Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער

פאלחים מבינים לאט,אבל יש להם סבלנות של בדואי.

אני לא רץ לאף מקום ,הכל מתועד בכתב,גם על ידי וגם יש מכתב של החברה.

אומנם לא נעים לנסוע על רכב רועד,אבל אמתין לתשובה סופית שלהם.

העלתי את האשכול כדי לקבל רעיונות מנסיונם של אחרים ולראות אם יש כאן מומחה שיכול לתת חוו"ד במיקרה הצורך.

אגב,אף אחד לא "פגע" בסוג הרכב.קרוב אבל לא בדיוק.בכל מיקרה זה שולי.

אני מבין שלאף גולש כאן לא הוחלף הרכב החדש בעקבות תקלה.

הפלאח.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עייוני. לא כועס ולא עצבן. שיהיה בהצלחה.

אם בניחושים עסקינן ומאחר ומדובר במרכב 5 דלתות, אני מהמר על משהו בעל הנעה כפולה מ"מאיר".

פורסם
ניר 42 בעיניין האחריות אני לא מסכים איתך. קונה סביר משלם על אחריות ולא רוצה להשתמש בה, אלה במצבי קיצון. אילו היית קונה שעון יד לדוגמה, היית מסכים לקבל אותו במעמד הקניה, עם תקלה ו..יש אחריות. לא, היית מבקש אחר או מוותר על הקניה, הלא כן. האחריות נועדה לשמוש במועד לאחר הקניה, לטיפול בפגמי ייצור שלא מגלים אותם במעמד הקניה. מוצר חייב להגיע ללקוח שלם ותקין לחלוטין, שהיצרן/יבואן יבדוק היטב את המוצר לפני המסירה. לצערי, זה לא מה שקורה היום, רבים מאלה שחוו קבלת רכב חדש חוו זאת, היבואן מוסר רכב בלא מעט מקרים, עם שברים, כתמים שלא יורדים ותקלות ולא חושש מכלום - יש אחריות. שלמת ועכשיו תרוץ אחרי היבואן, כשבחלק מהמקרים הקונה מתייאש והיבואן מרוויח.

אם הבעיה הייתה ידועה לקונה בזמן המסירה - סביר להניח שהיה מתעקש על תיקונה או על החלפת הרכב - על זה אין לי וויכוח. בהחלט ייתכן שגם היבואן לא ידע עליה במעמד המסירה והיה פועל אחרת לו היה יודע.

במקרה הזה הקונה לא ידע על הבעיה, לקח את הרכב ואז גילה אותה, ואכן גם בשביל זה יש אחריות.

(המקרה הספציפי הזה מסתבך עוד בגלל שהם לא מצליחים לתקן - אבל זה כבר לא קשור לנקודה שלי כרגע).

פורסם

אני מהמר על X1

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

פאלח אני לא מבין אותך בכלל.

תרשום איזה רכב יש לך ותאמין לי, שיש פה בעלי מקצוע מהשורה הראשונה שאולי מכירים את התופעה ברכב ויתנו לך פיתרון לבעיה.

גם לי הייתה תקלה ברכב, שהתגלתה כפשוטה ונפתרה ע"י המקצוענים של הפורום לאחר שהמוסך לא הצליח לפתור.

זה ממש מעצבן לנסות לעזור ככה שאפילו לא יודעים באיזה רכב מדובר.

פורסם

רכב חדש לא יכול לסבול ממחלת פרקינסון.

רעידה שאי אפשר לתקנה!!!

כיוון שגם החברה לא מוכנה לכתוב "ככה זה" הרי ברור כי יש תקלה.

אני כותב מכתב ברוח זאת לחברה, כי אם עד לתאריך X הרעידה לא מתוקנת ומסבירים לך מה הייתה סיבת הרעידה אז נא להחזיר לי את כספי וקחו את חולה הפרקינסון אליכם. או רכב חדש זהה לא חולה.

ולמה אתה רוצה לדעת את סיבת הרעידה - כי אם יודיעו לך כי סיבת הרעידה הייתה שסי שהתעקם עקב מכה חזקה ורק יישרנו אותו. הרי לא תרצה את הרכב הזה??

ואם דבר מכך לא נעשה מגיש תביעה .

רק אצלנו התרגלנו שיבואנים יורקים לנו בפרצוף ואנחנו מנגבים וממשיכים עוד להגן עליהם בחירוף נפש כאן בפורום.

