Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך ללא רישיון עסק מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבאתי את הרכב למוסך להחליף 2 גומיות לקראת הטסט. איך שהגעתי לשם שמעתי את בעל המוסך מדבר בטלפון עם בחור, כנראה על החלפת קלאץ' ל205 שהייתה שם, כי שמעתי אותו אומר "קלאץ' של Valeo יעלה לך 1100 ש"ח כולל עבודה ותחליפי יעלה לך 850 כולל עבודה". הבחור הזמין של חברת ולאו.

בזמן שהתחילו לעבוד על הרכב שלי, אחרי כ20 דקות, ראיתי את בעל המוסך מגיע למוסכניק שעבד על הרכב שלי עם קרטון יפייפה של חברת Valeo, ארוז טוב טוב ואמר "זה ל205".

בזמן שהמשיך לעבוד על האוטו שלי, אחרי 10 דקות חזר עם קופסאת קרטון חום בלי שום כיתוב עליו, בגודל זהה לשל הקלאץ', הגיע לארגז כלים של המוסכניק, שעליו היה מונח הקלאץ' של Valeo, הוציא סכין יפני והתחיל לפתוח בעדינות את 2 הקופסאות ופשוט החליף בין 2 הקלאצ'ים. את הקלאץ' שיצא מהקרטון של הולאו הוא שם בקרטון העלום שם ולקח את זה למשרד.

אני לא יודע מה ולמה הוא באמת עשה שם, אבל מהצד זה נראה כאילו הוא שם את התחליפי הסיני הזול בקרטון של הולאו, רק כדי שבעל הרכב יראה "הנה תראה, Valeo" אבל במקור זה לא, והרוויח כמה גרושים על עלות המוצר.

תזהרו מזה, יש כאלה שמבקשים לראות את החלקים שהן הזמינו כדי שלא יעבדו עליהם, היום מסתבר צריך לבדוק חתימת מקור על המוצר עצמו.

האם למוסך יש רשיון עסק??

יש לו רישיון עסק, והוא קיים שנים על גבי שנים.

זה כפתיח לחימום הקנה.

המשך יבוא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לקרוא כאן ולהאמין

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/StandardRequirement02010.pdf

משרד התחבורה לא דורש שלמקום יהיה רשיון עסק.

רשיון עסק זו דרישה של הרשות המקומית.

סתם להשכלה יש בערך 30% בעסקים במדינה שאין להם רשיון עסק.

צרה צרורה שהשלטון בעצם הימים האלה נותן את הדעת כיצד להתגבר על כך.

כך שמבחינה מוטורית יש מצב בו המוסך עונה לדרישות של משרד התחבורה ולא של הרשות.

בפעם האחרונה שהייתי במוסך תיקן לי את הרכב מכונאי, ולא הקיר של המוסך.

זה מה שמעניין. המקצועיות של המכונאי.

שמעתי שהוא גם לא משלם מס הכנסה כחוק.

מעניין לי את הטוסיק!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בתחלס רק אתה יודע את התשובה

ואם תעשה הפרדה פשוטה אתה תגיע לתשובה הטובה ביותר

מי זה המוסך הזה? אתה מכיר אותו? על סמך מי ומה אתה הולך אליו ?

מישהו אמר לך שהוא טוב? זול? אפשר לסמוך עליו ?

או אני ישאל אחרת , האם בעל המוסך אמין לדעך יותר ויעשה עבודה טובה יותר לדעתך

מהמוסך הראשי ? שזה כאמור מוסך מורשה מפוקח שמתקן את כל המכוניות שנושאות את התג שלו (שזה כבר אומר משהו , נראה לי )

בקיצור מי שיש לו בענייך יותר אחוזי אמינות , הוא זה שהייתי הולך אליו. המוסך הלא מורשה צריך להיות ממש טוב בשביל שאני יכניס אליו תאוטו שלי..

