Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר הרכישה, הרמתי טלפון לאביקם שור שכבר הפך להיות הגרריסט הקבוע שלנו (בכל זאת, גרירה שניה! :wink: ) והוא הביא למחרת את האסקורט מירושלים. שוב הפגין עדינות ראויה לציון בטיפול באוטו ואף טפח על האגו במחמאות על מצבו. הכנסנו את האוטו למקום החניה של רותי (אשתי ואמנו) חרף מחאותיה הרמות, תוך הבטחה חגיגית שזה "רק זמני".

שלב ראשון: נקיון. גם מרצדס חדש שעומד שנה וחצי מתחת לעץ אורן יראה כמו יעל בר זוהר אחרי שקמה בשבת בבוקר, והאסקורט הזו היא מלכתחילה יותר...גולדה מאיר. בקיצור – האוטו נראה זוועה. מלוכלך עם אבק ושרף בתוספת מחטי אורן בכל פתח ופינה אפשרים. גם בפנים המצב לא מזהיר. אבק מכסה הכל בשכבה עבה, ובתא המטען דורות של פסולת שהצטברה. עמרי ואני עושים לאוטו מסדר אמריקאי: מוציאים הכל כולל המושבים. משאירים רק את מה שממש מחובר ושוטפים הכל. אחרי הניקוי מתגלה מה שהתרשמנו מראש: האוטו במצב מצוין. זה לא ששיני הזמן לא כירסמו בכל דבר כמעט, אבל אין "חזירויות". מכוניות ישנות שעברו הרבה ידים, בד"כ עברו גם הרבה שינויים, אילתורים, תיקונים מחופפים וכו. כאן הכל כמעט כמו שיצא מהמפעל – רק ישן ובלוי.

לאחר הניקוי אפשר לעשות ביקורת חלודה אמיתית. גם כאן המצב שפיר. בתא המטען אנו מוצאים חור קטן בחיבור הכנף הפנימית לרצפה, ומתחת לרגלי הנהג עוד אחד. אלו חלודות אופיניות ושוליות מאוד והתיקון שלהן יהיה פשוט. מה שמדאיג אותי יותר, זה סדקים בשני ה shock towers : אותו חלק של הכנף הפנימית הקדמית עליו יושב המתלה. סדק שם הוא חולשה משמעותית וידרוש תיקון מקצועי.

אחרי ניקוי תא המנוע, אפשר להתחיל לראות מה קורה שם, והאמת שלא קורה שם הרבה. האוטו הזה הוא כמו כתיב חסר: יש את כל מה שצריך, אבל בצימצום. מה שבמכונית אחרת מחובר עם חמישה ברגים, פה מוחזק עם שנים. ממה שבד"כ יוצאת צמת חוטים מפוארת, פה יש חוט וחצי. הכל קטן וקומפקטי מחד, אבל נוח מאוד ונגיש לעבודה.

אנו עוברים מערכת מערכת, והכל נראה טוב. הפלגים לא חדשים אבל בהחלט סבירים ומראים בלאי רגיל של עבודה, בלי משקעים חריגים. שמן המנוע ומי הקירור אף הם נראים טוב – אין כל סימנים שאחד מהם ביקר את השני. הרג'קט החמור ביותר זה העדר פילטר אויר כולל הבית שלו. מישהו חיבר חתיכת צינור מושתלת מאוטו אחר, אבל פילטר – אין.

מד שקל מצטבר

24.05.04 600 קניית הרכב

25.05.04 480 גרירה (ירושלים-גני תקווה)

25.05.04 -28.60 מטבעות שנמצאו ברכב בזמן ניקוי

25.05.04 20 ליטר בנזין-האוטו התקבל עם חצי מיכל מלא

סה"כ עד כה:951.40 ש"ח

בפרק הבא: התנעה ראשונה!

נמרוד

engine top view.jpg

trunk2.jpg

trunk.jpg

floor under back seat.jpg

right shock tower.jpg

Left shock tower.jpg

פורסם

שמחים לראות התקדמות - תמשיך לעדכן!!!!

דרך אגב אני מבין שאתה מחליף חלק גדול מצי הרכב (טוב הפיאט בטח דרשה יותר זמן טיפולים מכל השאר יחדיו!!!)

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

דרך אגב אני מבין שאתה מחליף חלק גדול מצי הרכב (טוב הפיאט בטח דרשה יותר זמן טיפולים מכל השאר יחדיו!!!)

אתה מדבר??

לי יש רק חמש מכוניות. אתה צריך קצין רכב לנהל את הענינים... 8)

נמרוד

פורסם

נמרוד סתם לידיעתך רשימת הרכבים שלי ארוכה בהרבה!!!!

פשוט אין מקום לרשום את כולם :(

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

יפה לראות רכב בכזה גיל משתמר היטב יחסית (בהשוואה לפרוייקט העתידי שלי, שאינשאללה תשמעו עליו בקרוב...)

