Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טראומת טיפול 45[יקר לי..]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי מברר איזה מוסכים ישנם קרובים למקום מגוריך,

מרים טלפון ומבצע סקר טלפוני.

אני יכול להגיד לך שמי שמטפל לי ב פיג'ו 206 הוא מוסכניק מדהים שמבצע עבודה מקצועית דווקא מחמי.

את הטויוטה אני מטפל במוסך מרכזי של טויוטה בגלל השירות המעולה ובגלל שהפרש המחירים ביניהם ובין מוסכים אחרים שמכירים טויוטה לא היו גדולים בכלל, אז העדפתי לטפל במרכזי. [שוב בגלל השירות המדהים].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

טיפלתי במוסו במורשה ולמרות שהייתי מאוד מבסוט מהשרות, מהמקצועיות ומרמת התחזוקה של הרכב, ביאס אותי להכנס לכל טיפול ולא לצאת עם פחות מאלפיה.

היום אני מטפל במוסך לא מורשה יבואן שמתמחה בטנדרים ולבעל המוסך יש במקרה מוסו.

מקבל שרות מצוין, חלפים איכותיים, ורמה מקצועית מצוינת אבל זה בגלל שלבעל המוסך יש כזה רכב.

ולמצוא היום מוסך אמין מקצועי ולא יקרן ושגם ידע לטפל ברכב על שלל מערכותיו החדישות, זה לא פשוט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי הפרשי מחירים, הדבר בכלל לא דומה לג'ינסים.

בג'ינסים הפרש המחיר נובע מעלות המעצבים ופעולות השיווק הגדולות שהמותג עושה מול הג'ינס של "שוק", וגם הפרש באיכות מאחר ומותג נותן אחריות כלשהי ולא רוצה להוריד לעצמו את התדמית.

במוסכים, למעט תיקונים מסובכים שם יש אנשי מקצוע מיומנים, בטיפולים אלה אנשי מוסך רגילים, ופעולות שיווק גם כן אין להם, ומבחינת איכות יש לכאן או לכאן משני הסוגים מאחר ומוניטין הוא דבר חשוב לכל מוסך.(כך נראה לי)

כך שלא צריך להיות הפרש כזה גדול.

פורסם

אתה טועה!

יש הבדל באיכות המוצרים - מקורי של היצרן מול חלקי חילוף סינים.

גם במוסך מורשה יש עלות של מעצבים, עלות של קרואסונים ועוד שלל עלויות הקפיות שלא נוגעות ישירות בטיפול אבל משפיעות על העלות.

אי אפשר לעשות אבחנה בין תיקונים מיוחדים שבהם מטפלים בתיקונים מיוחדים לבין מכונאים פשוטים שעושים טיפולים פשוטים. כולם נמצאים מתחת לאותה מטריה כלכלית.

אין עלויות שיווק? אתה יודע כמה זכיין משלם ליבואן בכדי להיות מוסך מורשה?

בקיצור, המוסכים המורשים מציעים מוצר איכותי ולגיטימי בדיוק כמו שג'ינס ליוויס הוא מוצר איכותי ולגיטימי.

אתה צריך לבחוטר אם בא לך ליוויס או שמיוויס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה אם כל המוסכים הלא מורשים משתמשים בחלפים סינים סוג ד או לא?! אפילו אתה מעיד שהחלפים אצלך איכותיים.

אין להשוות עלות מעצבים שצריכים להוציא 4 קולקציות בשנה(והם גם אוכלים קוראסונים:roll:), בלי לדבר על מלאים שלפעמים לא נמכרים, לעלות חד פעמית של עיצוב מוסך וקוראסונים.

בוודאי שאפשר לעשות הפרדה בין טיפול מיוחד לטיפול שיגרתי, והמוסך עושה את זה במחיר. כמו שחברת אופנה מוכרת ג'ינסים במחירים שונים.

האמת אני לא יודע כמה משלם המוסך כדי להיות מורשה. אני חשבתי שהוא רק מתחייב לקנות את כל החלפים מהיבואן, ולשלוח טכנאים להשתלמויות.

גם אם אני אסכים איתך שיש מקום להשוואה. אז, מוסך דומה יותר לפוקס מליוויס(מותג מקומי מול בינלאומי). ג'ינס פוקס לא עולה יותר מכפול מג'ינס שוק בטח לא בסוף עונה(למרות שכאילו לא היו אמורים להיות לג'ינסים עונות). והכי חשוב ליוויס בחו"ל הרבה יותר זול ורק היבואן בארץ מתמחר אותו כך.

