Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על תאורת לד וכרטיסי ביקור

urban.racer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

יש לי פרוייקטונצ'ינק לעצב לעצמי כרטיס ביקור "עם שוס" .העיצוב כרגע פחות רלוונטי כי תלוי במשתנה מאוד כרטי.

אני מעוניין לייצר מעגל חשמלי דק מאוד, מפסק שנסגר באמצעות גישור של האצבע ולד לבן או כחול שטוחים.

הענייין הוא כזה, הבטריות השטחות ביותר שנתקלתי בהן הן בטריות CR2016/12 (הכיוון הוא 2016X2 נראה לי). עכשיו, הבטריות האלו מספקות זרם קבוע של כ0.1 mah. האם די בשתיים כאלו כדי להאיר נורת לד? שיחזיק חצי שעה, אבל שיאיר. אני יודע שהם "מכילות" כ90 MAH, זה מספיק?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי פרוייקטונצ'ינק לעצב לעצמי כרטיס ביקור "עם שוס" .העיצוב כרגע פחות רלוונטי כי תלוי במשתנה מאוד כרטי.

אני מעוניין לייצר מעגל חשמלי דק מאוד, מפסק שנסגר באמצעות גישור של האצבע ולד לבן או כחול שטוחים.

הענייין הוא כזה, הבטריות השטחות ביותר שנתקלתי בהן הן בטריות CR2016/12 (הכיוון הוא 2016X2 נראה לי). עכשיו, הבטריות האלו מספקות זרם קבוע של כ0.1 mah. האם די בשתיים כאלו כדי להאיר נורת לד? שיחזיק חצי שעה, אבל שיאיר. אני יודע שהם "מכילות" כ90 MAH, זה מספיק?

המשפט הזה מקולקל :cry:.

לאיזה לדים אתה מתכוון ? לדים מסוג SMD ?

עכשיו נעבור לתשובות....

בעיקרון ניתן להפעיל לד כחול במתח של קצת מתחת ל-2.5 וולט גם ללא נגד טורי לשם הגבלת הזרם. הבעיה שסוללות כפתור הם בעלי התנגדות פנימית יחסית גבוהה ולכן צריכת זרם של 10 מילי לדוגמא למשך מספר דקות תוריד את מתח ההדקים של הסוללה מתחת ל-3.0 וולט מהר מאוד ועוצמת התאורה תפחת בצורה דרסטית.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מרק. אין לי מושג למה המשפט מקולקל, אני לא מבין ממש בעניינים האלו. בכל מקרהת מה זה SMD? הלדים שבאים בסטריפים? אם כן, הם יכולים להתאים בגלל הגודל. בקשר לירידה המהירה במתח הדקים. האם שתי סוללות יוכלו להתמודד איכשהו עם העניין בצורה יותר יעילה?

פגשתי בסוללה הזו:

http://www.powerstream.com/thin-lithium-ion.htm

נראית מתאימה אבל עולה הון תועפות לשלוח אותה לארץ. סמפל של 10$ עולה אחרי משלוח 40$, זה אבסורד! אם אתה יודעה על ספק של כאלו סוללות בארץ אני אשמח לשמוע.

איירזקס

הזמנתי שתיים. נראה מה זה שווה "בשביל הספורט".

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. צריכת הזרם נקבעת על-ידי הצרכן קרי הלד.

2. הלדים המגיעים בסטריפים הם אכן לדים מסוג SMD אבל עלייך לרכוש לדים בודדים כמו בתמונה המצורפת ולא סטריפ של לדים.

3. שתי סוללות מחוברות במקביל יגדילו את זמן התאורה של הלד, אבל עוצמת התאורה של לד לבן תהייה מאוד חלשה בגלל מפל המתח הגבוה על הלד לכן עלייך לחפש לד מתאים לפי דפי נתונים או פשוט לקנות מספר לדים לבנים מייצרנים שונים ולבדוק את עוצמת התאורה שהם מפיקים.

4. ניתן לחבר שתי סוללות בטור לשם קבלת מתח של 6 וולט אבל במקרה כזה תצטרך לבנות מעגל דחיפה (דרייבר PWM) לשם הפעלת הלד בזרם קבוע וביעילות לעומת חיבור נגד טורי שיבזבז כ-40 אחוז מהאנרגיה של הסוללה.

האם יש לך ניסיון בבניית מעגלים אלקטרונים והלחמת רכיבי SMD ?

SMD%20LED%20Special%20Color%20Types.jpg

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש ממש לא. יש לי ידע מאוד בסיסי באלק'. אבל אין לי מושג מה אמרת. האם מדובר על מערך מסובך? האם ניתן לדוס אותו בפלטפורמה שכל עובייה הוא 2 מ"מ? כמו כן, צריך לציין שאין צורך בתאורה חזקה על רק תאורה שתספיק לצור "הילה" במסגרת אקריליק שקופה. אני חושב שהמחשה טובה היא שלטי היציאה שמוארים בירוק ופולטים תאורה רק בכיתוב ובקונטור של השלט אם אתה מבין את הכוונה (אקרליק ופוליקרבונט מוליכים תאורה במעל ל90%)

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...