Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מאזדה 3 מודל 2008 שקניתי לא מזמן ואני עדיין בתוך חודש האחריות הכללית מחברת הליסינג ממנה קניתי את הרכב.

השאלה היא כזו - כשאני במצב עמידה והמנוע עובד, אני מרגיש רעידות, אומנם רעידות קלות מאוד אבל בכל זאת זה מציק, כשאני מכבה את המזגן הרעידות פוסקות, כלומר אם אני מבין נכון המזגן לוקח מהמנוע כוח או משהו כזה וזה גורם לרעידות.

לא היה לי מעולם רכב חדש, אבל לא נראה לי שברכב חדש את הרעידות האלה.

1. האם אני צודק שהמזגן לוקח כוח מהמנוע וזה מה שגורם לרעידות?

2. איך אפשר לסדר את זה?

3. האם זו עילה מספיק טובה בשביל להפעיל את האחריות ולסדר את הרעידות?

תודה מראש לכולם.

פורסם

המדחס של המזגן אכן לוקח כח מהמנוע.

קשה לדעת בלי לראות לשמוע ולהרגיש, אבל מהניסיון הקטן שלי (כמשתמש במכוניות - אני לא מוסכניק) קיימות שלוש אפשרויות שבהן נתקלתי:

1. מהירות הסרק (טורים) לא מווסתת נכון כשהמזגן מופעל (אין לי מושג איך זה עובד היום עם המצערות האלקטרוניות, פעם היה פשוט בורג ששולט בזה).
  2. אחת מתושבות המנוע או הגיר לא תקינה וגורמת לרעידות.
  3. ככה זה בדגם.

מניסיון אישי עם המאזדה - זאת לא אופציה 3, אז זאת כנראה אחת מהאחרות וכדאי לך להפעיל את האחריות. אני מניח שבכל מקרה התיקון אינו מסובך או יקר, צריך רק לקוות שהם יזהו נכון את מקור הבעיה.

כמה שאלות נוספות:

• האם בנסיעה מורגשות רעידות לא רגילות כלשהן? (כלומר, כאשר המנוע לא בסרק - זה יצביע על בעיית תושבת)
  • אם אתה נותן טיפל'ה גז כשזה קורה (אבל ממש טיפל'ה - רק להעלות את הטורים בערך ב-100) הבעיה נעלמת? (יצביע על בעייה בוויסות טורים)
  • איזה דגם זה? ה-1600?

פורסם

יש לציין שכשאני בנסיעה לא מורגשות רעידות, רק בעמידה לגמרי אני מרגיש את הרעידות, אני חוזר ואומר שוב, הרעידות הן קלושות בזמן עמידה של הרכב ככה שהרעידות יכולות להתמזג עם תנודות הרכב בנסיעה ואולי בגלל זה אני לא מרגיש אותן/לא שם לב אליהן.

פורסם

אני עדיין חושב שזה קשור לאחת מהסיבות שציינתי. קשה לדעת איזה מהן בלי לראות, אבל אני חושב שאם תסביר את הבעיה למכונאי מנוסה הוא יוכל לאבחן את זה. תושבת לא תקינה זה דבר שאפשר פשוט לראות בעין עד כמה שידוע לי. פשוט רואים רעידות מוגזמות - רק צריך לדעת איפה להסתכל, ומתי. המכונאי ידע כבר איפה - את ה"מתי" אתה תסביר לו. טורים לא תקינים, גם קל מאד למדוד.

ואולי זאת בכלל בעיה אחרת - כמו שאמרתי אני לא מומחה.

בכל מקרה, נראה כאילו אתה לא בטוח בעצמך שהבעייה אכן קיימת...

אני אומר:

1. אם זה משהו שמפריע לך - כנראה הבעיה אכן אמיתית.

2. אני מכיר את הדגם היטב (נסעתי בהרבה כאלה כנוסע ונהגתי תקופה משמעותית בשלוש) ואני אומר לך שהבעיה לא הייתה קיימת באף אחת מהן. (ואני מאד רגיש לדברים כאלה - אותי זה היה מטריף)

בקיצור: אתה יכול להפעיל את האחריות בראש שקט. אם הם יצליחו לפתור את הבעיה - זה אני כבר לא יכול להבטיח, אבל זה מפריע לך אז שווה לנסות...

פורסם

הבחור מעלי צודק,

כאשר המדחס נכנס לפעולה, נלקח כח מהמנוע, ולכן המנוע אמור לעלות טיפה בסל"ד על מנת למנוע את זה. פעם הייתה ידית מכנית שהייתה לוחצת טיפה על הפרפר של הגז ע"י וואקום, היום אני מאמין שמשהו חשמלי אחראי על זה.

מכונאי שמבין במערכת המודרנית, יוכל למצוא את הבעיה בקלות.

אם זאת לא הבעיה, כנראה מדובר באחת או כמה תושבות.

פורסם

במאזדה 3 אחרי שנתיים בערך יש כשל של אחת התושבות או יותר-מניסיון.

לכן זו הבעיה שגורמת לרעידות שלך-גש למוסך ותיווכח!

תקווה שזו התושבת הזולה כי יש כאלו שמגיעות ליותר מ1000 עם העבודה.

בהצלחה

• תוכן חדש...