Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג חדש בטויוטה mr2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קצת הגזמתם, אמנם זה לא הרכב הכי מתאים לנהג חדש, אבל לא צריך להגזים ולהפחיד אותו. התגובות(הלגיטימיות) האלה רק בגלל שאין הרבה רכבים כאלה בארץ, ועוד לנהגים חדשים.

לא יודע מה איתכם, לי יש קרוב משפחה בקליפורניה שנוהג כל יום לבית הספר ביונדאי ג'נסיס קופה, לפי הסיפורים שלו ותמונות בפייסבוק, ניתן לראות שם המון פרחות עם SLK(ולא בגירסת ה1800), קיימן (ועוד מלא מכוניות שנקנה עם נזכה בלוטו). לא חושב שהם גמרו בעמוד, מקסימום בנהיגה בשכרות:-)

פורסם
קצת הגזמתם, אמנם זה לא הרכב הכי מתאים לנהג חדש, אבל לא צריך להגזים ולהפחיד אותו. התגובות(הלגיטימיות) האלה רק בגלל שאין הרבה רכבים כאלה בארץ, ועוד לנהגים חדשים.

לא יודע מה איתכם, לי יש קרוב משפחה בקליפורניה שנוהג כל יום לבית הספר ביונדאי ג'נסיס קופה, לפי הסיפורים שלו ותמונות בפייסבוק, ניתן לראות שם המון פרחות עם SLK(ולא בגירסת ה1800), קיימן (ועוד מלא מכוניות שנקנה עם נזכה בלוטו). לא חושב שהם גמרו בעמוד, מקסימום בנהיגה בשכרות:-)

על בקרת יציבות שמעת?

turboy

פורסם

הבן שלי נוסע עם קבריאולט וכבר עצרו אותו לביקורת מספר פעמים .

את שלט נהג החדש הוא היה מניח על הדש בורד ובמספר הפעמים ששאלו אותו על כך הסביר שאין איפה להדביק את השלט.

באחת הפעמים השוטר אמר לו להדביק את השלט על השמשה הקדמית

וכשהוא שאל את השוטר בנימוס אם הוא בטוח שזה בסדר כי השלט מסתיר לא מעט משדה הראיה

אז השוטר השני אמר שעדיף שישאיר על הדש בורד אבל כשהגג סגור אין הנחות.

פורסם

כבעל מיאטה אני אומר לך, רכב הנעה אחורית, ועוד ברכב בעל מנוע מרכזי, שידוע כרכב שזורק זנב, לנהג לא מיומן זה מתכון לאסון, גם עבור נהג זהיר. דבר טריוויאלי כמו הורדת הילוך בפניה, תוך כדי שיחרור קלאץ (או גז) מהיר מידי ואתה תמצא את עצמך עם הגלגלים האחוריים על המדרכה או סתם עם גאנט עקום במקרה הטוב.

וגם אם אתה תמצא מגרש חניה ריק ותתאמן, שזה בגדר חובה אם בסוף תנהג ברכב הזה, ותלמד לתפוס את הזנב, בסופו של דבר זה יקרה. כי גם אם תתפוס את הזנב 99% מהפעמים ה-1% עלול להיות קטלני או סתם יקר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אם הייתי במקום הנער החביב שפתח את האשכול, הייתי מהרהר בתום לב על מכירת הרכב.

הרושם הראשוני שמתקבל משלל התגובות הוא שהנהיגה במכונית כדוגמת ה-mr2 היא איזוטרית.

להזכירכם איננו מדברים על מכונת פלא המאיצה ממצב מנוחה לדהירת 100 הקמ"ש בשתי שניות

תמימות. איננו מדברים על גוש פח הנוהג להסתחרר בכל נסיעה לסופרמרקט השכונתי.

אני לא מבין את מקור ההפחדה הזו, אני משוכנע שזה מגיע ממקום טוב, דאגתי, אבהי אצל חלקכם,

אולם המילים המטלטלות והתיאורים המזעזעים הותירו גם אותי, נהג ותיק (יחסית), עם פה פעור.

