Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מגלה אט אט שכמו כל דבר בחיים גם שוק רכבי היד השניה הוא קונפליקט אחד גדול.

על הפרק- קניית רכב לי ולאשתי בתקציב של עד 45000 שח.

מבדיקה עם מוסכים הגעתי למסקנה שהאמינות מובטחת לרכבים היפנים/קוראנים וכמו כן מחירי החלפים.

לעומת זה צריכת הדלק שלהם מזעזעת!!

והשאלה היא כמובן- מה הרכב שאתם הייתם בוחרים שהוא במקום טוב מבחינת שני הקריטריונים? (במילים אחרות- מה אתם-הייתם עושים)

הקטגוריה היא רכב משפחתי או קטן שהוא גם יציב ולא קופסאת גפרורים (היינו איביזה לוקח), שנתון של בין 2004 ל2008, אוטומטי,ואנחנו לא מתכננים לנסוע עליו המון- מעריך שכ600 ק"מ בשבוע ממוצע אבל את העליות לירושלים...

תודה מראש לכל המגיבים!

פורסם

600 ק"מ בשבוע זה 30,000 בשנה - נסועה גבוהה מאד לרכב פרטי, וזה אומר שחשוב להכניס גם שיקול של נוחות.

מעבר לכך - האם אתם זוג צעיר עם אופציה להרחבת המשפחה בעתיד הנראה לעין?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא בקרוב, אבל למרות זאת אני מאוד לא רוצה רכב קטן מדי סטייל יאריס או פונטו. ואולי הגזמתי עם ה600, אני מעריך שבשנה זה יעמוד על כ-20 עד 25 אלף ק"מ. תודה!

פורסם

אני קניתי לאשתי שברולט אבאו.

סוחבת לא רע את העליות של ירושלים, לא יקרה מדי לאחזקה והכי חשוב - יש בה המון מקום, בטח לנההג וזה שלידו.

A3

A4

פורסם

אמינות שווה כסף - פחות הוצאות על תיקונים, פחות בזבוז ימי עבודה המקזזים גם צריכת דלק יותר גבוהה.

אישית יותר קל לי לשרוף עוד כמה מאות שקלים, וגם יותר מזה, כל שנה, על דלק, כאשר יש לי שקט נפשי שאוכל לקום בבוקר, להניע ולנסוע לעבודה ולא למוסך, ולכן הנטיה שלי היא לכיוון האמינות. את את הרכב הקודם שלי מכרתי כיוון שהגיע לגיל 12, בשנתיים האחרונות נתקעתי אתו פעמיים ולא רציתי את הפעם השלישית - מתוך תקוה שרכב חדש יהיה אמין לפחות למספר שנים.

אצלך המצב קצת שונה כיון שאתה קונה רכב בן 6 שנים לפחות כך שמלכתחילה הרכב שחוק, אבל בכל זאת היתי בוחר ברכב מדגם שנחשב אמין עם יבואן בעל מדיניות מחירי טיפול נוחה, מה שבד"כ מכוון לרכב יפאני או קוריאני.

מתוך שלל הדגמים שמתאימים לדרישות שלך התנסיתי אישית רק באחד - הסוזוקי ליאנה. מדובר ברכב אמין מאוד, מרווח מאוד, החסרונות העיקריים שלו הם עצלות יחסית (תגובה איטית, לא חוסר כוח) ועיצוב לא מצודד. עם זאת יש עשרות דגמים אחרים שיתאימו לצרכיך, חכה להמלצות נוספות.

נסה להפיץ בחוג המשפחה והחברים את השמועה שאתה מחפש רכב, יש סיכוי שמישהו שאתה סומך עליו מתכוון למכור מכונית, וישמח למכור אותה לקונה שאפשר לסמוך על כך שישלם בלי בעיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מגלה אט אט שכמו כל דבר בחיים גם שוק רכבי היד השניה הוא קונפליקט אחד גדול.

על הפרק- קניית רכב לי ולאשתי בתקציב של עד 45000 שח.

מבדיקה עם מוסכים הגעתי למסקנה שהאמינות מובטחת לרכבים היפנים/קוראנים וכמו כן מחירי החלפים.

לעומת זה צריכת הדלק שלהם מזעזעת!!

אני לא מסכים. דווקא הרכבים היפניים הם אמינים וגם חסכוניים. לנסועה כל כך גדולה הייתי שוקל רכב דיזל:

שקודה אוקטביה דיזל (אם תמצא רכב בעל קילומטרז' שפוי) אופצייה מעולה. למרות שגם בנזין יעשה את העבודה.

הייתי שוקל במקומך גם רכבים כמו קורולה, מזדה לנטיס, הונדה סיויק.

יאריס זו אופצייה טובה, אבל המחירים בלתי הגיוניים בעליל על מכוניות ישנות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה באמת התלבטות רצינית , אני גם כרגע מתלבט אם לקנות יונדאי קופה , מבחינת אמינות וטיפולים וכל זה הוא אמין וזול אבל מבחינת צריכה דלק שלו דיי גבוהה..אבל כמו שאחד החברה פה אמר באחד התגובות..אולי עדיף ללכת על רכב אמין שלא יבלה כל שני וחמישי במוסך ולהשקיע עליו עוד כמה מאות שקלים של דלק אבל זה בסופו של דבר יותר ישתלם..תחשוב על זה :)

פורסם

יונדאי קופה זה לא סמל לאמינות ומה שאתה תקבל זה רכב עם מנוע V6 2700 סמ"ק שיטחן אותך בדלק (יונדאי היא לא החברה שהייתי בדיוק סומך עליה לייצר מנוע V6 חסכוני, יחסית...). אתה רוצה רכב אמין, זול יחסית ולא צרכן דלק כבד, חפש ניסאן אלמרה משנתונים 2005/6. כמובן גם קורולה או הונדה סיויק יהיו טובות מאוד ואמינות אבל הן יקרות משמעותית. יש לך גם פוקוס שהוא קצת עצל אבל לא רע בכלל, או אולי מיצובישי לנסר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...