Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולייטה 1978

רפי שטח
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רפי ידידי,

אצלי דווקא "איש השטח" אישר את החבילה במכס אבל הם דרשו את האישור ממחלקת הייבוא,יד ימין אינה יודעת מה יד שמאל עושה,בעצם שתי הידיים עושות מה שעושות... אבל תאר לך שהיינו מסתפקים רק ביד אחת,היד השנייה הייתה מאבדת מקום עבודה מעולה...

תחי מדינת ישראל!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השיטה של להגיע למשרד התחבורה עם כל המסמכים הרלוונטיים אינה קיימת יותר.

פעם, עד לפני חודשים בודדים ,

היתה אפשרות להגיע למשרד התחבורה (ע"ע ראובן ברדה) עם אישור הקניה ,

אישור מוסך שכביכול מתחייב להתקין את החלק , ת"ז ,

רשיון רכב ולפעמים גם מסמך המוכיח העברת מטבע ולקבל חתימה ממש במקום (תלוי בכריזה של מר. ברדה).

היום זה בוטל!

צריך להשאיר\לשלוח מסמכים מקוריים ולהמתין .

בכל אופן , כשאתם מקבלים הביתה קריאה לקבלת דבר דואר ועליה חתימה "מאושר" של משרד התחבורה ,

אין זה אומר שיש אישור להכניס את החלק ,

זהו סה"כ אישור לכך שבוחן של משרד התחבורה פתח את החבילה (הבוחן נמצא שם כל יום רביעי כמדומני)

וראה שאכן התוכן שלה קשור למשרד התחבורה ולא למשרד הבינוי והשיכון לצורך העניין..

אם אתם שואלים אותי ... לוותר על התחביב בגלל בירוקרטיה מרגיזה? שילכו לעזאזל ..

פשוט צריך ללמוד לחיות עם זה כמו שלומדים לחיות עם כאב גב..

הרי אם היינו מוותרים בכל תחום בו הבירוקרטיה מרגיזה , לא היינו הולכים גם לקופ"ח ,

לא לעירייה , לא למשחק כדורגל ולא להופעה של ששי קשת ..

בהצלחה לנו !

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם
השיטה של להגיע למשרד התחבורה עם כל המסמכים הרלוונטיים אינה קיימת יותר.

פעם, עד לפני חודשים בודדים ,

היתה אפשרות להגיע למשרד התחבורה (ע"ע ראובן ברדה) עם אישור הקניה ,

אישור מוסך שכביכול מתחייב להתקין את החלק , ת"ז ,

רשיון רכב ולפעמים גם מסמך המוכיח העברת מטבע ולקבל חתימה ממש במקום (תלוי בכריזה של מר. ברדה).

היום זה בוטל!

צריך להשאיר\לשלוח מסמכים מקוריים ולהמתין .

בכל אופן , כשאתם מקבלים הביתה קריאה לקבלת דבר דואר ועליה חתימה "מאושר" של משרד התחבורה ,

אין זה אומר שיש אישור להכניס את החלק ,

זהו סה"כ אישור לכך שבוחן של משרד התחבורה פתח את החבילה (הבוחן נמצא שם כל יום רביעי כמדומני)

וראה שאכן התוכן שלה קשור למשרד התחבורה ולא למשרד הבינוי והשיכון לצורך העניין..

אם אתם שואלים אותי ... לוותר על התחביב בגלל בירוקרטיה מרגיזה? שילכו לעזאזל ..

פשוט צריך ללמוד לחיות עם זה כמו שלומדים לחיות עם כאב גב..

הרי אם היינו מוותרים בכל תחום בו הבירוקרטיה מרגיזה , לא היינו הולכים גם לקופ"ח ,

לא לעירייה , לא למשחק כדורגל ולא להופעה של ששי קשת ..

בהצלחה לנו !

גם אני חושב כמוך. לגבי ספיידרמן אני חושב שאם היית מתקשר לברדה ומוודא שהמסמכים אכן הגיעו יתכן מאוד שהיית מקצר באופן משמעותי את האישורים אבל יכול מאוד להיות שאני נאיבי

בברכה,רפי

נהג מתחיל

פורסם

הייתה לי תחושה בבפורום הזה ידעו הכי טוב לגבי יבוא חלקים.

אני תכננתי ללכת ביום ראשון לשחרר שני זוגות פנסים לרכב שלי (שתי הזמנות נפרדות), אבל אם אני צריך לשלוח להם (למי בדיוק אני שולח?) אז מה לגבי מקור של ת"ז ורשיון ? אני שולח רק העתק?

