Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, לבקשתו של צביקה, הנה עדכון.

תזכורת:

האוטו היה מזייף, ומחסיר פעימות. הועלה חשד לחוטי הצתה פגומים.

חוטי ההצתה הוחלפו, ההצתה כווונה עם שעון ואקום, וגם הקרבורטור. כיוון שסתומים נוסף. (0.55 מ"מ בפליטה ו 0.20 מ"מ ביניקה כשהמנוע קר) הוחלפה פלטינה וכוונה עם פילר למרווח של 0.64 מ"מ.

תוצאה:

האוטו מרביץ חזק, ומאיץ יפה. המנוע מסתובב עגול (יחסית לגילו), ומחוג הואקום יציב על 19.

אבל...

עדיין יש רעש (נקישות מתכתיות, כמו חצץ על פח) מכיוון השסתומים. אני לא נפטר מזה. רעש חזק כשנותנים גז. הרעש הוא של המוטות שדוחפים את הנדנדה שיורדת על השסתום. הרעש לא נעלם כשהמנוע מתחמם.

הבנתי שזה אופייני למערכות שסתומים לא הדראליות, אך הרעש לא סביר ומחריש אזניים. סגירה של מרווח השסתומים בכדי להעלים את הרעש לא באה בחשבון.

מקריאה העליתי שאולי משהו שם שחוק, או אולי קפיצי השסתומים עייפים. לא רוצה לחשוב על קאמשפט שחוק.

האם החלפת הפסנתר תעזור? האם זה מזיק לנסוע ככה? רעיונות למישהו?

פורסם

שלום רב !

ראשית אני שמח שהמלצתי להחלפת חוטי ההצתה כדי לפתור את בעיית החסרת הפעימה, אכן קלעה בול, ושהבעיה נפתרה !

לגבי השסתומים, אני מניח שאתה משתמש בשמן בצמיגות 20/50, פנה לבני ל. שמציל פורדים, ליעוץ בנושא, ולשקול שימוש בפלשינג.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התשובה,

לדעתי פלשינג טוב לשסתומים הדראוליים לא? ניתקלתי בתשובה של בני לבעיה דומה בפיאסטה. שם הוא המליץ על השחזה של הפסנתר. זה נשמע לי הגיוני..

פורסם

לדעתי כוונתך להשחזת הנדנדים,ולא הפסנתר,מכך אני מציע שתפנה לבני בפרטי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם אתה מתכוון למנופים שיורדים על השסתום, אז לזה הכוונה. אם הם שחוקים הם לא נותנים "קריאה"נכונה, ומכאן אני מבין בא הצורך בהשחזה. אך קשה לי להאמין שזה ישקיט את הרעש.

פורסם

ההשחזה צריכה להעשות בנדנדים עצמם.

באותו השטח שהנדנד נוגע בראש השסתום.

יש לבצע השחזה מדוייקת ועדינה,

רק יד יציבה וטובה יכולה לבצע דיוק כזה.

אם אתה לא יודע לבצע זאת , עדיף לשלם לבעל מיקצוע שיבצע לך את ההשחזה הזאת.

ודרך אגב,

בני ל' לא מציל פורדים,

הוא מציל את כל הרכבים הישנים...

ירון מאיר

פורסם

שאלת השאלות היא, האם זה ישקיט את הרעש? אם לא אז חבל על הזמן והכסף. אם המנוע ישן, והשסתומים מיושנים מבחינה טכנולוגית, אז אולי לא שווה ההתעסקות (אם גם ככה זה לא מזיק למנוע).

אגב שמתי לב, שגם כשהמנוע חם עדיין יש חופש מסויים בין הנדנד לקצה השסתום ושוב, הרעש קיים כל הזמן כשמאיצים. האם זה תקין או כאשר נבצע השחזה, ונכוון שוב, המרווח הזה יעלם כשהמנוע יתחמם לטמפ' עבודה נורמאלית?

פורסם

ניסיתה לאחר קצת את תזמון ההצתה ולעשות סיבוב?

רגע לפני שאתה משחיז כל מיני דברים במנוע נסה לאחר, אפילו לפי שמיעה וצא לסיבוב.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

מיכיוון שדרך המחשב לא ניתן להקשיב למנוע ,

אני לא יכול להגיד לך בוודאות שהרעשים הם מכיוון הנדנדים,

אני הסקתי את המסקנה בגלל ההודעות שקדמו לי.

אני מאמין כי בני ל' יוכל להגיד לך בוודאות מהיכן הרעש.

כמו כן בני עדיין צעיר ואין לו פרקינגסון...:roll:

ירון מאיר

פורסם

תודה לכל המשיבים.

אני מכיר את כישוריו של בני, וכבר הייתי אצלו וראיתי את האיכות של עבודתו ואת מקצועיותו.

האמת שהייתי רוצה לראות אותו כאשר לי כבר אין מושג מה אני עושה או שניסיתי הכל. אני חושב שלפחות הייתי רוצה ללמוד (מאלה שיש להם מה ללמד) לפחות ברמה התאוריטית לקראת מה אני הולך.

הגעתי למסקנה שמה שמרעיש אלו המוטות הדקיקים שנדחפים ע"י הקאמשפט, ופוגשים את בורג הכוונון של הנדנד. פשוט נדנדתי אותם וזהיתי שזה בדיוק הרעש שאני שומע, ובעיקר משסתומי הפליטה, בעומס אפילו יתכן שזה רק משסתום אחד. גם בנסיון של סגירה מוגזמת של השסתומים, שהפילר ממש בלחץ החופש הזה לא התבטל, וגם שהמנוע היה כבר חם. לכן נראה לי שהשחיקה היא איפשהו שם. (אל דאגה, לאחר הנסיוון חזרתי לערכי הכיוון המדוייקים).

האם נהוג, מעבר לישור פני השטח שבאים במגע עם קנה השסתום, להחליף את הדחיפים (PUSHRODS)? האם שחיקה תיתכן גם בקאמשפט? האם ניתן לבחון את מצב הדחיפים ללא פירוק הראש והמנוע? כלומר עד כמה אני יכול לפרק כדי לגלות את אותו מקור רעש?

לקוח מפורום דומה לשלנו עבור שאלה דומה על פורד פיאסטה ישנה:

Don't be too disappointed if you find adjusting the clearances doesn't make the slightest difference to the rattle. Unless one clearance has become wildly out (screw coming loose?) then the clearance is not critical in my experience to the amount of valve noise. Obviously the engine will run best with the correct clearances, but valve noise is more usually the result of accumulatred wear in the camshaft lobes, tappets or cam followers, or the rocker arm bushes or shaft.

The good news is it doesn't matter very much, unless so noisy as to sound terminal. If the engine has done a high mileage moving to a thicker oil may help.

Check the contact faces on the ends of the rocker arms. If these have depessions worn from the valve stems then the feeler gauge will give the wrong reading and you will set the gaps too wide. Either grind the face flat by removing the unworn metal around the contact point (don't touch the case hardening at the point of contact) or use one of those adjuster things that counts screw turns and so measures the true clearance.

• תוכן חדש...