Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קיים מזגן חימום ברכב שלך.

החימום מתקבל ממעבר נוזל קירור חם דרך מחליף חום (רדיאטור פנימי) המותקן באיזור הדשבורד ומפוח הסונק את האוויר לתא הנוסעים.

בשבילך :-o מזגן 'חימום' צורך הרבה פחות דלק מאשר מזגן קירור.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא קיים מזגן חימום ברכב שלך.

החימום מתקבל ממעבר נוזל קירור חם דרך מחליף חום (רדיאטור פנימי) המותקן באיזור הדשבורד ומפוח הסונק את האוויר לתא הנוסעים.

בשבילך :-o מזגן 'חימום' צורך הרבה פחות דלק מאשר מזגן קירור.

כן זה נשמע הגיוני בהתחשב בעובדה שאני קופא מקור ב4 דקות הראשונות..

תודה רבה!

פורסם

אבל יש מכוניות שמדחס המזגן עובד [גם בחימום] ולכן צורך דלק בכמות זהה לקירור.

אני לא יודע אם בדגמים הפשוטים יש את המנגנון של מדחס משתנה כמו בדגמים הביתיים אבל אם כן הדבר אמור לחסוך.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אבל יש מכוניות שמדחס המזגן עובד [גם בחימום] ולכן צורך דלק בכמות זהה לקירור.

אני לא יודע אם בדגמים הפשוטים יש את המנגנון של מדחס משתנה כמו בדגמים הביתיים אבל אם כן הדבר אמור לחסוך.

יש כפתור AC שכשאני מדליק אותו הוא לא יותר מחמם מהרגיל אבל הוא יותר "מרעיש" הכוונה מורגש שמשהו שונה

פורסם
אבל יש מכוניות שמדחס המזגן עובד [גם בחימום] ולכן צורך דלק בכמות זהה לקירור.- לא.

בכול דגמי גולף דור 4 ו-5 מותקן מדחס בעל ספיקה משתנה החיסכון לא משמעותי.

פורסם
כן זה נשמע הגיוני בהתחשב בעובדה שאני קופא מקור ב4 דקות הראשונות..

תודה רבה!

1. בדוק שהתרמוסטט תקין ולא תפוס במצב פתוח או פתוח חלקית.

2. פעם המליצו לנסוע 100 מטר לפחות על הילוך לראשון או שני בכדי לזרז את חימום המנוע ונוזל הקירור נסה אולי זה ישפר את מהירות החימום של תא הנוסעים.

פורסם

לא שמעתי על רכבים בהם החימום מתבצע בעזרת מדחס. עד כמה שאני יודע יש רדיאטור פנימי שדרכו עובר הנוזל קירור של המנוע וממנו הוא מתחמם. אז כאשר אתה מפעיל חימום אתה רק מבזבז אנרגיה על הפעלת המאורר. ובהתחשב בזה שיש לך מנוע של 75 קילוואט מקדימה, ההשפעה של המאורר 10 וואט שבתעלות איורור אפסית.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בדיקה קטנה להוכיח שהמדחס עובד גם על חימום:

כשיש אדים על החלון הקדמי ואתה מפעיל את המזגן [בין אם על חימום או על קירור] האוויר היבש שיוצא מהמזגן מנקה את השמשה מהאדים,

חזור על הניסוי הפעם ללא כפתור ה AC מופעל [שוב גם בחימום] ותראה שלמרות שחם האדים לא נעלמים באותה המהירות.

מרק אשמח אם תוכל לפרט מדוע לא.

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

הסיבה שאוויר ממוזג מפשיר את האדים במהירות היא - האוויר יבש יותר (לחות יחסית נמוכה) מן האוויר שבסביבה.

הבעייה היא שהפעלת המזגן מקררת את פנים הרכב ואינה נעימה.

במערכת בקרת האקלים (C3 , במקרה שלי) יש לחצן ייעודי להפשרת חלון קדמי (defog). לחיצה עליו מפנה את האוויר במהירות גבוהה לפתחים המכוונים לשמשה הקדמית והחלונות הצדדיים. ככל הנראה יש גם גוף חימום חשמלי אשר מספק אוויר חם באופן מיידי ללא תלות בטמפרטורה של המים במערכת הקירור. עובד נהדר ולא מצריך כוונון של מערכת מיזוג האויר.

פורסם
הסיבה שאוויר ממוזג מפשיר את האדים במהירות היא - האוויר יבש יותר (לחות יחסית נמוכה) מן האוויר שבסביבה.

הבעייה היא שהפעלת המזגן מקררת את פנים הרכב ואינה נעימה.

במערכת בקרת האקלים (C3 , במקרה שלי) יש לחצן ייעודי להפשרת חלון קדמי (defog). לחיצה עליו מפנה את האוויר במהירות גבוהה לפתחים המכוונים לשמשה הקדמית והחלונות הצדדיים. ככל הנראה יש גם גוף חימום חשמלי אשר מספק אוויר חם באופן מיידי ללא תלות בטמפרטורה של המים במערכת הקירור. עובד נהדר ולא מצריך כוונון של מערכת מיזוג האויר.

תשמע אנא בעגלות עסקינן

אגב לא הורגש אצלי שום שינוי בטמפרטורה גם עם כפתור הAC נראה לי שהוא סתם מדליק את המדחס שמויין כאן אך כיוון שזה על חום- הוא לא משתמש בו בכלל, כי הכל עוד מכאני ברכבים האלה

פורסם

לשאלתך לגבי צריכת דלק. כאשר המזגן מופעל, הוא יוצר עומס נוסף על המנוע גם כאשר האוויר אינו מופנה לתא הנוסעים.

אינני מכיר את מערכת מיזוג האוויר של הרכב שלך אך לעיתים הפעלת מזגן (ללא חימום) כאשר האוויר מופנה אל השמשה הקדמית תפשיר את השמשה ביעילות גדולה יותר. לכל רכב יש את ה"טריקים" שלו כיצד לכוון את המערכת בימיי החורף כשהרכב קר והאוויר לח. זה שילוב של מזגן (AC), בורר חימום, בורר סירקולציה (אוויר חיצוני או סחרור) ומדפי אוויר.

פורסם

אז חוץ מהפשרת האדים, מה נותן הפעלת מדחס בחימום? פשוט בזבוז מיותר של אנרגיה, לכן עדיף לכבות אותו, זה מה שאני עושה גם עם מכוניות חדשות.

פורסם

אין הבדל בצריכת הדלק בהדלקת מזגן בין חום לקור.

ברגע שהפעלת מדחס (כפתור הA/C), האוטו צורך יותר דלק.

אתה צריך את הפעלת המדחס בחורף, כדי להפשיר אדים מהשמשות.

פורסם
אין הבדל בצריכת הדלק בהדלקת מזגן בין חום לקור.

ברגע שהפעלת מדחס (כפתור הA/C), האוטו צורך יותר דלק.

אתה צריך את הפעלת המדחס בחורף, כדי להפשיר אדים מהשמשות.

מענין !אני אבדוק את זה :)

• תוכן חדש...