בירוקרטיה מעצבנת

פורסם
גם אני חושב כמוך. לגבי ספיידרמן אני חושב שאם היית מתקשר לברדה ומוודא שהמסמכים אכן הגיעו יתכן מאוד שהיית מקצר באופן משמעותי את האישורים אבל יכול מאוד להיות שאני נאיבי

רפי,

קרא את הודעתי השניה בשרשור הזה,המסמכים שלי הגיעו איתי,הם נשארו,אני נזרקתי החוצה.

נסה להתקשר למספר "המזוייף" שנמצא על גבי טופס הייבוא,צפויה לך הפתעה לא קטנה...

ואדריאן ידידי,

איך לא להתייאש? אני אוסף חלקים לרכבי במשך למעלה מ-4 שנים! הוצאתי על חלקים ומשלוחים סכום בן 5 ספרות,שמרתי על החלקים ועל הרכב מכל משמר,התחלתי בשיפוץ ובגלל הביוקרטיה לא הספקתי לשפץ את הרכב בזמן היחיד שעמד לרשותי ואשר תוכנן מראש,עכשיו בגלל עבודתי אני מנותק לחלוטין מהרכב וחלקיו,המנוע המשופץ עומד במקום אחד ,המתלים והגיר זרוקים במקום אחר,

האגזוז נעלם מזמן,הגוף שוכב אצל הפחח,עשרות הברגים והשייבות מעלות חלודה,אי אפשר להתקדם בפחחות ללא הרכבת המתלים והגשר הקדמי,אי אפשר להתקדם בצד המיכני,היות ואני פרקתי ואני התחלתי להרכיב אינני סומך על אחרים שישלימו את העבודה ובקיצור הכל התחרבן!

ואם אני כבר לא נהנה מהתחביב,להיפך אני סובל בגללו,אז מה זה שווה?

אז אני תקוע עם הרכב הנוכחי,ממילא לא ניתן למכור אותו במצבו אבל רכב אספנות אחר לא ארכוש יותר בישראל למרות שתיכננתי רק לפני חודשיים לעשות טעות כזו.

ואגב,אני לא הולך לקופת חולים,לא לעיריה,לא למשחקי כדורגל ולא להופעה של ששי קשת (אבל כן הייתי בהופעות של אירוסמית' ושל גאנז'נ'רוזס בבוקרסט ברומניה...:beerchug:)

פורסם

כש-AC/DC יופיעו שם , אני מבטיח לקפץ לידך..:wink:

אל תתן לבירוקרטיה לנצח.

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

ספיידרמן , אתה השארת להם שם גם מקור של רשיון רכב / ת"ז? או צילומים שלהם ?

אפשר לדעת בדיוק מה השארת? אני ממש לא בעניין של לנסוע כל הדרך לשם כדי לגלות שחסר איזה משהו שטותי

מה שאני מבין שצריך:

טופס יבוא ממולא

קבלה של PAYPAL

דף עמוד של EBAY של הקניה

דף של המכס שמראה שהחבילה בת ערובה אצלהם

צילום של רשיון רכב + מקור

צילום של ת"ז + מקור

אז השאלה אם כך , מה עשית לגבי הרשיון/ת"ז?

פורסם

מסמך של מוסך כלשהו המאשר שהחלקים יותקנו אצלו ושהם יעודיים ומיועדים לרכב שלך , זה יעזור לך מאוד.

תדאג שיהיה כתוב מספר מוסך ושתהיה חתימה של בעל המוסך\מנהל עבודה ורצוי על דף רשמי של המוסך , אם קיים.

לא תמיד הם דורשים את זה , אבל אני מנסה לכסות לך את כל הבורות.

פורסם
ספיידרמן , אתה השארת להם שם גם מקור של רשיון רכב / ת"ז? או צילומים שלהם ?

אפשר לדעת בדיוק מה השארת? אני ממש לא בעניין של לנסוע כל הדרך לשם כדי לגלות שחסר איזה משהו שטותי

מה שאני מבין שצריך:

טופס יבוא ממולא

קבלה של PAYPAL

דף עמוד של EBAY של הקניה

דף של המכס שמראה שהחבילה בת ערובה אצלהם

צילום של רשיון רכב + מקור

צילום של ת"ז + מקור

אז השאלה אם כך , מה עשית לגבי הרשיון/ת"ז?

ההוראות של הטופס של מקור + העתק מצולם שייכות לתקופת הזהב בה היה ניתן לקבל שירות

כמובן שכיום אתה צריך להשאיר העתקים מצולמים בלבד של ת.ז. + רשיון רכב (דרך אגב מוזר שמשרד התחבורה לא מסתפק ברשיון נהיגה ודורש ת.ז.)