לעומת זאת, במקום להתעסק בהפחדה מסתורית והמלצות מרנינות לגבי עתידו של הרכב, הייתי

מתמקד בעובדה שיש לשים דגש על אימון במגרש ריק, ארוך ככל שיהיה, על מנת שירכוש "טכניקה"

בסיסית לשליטה ברכב או פשוט לענות ישירות על השאלה התמימה: "היכן להציב את השלט?"

פורסם

לפי איך שאתה מדבר אני מבין שמעולם לא נהגת על רכב בעל הנעה אחורית, פרט לאולי לאוניה אמריקאית, בטח שלא רכב ספורט. ה-MR2 ידועה בפרט כמכונית בעלת זנב חי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
לפי איך שאתה מדבר אני מבין שמעולם לא נהגת על רכב בעל הנעה אחורית, פרט לאולי לאוניה אמריקאית, בטח שלא רכב ספורט. ה-MR2 ידועה בפרט כמכונית בעלת זנב חי.

ההנחה הראשונה שלך חביבה ...

יש רכבים "מסוכנים" יותר ו"מסוכנים" פחות,

יש רכבים שמתאימים יותר לנהגים חדשים

ויש שמתאימים פחות. בנקיטת אמצעי זהירות

קרי אימון (מקצועי אולי), אני סבור שנהג

חדש יוכל לנהוג גם ברכב בעל הנעה אחורית,

שאכן נחשב ליותר "מסוכן".

-תיאור הרכב של חלקכם היה מוגזם לדעתי.

פורסם

אין הרבה רכבים כאלה כי הן רוסקו.

כשהתחלתי לקרוא בפורומי רכב בסוף 2003 אחד הדברים שזכורים לי זה שרשורים על MR2 מרוסקות.

אם אני לא טועה היתה אחת צהובה שהוצגה בתור קישוט ב"מאגר" ואחר כך הוצגה על קיר באוטומוטור, היתה אחת של חבר פורום שנראה לי יודע דבר או שנים על הנעה אחורית והוא ריסק אותה.

ולא מזמן היה כאן שרשור על בחור צעיר שמת בתאונה עם אוטו כזה אחרי מפגש עם גדר.

http://www.hnn.co.il/old_gallery1669.html

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם
ולא מזמן היה כאן שרשור על בחור צעיר שמת בתאונה עם אוטו כזה אחרי מפגש עם גדר.

http://www.hnn.co.il/old_gallery1669.html

הלינק שנתת הוא מלפני חצי עשור. מגוחך אגב לקרוא שם את התגובות - שתיים וחצי מהן אומרות "מזל שהוא פגע רק בעצמו", "חבל שלא היה לו שכל לא לעשות תחרות בכביש צר" ו-"נסע עם אוטו ספורט שמיועד למירוצים", וכל ה-70 האחרות מקללות אותן ואומרות ש"זה משהו מיסטי" או קשקוש אחר. מבלי להכיר את נסיבות התאונה - 99% שהילד רצה לעשות שואו-אוף ואיבד שליטה.

המכונית הזאת היא לא פרארי, לא צריך להגזים, אבל העדר בקרת אחיזה ברכב מהסוג הזה בהחלט מצריכה מיומנות ובעיקר משמעת עצמית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ואולי, רק אולי, יכול להיות שמדובר בבחור אחראי. סתם מחשבה שעברה לי בראש. בכל מקרה, באמת לא רכב מומלץ לרכב ראשון. נקווה שייגמר בטוב.

סע ברכה וסע בזהירות. בקשר למיקום, אני חושב שתוכל לאלתר משהו עם אזיקון ומשענת הראש.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
הלינק שנתת הוא מלפני חצי עשור. מגוחך אגב לקרוא שם את התגובות - שתיים וחצי מהן אומרות "מזל שהוא פגע רק בעצמו", "חבל שלא היה לו שכל לא לעשות תחרות בכביש צר" ו-"נסע עם אוטו ספורט שמיועד למירוצים", וכל ה-70 האחרות מקללות אותן ואומרות ש"זה משהו מיסטי" או קשקוש אחר. מבלי להכיר את נסיבות התאונה - 99% שהילד רצה לעשות שואו-אוף ואיבד שליטה.

