Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. האם מודל 2002 מצויד ב-BSI?

2. יש עוצמת בלימה ממש לא זהה (הפרש 40 אחוז) בין הצדדים בסרן קדמי. מה זה יכול להיות?

3. צריך טיימינג כל 3 שנים. הרכב נסע ב-3 שנים האחרונות 25.000 ק"מ. מה הייתם עושים? הייתם מחליפים רק מותחנים או גם רצועה?

תודה :)

פורסם

יכול להיות ברקס אחד גמור\משאבה\כניסת אוויר ועוד, צריך לבדוק לעומק.

אני לא הייתי משחק עם טיימינג (וזה לא קרוב לעלויות של הקליאו ככה שאין לך מה לדאוג :wink:)

פורסם

3 שנים עברו עשה סט טיימינג מלא כולל מותחנים ומחזירים. במידה ותקרע טיימינג הנזק גדול.

bsi קיים בשנים האלו.

לגבי בלימה, יכולות להיות מס' סיבות.

אני הייתי מכניס את הרכב לבדיקה במוסך מתמחה שמחזיק לקסיה לבדיקה מעמיקה של הגיר העדין הזה. מכון בדיקה לא נכנס לעומק.

פורסם

בוודאי שיש BSI בדגמים האלו.

האם ברכב יש ידית COM2000 או ידיות איתות\וישרים ישנות ?

סט טיימינג מקורי עם חותמת PSA עולה 580+מעמ במוסכים מורשים. הסט כולל רצועה, מותחן וגלגלת.

סט ז-ה-ה (שניהם של GATES) ללא חותמת PSA יכול לעלות לך ה-ר-ב-ה פחות (אני השגתי בחצי מחיר).

מניסיון, הטיימינג יכול להחזיק גם 4-5 שנים בקלות, אבל עדיף לא לקחת סיכונים מיותרים.

העבודה לא קשה במיוחד ולא מסובכת יותר מכל טיימינג ברכב פשוט אחר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק.

לא שמתי לב לידית האיתות. אתה אומר שבכל מקרה יש BSI?

הנקודה היא, שהנורות ביקורות של הכרית אויר ושל השמן נכבות בדיוק ביחד. האם זה תקין (אם יש BSI אז כנראה שמסובך מידי לעשות מעקף). אגב, בבדיקה יצא שהאוטו לא עבר שום תאונה מקדימה - הכל מקורי.

בוודאי שיש BSI בדגמים האלו.

האם ברכב יש ידית COM2000 או ידיות איתות\וישרים ישנות ?

סט טיימינג מקורי עם חותמת PSA עולה 580+מעמ במוסכים מורשים. הסט כולל רצועה, מותחן וגלגלת.

סט ז-ה-ה (שניהם של GATES) ללא חותמת PSA יכול לעלות לך ה-ר-ב-ה פחות (אני השגתי בחצי מחיר).

מניסיון, הטיימינג יכול להחזיק גם 4-5 שנים בקלות, אבל עדיף לא לקחת סיכונים מיותרים.

העבודה לא קשה במיוחד ולא מסובכת יותר מכל טיימינג ברכב פשוט אחר.

איציק

פורסם
תודה איציק.

לא שמתי לב לידית האיתות. אתה אומר שבכל מקרה יש BSI?

הנקודה היא, שהנורות ביקורות של הכרית אויר ושל השמן נכבות בדיוק ביחד. האם זה תקין (אם יש BSI אז כנראה שמסובך מידי לעשות מעקף). אגב, בבדיקה יצא שהאוטו לא עבר שום תאונה מקדימה - הכל מקורי.

אם מצאת אוטו טוב, זה לא מפתיע שהוא לא עבר איזושהי תאונה חזקה או קשה. יש כאלה מכוניות, רק צריך לחפש (ולמצוא).

כן, בכל מקרה יש BSI. מדובר בארכיטקטורות מעט שונות בין הדגם עם ה COM2000 לזה עם הידיות הרגילות. זה שיש לו COM2000 גם מכיל את השליטה על הרדיו והבקרת שיוט ע"י תוספת של 2 ידיות קטנות מאחורי המנופים וזה מאוד נוח (בדגם שלפני ה COM2000 אתה תמצא כמה מתגים על ההגה עצמו, בין החישוק לכרית אויר).

בעניין המערכת בלימה, כדאי לבדוק את העניין נקודתית מאחר ואין ולאורך השנים לא נרשמו או נצפו שום בעיות במערכת הבלמים בדגמים האלו. כדאי שתתחיל עם בדיקה בסיסית של אויר במערכת הבלימה, ניקוז ורענון הנוזל. אם לא החליפו את הבלמים הרבה זמן, כדאי ליישר קו ולשים צלחות חדשות (BREMBO, סביב 280 שח לזוג כולל מעמ) ורפידות מקוריות. אלו בלמים של "ברלינגו חדש" כך שהיצע הרפידות והצלחות בשוק הוא עצום (ואם תשים חלקים טובים, "תזכה" בבלימה מצויינת הן בעוצמה והן בתחושה).

