Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ושאלה ברשותך, מה בדיוק עושה את הלאון עליה אתה ממליץ לספורטיבית יותר מה 207 GTI ?

תפריד בין שני חלקי התשובה. החלק הראשון עוסק במה ספורטיבי החלק השני עוסק במה מתאים לבחור.

עושה רושם שהבחור לא באמת צריך ספורטיבית לכן הלאון הר"מ היא אופציה טובה.

לGTI שלך אין יכולות יותר גבוהות משל ה207,במיוחד בכל הקשור לתחום הדינמי וההנאה מהנהיגה,זה לא GTI דור 6!!

דווקא אתה מפורסם פה בתור ליצן הפורום,צריך לרשום כל שטות ילדותית שיוצאת לך מהמקלדת ולמסגר!

חצי יום לא הגבתי בפורום וכבר נולד לנו כוכב חדש... ממש כוכב נולד :)

GTI דור 6 הוסיפה טאצ'ים קטנים על דור 5, חלקם לטובה וחלקם לרעה. (דרך אגב: עשית עליה בכלל נסיעת מבחן או שאתה מאכיל אותנו קש ?)

אני יודע שב NEED FOR SPEED אין GTI דור 5 לכן כנראה לא יצא לך להתנסות כפי שהתנסית ברכבים אחרים ,אבל אולי כדאי להשתדל לומר דברים שיש להם כיסוי כדי לא לעשות צחוק מעצמך.

בוא ספר לנו מר רון 215, בן כמה אתה, כמה שנים על הכביש, מה כוללת ההסטוריה המוטורית שלך , על סמך מה אתה קובע קביעות שלא מחוברות למציאות וכו' וכו'... שנדע עם מי יש לנו עסק.

בינתיים למדנו שתרבות דיבור היא ממך והלאה ושאתה נוסע ב307 מודל 2002 שזה אחד הרכבים הכי לא ספורטיביים שפיג'ו אי פעם הוציאה (ועוד השנתון עם הכי הרבה תקלות)

בתודה, ועד הבית

:)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אם בעקיצות עסקינן, אז לפחות שיהיו בטוב טעם.

העובדה שמשתמש אחר בחר בתגובה שרמתה היא לא יותר מגובה הדשא הממוצע, לא מחייב תגובה דומה.

עניינך בן כמה המשתמש? חוששני שלאו, מספיק שיהיה בעל רשיון לפי הבנתי.

מעבר לשאלה לגיטימית כמו "מה כוללת ההסטוריה המוטורית שלך" אין בתגובתך לאותו משתמש מדובר הלא הוא ron215 הערות מועילות.

אני בטוח שאין טעם לספר לך שישנם כתבי רכב (לדוגמא:כתב טופ-גיר ג'רמי קלרקסון) ששיחקו בסימולטור מרוצים כזה או אחר (במקרה שלנו מדובר בGT) ועוד בתוכנית שמשודרת לקהל הרכב, נזניח כרגע את המטרה לשמה שיחקו בסימולטור. כך שלהשליך עליו הערה "אני יודע שב NEED FOR SPEED " לא ממש רלוונטית נכון?(ברור לי שNFS הוא לא בדיוק סימולטור מרוצים כשר למהדרין, אבל אני מקווה שהבנת את הנקודה שלי).

ונניח לרגע את העובדה שפלשת לפרטיותו של המשתמש הנ"ל, העובדה שהיית צריך להזכיר במה הוא נוהג הופך את תגובתך לילדותית אף היא, בעוד הוא נוהג ברכב-307 מודל 2002-לטענתך, לא הופך אותך לנהג טוב יותר כיוון שבסימלון שלך מופיעה GTI, לא חסר נהגים גרועים יותר שנוהגים ברכבים ספורטיביים מאשר רכבך, ועדיין אתה לא רואה אותם מזכירים עובדות שמזכירות סוג של "למי יש גדול יותר?".

ואם זכרוני לא מטעה אותי, עוד לא הכריזו על ועד הבית(הכוונה כאן היא לא למנהלים או לבעלי הפורום), עצתי היא להזדהות בשמך(או בכינוי שלך, וכדומה).

עם כל הכבוד אייל, ויש כבוד, בעיקר בגלל פער הגילאים, תגובתך לא במקום, ילדותית לפי דעתי ולא מועילה לתרבות הדיון של הנושא הזה. אינני מצודד לטובתו של ron215, יש מה לטעון נגד תגובתו, אבל דווקא ממך, כיוון שאתה "וותיק" יותר(נניח שהפעם נבחר בכמות ההודעות כמדד רלוונטי), קיוותי לתגובה בוגרת,מתומצתת, וברוח הפורום.

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

ראשית - מתוך נסיוני, צריך לדבר עם כל אחד ברמה שלו כדי שהוא יבין את המסר. גם בפורומים וכמובן בעולם האמיתי.

