Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד RS שבקה חיים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפורד אסקורט RS2000 מודל 94'.

שבוע שעבר חזרתי מהבסיס, ביום שישי ואחרי שלא הנעתי את הרכב שבוע, הנעתי בצהריים.

הרכב הניע במכה, נתתי לו 20 דק' כדי לטעון מצבר ולהחיות אותו קצת.

בערב עשיתי נסיעה של 20 דק' למרכז העיר וחזרתי. אחרי כ 50 דק' אני בא להניע והרכב עושה "תק" ולא מגיב.

יש חשמל, אורות, מערכת, כאילו הכל תקין, הלכתי למנוע, בדקתי חיווט, מצבר, פלאגים, אלטנרטור, כל מה שנראה לי קשור לעניין.

הנחתי לרכב עד למחרת, וכשבאתי לנסות הנעה, היו תיקתוקים מהירים, החלטתי להזמין גרר.

כשהרכב הגיע למוסך, המכונאי עשה כמה בדיקות , אחת מהן הייתה להכניס להילוך 5 (הרכב במישור) ו2 בחורים דחפו את הרכב אחורה, הרכב זז אחורה וחזר קדימה, כלומר הגלגלים הסתובבו וזה נתן למכונאי דיאגנוסטיקה שהמנוע לא תפוס וזה סטרטר.

למחרת אני מתקשר למכונאי, שואל אותו, הוא אומר שהרכב עם סטרטר משופץ, הוא מנסה להניע, יש סטרט ונתפס, סטרט ונתפס.

בקיצור פה זה נגמר, הוא לא עובד בחול המועד, הוא התנצל על ההמתנה ואמר לי לחכות אחרי החג (עוד שבוע) והוא יעבוד על הרכב.

בנאדם שעובד במוסך ברחובות, מכיר את אבא שלי, דיברתי איתו, והוא אמר לי שאם עשו בדיקה, המנוע לא תפוס, הסטרטר משופץ ואין בעיה עם המצבר, אז מדובר בשרשרת טיימינג שכנראה קפצה כמה שיניים או יצאה מהמקום.

שאלתי את המכונאי שלי והוא אמר שהוא לא חושב שזה השרשרת, כנראה הוא חשב שאמרתי שהיא נקרעה כי הוא הגיב "שרשראות כאלה לא נקרעות".

יש למישהו הערכות אולי מה הכיוון? לחכות שבוע עכשיו יפוצץ אותי, הרכב עבר לפני 3 חודשים ראש מנוע ב 5 אלף שקל!!

החלפתי אלטרנטור חדש! לא משופץ, ושיקמתי חיווט של ההצתה.

השקעתי כל שקל שחסכתי כדי לחזור הביתה ולנסוע ברכב, אני מפחד שזה לא יהיה איזה בלוק תפוס או משהו אפילו שהרכב זז בהילוך.

אגב, בנסיעה האחרונה, לא היה בעיה עם הרכב, לא התחמם, יש שמן, יש מים ולא היה שום דבר מוזר, זה פשוט קרה בלי שום תופעה מקדימה.

האם קיים סיכוי שמדובר במנוע תפוס אפילו שהרכב זז בהילוך?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

היה לי משהו דומה מאוד.

ניסתי להניע שמעתי תק פעמיים וזהו.

אח"כ משהו כמו חצי שעה חזרתי שמעתי עוד כמה תיקתוקים ושוב כלום.

גם לי היו אורות דרך,וגם לי נדלקו נורות בקרה.

בסופו של דבר המצבר מת (קצת גסס כדי להשאיר חשמל לעוד קצת ניסיונות כושלים להניע)

אם החגורה לא קפצה כמו שאתה חושד או משהו בסגנון תלך לכיוון החשמל שווה לבדוק,אחרי הכל שיקום חיווט הצתה.

לא ציינת האם הרכב מניע "בדחיפה"?

