Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

קניתי השבוע סיאט איביזה 20vt 2001.

שאלה ראשונה:נסעתי עם האוטו מספר פעמים ולא הייתה שום נורה דולקת ואתמול שנסעתי ברכב,נלדקה לי נורת כרית האויר(עוד לפני שהתחלתי לנסוע).הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך(יום לפני נתתי כמה לחיצות בשביל שהחברים ידעו במה מדובר).

והאם יש דרך לסדר את זה בלי להכנס למוסך?אולי חיישן או משהו כזה.?

שאלה שניה:התאוצה של הרכב באמת חזקה מאוד אבל שמתי לב שבפעמיים היחידות שנתתי גז כאשר עברתי את 100-110 הרגשתי כאילו ש"אין טורבו" והוספתי עוד גז והייתה הרגשה כאילו הוא עושה טובה שהוא מעלה בעוד 2 קמ"ש.מה יכולה להיות הסיבה?

שאלה שלישית ואחרונה:יש סכנה "בגדישת יתר"?נתתי בהילוך שני או שלישי פול גז וראיתי בשעון גדישה שהוא הגיע ל-1.8 bar פלוס מינוס.האם שאני מגיע לגדישה כזאת עלי להרפות מהגז או שזה בסדר?התוספות של הרכב הם צ'יפ של רבו,פילטר אוויר פתוח ופורק.

(והאוטו עבר 137,000 ק"מ אם זה משנה מבחינת אורך החיים של הטורבו)

תודה מראש לעוזרים

שגיא

פורסם

זה בדיוק העניין,הרבה לפני 5,500 סל"ד.טוב האוטו אצלי יומיים וחצי ואני צריך להתרגל וללמוד אותו,נתעזר בסלבלנות.

ומה לגבי נורת כרית האויר הדולקת?

ועד עכשיו חיכיתי כ-3 דק' לפני נסיעה ו-3 דק' אחרי נסיעה.מספיק או שצריך יותר?

תודה

פורסם

אני אישית אחרי שאוטו עמד לילה מחכה שטורים ירדו מתחת ל 1000 סל"ד. מספיק דקה לפני ואחרי נסיעה.

כדי לך לגשת למוסך ולבדוק את הרכב. שיחברו מחשב וגם שיבדקו גדישה. יש מוסכים מומלצים, תריץ חיפוש.

תבדוק שמתחת למושבים קידמיים מחוברים כבלים של כריות.

פורסם

אני מאמין שמחוברים כבלים כי שלשום כל היום שנסעתי הכל היה תקין.(אולי התנתקו,גם אופציה)

בכל אופן אני אלך לבדוק במוסך.

בקשר לגדישה:ידוע שכמה שיותר באר זה יותר טוב,אבל השאלה היא האם אין סכנה לגדישה גבוהה מידי מבחינת עומס מנוע/טורבו או כל מכלול אחר?עד עכשיו לפי הלחיצות ראיתי שהוא גודש 1.0 bar ו1.5 bar ובלחיצה אחת חזקה גם הגיע ל1.8 ואפילו המחוג גובל לסוף של השעון גדישה,ואני לא רוצה בגלל שטות לגרום להרבה בעיות.אז שאני רואה גדישה כזאת זה תקין או בכל זאת להרפות מהדוושה?

• תוכן חדש...