יצאתי כאן, ובשרשור אחר להגנת חבר פורום מכובד שסופג כאן דיבה וחיצי ארס , וזה מלבד הצורה שדיברו כאן אליי ,

וזה על ידי בן אדם שצץ OUT OF THE BLUE ומנסה לחנך פה את כולם מה טוב ומה לא לכאן מתקשר נושא הגיל ושאר הפרטים (הוא כמובן לא חייב לציין)

מבחינת הגיל ושאר הפרמטרים, כשבן אדם יורה לכל הכיוונים קביעות לא מבוססות , אתה רוצה לבדוק מה הרקע שלו כדי לדעת אם לקחת את תגובותיו ברצינות , כשל בעל נסיון או פשוט לא להתייחס, כי תאמין או לא - אנשים באמת מאמינים לכל מה שכתוב כאן ובמקרה של מידע לא מבוסס חשוב להרים דגל אדום.

למשל: אם הוא יאמר שהוא בן 17 או אפילו 20, אנחנו נבין שתכלס אין לו נסיון ושחבל על זמננו,כי זה אומר שמרבית הסיכויים שהוא לא היה בעלים של כמות סבירה של רכבים, בטוח לא ספורטיביים (כי אם היה לך ספורטיבי בדרך כלל אתה לא חוזר אחורה אלא אם כן זה ליסינג או משהו דומה) והוא לא נמצא מספיק שנים על הכביש כדי לחוות דיעות על התנהגות של קשת גדולה של דגמים כולל ספורטיביים

[אני גם מאמין שלא נותנים לכל אחד נסיעת מבחן על גולף GTI וגם לא על 207GTI לכן קשה לי להאמין שזה אכן קרה במציאות... אפילו לי כלקוח GTI לא היה קל להגיע למצב של נסיעת מבחן בGTI דור 6]

ועד הבית זה סתם היה בצחוק , בדיוק באותו רגע קראתי מכתב שקיבלתי מועד הבית שמבקש ממני להגיע לאסיפת דיירים :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל היקר, בוא ואני יעמיד כמה דברים לחידוד בבקשה.

1. תיתפלא אבל אני קיבלתי נסיעת מבחן על הGTI דור 6 ללא שום בעיה ואפילו בקלות יתרה כך שלא מן הנמנע שגם הוא עשה.

2. לי בתור בחור בן 20 היה לא מעט ניסיון על רכבים ספורטיבים ככה שיכול להיות שגם לא יש.

3. התגובה שלא באמת הייתה גועל נפש אבל אין לך מה להיתדרדר לאותה רמה ובטח לא לעקוץ אותו על מה שהוא נוהג היום.

אתה תצא הגדול יותר אם פשוט תיתעלם באלגנטיות ותניח שהוא מקנא כי לך יש GTI ולו לא :wink:

והטעות הכי גדולה בפורום תיהיה לתת לך להיות פה וועד הבית :twisted:

פורסם

חבוב,אם זה כזה מעניין אותך אני הייתי פה בעבר ועד הבית בפורום ייעוץ ברכישה איי שם בתחילת הדרך ב2002-2003 עד שSRONIS נכנס פה לעניינים. :)

השאלה מה ההודעה שלך תורמת לשרשור, אתם רק מוסיפים שמן למדורה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נתחיל מההתחלה-

לדבר עם אחר ב"רמתו", כאחד שנתקל באופן בלתי פוסק בקשת רחבה של אנשים שונים, מעצם עבודתי כמלצר, היא המלצה מאוד חמה שקיבלתי מאחד בעל נסיון עתיר ממני, ואין דבר נכון מזה, גם מחוץ לעבודה.

אבל בכתיבה, ובזה אני מאמין מאז שהתחלתי להתכתב, גם בצ'אטים למיניהם, שפה גבוהה היא "נשק" הרבה יותר חזק, ואין כאן להצהיר שהנני כותב ב"רמה" או מתנסח כסופר או ככתב ממולח, אבל אני משתדל, כי רק ככה אפשר להוכיח אינטלקט, לפחות ברובד המאפשר אינטרקציה בכתיבה בלבד.

מכיוון שעוד לא ניתנה לו האפשרות להוכיח אחרת, מחמת הספק נצא מנקודת הנחה שאכן ביכולתו להוכיח ולהעמיד דבריו על כנם. מכאן ועד להשמצות הדרך ארוכה, אתה לא חושב?

אני מסכים שצריך להרים דגל אדום-ברגע שהדברים מוכחים ובדוקים. קשה להאמין שאנשים מאמינים באופן עיוור על כל מה שנכתב על גבי הפורום, ואם כן חייבת להיות השגחה על מה שנכתב, בייחוד בפורומים הדואגים ל"ייץ" לאחר. מאידך מי שמאמין באופן עיוור, בו גם נופלת חלק מהאשמה.