פורסם

utsur, הויכוחים שלך עקרים ולא משרתים שום מטרה חוץ מהתנצחות.

אין עוררין על כך שמוסך מורשה יבואן הוא מוצר / שירות יקר בטירוף, ולכן צריך להחזיר את ההשקעה לבעליו. יש הרבה מוסכים מורשים לשעבר, שלא ראו בכך כדאיות כלכלית. למשל לגבי מיצובישי, בהרצליה נסגר המורשה יבואן, ברמת גן "אדיר" הפך לא מורשה ונשאר רק "י שקד", בנתניה נסגר "האומנים" ונשאר "שיא", ויש עוד דוגמאות רבות. לא כל הנוצץ זהב.

מצד שני, אין לאיכות של מוצרים מקוריים שום תחליף שווה ערך שניתן להשיג מחוץ למוסכי היבואן. סיני או טורקי, חלקים דומים עדיין אינם זהים. חלקים מקוריים גם מחזיקים זמן רב יותר, ולכן מאריכים את תקופת השימוש ברכב בין טיפולים, ומעניקים ראש שקט.

לכן העצה הראשונה שקיבלת מיוסי כוהן היא הטובה ביותר. לך למוסך יבואן, אבל אחרי סקר מקיף והתמקחות. אני מקבל למשל במורשה יבואן בת"א 20% הנחה על עבודה ו 10% על טיפולים. אולי זה לא המון, אבל כשיש רק טיפול שנתי אחד זה לא קורע את הכיס.

בנוסף, לא כל מה שכתוב להחליף צריך להחליף. פילטר דלק מקורי כל טיפול שלישי? מוגזם מאד.

עיצה אחרונה: השתדל לעמוד לא רחוק מדי מהמכונאי, ולהראות לו שאכפת לך ממה שקורה - ולא ללכת לקניון ולקבל טלפונים "מפתיעים".

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

מסכים איתך לגמרי.

השאלות שלי הן:

1. כמה שווה לשלם עבור מוסך יבואן? ברור לך שיש איזשהו מחיר שבו אתה אומר, זה כבר לא הגיוני ואני מעריך שאנשים יכולים לתת הערכה שלהם. כמה אחוזים יותר כדאי לשלם יותר באחוזים זה מול זה.

2. אם באמת הרכיבים החלופיים הם באמת כאלה גרועים. הרי ברור לדוגמה שהיבואן לא שם את השמן האיכותי ביותר שיש בשוק אלה את המינימום הנדרש, ואתה משלם עליו את המקסימום האפשרי. אז אולי כן כדאי ללכת על חלופי ברכיבים פשוטים נוספים. מבטיח לך שאם הייתי צריך להחליף משאבת שמן הייתי משתמש בזאת של היבואן, אבל אני בכלל לא בטוח שאני צריך פילטר אויר מקורי.

3. לשבת עם המוסכניק זה אפשרי בטיפול קטן, אבל בזבוז זמן בטיפול גדול שיכול להמשך גם 4-5 שעות, וגרוע מכך אם המוסכניק/היבואן אומר להחליף פילטר דלק כל טיפול שלישי איך אני יכול להגיד שלא, את הברקסים למשל אני יכול להרגיש אבל מה לי ולפילטר דלק. מה עושים?

בקיצור איך מורידים עלויות של טיפולים, מבלי לפגוע ברכב.

פורסם

בדקת בספר הרכב מה הטיפולים הנדרשים ב-45K ק"מ לפי מפרט היצרן?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
utsur, הויכוחים שלך עקרים ולא משרתים שום מטרה חוץ מהתנצחות.

אין עוררין על כך שמוסך מורשה יבואן הוא מוצר / שירות יקר בטירוף, ולכן צריך להחזיר את ההשקעה לבעליו. יש הרבה מוסכים מורשים לשעבר, שלא ראו בכך כדאיות כלכלית. למשל לגבי מיצובישי, בהרצליה נסגר המורשה יבואן, ברמת גן "אדיר" הפך לא מורשה ונשאר רק "י שקד", בנתניה נסגר "האומנים" ונשאר "שיא", ויש עוד דוגמאות רבות. לא כל הנוצץ זהב.

מצד שני, אין לאיכות של מוצרים מקוריים שום תחליף שווה ערך שניתן להשיג מחוץ למוסכי היבואן. סיני או טורקי, חלקים דומים עדיין אינם זהים. חלקים מקוריים גם מחזיקים זמן רב יותר, ולכן מאריכים את תקופת השימוש ברכב בין טיפולים, ומעניקים ראש שקט.