בהצלחה

פורסם

הרכב חונה בעלייה ולכן היו 2 ניסיונות של הנעה בדרדור אחורה. הרכב לא הניע.

המצבר בן 6 חודשים, של שנפ, הוא אמנם עבר קצת התעללות כי אחרי שרכשתי אותו האלטרנטור התחיל לעשות צרות, והמנוע היה נוסע על מצבר והייתי נתקע מלא פעמים והולך להטעין אותו כמה שעות אצל חשמלאי, הגיוני שהוא יכול להדפק?

בכל אופן, כמובן שלפני הכל ניסיתי הנעה עם כבלים, לא עזר, אחרי זה במוסך הוא הוציא לי מצבר חדש מהניילונים, וחיבור אותו בחוטים למצבר שלי שיהיה יותר כוח לחדש! ועדיין כלום.

פורסם

למה לחבר בחוטים לחדש?

היה יכול לחבר אותו במקום שלך וככה להיות בטוח ב100%

עכשיו כשאתה מנסה להניע התקתוקים נשמעים גם,או שגם אותם אתה כבר לא שומע?

---

עריכה:

לדעתי ההטענות החוזרות של המצבר + שימוש במצבר מלא,לגיבוי האלטרנטור "הרג" אותו במילים עדינות.

ובשבוע שהיית בבסיס מישהו הניע את הרכב?

אם לא..אני משום מה מתעקש שעדיין המצבר מעורב.

פורסם

אני יגיד לך מה, האוטו אחרי שבוע הניע במכה, בקושי שניה החזקתי סטרטר.

ניסיתי להניע עם כבלים לא עזר, והוא לקח כבלי הנעה חיבר מצבר חדש לקטבים שלי, בזמן שגם הישן מחובר, לא נראה לי שזה היה אמור לשנות.

בכל אופן זה לא עזר. גם אחרי החלפת הסטרטר, הניסיון הנעה הראה יותר חיים אבל עדיין נתקע.

פורסם

ראשית כל אני לא מבין למה צריך להישתגע ולנסות לדרדר רכב הלוך חזור ועוד לקרוא לכל השכונה כדי לדעת אם המנוע מסתבוב ולא תפוס? אפשר להוריד גלגל ימני כלומר הגלגל אשר מסתיר את הפולי התחתון, לשים בוקסה מתאימה עם ידית כוח ופשוט לנסות לסובב את גל הארכובה, אם הוא מסתובב בקלות המנוע אינו תפוס. אפשר גם לבדוק אם הבוכנות עולות כמו שצריך ע"י הוצאת הפלאגים והחדרת כלי דק ארוך דרך פתחי הפלאגים ולהרגיש תוך סיבוב הפולי אם כל הבוכנות עולות אבל זה לא חובה כי ברגע שהפולי ייסתובב בלי בעייה המנוע אינו תפוס. לגבי בעיית הטיקים וחוסר ההנעה, יש לי הרגשה שמדובר בסטרטר עצמו ואפילו הייתי בוחן אופצייה של סוויצ' עצמו תקול.

:)
פורסם

שמע, כמו שזה נשמע, יש לך באלגן שלם ומפחיד במערכת החשמל ברכב.

תתחיל מלהוריד הכל מה שלא מקורי ברכב מבחינת חשמל, כל מיני אזעקות ישנות, כל מה שיכול לגנוב חשמל, תסדר את החשמל יפה ועם הלחמות, בדיוק כמו שהיה במקור.

לאחר מכן, אני מאמין ש90 אחוז מן הבעיות שלך יפתרו, כל מה שקשור להנעת הרכב, קפיצות חשמל וכל הדברים שקשורים לזה.

מדבר מניסיון רב עם רכב הרבה יותר ישן, גם כן פורד, אשר עשתה בעבר בעיות חשמל מאוד מוזרות, בעיקר בגלל קומבינות שנעשו עם השנים, דברים שלא הותקנו כמו שצריך ודברים שבכלל לא היה צריך להתקין.

