Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה לנתק זמנית את ווסת הדלק הנוכחי אצלי ברכב, עד שיגיע הווסת החדש,

האם ניתוק צינורית הוואקום מהווסת תבטל את פעולתו?

האם לבורג כיוון הלחץ יש השפעה כשהצינורית הזו מנותקת?

תודה רבה.

פורסם

לא, ניתוק הצינורית תגרום לעליית הלחץ דלק למקסימום שהווסת יכול להחזיק.

נניח ומשאבת הלק מספקת 5BAR, ווסת דלק ללא וואקום(לחץ דלק מקסימאלי) עמיד 3BAR, אז הלחץ ישאר קבוע 3BAR.

אם אתה מתקין ווסת דלק שעמיד לחצים חזקים יותר, תבדוק אם משאבת הדלק מספקת את הלחצים הדרושים.

אם תעלה את לחץ דלק לגבוה יותר מהמקורי, אז זה יגרום להתחממות וקיצור חיי המשאבה, כי הלחץ יעמיס עליה והיא תתחמם ותזמזם.

צריך שמשאבת הדלק תהיה חזקה יותר מהווסת מבחינת לחצים, אם אתה שם ווסת של 4BAR, אז שהמשאבה תעמוד ב5BAR לפחות, כדי ש1BAR יפרק דרך הווסת ויחזור חזרה למיכל.

אם אתה שם ווסת של 4BAR, עם משאבה של 3BAR אז מה שיקרה הוא שהלחץ לא יפרק דרך הווסת לחץ, אלא יפרק במשאבה עצמה למיכל.

למשאבת דלק יש חריר קטן שממנו המשאבה פורקת מעט לחץ בעומס חזק למניעת התחממות.

בקיצור, אני מציע שתיתן לנו פרטים, איזה משאבת דלק יש לך, ואיזה ווסת אתה רוצ לתקין, ואם כלל אתה זקוק לשיפור הזה, כי עודף דלק לא יוביל לשיפור ביצועים, צריך לעשות זאת בתיאום.

המספרים של הלחצים סתם זרקתי מספרים לצורך הסבר, אז אל תתיחס למספרים אלא רק ליחס בניהם.

פורסם

מה נשמע יקיר??

תודה רבה על התגובה המפורטת,

אני רוצה להחליף את הווסת מכיוון שאחרי כמה לחיצות לחץ הדלק משתנה,

הווסת משום מה מעלה את לחץ הדלק לאחר כמה לחיצות והתערובת הופכת לעשירה מאוד,

אני כל כמה לחיצות צריך לווסת את בורג הלחץ מחדש (כנראה לזה התכוונו כשאמרו שהווסת הזה על הפנים)

ניתקתי את צינורית הוואקום לשם בדיקה ואכן בטורים גבוהים הרכב נחלש מעט, ממש כמו שרשמת לחץ הדלק ישאר קבוע על 3BAR,

ברכב ישנם 2 משאבות דלק, אחת מקורית של סובארו והשנייה של חברת BOSCHE דגם 044,

כמו כן ישנם מזרקים של DENSO 1000CC כל אחד,

הזמנתי ווסת חדש של חברת AUTOMOTIVE שצריך להגיע בשבועיים הקרובים,

רציתי למצוא פיתרון זמני לווסת הקיים מכיוון שזה משגע אותי כל חצי שעה לעצור בצד לפתוח את תא המנוע ולהנמיך את לחץ הדלק.

כמו שזה נראה כרגע יש לי רק 2 אופציות,

1. לנתק את צינורית הואקום ולנהוג עם רכב חלש מעט,

2. להבליג ולהמשיך לנסוע ככה בשבועיים הקרובים (במידה ואני מתעקש לנסוע עם רכב חזק יותר)

מה דעתך?

תודה רבה על העזרה ידידי.

פורסם

כן אני מבין אבל כשאני נווסע עם צינורית ואקום מנותקת הרכב נשמע הרבה יותר טוב (תערובת אופטימלית)

ובטורים גבוהים הרכב איטי יותר, לדעתי כתוצאה מלחץ דלק נמוך ולא כתוצאה מלחץ דלק גבוה (תערובת עשירה)

אני רושם זאת מכיוון שאני מכיר טוב טוב את הנסיעה בתערובת עשירה,

הרכב לא סוחב טוב, הבאקפיירים לא נגמרים ובכל העברת הילוך יוצא לי להביור מהאגזוז,

מה יכול להיות דפוק בווסת הזה שגורם לשינוויי לחץ האלו?

זה כולה ווסת, רכיב שעל פניו נראה מאוד מאוד פשוט,

האם אפשר לנקות אותו? האם יש לו מיקרו פילטר כמו שיש למזרקים ואולי הוא נסתם?

פורסם

יש לך שעון afr?(יחס אוויר דלק)

אם כן אתה מסודר.

לדעתי אתה סובל מעודף דלק, צריך לבדוק.

לווסת יש קפיץ והלחץ דלק מתנגד לקפיץ הלחץ שלוי בכוח של הקפיץ.

יכול להיות שהקפיץ נחלש, או שהדיאפרגמה בתוך הווסת ניקרעה ומה שקורה הוא שהדלק בורח מהווסת חזרה למיכל כשלא צריך.

לדעתי כדאי לך להתקין שעון לחץ דלק ושעון afr‏ ככה כל הזמן יהיו לך נתונים שתדע איך לשחק איתם בכיוונים.

אבל בוא לא נישכח שלא רק הלחץ דלק משפיע על התערובת, אל תשכח שיש חיישנים רבים שקובעים את זמן פתיחת המזרקים.

למשל אם תגדיל את הלחץ דלק ואז המנוע יעבוד עם עודף דלק, אז חיישן החמצן ידווח למחשב והמחשב יקבע זמנים אחרים לפתיחת המזרקים.

לכן אני מציע שתעבוד עם נתונים מדוייקים, ולא רק לחץ דלק קובע.

ולפי מה שזכור לי יש לך בעיה שהמנוע לא עובר סלד מסויים, אז אם המערכת הזרקה לא עובדת באופן תקין אל תחליף/תשנה כלום עד שהמערכת תהיה פרפקט בלי בעיות.

• תוכן חדש...