המכונית הזאת היא לא פרארי, לא צריך להגזים, אבל העדר בקרת אחיזה ברכב מהסוג הזה בהחלט מצריכה מיומנות ובעיקר משמעת עצמית.

רוני

קלעת בול, משמעת עצמית!

MR2, בלי בקרת אחיזה, מנוע מרכזי ותחת שובב.

סקיילר, חבר של אחי הקטן, בחור בן 18 שנוהג היום על R32, התחיל עם פורשה 914-6, מנוע מרכזי, הנעה אחורית ותחת שובב, בן דוד שלו לוגן קיבל במתנה בתור רכב ראשון פורשה 911 מתחילת שנות ה80 מהסבא (שקנה גם את השניה).

אחד חוליגן והשני לא, שניהם שלמים ובריאים שנתיים אחרי, למה? אחריות.

לאחי היותר קטן (כתה ט) יש חבר לכתה עם רישיון וב.מ.וו E30 325IS ידנית, ילד בן 16.

אני רואה ילדים נוהגים על מכוניות עם למעלה מ300 כ"ס ובלי בקרות וקשקושים, לפי הרוח בשרשור, ההורים כנראה מנסים להפטר מהם אם הם קונים להם רכבים שכאלה.

haters will hate

פורסם

עכשיו, כמה בני עשרה עם משמעת עצמית אתה מכיר?

תרבות הנהיגה בארה"ב שונה מהותית מזו בארץ, וכל נהג עולה שם לכביש עם גישה שונה בתכלית.

אני, בעיקרון, לא חושב שזה נכון לנהג חדש לנהוג ברכב ספורטיבי. קודם כל שילמד ויתרגל נהיגה נכונה בתנועה, אח"כ שיעבור הלאה. האם ההורים עושים טעות כשהם קונים רכב ספורטיבי לנהג חדש?

חד משמעית - כן.

זהו מסר שאומר, אתה יכול להתחיל לרוץ, לפני שהצאצא למד ללכת (בהנחה שאין לו הכשרה קודמת), וזהו מסר לא נכון לנהג חדש.

לגבי רכבי הנעה אחורית, אני סבור שהם בעייתיים בעיקר כשהכביש רטוב, כי אז הם עלולים לעקוץ גם בנהיגה לא אגרסיבית (כמובן, באם הם נטולים בקרת אחיזה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דבר ראשון, בארה"ב יש לך ימי מסלול, ואין שום סיבה שחובב רכב בעל רכב ספורטיבי לא יתאמן על המסלול. בארץ אין דבר כזה.

וזה לא נכון שצריך גשם בשביל שהתחת יחליק, לי התחת יצא בכיכר במהירות של 30 קמ"ש על כביש יבש לחלוטין עם צמיגים חדשים, רק כי הורדתי לשני בתוך הסיבוב. ואפילו לא זרקתי את הקלאץ. דבר טריוואלי לחלוטין ברכב הנעה קדמית - הרגל רע שצריך להיפטר ממנו ברכב הנעה אחורית. למי שמתעניין, בגלל המהירות הנמוכה וזה ש-MX5 זה רכב שיחסית קל לשלוט בו, אז לא היה בעיה לתפוס את זה.

אם אבא שלך נעול על רכב ספורט פתוח אז שיקח MX5 NC, יש בה בקרת יציבות. ובלי קשר זה רכב יותר בטוח ועדיין מהנה לנהיגה כמו ה-MR2.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני לא הולך למסלול ואני חובב רכב, מה חובב, חופר! אין מצב שמישהו מבלה איתי5 דקות בלי להבין איזה מפגר אני .

haters will hate

• תוכן חדש...