אם החלק מוגדר כחלק בטיחותי , דאג לאישור ממוסך שהחלק מתאים לרכב שלך

כמו כן מומלץ להוסיף מקדימה מכתב מלווה שבו אתה מצהיר שהרכב הוא רכב שלך ומשמש כרכב אספנות בלבד, ושאתה מייבא חלפים לשימוש עצמי בלבד , והחלפים משמשים את הרכב הזה בלבד

את המקור שמור אצלך כמובן

בהצלחה

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אין צורך במקור של ת.ז. ורישיון רכב,הרי לא הגיוני שתשאיר להם ת.ז. מקורית... אין שום דרישה לכך.

משרד התחבורה אינו מסתפק ברישיון נהיגה כי לטענתו רשיון רכב קל יותר לזייף...(חרטה ברטה) כלומר משרד לא מאמין באותם רשיונות שהוא מנפיק ושהוא בחר בטכנולוגיה להנפקתם....

פורסם
רפי, גונבה לאוזניי שמועה שקיבלת שירות מעולה היום מאיזו אחת שדאגה לכך שהחלקים יגיעו אליך :wink:

היא דאגה לגבות ממני כסף .דרך אגב את כל המשלוח ביצעתי דרך חברת פדקס הם דאגו לאסוף את החלקים מהמוכר הם התנהלו מול המכס והם שלחו את החלקים אליי כפי שציינתי במקרה של יבוא חלקי רכב הם לא יכולים להתנהל מול משרד התחבורה ,כך שהתבקשתי לבצע זאת בעצמי בשורה תחתונה כפי שציינתי ניגשתי פיזית למשרד התחבורה והגשתי את המסמכים בעמדת הקבלה שעזרו לי גם בצילום המסמכים , כמו כן עצתי לגבי סוגי המסמכים אשר אתם צריכים להביא היא להתקשר למשרד התחבורה ולדבר איתם לפני שאתם מגיעים אני רושם זאת מכיוון שלא נדרשתי להציג אישור מוסך וזאת משום שמדובר ברכב אספנות נ.ב החלקים כבר מורכבים על הגולייטה ובקרוב אתחיל להינות ממנה  

בברכה,רפי

נהג מתחיל

פורסם
הייתה לי תחושה בבפורום הזה ידעו הכי טוב לגבי יבוא חלקים.

אני תכננתי ללכת ביום ראשון לשחרר שני זוגות פנסים לרכב שלי (שתי הזמנות נפרדות), אבל אם אני צריך לשלוח להם (למי בדיוק אני שולח?) אז מה לגבי מקור של ת"ז ורשיון ? אני שולח רק העתק?

בירוקרטיה מעצבנת

נידמה לי אבל אני לא בטוח שלא ניתן להביא את כל סוגי הפנסים תבדוק את הנושא

בברכה,רפי

נהג מתחיל

פורסם

מנצל שרשור:

בטח יהיו שיחייכו שהנה עוד אחד שמגלה את אמריקה.. אבל כיום יש מצב אבסורדי :

אם אני רוצה להזמין חלקי רכב מחו"ל אני צריך לקנות את החלק ,לשלם עליו ועל המשלוח, לחכות שיגיע ארצה ויעוכב במכס עד שאמציא למכס רשיון יבוא לחלק שמעוכב. (בטופס "בקשת רישוי יבוא חלקי רכב לצריכה עצמית" נדרש המבקש להמציא (חובה !! ) את הודעת הדואר המזמינה אותו לשחרר את החבילה.. (בטופס טורחים לציין שאם חסר מסמך כלשהו החומר יוחזר לשולח ללא טיפול)

ההגיון אומר שאם אני עומד להשקיע כסף ביבוא מסויים כדאי מאד שאברר מראש האם היבוא אפשרי, אצטייד במסמכים, ורק אז אשלם למוכר בחו"ל על הפריט והמשלוח,וכך כשתגיע לארץ החבילה המיוחלת אלך לדואר עם המסמך ממשרד התחבורה שבמקרה הכינותי מראש , ואז יישאר לי רק החלק של לשכנע את המכס שאני לא רמאי ונוכל והצהרתי על ערך החלק היא הגיונית?

האם למישהו יש ניסיון בהגשת בקשה לרישוי יבוא חלקים לפני שנרכשו? האם משרד התחבורה יאשר את הבקשה גם ללא הודעת הדואר?

אשמח לתשובת יודעי דבר..

פורסם

הייתי שולח אותך לנסות ולהתקשר למשרד התחבורה

מחלקת יבוא אבל.....:evil::evil:

ההגיון שלך נכון. לדעתי של משרד התחבורה לא.

תנסה אולי לשלוח פקס ולקוות לתשובה...

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...