Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 פספוסי קניה שזכורים לי...

לפני כ-20 שנה ויתרתי על חיפושית קבריולט 1957 שמכר בחור היפי (עם גיטרה...) ביד אליהו.

היא היתה סגולה ונסעה לא רע אבל הקשבתי להמלצת אבי שגרס: "הרצפה חלודה, לא כדאי...".

המחיר היה 6000 ש"ח...

היום נמצאת בבעלותו של אספן חיפושיות כפייתי אחר.

פספוס נוסף היה פיאט 128 3P יפיפיה, שנת 1976 אם איני טועה,ב-4500 ש"ח, ועליה ויתרתי כי פשוט אהבתי חיפושיות יותר.

בכל זאת הייתי שמח אם היא היתה שלי היום, אני חושב שזהו דגם מיוחד ויפה.

סוג של פספוס, גדול, צורב, ובלתי נשכח, היתה הטעות שבמכירת "פרנצ'סקה", החיפושית הראשונה שלי (1968) שהיתה במצב מקורי לא פחות ממדהים, על הכאב והפספוס שבמכירתה (וחוסר היכולת להציל אותה מאוחר יותר) תוכלו לקרוא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1602482&postcount=7

את החיפושית ראג-טופ 1962 שפיספסתי לפני כ-20 שנה הצלחתי "לתפוס" לבסוף בשנת 2004 ומאז היא מחכה לשיפוץ לא פשוט...נאספו במהלך השנים מאות חלקים לשיפוץ (כולל רצפה חדשה, שמעת אבא??) ואני מקווה להתחיל בקרוב.

עליה תוכלו לקרוא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=53152

לילה טוב,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הפיספוסים שלי הם 'בתוך המשפחה':

1. ב1974 אבא שלי פינק את אמא שלי בחיפושית חדשה מהניילונים כתומה 1300 [656132 נדמה לי שזה היה המספר]. בשנות השמונים היא עברה לגיסתי ואח"כ מכרנו אותה לחבר של חבר, שהיה אז סטודנט. אבא שלי אמר לאחי ולי "אל תמכרו, תעמידו ליד הבית, שיהיה..."

2. ב1978 קניתי את הצעצוע הראשון שלי ג'יפ קצר 1968 עם "צמיגי בלון". הוא היה צבאי לשעבר, וצבעתי אותו יחד עם חבר לעבודה לאחר פחחות שכללה בערך דלי שלם של בונדו. ירוק -שחור. בחורף נהיה לי קר ולכן נסעתי למתפרה בעזה ושם עשו לי ברזנט 'על המקום'.אחרי שהתגייסתי נמאס לי ממנו ואבא שלי פשוט מכר אותו. עד היום אני מתגעגע, אם אני עוצם את העיניים אני יכול לשמוע את ההוריקן מזמזם לו [אחרי ראש מנוע וריתוך סדקים...], לחוש את הידית של הגיר המדוייקת ואת ההגה הענק שלו. להשען אחורה על כיסוי המיטה הזוגי הירוק ששימש במקום ריפוד ושעל הכתמים שעליו אי אפשר לספר כאן, לנשום את הריח שלו, תערובת של פח מחליד ושמן מעורב באדי דלק 83 אוקטן כשהאדים שלו עולים לי מהמיכל מתחת למושב שלי.

3. והפספוס הגדול ביותר - 1979 ואנחנו מצליחים לשכנע את אבא לעזוב את השורה האינסופית של וולוואים ופג'ו. מס הכנסה עוזר לנו עם אפשרות לקנות מכונית אמריקאית משוכללת שגם מוכרת במס - שברולט אלקמינו. אני זוכר שנסענו לת"א להוציא את הרכב וביציאה מהחניה אבא שלי נבהל מהעדר הקלאץ' - זה היה הרכב הראשון שלו שהיה אוטומט ועם כל פינוקי הכוח. הוא אף פעם לא אהב אותה ואת הפוזה שלה אבל כשרציתי שתעבור אלי - הוא אמר לי ש-'זה לא אוטו לחייל' ובמקום זה קיבלתי מאחי את הסוברו 1600 5 הילוכים והוא קנה GLF 1800 עם 4 פנסים - אבל שתי אלה כבר סיפור אחר ואין לי געגוע לאף אחת מהן.

פורסם

אני פספסתי סוד 79' - נמכרה יום לפני שראיתי את המודעה.

- אך לאבי יש פספוסים כמו:

א. קורבט סטינגרי חלון מפוצל שחבר מכר בפחות ממה שאבא הציע.

ב. לוטוס אירופה שחורה .

ג. בוגטי - שנמכרה לו מתחת לאף.

ד. אופנוע דוגטי סנטה מוניקה - נמכרה שעה לפני שהוא בא.

ה. יגואר שהיא חלק משובר הגלים בת"א כיום.

ו. במוו יפייפיה עתיקה שהיא חלק משובר הגלים בת"א כיום.

ז. מרצדס דיזל שנות ה30 שלאט לאט נזלה לה לתוך תעלה.