חג שמח, JEP.

פורסם

vogivog הבדיקה בוצעה במוסך עצמו ולא ברחוב.

אצלי בבית סה"כ ניסיתי להניע בדרדור מה שלא הצליח.

ג'פ, האמת התקנתי בדיוק ביום שבת בנסיעה האחרונה מערכת, של קומפוננט, רדיו דיסק חדש ושיניתי כיוונים במגברים (מונובלוק ומגבר 4 ערוצים), אתה חושב שיש לזה קשר ישיר לאי הנעה?

כי סה"כ היא לא דולקת שאני מנסה להניע, וכביכול אחרי שבוע, שהמערכת על הרכב, הוא הניע במכה, מה שגם בדקו לי מתח של מצבר וראו שהוא לא מרוקן.

לגבי הבדיקה של הפולי, גל ארכובה וכל מה שהוזכר, לצערי אין לי את הידע הזה בשביל לקחת כלים ולהתעסק ברכיבים כאלה, אני לא אדע מאיפה להתחיל.

בכל אופן הרכב במוסך בפ"ת ואני גר ברחובות, ככה שאין לי גישה אליו.

יש לי האמת אזעקה מקורית שהייתה עושה לי ים צרות, אבל ניתקתי את כל הצמות חשמל מהמוח שלה מתחת להגה, אני כבר נוסע ככה יותר מ 3 חודשים, לא נראה לי שזה משפיע, אגב ברכב יש קומבינות של חשמל שלצערי אין לי קשר אליהן ואני לא יודע מי נגד מי.

פשוט הרכב נוסע, מה שאני צריך עובד, אז לא התעסקתי יותר מידי. ברכבים כאלה אם נוגעים , זה בסוף יגיע לשיפוץ של משהו.

הכיס שלי ממש לא עמוק, ואני חי על משכורת צבאית בלבד.

יש אפשרות לעשות מעקף לכל הרכיבים באוטו? כלומר חיבור ישיר כזה ולבדוק? נניח כמו לחבר את הקטבים של המצבר ישירות למנוע, סטרטר וכו'?

פורסם

זה בדיוק הקומבינות, לעשות מעקפים וכו'. מה שאתה צריך לעשות, זה פשוט להוריד את כל הקומבינות, ולהחזיר למצב המקורי.

מניסיון אישי, כאחד שלא מבין גדול בחשמל, הצלחתי לעשות את זה בסיירה הקודמת שלי, כל הקומבינות (והיו הרבה) ירדו.

היו המון קומבינות עם האלטרנטור, הוא היה מחובר ישירות לפיוז בקופסאת הפיוזים, קומבינות מוזרות עם האימבולייזר.

מה שאני ממליץ, תוריד תרשים מקורי של הרכב, שיהיה ברור, שתוכל להבין לאן כל החוטים הולכים ואז תתחיל לאט לאט לעשות סדר.

זה מה שהייתי עושה, כמו שאתה אומר אתה גם חייל ומוגבל במזומן, ככה גם אני כתלמיד.

JEP.

פורסם

הבנתי, אתה חושב שזו עבודה שאני יכול לבצע לבד?

נניח כמו לפרק כל רכיב חשמלי ברכב שהוא כביכול לא חיוני לתפקוד מנוע, ואז במסודר לחבר אחד אחד כמו שצריך ע"י פלוס מינוס?

בכל אופן כרגע אני מקווה שהרכב יצא נוסע מהמוסך ואז אני אפילו ישבית את הרכב בחנייה ויעבור חוט חוט עד שאני ידע כל דבר מה הוא, ושהוא במצב טוב

אגב, הנושא שהתכוונתי אליו, הוא לא לעשות קומבינה על המנוע וזהו. פשוט לעקוף את כל הברדאק לחבר רק את המנוע ומה שחיוני להנעה שלו ולבדוק אם הוא מניע, במידה וכן, הרי החשמל הוא הבעיה שלי.

• תוכן חדש...