Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה פריוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדהמת אותי בתשובותיך !!!

עם כזו צריכה, ניתן לשכוח מדיזל על שלל בעיותיו (משאבות מסילה משותפת יקרות במחיר 15K טורבו שמתפגר בטרם עת, מזרקים סתומים בלחץ ועוד) ולעבור לפריוס

עכשיו נשארה לי רק בעיה עם השם שמזכיר לי פרימוס :)

אה, כן, והשמירת ערך המטורפת שלה שלא יורדת.

אגב, יש למישהו מושג כמה אמורות לעלות הסוללות של הפריוס ? לכשיתפגרו ?

פורסם

תשמח לשמוע שיש סוללות של הפריוס דור 1 שיצא בשנות ה90 שעדיין לא הוחלפו ולא צריכים החלפה.

בכל מקרה יש אחריות יצרן על הסוללות ל5 שנים.

בכל מקרה אם לא הבנתי ואתה מדבר על המצבר 12V,אז תכיר שהוא חצי ממה שרגילים וזה מכוון שהוא מחזיק את מערכות החשמל

של הרכב ולא של המנוע(שהסטרטר הוא צרכן גדול).

אז גם המחיר חצי בהתאם וכמו כל רכב פעם ב3-5 שנים.

פורסם
מצטרף לשאלות ומוסיף - איך צריכת הדלק הביעירונית נטו ?

דהינו אם אני נוסע תל אביב ירושלים - נגיד ללא פקקים - לאיזו צריכה לצפות ? כמו רכב בנזין רגיל ?

היתרון של הפריוס זה רק בתוך העיר ?

ת"א ירושלים - ככל הנראה סביב 1:18 בלי בעיה מיוחדת.

ירושלים ת"א - אפשר גם 1:25 (זכורה לי נסיעה אחת בפריוס שלאורך דקות שלמות בירידות מירושלים נסעתי ללא בזבוז דלק כלל (המד מראה 0 ליטר לק"מ).

לשאלתך הראשונה:

יש פער גדול בין שני הדגמים,גם באיכות ונוחות וגם בכח.

למשל בדגם הראשון המנוע בנזין הוא 1.5 ליטר ומנוע חשמלי 400V.

בדגם החדש המנוע הוא 1.8 ליטר ו650V.

יותר חזק ובגלל שהמנוע הבנזין גם חזק יותר הוא פחות מתעמץ ובכך חוסך יותר.

לשאלתך השנייה:

יש כל מני דברים שאפשר לעשות שמשפרים את הצריכה,אבל לא ידוע לי על שיפורי מנוע כאלה ואחרים.

אפשר לנפח את הצמיגים לPSI גבוהה ובכך לשפר את צריכת הדלק וכו'.

שאלתך השלישית:

כן, גם מראה יותר אגרסיבי ונראה יותר כמו רכב, גם יותר נח המתלים משופרים,יש כפתור שמאפשר נסיעה על חשמל בלבד וכו'.

הפער בפירוש לא מאוד גדול. הפנים לא נראה הרבה יותר איכותי, הוא לא הרבה יותר מרווח או מאובזר. הביצועים חזקים יותר, אבל גם בדור הקודם הם היו בסדר גמור (ובתנועה עירונית עדיפים על פני כל 1.6 ליטר באופן משמעותי, עם תחושה קרובה יותר לשל מנועי טורבו מודרניים). החסכון הוא כ-10% הפרש בין הדגמים, וגם בדור השני יש אפשרות לנסיעה על חשמל בלבד.

אם ההבדלים במחיר לא מאוד גדולים - אז החדש עדיף. אם הם כן - הדור הקודם לא מהווה נפילה כזו גדולה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ניתן לשכוח מדיזל על שלל בעיותיו (משאבות מסילה משותפת יקרות במחיר 15K טורבו שמתפגר בטרם עת

למערכת ההיברידית יש את שלל בעיותיה משלה. בדומה לטורבו, הסוללה ההיברידית יכולה להתפגר בטרם עת גם, והיא אגב איננה זולה כלל וכלל. כך למשל השארת הרכב לשבועיים פלוס ללא התנעה יכולה להסב לסוללה נזקים בלתי-הפיכים, והדבר אף מוסבר בספר הרכב (לפחות בארה"ב) ולא כולם מודעים לכך. אגב, נשאלת השאלה מה קורה לרכבים במחסני הערובה בארץ. האים הסוללות תמיד מטופלות שם ע"פ הוראות היצרן? החום והקור הקיצוניים אינם תורמים לאריכות ימיה גם. אחריות היצרן אומנם קיימת, אך הנסיון האמריקאי מלמד כי לא קל להפעילה. כך למשל ההספק של הסוללה יכול לרדת פלאים אפילו לאחר שנתיים-שלוש ואילו הדילר ימשיך לטעון כי הכל כשורה (ואם זה מצב הדברים בארה"ב הגדולה, למה כבר ניתן לצפות כאן :shock:). אגב, לתופעה הנ"ל ישנה השפעה שולית על רכבי IMA (עלייה זניחה בתצרוכת הדלק) ואילו הפריוס יכול להפוך לשבר כלי תרתי משמע.