אלו רק חלק מרשימת הסיפורים שהייתי צריך לחיות איתם

סה לה וי :lol:

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

איזה שרשור כואב .....

כואב לקרוא ויותר כואב להיזכר

הנושא הכי כואב שאני זוכר

בהרצליה היה בשנת 2002-2003 מגרש למכוניות שנגררו ע"י העירייה ליד הקניון

ושם הייתה קארמן גאיה 68 אם אני לא טועה ,בצבע לבן

אומנם לא במצב מזהיר אבל היה בה את כל החלקים

התחלתי לברר עם העירייה והמשטרה

אפילו מצאתי את הכתובת של הבעלים זה לקח בערך שבועיים וחצי

ומסתבר שזה מישהו שהיה לו חובות לא היה טסט והיה על הרכב מלא הזהרות לגרירה

יצאתי לחו"ל לשבוע ושחזרתי הרכב היה כבר קובייה הונגרית

פורסם

סובארו GL שנת 84 ידנית בצבע כסוף, קצת חלודה במסגרת חלון אחורי-שמאלי עם סלון יפה וקווים נקיים והכי חשוב - מנוע 1800...

ה"זקן" רצה סכום מופרך שלא היה לי בזמנו (שנת 2004) - 2000 שקל.

:|

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
אני פספסתי סוד 79' - נמכרה יום לפני שראיתי את המודעה.

- אך לאבי יש פספוסים כמו:

ג. בוגטי - שנמכרה לו מתחת לאף.

.

תיקון, זאת בנטלי לא בוגאטי ...

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

השירשור הזה מבאס אך גם משעשע, אני "פיספסתי" ב 1996 ספיטפייר אדומה יפיפיה שרצו עליה 14000. עשיתי עליה סיבוב והיא פשוט לא זזה (לעומת ה 128 ספורט שלי), התבאסתי מהנהיגה והמחיר וויתרתי.

השני היית פיאט 1/9 שנת 1974 כסופה מרמת השרון. הרכב היה סבבה אך המחיר היה יקר ולרכב היו כמה בעיות (נידמה לי ש"ח7000).

מבחינה פילוסופית אני לא חושב שאם היינו חוזרים לאותה נקודה של קבלת החלטה אז היינו מקבלים את אותה החלטה שוב. הריי באותה נקודת זמן עשינו שיקולים רציונליים והחלטנו מה שהחלטנו. מה שנשאר זה למצא את ההזדמנות הבאה ולזהות אותה.

פורסם
השירשור הזה מבאס אך גם משעשע, אני "פיספסתי" ב 1996 ספיטפייר אדומה יפיפיה שרצו עליה 14000. עשיתי עליה סיבוב והיא פשוט לא זזה (לעומת ה 128 ספורט שלי), התבאסתי מהנהיגה והמחיר וויתרתי.

השני היית פיאט 1/9 שנת 1974 כסופה מרמת השרון. הרכב היה סבבה אך המחיר היה יקר ולרכב היו כמה בעיות (נידמה לי ש"ח7000).

מבחינה פילוסופית אני לא חושב שאם היינו חוזרים לאותה נקודה של קבלת החלטה אז היינו מקבלים את אותה החלטה שוב. הריי באותה נקודת זמן עשינו שיקולים רציונליים והחלטנו מה שהחלטנו. מה שנשאר זה למצא את ההזדמנות הבאה ולזהות אותה.

הפספוס שלי:

2003

פולקסוואגן טנדר דבל קבינה ירוקה משנת 70+- עם קלאץ גמור, חלודה קשה על הדלתות וקצת מקדימה ,אבל עם מנוע ושאר המכלולים תקינים

המחיר היה 1500 שח.

פורסם

איזה שירשור:-D.שלושה פיקשושים של החיים שלי .הראשון , כשהיתי חייל,נידלקתי על האוטו הזה(האוסטין בתמונות)(שכונה ד" ,ב"ש)שאלתי שכנים והגעתי לבעלבית.המחיר היה בגובה משכורת של קבע. הבנדם שיבח את האוטו ,וסיפר הרבה,ואני כול הזמן חושב על חלקים,(ולא היה אינטרנט אז)(1973)והבנדם אומר לי שהאוטו נוסע,שים מצבר,קצת אויר בגלגלים,דלק וסע:-(.הפיקשוש השני (שנות השמונים המוקדמות)היה סיטרואן מהרי יש ראשונה יפיפיה ששכן במיכמורת (בחצר שלי)מכר.(5000ש, של היום).:-(..בשנות ה60 המאוחרות,היו צרפתים שבנו את הכור בדימונה,ושחזרו לצרפת מכרו כאן את המכוניות שלהם,היו הרבה דשבואים,ועמי,בגרושים,הכרתי מישהו שמכר פיאט .(לא זוכר את הדגם)משהו ספורט עים גג ברזנט שחור.ולנדרובר סגורה מאלומיניום,(ואן מסודר)יפיפיה,גם בגובה משכורת אחת. חבר שלי קנה את הפיאט.

