Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי ב- GTI

ovadia10
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן עובדיה, אני שמח לשמוע שהרכב סופסוף הגיע, תתחדש ותהנה.

מישהו שאל לגביי הג'אנטים (ניקל 18"), זה אחד ההבדלים בין גרסת הפרימיום לבין הרגילה.

לגביי הדלק, אין בעיה לתדלק 95 וזאת אני אומר לאחר שעשיתי לוגים לרכב (לפי ההוראות של APR בעניין) ובדקתי את הנושא עם גורמים מקצועיים. (לגביי שיפור הביצועים כשהרכב הוא סטוק, אף אחד לא בדק זאת בצורה רצינית וכל התשובות שתקבל זה על סמך תחושות כאלה או אחרות.)

אז זאת החלטה שלך. (שים לב של98 יש גם צדדים פחות סימפטיים כגון תחלופה נמוכה יותר ברוב התחנות)

בכל אופן, מצטרף לבקשה, תפנק קצת בתמונות. :)

פורסם

תשובה עניינית.

לא צריכה להיות בעיה עם 95 כי יחס הדחיסה הוא אפילו נמוך משל משפחתית אוטומטית.

לא תהיה הצתה עצמית ואני לא רואה שום סיבה ל-98.

ranll, אתה בעל הגולף הלבנה שעומדת באפקה?

פורסם
אייל, הנחה של 90 אג' זה לא מספיק? זה מה שאני קבלתי בכל תדלוק, בכל תחנה של פז שבחרתי (כרטיס פזומט).

המחיר הזה זהה למחיר של תדלוק 95 בשירות מלא.

בגלל זה אני לא מבין את כל הבכיינים שבוכים שהם חייבים לתדלק את רכבם ב-98, ההפרש הוא לא יותר מ-30 אגורות לליטר (ביחס ל-95 בתדלוק עצמי).

כל מה שצריך לעשות זה לחתום על חוזה עם חברת הדלק ולתדלק בעזרת כרטיס (שגם את זה ניתן לפתור ע"י התקנת פזומט/דלקן שעלותו זניחה ואפילו חינם אם אתה מחזיר את המכשיר בסוף החוזה).

98 או 95 , ויכוח עתיק. בואו לא נלכלך לבחור את השרשור.

(מתי תלמדו שזה לא מעניין כמה אגורות הנחה אלא מהו המחיר הסופי. ואם ליטר עולה 17 ש"ח ואני מקבל 3 שקלים הנחה ? :wink:)

בשורה התחתונה : קניתי את הGTI בשביל להינות ,לא בשביל להתחיל לספור אגורות.

עם צריכת דלק כמו של כל יפנומטית 1.6 (אנחנו מדברים כאן על 1:9.5 על פי 30 תדלוקים בנסיעה ממש לא עדינה) , ההפרשים האלה באמת זניחים. יש דברים הרבה יותר יקרים באחזקת רכב כזה כמו ביטוח וטסט גבוהים. (אפילו מאוד)

נ.ב. ביום שאני אתן לבצע ברכב שלי התקנה לא הכרחית כמו פזומט.... :shock:

נ.ב.2. מסכים איתך שזה קצת בזיוני לבכות על עלויות ה98, אבל אני לא מסכים איתך שההפרש הוא 30 אג'

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ה-MK6, כנראה בשל הרצון לעמוד בהתקני זיהום אויר (יורו 5) ושאר רצונות ייעול, עומדת על יחס דחיסה נמוך יחסית של 9.6:1.

מאזדה 3 לצורך המחשה, עומדת על 10:1.

כאשר עושים השוואה רצוי להשוות תפוחים לתפוחים ולא תפוחים למלפפונים; יחס הדחיסה ברכבים אטמוספריים מול רכבים מטורבתים אינו נתון שניתן להשוות אותו, על אחת כמה וכמה שבאטמוספריים ב 99% מהמקרים תמצא הזרקת דלק עקיפה (לפני השסתומים) ביחס לרכבים חדישים יותר עם מנוע בנזין וטורבו שמגיעים עם הזרקת דלק ישירה (לתוך הצלינדר).