מצד אחד דוגמתך מחזיקה מים, אבל אני אתן לך תגובה אחרת:

יש לי חבר שבחזקת הוריו יש רכב ליסינג, כיוון שאמו קרובה לקצין הרכב עברו תחת ידיו של החבר בערך 5-4 רכבים שונים לתקופות משתנות, בזמן כולל של שנתיים. ועכשיו השאלה הצפוייה-כמה הוא נוהג?בממוצע בערך 3 שעות ביום. החבר גם בן של מורה נהיגה, שעבר בערך 800 שעות לימוד נהיגה, האם ניתן לדלות מדעותיו של חבר זה על רכבים בהם נהג מידע מועיל, אני מאמין שכן, והוא סה"כ בן 19.

בנוגע לפן הספורטיבי, אכן לא היה ברשותו רכבים בעלי פן כזה, אבל נסיעת מבחן לפי דעתי לא ממש מעניקה לאחד את האפשרות לתת דעה מוצקה על הרכב, בייחוד לא בטווח הרחוק. אכן ניתן לתת דעה על ההתנהגות הכללית,הניהוג,האחיזה(תלוי צמיגים, בחלק מן המקרים), האיבזור, המרווח(אם טרח להתיישב מאחורה, ואף אם הגדיל להתיישב בכל מושב), איכות הדיפון, תגובת ההגה, הגיר, הדוושות ומיקומן, בידוד רעשים(שוב פעם, תלוי גורמים רבים, נסיעה בעיר עמוסה, בכביש בין-עירוני שומם/עמוס, הבאת מחוג הסל"ד גבוה מן הרגל ואף האצה בהילוכים שונים). כנראה שכחתי כמה גורמים שניתן לתת עליהם על הדעה בנסיעת מבחן, אבל שוב פעם, הכל תלוי זמן, ההבדל עצום בין 15 דקות נסיעה ושעה וחצי.

דוגמא נוספת בנוגע לנסיעת מבחן ברכבים ספורטיביים:

ידידה נוספת, בעלת דוד אמיד למדי, אשר העניק לה כמתנה שבוע בו הדוד כמובן היה בחו"ל אבל הTT הייתה בחניה לרשות הידידה(נזניח את נסיון הידידה בכביש והכשרתה), האם זה הופך את אותה ידידה בעלת נסיון עשיר יותר ובעלת דעה מגובשת על הרכב?

מצד אחד, אפשרי הדבר אם ביצעה בדיקות "שגרתיות" בסגנון "רוכש רכב". מאידך, אם מטרתה היא לנהוג, וכמה שיותר "חזק" דעותיה לא יהיו מועילות. ולכן צריך לקחת כל דעה של כל אדם שנהג בכל סוג של רכב בזמן משתנה כלשהו בספק ולבחון לעומק את "נסיונו".

-"אתם רק מוסיפים שמן למדורה." אם התכוונת אלי, לא תכננתי לדרדר את השרשור לכיוון אחר, אך ברור לי שיש להגיב ואף באופן פומבי לתגובתך, כיוון שיש צורך במתן זווית נכונה ואמינה לכוונתי בתגובתי הראשונה.

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

ואני בכלל חשבתי שמישהו יעזור לי, ייעץ לי לבחור מכונית.

בכל מיקרה מה ההבדל בין הסיאט לאון FR לsport up TFSI חוץ מהעניין של כ"ס?

ומה אתם אומרים לגבי ה sport up היא עדיפה על הגולף tsi מבחינת ספורטיביות (כזאת או אחרת), חווית נהיגה,נוחות?

פורסם

ומה אתם אומרים לגבי ה sport up היא עדיפה על הגולף tsi מבחינת ספורטיביות (כזאת או אחרת), חווית נהיגה,נוחות?

אני באמת ניסיתי,עד שהתחילו עוד הפעם עם השנאה[נמשך משרשורים קודמים].

בTSI אין שמץ של ספורטיביות.

לאון FR זה רעיון לא רע בכלל,אין לה שילדה מתקשרת וספורטיבית,אבל היא כן מהנה,במיוחד שמביאים אותה למגבלות,וכמובן כדאי לשפר אותה,במיוחד בכל מה שקשור למתלים!.

207GTI,כמו שרשמתי היא אופציה נחמדה מאד,מה שכן היא יותר GT מאשר ספורט נטו.

אופציה נוספת זה קליאו ספורט,זה הרכב שיתן לך הכי הרבה הנאה לשקל,מה שכן יהיה לך די קשה למצוא אחת נקייה ושמורה.

פורסם

הSPORTUP היא FR עם תוכנת ניהול מנוע שונה שהשקעה קטנה משתנה.

כמו כן השוני העיקרי הוא באבזור: ג'אנטים שונים ומוקטנים, יציאת האגזוז, סמלים וגג שמש.

מנסיוני, בהשקעה קטנה מאוד ניתן לעבור את הFR מבחינת ביצועים ואחיזה עם הדגם הזול יותר.

הלאון היא פלטפורמה טובה יותר לשיפורים מTSI ובמצב סטנדרט כמובן שחזקה ממנה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...