Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

The quest for the Focus ממשיך...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מצטער על הכותרת הלועזנית משהו, מעולם לא מצאתי בעברית תרגום הולם למילה Quest שמתארת כל כך טוב את המסע המפרך שלי אחרי קניית הרכב הראשון שלי... :?

תקציר הפרקים הקודמים: לפני שבוע וחצי בדקתי פוקוס 2005 שנטען שהיא יד שנייה עם בעלות קודמת פרטית. האוטו יצא בסדר בבדיקה אבל הסתבר שהוא היה בליסינג ולכן כנראה גם לא יד שנייה, ומפאת בעיית האמינות של המוכר ויתרתי על הרכב.

לפני כמה ימים בדקתי פוקוס 2005 שנראתה שמורה, עם היסטוריית טיפולים יפה וממוכר שעשה רושם אמין ורציני. למרבה הצער בבדיקה במכון מורשה התגלתה בעייה בקומפרסיה שאולי קשורה לחוסר מים / בריחת מים במנוע, ואולי אף מרמזת על טראומת התחממות בעבר הרכב. בצער רב השארתי גם את 460 השקלים הללו בטמיון.

והיום בתוכנית, על הפרק:

על מנת להגדיל את ההיצע התחלתי לחפש גם פוקוס 2004. דרך "אושיית מוסך" בקיבוץ מצאתי בת קיבוץ מוכרת שמוכרת פוקוס 2004, עם 100K קילומטראז' בלבד, והיא בעצמה יד רביעית. יד ראשונה הייתה ליסינג. בעיקרון זה היה לגמרי לא מה שחיפשתי (רציתי יד שנייה או ראשונה) אבל מה שאטרקטיבי כאן זה שהיא מציעה מחיר של 28K! ביד2, פוקוס 2004 עם בעלות קודמת "ליסינג" ויד רביעית מתומחרת ב-33.5K, ויד רביעית עם בעלות קודמת פרטית (הליסינג היה כאמור רק ביד הראשונה) מתומחרת ב-37K, ובכל מקרה נראה שאלמנט היד הרביעית בכלל לא מוריד במחיר - יש רק 5%- החל מיד חמישית... מוזר. העניין פה הוא שבד"כ הייתי מייד חושד במניעי המוכר/ת, אבל היות וזו מישהי שאני מכיר, ואותה "אושיית מוסך" מהקיבוץ - שגם אותו אני מכיר כל חיי - טוען שהרכב במצב נהדר, ייתכן שיש פה הזדמנות.

מובן שאם אלך על זה אצטרך לבדוק את הרכב כמו שצריך במכון בדיקה לגלות אם אין במקרה איזו תאונה בעברו, שאולי היא הסיבה להחלפת הידיים התכופה, ואח"כ גם ללכת למוסך וכו'. יד רביעית זה אמנם מרתיע, אבל אנשים לעתים קרובות מוכרים וקונים רכב בגלל כל מיני שינויים בחיים שאינם קשורים למצב הרכב, לא? מה שמטריד אותי קצת זה שכארצה למכור את הרכב, עוד 3 שנים נאמר, הוא יהיה יד חמישית (!). גם אני כמובן אצטרך להוריד הרבה במחיר, אבל היות ואני מקבל כאן רכב בהנחה רצינית בעצם מדובר בעסקה משתלמת מבחינה כלכלית, לא? בדקתי את ההיצע של פוקוסים 2002 ו-2001 למכירה כיום (ששווים כיום בערך כמו ששלי יהיה שווה עוד 3 שנים) וראיתי שיש דבר כזה יד חמישית ואפילו יותר, אם כי מעט (אפילו מעט מאוד). אולי אוכל להשתמש באפשרויות מכירה אחרות - למכור דרך סוכן, לעשות טרייד אין במגרש וכו'? אני ממש לא מכיר את האופציות האלה...

האפשרות האחרת היא להמשיך לחפש כמו שחיפשתי עד עכשיו. מצאתי איזו פוקוס 2004 אחרת, יד שנייה ממוכר שנשמע בסדר, אבל אני כבר קצת חושש ללכת למכון בדיקה, לשלם בפעם השלישית מאות שקלים ולגלות כל מיני "חששות" של הבוחנים כמו שהיה לי עם הרכב השני... כן אני יודע, שום רכב שאמצא לא יהיה מושלם, ומדובר ברכב שכבר נוסע 7 שנים, ומכוני בדיקה תמיד ימצאו דברים וגם כסת"ח. אבל בכל זאת...

פורסם

זה שיקול שלך האם "לסכן" 500 ש"ח של בדיקה על הרכב הזה.

הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך "על בטוח" (למרות שאני לא דוגל בדיעה של לחשוב על המכירה לפני הקניה) זה שכאשר תחליט למכור לרוב הקונים יפריע מאוד לקנות רכב יד חמישית, בדיוק כמו התחושה הזו בבטן שיש לך עכשיו כשאתה אומר לעצמך שהרכב יד רביעית. אני חושב שהורדה של 5K ש"ח היא לא מספיקה, וזה עוד לפניח שמכניסים לחשבון את רשימת הקניות שתקבל בבדיקה.

* בנימה אישית אני ממליץ לך לבדוק טוב טוב את הק"מ, לי זה נשמע קצת חשוד (רכבי ליסינג משוחררים רק לאחר שירות של 2-3 שנים ומינימום של 50-70 אלף ק"מ ולכן אני חושד ששיחקו קצת עם הק"מ).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הצעה שלי אלייך

אתה רוצה לקחת רכב לבדיקה בלי הרגשה שאתה הולך לזרוק עוד 400 שקל לפח?

תחפש רכבים עם היסטוריית טיפולים מסודרת, קילומטראג נמוך וכמה שפחות ידיים(לא, יד 4, זה לא מעט), ותשלם על זה בהתאם.

פוקוס יש כמו זבל, לא בעיה למצוא אחת עם היסטוריית טיפולים.

פורסם

לרכב אכן הייתה היסטוריית טיפולים יפה והמוכר עשה רושם מצוין, אך למרבה הצער בבדיקה התגלתה אותה בעיית קומפרסיה שמצביעה על חשד להתחממות / טראומה / בלה בלה וכו'. עכשיו אני פשוט חושש שזה יקרה שוב ועוד כמה מאות שקלים ילכו להם לפח. :x

• תוכן חדש...