מאידך, במקרה של ה GOLF GTI למרות שהורידו במעט את היחס דחיסה של המנוע, שמרו בצורה מושלמת על המומנט ושיפרו במעט את ההספק - כך שאין על מה להתלונן.

ולפותח השרשור - תתחדש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אייל, באיזה תחנה אתה מתדלק?

כל עוד זו לא תחנה פרטית אז אתה יכול לקבל במינימום 60 אגורות הנחה.

המחיר של 95 מוגן נכון? בתחנה של פז שאני תדלקתי ה-98 תמיד היה שקל יותר מ-95 בשירות מלא. ז"א, שהמחיר של ה-98 שאני קניתי היה תמיד כ-30 אגורות יקר יותר מ-95 בשירות עצמי. בנוסף אני גם הכרתי את מנהל התחנה והוא בעצמו מתדלק ברכבים שלו 98 אז אין שום חשש לאיכות הדלק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חברים,

תודה רבה לכולם על הפירגון, אכן רכשתי GTI חדשה (אני עדיין מנסה לעכל) וכן ההתקנה היתה ב class a.

מצטער שאין עדיין תמונות, עוד לא הספקתי אבל מבטיח שבקרוב מאוד יהיו.

שוב בעניין הדלק, לא היתה כוונה להגיע למצב הזה אבל אתם יודעים כמה דלק מקבלים עם רכב חדש (כמעט 0 ).

כל זה נבע דווקא מהרצון להתחיל מה שנקרה ב"רגל ימיו" אבל כמו שהספקתי להבין גם 95 עושה את העבודה,

במיוחד שבזמן הרצה לא מבצעים משהו אגרסיבי, אולי בהמשך כן אתדלק 98 ולו כדי לנסות ולחוש את ההבדל בינהם.

בכל מקרה, כרגע יחסית קשה לנהוג בה (תמיד לשים לב לסל"ד, לדאוג לא לעבור ולשחק איתו), זה כמו לדהור על סוס מרוץ ולרסן אותו כל הזמן, זה לא שאני בוכה :wink:...

ושוב תודה לכולם.

נ"ב- לגבי מצלמת רוורס, שמתי לב שהשרטוט של הטווח לא נכון, כלומר, הוא מראה מהצדדים שיש מקום ובפועל אין , האם אפשר לשנות אותו?

פורסם

כל עוד זו לא תחנה פרטית אז אתה יכול לקבל במינימום 60 אגורות הנחה.

אני מחזיק בכרטיס פזומט שקבלתי מעבודה במסגרת עסקה שהארגון חתם עם פז על רכבי ליסינג וגם לעובדים בעלי רכב פרטי.

ההנחה היא 38 אג' לליטר ממחיר מלא. מוזר לי שאתה אומר על מינימום בבטחון כזה. אשמח לקבל עוד פרטים.

פורסם
כאשר עושים השוואה רצוי להשוות תפוחים לתפוחים ולא תפוחים למלפפונים; יחס הדחיסה ברכבים אטמוספריים מול רכבים מטורבתים אינו נתון שניתן להשוות אותו, על אחת כמה וכמה שבאטמוספריים ב 99% מהמקרים תמצא הזרקת דלק עקיפה (לפני השסתומים) ביחס לרכבים חדישים יותר עם מנוע בנזין וטורבו שמגיעים עם הזרקת דלק ישירה (לתוך הצלינדר).

מאידך, במקרה של ה GOLF GTI למרות שהורידו במעט את היחס דחיסה של המנוע, שמרו בצורה מושלמת על המומנט ושיפרו במעט את ההספק - כך שאין על מה להתלונן.

אתה צודק. לא ירדתי לפרטים כנדרש.