תמונה 001.jpg

תמונה 002.jpg

תמונה 003.jpg

תמונה 004.jpg

תמונה 005.jpg

תמונה 006.jpg

תמונה.jpg

פורסם

עוד משהו שנזכרתי: חבר שלי "לייצן" נזכר להגיד לי על המודעת מכירה של מיני-טוסטוס רוסי כשבוע אחרי שהיא יצאה (הוא חשב שאני במצבי לא ממש צריך את הצעצוע הנוסף!!!:evil: ), באותו היום שהתקשרתי הכלי נמכר- בצירוף מקרים הזוי לגמרי לחבר פורום אחר, וגיליתי את זה כאשר אותו חבר פורום בא ליקנות אופנוע מהחבר שלא אמר לי בזמן על המודעה, ויותר מזה- הקונה מכיר חבר אחר שלי שמתעסק עם הכלים כאלה ודיברתי איתו לפני זה על הכלי הזה! העולם קטן..:lol::-D. דרך אגב אם מי שקנה את הטוסטוס קורא את זה (למעשה אני חושב שקרוב משפחה שלו קנה או שהם ביחד- לא זוכר)- אני מוכן לקחת אותו במחיר שנקנה, או להתחלף במשהו...8) אני לא חושף כרגע מי זה בפורום...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
עוד משהו שנזכרתי: חבר שלי "לייצן" נזכר להגיד לי על המודעת מכירה של מיני-טוסטוס רוסי כשבוע אחרי שהיא יצאה (הוא חשב שאני במצבי לא ממש צריך את הצעצוע הנוסף!!!:evil: ), באותו היום שהתקשרתי הכלי נמכר- בצירוף מקרים הזוי לגמרי לחבר פורום אחר, וגיליתי את זה כאשר אותו חבר פורום בא ליקנות אופנוע מהחבר שלא אמר לי בזמן על המודעה, ויותר מזה- הקונה מכיר חבר אחר שלי שמתעסק עם הכלים כאלה ודיברתי איתו לפני זה על הכלי הזה! העולם קטן..:lol::-D. דרך אגב אם מי שקנה את הטוסטוס קורא את זה (למעשה אני חושב שקרוב משפחה שלו קנה או שהם ביחד- לא זוכר)- אני מוכן לקחת אותו במחיר שנקנה, או להתחלף במשהו...8) אני לא חושף כרגע מי זה בפורום...

אם אתה בעיניין של טוסטוסים תוצרת ברית המועצות אני חושב שיש לי משהו שאולי יעניין אותך אם תרצה דבר איתי בפרטי.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

המיני טוסטוס הרוסי ניקרא,מיני מוקיק.

,2 הילוכים.היה לי אחד כזה,הקל'ץ בעיתי (ניגזר מהר).קניתי אז עוד מנוע קומפלט בחנות תכשיטים של הרוסים באלמבי.בסוף החלפתי עים חבר,נתתי הכול וקיבלתי שעון סייקו.

פורסם

למרות שאני יכול להגיד שרוב הרכבים שבאמת חשקתי בהם לבסוף הועברו לבעלותי, בין אם זה אחרי משא ומתן של 5 דקות או 5 שנים. אך עדיין היו כמה פספוסים שרק בדיעבד אני מבין את גודל הטעות (בזמנו לא היה כ"כ שלם עם הרכישה ולכן לא התעקשתי):

1) קורטינה MK3 קופה חומה (1600 ידנית) מרמת השרון (הייתה בבעלות נהג של אגד), אחת מתוך 2 שהגיעו לארץ. המוכר דרש 7K ש"ח ואני הייתי מוכן לתת רק 5K.

2) פורד סיירה קוזוורט שנת 88 שאני ואחי נורא רצינו לקנות אבל חששנו ממגוון התקלות שהיו לרכב (ובכל זאת הורדנו את המוכר מאיזור ה-40K ש"ח ל-18K ש"ח). לאחר כמה חודשים פגשתי אותה אצל בחור צעיר במפגש של מועדון החמש.

3) לפני עשור בגיל 16 כמעט ורכשתי קורטינה MK1 שנת 64 (פנסי Y, הילוכים ידניים בהגה). כבר סגרתי עם הסוחר את כל הפרטים של המכירה והוא העביר את הרכב אליי לחניה והייתי אמור להעביר לו את הכסף כמה ימים לאחר מכן. הכמה ימים האלה גרמו לי למחשבות שניות ולבסוף העיסקה לא מומשה.

עכשיו כשאני קורא את ההודעה בפעם השניה זה נראה לי ממש מוזר שכל הפספוסים הגדולים שלי היו רק עם רכבי פורד.

אני בטוח שהיו לי עוד כמה פספוסים, מקווה שאני אזכר מתישהו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זה בסדר אלעד- אנחנו, אנשי הפורדים, אוהבים אותך!:twisted::wink: אתה לא צריך להתכחש לזה יותר!:-P:twisted::lol:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...