את הסדקים בבתי הבולמים מתקנים בד"כ ע"י ריתוך טלאי של פח על האיזור, לדעתי, מכיוון שממילא לא מדובר ברכב ביצועים מטורף ו/או ברכב של 5 כוכבי NCAP, אפשר להסתפק בריתוך רגיל (לא CO2) ולהגן עליו בצבע יסוד עשיר אבץ + ספריי זפת מלמטה (הרי האיזור נגיש משני הצדדים, אם אני לא טועה) כנגד ההחלדה מהריתוך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אתה מדבר??

לי יש רק חמש מכוניות. אתה צריך קצין רכב לנהל את הענינים... 8)

נמרוד

בנוסף לקצין רכב ירון צריך גם אוגדת שענים!

1965 MGB

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לנמרוד שלום רב!

ראשית ברכות על קנית האסקורט 1300( רואים לפי המגבר בלם)

שנית עצות והתיעצויות מקצועיות תוכל לקבל ממני חופשי על חשבון הבית

בטלפון /או דרך הפורום /ה.פ. שלישית לגבי מסנן אוויר מקורי

נדמה שיש לי לא מבטיח, אני צריך לחפש ב"גאנק" שלי באם אני

אמצא אני אדווח לך. ולסיום חלק מפרויקט שיפוץ האסקורט

אחד מהרכבים הפופולרים והאמינים לתקופתו..

ולאחר התרשמות חיצונית מרשימה למדי על מצבו החיצוני

יחסית לגיל הייתי מוסיף הערה חשובה לאחר התנעת רכב

ראשונית לאחר החלפת שמנים ומסננים קומפלט! לא להזיז את הרכב אפילו

מטר ללא ריקון שמן בלמים ניקוז השמן הישן והחלפתו בחדש וניקוז

אוויר כמובן.

וזה בלי קשר למצב רפידות הבלם ולאחר בדיקת משאבות האופן נזילות

וסביר להניח גם תפוסות(מומלץ לההחליף בלי קשר למצבם החיצוני).

לסיום:גם אגרות טסט אתה אמור לשלם האם רשיוננות הרכב הוקפאו בזמנו?

בברכה

צביקה קרבורטורים נתניה

עבודה-09-8332213

נייד-054-4861318

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

לנמרוד שלום רב!

ראשית ברכות על קנית האסקורט 1300( רואים לפי המגבר בלם)

שנית עצות והתיעצויות מקצועיות תוכל לקבל ממני חופשי על חשבון הבית

בטלפון /או דרך הפורום /ה.פ. שלישית לגבי מסנן אוויר מקורי

נדמה שיש לי לא מבטיח, אני צריך לחפש ב"גאנק" שלי באם אני

אמצא אני אדווח לך. ולסיום חלק מפרויקט שיפוץ האסקורט

אחד מהרכבים הפופולרים והאמינים לתקופתו..

ולאחר התרשמות חיצונית מרשימה למדי על מצבו החיצוני

יחסית לגיל הייתי מוסיף הערה חשובה לאחר התנעת רכב

ראשונית לאחר החלפת שמנים ומסננים קומפלט! לא להזיז את הרכב אפילו

מטר ללא ריקון שמן בלמים ניקוז השמן הישן והחלפתו בחדש וניקוז

אוויר כמובן.

וזה בלי קשר למצב רפידות הבלם ולאחר בדיקת משאבות האופן נזילות

וסביר להניח גם תפוסות(מומלץ לההחליף בלי קשר למצבם החיצוני).

לסיום:גם אגרות טסט אתה אמור לשלם האם רשיוננות הרכב הוקפאו בזמנו?

בברכה

צביקה קרבורטורים נתניה

עבודה-09-8332213

נייד-054-4861318

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

OK, אם כבר ירון מצא את השרשור- אז באמת- נמרוד, מה קורה עם זה, זז משהו בכלל, או שזה בהקפאה?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מי שקרא באבטומוביל, ראה את המשך הפרויקט עד לשלב בו הוא תקוע היום. האוטו אחרי פירוק מלא כולל הוצאת מנוע, ואחרי פחחות שזקוקה למקצה שיפורים ניכר. כל חלקיו מאורגזים במחסן, ויש לנו בערך שלושה אסקורטים בחלקים שרובם NOS או תחליפיים חדשים.

מצד שני, עמרי איבד עניין באוטו הזה, לפחות לפי שעה. אני לא מצליח למצוא זמן לדברים יותר בוערים, וככה האוטו מחכה ליומו. אך אל חשש, ברגע שיקרה משהו - אני מבטיח לדווח.

נמרוד

DSC03398.jpg

DSC03398.jpg

פורסם

המספר צולם באישור בעל הרכב?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נמרוד היי,

חבל שעמרי איבד עניין אבל כך זה בגיל הנעורים , האם אתה צריך עזרה בנושא הפחחות?

אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

פורסם

לא יכול לחכות לעדכון...

הפרויקט הזה, הוא זה שבעצם שהכניס לי את ה"חיידק", ויש לי בשבילו סנטימנטים רבים.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תוכן חדש...