומחשב דרך, כניסת USB וAUX, קיפול מראות חשמלי, בקרת טמפרטורה נפרדת לנוסע ולנהג, חיישני לחץ אוויר. בהחלט רשימה מכובדת לרמת המחיר שלה.

מה שהיה חסר לי זה תאי אחסון ומשענת יד בין המושבים. יש אפשרות טכנית לשים משענת אפטר מרקט ?

אני רק צריך לקבל הצעת מחיר מהליסינג כמה אני צריך לשלם על התענוג ואם זה פחות או יותר כמו ה-C4 - אז אני הולך על זה בוודאות. קטע מבאס קצת זה שהשווי מס נקבע לפי המחירון שהוא 150K כשבפועל המחיר הוא סביב ה-130K..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...