טיימינג לדעתי כדאי לך לעשות. כבדרך אגב, המותחנים בדגמים האלו מחזיקים המון זמן (אצלי המקוריים עשו כ 180K ק"מ עד שהחלפתי את הטיימינג [בפעם השניה בחיי הרכב] יחד עם המותחן והגלגלת) והם נחשבים לאמינים וטובים כך שאם בפעם הקודמת החליפו את כל הסט, אתה יכול לשקול החלפה של הרצועה בלבד.

בעניין משאבת מים - אם הרכב תוחזק טוב היא יכולה להחזיק המון זמן. אם היו במערכת מים הרבה זמן (וזה לא משנה כרגע אם זה מים מהברז או נוזל קירור), צפה לכך שהיא תתפורר מתישהו עקב החומציות של המים. שוב, מאחר והעבודה יחסית קלה - אם אין בעיה עם המשאבת מים (רעש, איבוד מים) אין חובה בהחלפתה.

שים לב !!! היצרן בעצמו אומר (גם בנוגע לדגמים חדשים) שאם אתה רואה "סימנים" של "נזילה" ישנה מהמשאבה, אבל העסק לא רטוב ואין איבוד מים, זה לא אומר שהמשאבה לא תקינה !!! הרבה מכונאים פותחים את הטיימינג, רואים איזה סימן קטן של משהו שאולי היה פעם מים, ומים מחליטים שהמשאבה נוזלת. אז לפי הוראות היצרן, קיים במשאבת מים פחם עם קפיץ שמטרתו לסכך את הציר של המשאבה, ובהחלט יכולים להראות סימנים של "נזילה" אך למעשה מדובר על תופעה נורמלית ואין איתה בעיה או דרישה להחלפה החלק.

החלפתי משאבת מים בקסארה של אחי (2002) ללא כל ידע מוקדם, ולמעט הקושי של לחלץ את המשאבה מהבלוק (ברזל) של המנוע, הכל עבר בקלות (אצלו היא היתה מרעישה, עד שלפתע הרכב התחיל להתחמם ואז כשהוצאנו את המשאבה ראינו שהיא נשארה נטולת כנפיים...). משאבת מים מקורית עולה הרבה כסף (באיזור ה 600-700 שח) ותחליפית עולה החל מ 150 שח ומעלה (אצל אחי שמנו תחליפית ובינתיים היא שורדת מצויין).

תזכור דבר מאוד חשוב - ובכל רכב:

נקודת המפתח בשמירה על מערכת הקירור במנוע היא לשטוף את המערכת בצורה מלאה טרם החלפת נוזל קירור. בלי שטיפה מלאה אתה משאיר נוזל חומצי שתוקף את המערכת וזה לא משנה איזה נוזל קירור תשים. חובה לרוקן את המערכת, לפתוח קצת צינורות ובאמצעות צינור גינה לנקות הכל ! הבטחה שלי, אם תשים נוזל קירור איכותי LONG LIFE לאחר מכן, אתה תשכח ממערכת הקירור לכמה שנים טובות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק!

האם וולבוליין ZEREX EXTENDED LIFE בצבע אדום מתאים?

צריך בקסרה נוזל OAT או HOAT?

תודה :-)

נ.ב עוד משהו: הכסא נהג משום מה לא זז על המסילה עד הסוף, כלומר לא לגמרי מתקרב להגה. מה זה יכול להיות?

נ.ב2 האוטו פשוט הפתיע אותי לטובה! התנהגות כביש מעולה ואחיזה מצויינת.

פורסם

ועוד משהו: האם המצלצת היצרן להחליף טיימינג כל 3 שנים כוללת את המותחנים? הרכב נסע ר 25K קמ, כואב לי להחליף אותם.

פורסם

לא מצאתי איזכור (במפרט) של הנוזל או הרכב בנוגע ל OAT או HOAT. אצלי בקסארה יש כבר 3 שנים נוזל של PRESTON בצבע אדום שהוא ה"לונג לייף" שלהם (5 שנים או 150K ק"מ).

בנושא הטימינג - בוא נגיד ככה, אם זה היה האוטו שלי ואני יודע שלפני 25K ק"מ שמו מותחן וגלגלת חדשים (והם מתבררים כתקינים לאחר פירוק הרצועה) - הייתי מחליף רק רצועה. מניסיוני האישי, וראיתי אלפי מכוניות עם המנוע הזה- אם קיים כשל כלשהו במערכת זה בד"כ רק רצועה שנקרעת כתוצאה מהזנחה או רצועה מיצרן פחות פופולארי בתחום (או שהיא פגומה, גם יכול להיות).

המלצה נוספת: אם לא החליפו טרמוסטט כמה שנים - תחליף אותו (המקורי עם הפלנג' עולה כ 120 ש"ח).

בעניין הכסא - תבדוק שלא נפל לבעלים הקודמים משהו למסילה של הכסא (לרוב תמצא שם עט....)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...