הדוגמאות של ההיברידים מהדור הראשון שעדיין נעים עם הסוללות הישנות אינן רלוונטיות מהסיבה הפשוטה שההספקים שלהם היו קטנים בהרבה. (לא בכדי קוצרה האחריות לפריוס דור III מ-8 שנים ל-5). בקיצור, בעולם ההיברידי גם לא הכל ורוד.

פורסם

לפני שקניתי את הרכב הפכתי את הינטרנט לחפש בעיות,ותאמת לא מצאתי בעיות שלא הייתה מוצא גם במאזדה 3.

ואחרי 15,000 ק"מ והרכב עומד איתן,ונראה צעיר כחדש!

ולא מצאתי זכר לכל הבעיות שהוזכרו מעליי,ובאמת שחיפשתי...

אף אחד לא הזכיר בעיות של המנוע והמערכת החשמלית,אולי חוץ מאחד שעשה תאונה שמעכה לו את הבגאז' ומאז לרכב יש בעיות הנעה...

מצד שני הרכב עבר תאונה.

בכל הקשור לבטרייה: היא בטרייה מודולרית שעשוייה ממספר חלקים...

במקרה ותא נחלש או נהרס או משהו,אפשר להחליף את התא בלבד ובכך לא לשלם על מערכת חשמל שלמה .

פורסם

אולי חפשת באתרים בעברית? תקליד בגוגל "prius problems" - תקבל אלפי קישוריות. האים זה אומר שפריוס רכב בלתי-אמין? לא ולא. לערכתי האישית המערכת ההיברידית אמינה בהרבה מלמשל טורבו דיזל. בסה"כ רציתי לאומר שלא הכל ורוד ותו לו.

לגבי אי-התנעה של הרכב - אצלי (סיוויק היברידי) ספר הרכב אוסר להשאיר את הרכב דומם למשך חודש ויותר מפית נזקים בלתי-הפיכים לסוללה. בארה"ב (לא יודע לגבי ישראל) ספר הרכב של פריוס דור III נוקב בשבועיים. אני במקרה הזמנתי רכב שלא היה במלאי ומאמין שהגיע אלי הישר מאוניה, ומזה שנתיים וחצי לא מורגשת שום ירידה בהספק הסוללה. אך מה עם אלה שאוחסנו אי-שם למשך שנה ויותר? האים הסוללות טופלו כראוי?

לגבי הסיוויק המומחים טוענים כי המנוע 20 כ"ס גדול על הסוללה ולכן הרכבים נקראים לעדכון תוכנה. אז מה כבר ניתן לחשוב על המנוע החשמלי של פריוס דור III?

לגבי ההחלפות של חלקים בסוללה. למיטב הבנתי השירות מוצע בארה"ב על ידי אנשים פרטיים, לאו דווקא בעלי מקצוע. הדילרים נוהגים להחליף סוללות כיחידות שלמות.

פורסם

הפריוס הקודמת היא המכונית האמינה ביותר בארה"ב בסקרי אמינות: http://www.jdpower.com/autos/ratings/dependability-ratings-by-category/compact-car%20/sortcolumn-2/descending/page-/

באנגליה - מהמובילות בסקרי אמינות מכנית. http://www.whatcar.com/NonCar/461010357590.jpg

כמובן שגם היא מתקלקלת, אבל פחות מאחרות.

פורסם

לשאלתך הראשונה:

יש פער גדול בין שני הדגמים,גם באיכות ונוחות וגם בכח.

למשל בדגם הראשון המנוע בנזין הוא 1.5 ליטר ומנוע חשמלי 400V.

בדגם החדש המנוע הוא 1.8 ליטר ו650V.

יותר חזק ובגלל שהמנוע הבנזין גם חזק יותר הוא פחות מתאמץ ובכך חוסך יותר.

נשמע לי נורא מוזר לכאורה,

הרי ממה שאני מכיר ככל שנפח המנוע גדול יותר כך גם תצרוכת הדלק עולה.

לפי מה שאתה אומר המצב הוא הפוך?! לא תמוה?!

• תוכן חדש...