הרעיון היה לעמוד על העובדה שביחס הדחיסה הנתון (שהוא נחשב נמוך למנוע בעל טכנולוגיה עדכנית והספק שכזה) לא נדרש אוקטן 98.

הרעיון, כך אני מקווה, הובן גם מבלי להיכנס ללחץ האטמוספרי/לא אטמוספרי.

פורסם

אל תתחילו לחפור שוב...

היצרן בפירוש ממליץ על 98 (רשום לי בענק באותיות אדומות).

אם תיסע על 95 הרכב לא יתפוצץ, אבל יהיה הבדל מורגש בביצועים, מנסיון.

בדקתי פעמיים מול GTI שתודלקו ב-95.

תעשו כרטיס תדלוק ואז ההפרש לא יהיה כזה משמעותי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתה מתכוון היבואן ממליץ, לא היצרן ואתה מתכוון ברכבים שלנו (דור 5) בהם המנוע טיפה שונה.

יש מדבקה בעברית בטקסט אדום בה כתוב אוקטן 98 ומתחתיה יש מדבקת יצרן שרושמת 98 או 95 בסוגריים.

לאחר מספר לא קטן של תדלוקים ב95 למטרת ניסוי ,בתום הניסוי חזרתי בשבוע שעבר ל98.

יש הבדל בביצועים אבל הוא זניח, לא משמעותי.

לבדוק מול רכבים אחרים זה לא חכם , כל רכב לגופו. לבדוק על אותו רכב לאורך זמן זו האינדיקציה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היצרן יכול להמליץ על 98 מסיבה מאוד פשוטה:

הדלקים כמעט זהים אלא של-98 יש יתרון נוסף והוא נקודת התלקחות גבוה יותר ואולי תוסף.

אם ישנם 2 דלקים מתאימים למנוע אותו אני משווק ולאחד מהם יש עוד יתרון נוסף על השני (גם אם נדרש וגם אם לא), אז ודאי שאמליץ עליו.

מבחינתי גם אם דייהטסו היו ממליצים על 98 בסיריון זה לא היה מפתיע.

מאוד יכול להיות שבאירופה הפרשי המחירים זניחים ותחלופת ה-98 שם מספיק ראויה שאפשר לתדלק 98 בתחנות הדלק בכיף.

ואם בענייני חפירות עסקינן אז לעניין הביצועים השונים בין הדלקים:

אוקטן 98 ואוקטן 95 הם שניהם בעלי אותו תוצר שריפה!

ההבדל בינהם הוא נקודת התלקחות של התוצר.

ביחס דחיסה גבוה יש חשיבות מכרעת לנקודת ההתלקחות משום שבלחצים גבוהים יש הבדל בתגובה עם אחוז האויר המעשי הנמצא בתערובת (הפחממן מגיב עם אויר, המהווה אחוז מסויים מסך תערובת המגיבים והוא גם מתקבל בתוצרים ששם גם פוגשים את 4 הגזים המוכרים לנו מהטסט).

שורה תחתונה, אם יחס הדחיסה הוא נורמלי (בסביבות 1:10) אוקטן 95 יעבוד בדיוק כמו 98 ושניהם לא יתלקחו עצמאית בתזמון לא נכון!

כל מי שטוען להבדל מורגש בביצועים (מבלי שהוא מתייחס לצלצולים) ומבלי שיש לו הסבר כיצד זה אפשרי אם מדובר בתוצרים זהים, כנראה שמשכנע את עצמו.

בהחלט יכול להיות שב-MK5 ששם יחס הדחיסה הוא קצת מעל 1:10, יכולות לצוץ בעיות צלצולים לא לינאריות שיגרמו לירידה בביצועים (אך אין סיבה שזה יקרה בדור 6 כפי שרשמתי קודם).

זהו הסבר הנדסי! לא המצאתי את תורת השריפה במנועי בעירה פנימית.

אם למישהו יש סימוכין אחר המראה משהו אחר, אשמח לשמוע.

סעו לשלום.

• תוכן חדש...