לכן העצה הראשונה שקיבלת מיוסי כוהן היא הטובה ביותר. לך למוסך יבואן, אבל אחרי סקר מקיף והתמקחות. אני מקבל למשל במורשה יבואן בת"א 20% הנחה על עבודה ו 10% על טיפולים. אולי זה לא המון, אבל כשיש רק טיפול שנתי אחד זה לא קורע את הכיס.

בנוסף, לא כל מה שכתוב להחליף צריך להחליף. פילטר דלק מקורי כל טיפול שלישי? מוגזם מאד.

עיצה אחרונה: השתדל לעמוד לא רחוק מדי מהמכונאי, ולהראות לו שאכפת לך ממה שקורה - ולא ללכת לקניון ולקבל טלפונים "מפתיעים".

לא מדוייק שאין לאיכות של מוצרים מקוריים שום תחליף .

תתפלא לשמוע עד כמה השוק הזה מפותל ומסובך .

ומתוחכם !

פורסם
אתה טועה!

יש הבדל באיכות המוצרים - מקורי של היצרן מול חלקי חילוף סינים.

גם במוסך מורשה יש עלות של מעצבים, עלות של קרואסונים ועוד שלל עלויות הקפיות שלא נוגעות ישירות בטיפול אבל משפיעות על העלות.

אי אפשר לעשות אבחנה בין תיקונים מיוחדים שבהם מטפלים בתיקונים מיוחדים לבין מכונאים פשוטים שעושים טיפולים פשוטים. כולם נמצאים מתחת לאותה מטריה כלכלית.

אין עלויות שיווק? אתה יודע כמה זכיין משלם ליבואן בכדי להיות מוסך מורשה?

בקיצור, המוסכים המורשים מציעים מוצר איכותי ולגיטימי בדיוק כמו שג'ינס ליוויס הוא מוצר איכותי ולגיטימי.

אתה צריך לבחוטר אם בא לך ליוויס או שמיוויס.

זו שאלה טובה !

"אתה יודע כמה זכיין משלם ליבואן בכדי להיות מוסך מורשה? "

אני אישית לא יודע , אבל כן יודע מי מכסה את זה . :-D

פורסם

אני לא מסכים עם האבחנה של שחור ולבן (מורשה=מקורי, מוסך רגיל=תחליפי סיני).

אני לא יודע מה קורה במוסכים שמתמחים במאזדה (לא מורשי יבואן), אבל אני במוסך רגיל מחליט, האם לדרוש להרכיב מקורי של סיטרואן, או שאפשר לחסוך ולהרכיב תחליפי איכותי.

לדוגמא, סט טיימינג הרכבתי מקורי, אבל צלחות בילום "תחליפי" של BRECO (תוצרת איטליה, אותו הדבר כמו המקורי, רק ללא הסמל של סיטרואן, ובחצי מחיר).

המוסכניק שלי מזמין את החלפים המקוריים מהיבואן, ותוך 10 דקות הם כבר אצלו.

את הקרואסונים\קפה ועוד אני מעדיף בבית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

איזה כיף באלפא.

פילטר שמן 50 ש"ח.

פילט אויר+דלק בפחות מ 200 ש"ח.

הכל מקורי כמובן!

אבל אתם לא רוצים לדעת את מחיר החלפים לטיפול "גדול" :shock:.

פורסם
אני לא מסכים עם האבחנה של שחור ולבן (מורשה=מקורי, מוסך רגיל=תחליפי סיני).

אני לא יודע מה קורה במוסכים שמתמחים במאזדה (לא מורשי יבואן), אבל אני במוסך רגיל מחליט, האם לדרוש להרכיב מקורי של סיטרואן, או שאפשר לחסוך ולהרכיב תחליפי איכותי.

לדוגמא, סט טיימינג הרכבתי מקורי, אבל צלחות בילום "תחליפי" של BRECO (תוצרת איטליה, אותו הדבר כמו המקורי, רק ללא הסמל של סיטרואן, ובחצי מחיר).

המוסכניק שלי מזמין את החלפים המקוריים מהיבואן, ותוך 10 דקות הם כבר אצלו.

את הקרואסונים\קפה ועוד אני מעדיף בבית.

יש בעולם יצרני מערכות הנע לטיימינג שעולות ברמתן ובעמידותם על המקורי , חלק מיצרני הרכב רוכשים ציוד אצל יצרנים אלו .

המחיר בשוק של הרצועות התחליפיות האיכותיות יותר מהמקוריות הוא שליש ממחיר המוסך המורשה .

לפעמים גם פחות משליש .

• תוכן חדש...