זתומרת שאני מכיר את הבעלים לא מכבר או שמכר לי מכיר אותו טוב טוב לא אללה בבלה ואם הוא באמת נראה לי מקצועי

והוא ממש פיתה אותי במחיר זול משמעותית מאוד מהמורשה

בוא נגיד 30-40 אחוז..

אם לא אני הולך למורשה , אני לא יקח סיכון עכשיו בשביל 200-300 שקל...(גם לא 500)

פורסם

כנראה שלא הבנת את השאלה אבירם

יכול להיות מצב בו המוסך מצוייד במכונאים עם רשיונות ולמנהלו יש רשיון לניהול מוסך , כך שמבחינה טכנית הוא כשיר כמו כל אחד אחר.

חסר לו בית שימוש , אז הוא לא יקבל רשיון עסק. חשוב מאוד אבל לא כל כך לרכב המטופל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

חד משמעית משרד התחבורה אינו מאפשר פתיחת מוסך ללא רשיון עסק מטעם הרשות המקומית

משרד התחבורה מספק אישור עקרוני בלבד אתו נגשים לרשות המקומית ורק לאחר אשורה ניתן לקבל רשיון מטעם משרד התחבורה

יתכן כי לאחר מספר שנים או שנה אחת, רשיון העסק מטעם הרשות המקומית יפוג תוקפו ולא יהיה ניתן לחדשו,ואכן אין זה מתוקף תפקידו של משרד, לאכוף רשיון זה

אוכל לומר כך, עסק הפועל ללא רשיון מטעם הרשות המקומית הופך עד מהרה לפרה חולבת עבור הרשות המקומית עקב גובה הקנסות

פורסם
נכנסים או לא?

זו הייתה השאלה של פותח השרשור

נכנסים או לא למוסך שאין לו רשיון עסק

כל מי שענה לשאלה הזו מוזמן להרים את ידו.

המכונאי מוסמך, בעל המוסך יש לו רשיון של מנהל מקצועי .

אין לו רשיון עסק הוא גם לא מנהל ספרים כחוק לצרכי מס הכנסה ומע"מ אין לו גם במוסך חדר המתנה עם עמדת אינטרנט אלחוטי ומכונת שתיה. מעניין לי את הטוסיק.

אבל יש לו ידי זהב וידע מטורף במכונאות. אז אני נכנס!!

הוא גם ייתן לי לעמוד ליד הרכב ולראות את עבודתו, הוא לא מתבייש בה. הוא גם ייתן לי להביא חלקי חילוף מובחרים בעצמי.

כן שמעתי על הסיכון לעמוד ליד רכב על הליפט.

נמוך עשרת מונים מלחצות את הכביש ברמזור ירוק במעבר חציה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אם הוא "ישר" בכדי לעבוד ללא רישיון עסק, האם הוא "ישר" בעיניך לטפל ברכב שלך?

ומה לגבי האחריות מהיבואן במקרה כזה?

פורסם

האא

רכב באחריות יבואן !! צרפתי אולי?

או מוסך מורשה יבואן שאתה מכיר , או מוסך מורשה משרד התחבורה. אחרת האחריות בוקעת.

אם האלמנט הזה לא נכנס בחשבון וטוב שכך , אז המקצועיות של המוסך , ולא בעיות המס שיש לו או אין לו או רשיון עסק .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
בפוליסות הביטוח שאני מכיר, קיים תנאי מקדמי שמתייחס לכך שבית העסק פועל ברישיון (בהנחה ונדרש רשיון).

חברת הביטוח מבטחת ואולי יש פוליסה, אבל פוליסה מרוקנת מתוכן. רק בקרות מקרה ביטוח, חברת הביטחח תיכנס לעובי הקורה ותבדוק אם התקיימו התנאים הנדרשים.

.

אצלי בעסק, (לא מוסך.) חברת הביטוח דרשה רק חלק מהדברים שנכללים ברשיון העסק.

לדוגמה: אישור מחשמלאי, אישור ממכבי האש, שילוט מתאים וכו' אין לה שום עניין עם שאר הדברים שדורשים הרשויות המקומיות.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...