Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות רכב קטן, התקציב שלי הוא עד 46 אלף ש"ח.

הרכב ישמש אותי ואת אשתי לנסיעות קצרות בתוך העיר, ופעם בשבוע נסיעה של כ100 ק"מ בסוף השבוע

הקריטריונים שלי הם בעיקר צריכת דלק, נוחות נסיעה (אני די גבוה- כ186 ס"מ), אמינות ושמירת ערך

לאחר בירורים נראה לי שאבחר או ביאריס 2002 או ביונדאי גטס 2008 מליסינג או השכרה (היונדאי ידנית כדי לחסוך בדלק)

צריך עזרה ונימוקים בבחירה של הרכב

תודה

אלי

פורסם

מוכרים כיום בקל אוטו פיאט גרנדה פונטו 2007, ב-45K. זה נשמע לי עדיף בהרבה על שתי האופציות שלך - שהאחת היא ענתיקה בת 9 והשנייה היא ברירת המחדל הכי גרועה שאפשר לרכוש.

פורסם

מסכים עם ד"ר סובארו.

היאריס למרות אמינותה כבר בת 9 (בקרוב 10) ולטעמי לא מצדיקה את המחיר הגבוה שלה.

הגטס אמנם מודל גבוה אבל בעלת שמירת ערך מגוחכת (פתח יד 2 ותווכח כמה יש למכירה ובאיזה מחירים), רכב קשה למכירה, זללן דלק וממש לא בחירה נבונה בהתחשב לכך שדגמי הליסינג ברובם המכריע הם דגמי glf עם כרית אויר אחת וללא abs.

הגרנדה פונטו אכן בחירה עדיפה על שנים רק אם אתה לוקח בחשבון שגם הפיאט לא שומר על ערכו כלל ולא אכפת לך להפסיד כמה אלפים ביום שתרצה למכור.

אמרת נסיעה קצרה, חיסכון בדלק וליסינג - לך על דיהטסו סיריון או ניסן מיקרה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

לפי הערכתי אני אסע כ17-19 אלף ק"מ בשנה.

מה שמעניין באמת לדעת זה האם היאריס היא באמת גרוטא או שאפשר לסמוך עליה שלא תיכנס למוסך בגלל תקלות שונות ומשונות- ברור לי שאני אצטרך לעשות טיפולים יזומים שלי והחלפת אי אלו חלקים, מה שחשוב לי זה לדעת שיש סיכוי נמוך מאוד שאני אתקע באמצע נסיעה.

ירידת הערך הוא שיקול חשוב מבחינתי, כיון שאני מאמין שתוך שנה בערך אני אקבל רכב מהעבודה, ולפי מה שאני רואה ירידת הערך של היאריס היא מינימלית, בהנחה שאני קונה היום יאריס 2002 עם ק"מ של כ116 אלף קמ"ש, נראה לי שירידת הערך היא כ15% לעומת הגטס שתרד בערך ב25%

לגבי הפונטו- דווקא בהתחלה רציתי לקנות פונטו ואפילו לקחתי אחת לבדיקה, אבל לאחר שהתיעצתי עם 2 מוסכניקים ירדתי מהענין, הם אומרים שהפונטו הרבה פחות אמין, שיש לו בעיות בהגה ובעיקר שהמנוע שלו לא מחזיק יותר מ200 אלף ק"מ

אם יש למישהו הצעות נוספות אני אשמח לשמוע

תודה אנשים

פורסם

אף אחד לא יכול להגיד בוודאות אם רכב מבוגר לא יסבול מכשלים שעיקרים בלאי. יכולים להתקלקל הרבה דברים והתיקום לא בהכרח יהיה זול ותקלה אחת בודדה יכולה לחסל את כל מה שתחסוך בירידת הערך התיאורטית שכן אף אחד לא יודע מה יקרה למחירון בטווח של שנה.

לגבי הפונטו, אם המנוע הולך רק ב-200 אלף קילומטרים מה אכפת לך? אתה הרי מתכוון להחזיק את הרכב רק שנה לא?

אני חושב שהיא דווקא אופציה מעולה בזכות המחיר הזול שבו היא נסחרת. היא חולקת מכלולים עם הפנדה שנמכרת בישראל ובעולם כבר שנים רבות. ההגה הוא כבר לא אותו אחד שהיה בפונטו הקודמת ונמצא גם בפנדה והמערכת לפי הבנתי אמינה הרבה יותר. אני לא שמעתי על תקלות מיוחדות וספציפיות לרכב הזה ולראיה הוא משרת בדיי הרבה חברות השכרה שכידוע לא אוהבות לרכוש רכבים בעלי אמינות מפוקפקת.

בהצלחה.

פורסם

שום דבר לא בטוח בחיים, אבל סביר להניח שהיאריס היא זאת שתשמור על ערכה טוב יותר. גם לפונטו וגם לגטס אין עבר מפואר של שמירת ערך, בניגוד ליאריס. אם אתה מתכוון למכור את הרכב תוך שנה, אז זה בהחלט שיקול שיכול לעלות לך לא מעט כסף.

מצד שני, גם למצוא יאריס במצב סביר זאת לא משימה קלה, וזה עלול לקחת הרבה זמן שאין לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אל תהייה בטוח שכל כך הרבה אנשים יקפצו על רכב מיני בן 11 במחיר של 40 אלף שקל.

סלח לי, אבל בעידן שבו קונים רכב בן 3 ב-45K, עם כל השכלולים האפשריים ואבזרי הבטיחות, איזה סיבה יש בכלל לפזול לכיוון של רכב ישן כ"כ?

זה לא אופציה מבחינתי אפילו. זאת לא אופציה מבחינתם של הרבה אנשים.

כך שייתכן ששמירת הערך היא וירטואלית בלבד.

פורסם

ייתכן ששמירת הערך וירטואלית וייתכן שלא, כתבתי ששום דבר לא בטוח בחיים.

נכון להיום, אנשים כן מוכנים לשלם לא מעט על יאריס בת 11. נסה לחפש יאריס במצב טוב ממודל 99 ותבדוק בעצמך בכמה היא נמכרת בפועל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...