באר

איזה הישג ללקוח שלך הוא "מוכר" את הרכב לחברה לא בגלל גחמה אלא בגלל שהרכב פקינג לא תקין.

הנוסחה פשוטה : קח חדש תחזיר "תקין" לחברה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שלום

אני אתייחס למה שכתבתם:

1.איך שיצאתי מאתר המסירה,עליתי על כביש 6,והרגשתי את הרעידות.מיד.התקשרתי ואחרי כמה ימים שלחו לי נהג עם רכב חילופי.כך שהרכב נמסר פגום באתר המסירה. אני לא טוען שהם ידעו שהרכב פגום,אבל הרכב נמסר (,כך נאמר לי,)אחרי בדיקות ונסיעות מיבחן.מוזר בעיני שמי שבדק את הרכב לפני המסירה,לא הרגיש במה שאני הפאלח הרגשתי מיד.

רק לתזכורת,פעמיים החברה אישרה את הטענה שלי ואף ביצעה ברכב את ההחלפות של הגלגלים(פעמיים!!).פעמיים הביאו רכב חילופי עם

נהג והרכב החדש"שכב "שם כמה ימים.לצערי התקלה לא תוקנה.

בפעם השלישית,זו הייתה הנסיעה עם המהנדס הראשי עליה סיפרתי.אז התחלתי להרגיש בהתחמקות והכחשה,אבל זו רק הרגשה.

אולי זה גם "טיבעי" שאחרי שנתנו לי אישור כתוב שהרכב תקין,שהמהנדס הראשי פתאום יגיד שעדיין יש בעיה.אל תשכחו ששני המהנדסים שנתנו בעצם את האישור(אחרי החלפת הגלגלים השניה),היו איתנו ברכב בפעם השלישית עם המהנדס הראשי(לא נעים....).

2.הסברתי למה אני לא רוצה לציין את שם הרכב והחברה.תכבדו את זה בבקשה.אני מבטיח שבסופו של ענין אני אעדכן כאן.

3.אני כבר כתבתי לחברה את מה שאתם מציעים(החלפה וכו).אני ממתין לתשובה רישמית וכתובה .אני מניח שאחרי החג אקבל.ברור שהחברה יודעת שיש בעיה,לי,להם ו....לרכב ומכיוון שהכל מתועד ומסודר,הם יצטרכו לתת תשובה הגיונית.

מבחינתי תשובה הגיונית זה או לתקן,או להחליף לחדש אחר.אני לא רואה מוצא אחר מבחינתי.

ירצו להתחכם?

הם יתחרטו על היום שבו הם החליטו על זה.

הפאלח

פורסם

אני לא מבין את ה"מהנדסים" האלה, מה בדיוק הם מהנדסים? הם אלה שיצרו את הרכב?!

כמובן שלא, אז איזה פתרון הם יכולים לתת?

אני מכיר מקרה של סובארו B4 שנת 2009 שהתגלתה לה בעיה בגיר, אחרי טיפול אצל היבואן הבעיה לא

נפתרה, לאחר מכן הוחלף הגיר בידי היבואן וגם זה לא עזר, בסופו של דבר בסובארו לקחו אחריות והחליפו לבן אדם את הרכב

ברכב חדש 2009 תמורת 2009, למה זה לא קורה בכל חברה?

פורסם

הפאלח שלום,

גם לי היה מקרה דומה. קניתי רכב חדש ובדרך ממגרש מסירה לבית התגלתה בעיה. את הפרטים אתה יכול לראות כאן http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=247518&highlight=%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94+%D7%91%D7%95%D7%A9%D7%94

הבעיה אושררה על ידי מוסך מורשה ודווחה ליבואן. גם אני הייתי מספר פעמים במוסך מרכזי, השארתי שם רכב וקבלתי רכב חלופי. גם לי אמרו בהתחלה "ככה זה" ואחר כך "בדקנו, הכול תקין". בשלב הזה פתחתי את השרשור כאן בפורום. הבעיה נפתרה (תוך יום אחד), כאשר קפצתי מדרגה ופניתי למנהל שירות. אולי, מה שכתבתי עזר. אף אחד לא אוהב ביקורת שלילית.

אני חושב, שפרסום של שם של היבואן יכול רק לעזור לך. אני גם חושב, שכדאי לך לדאוג ששרשור יישאר בעמוד הראשון.

דרך אגב, במקרה שלי זה היה "מאיר".

פורסם
מצטער

פאלחים מבינים לאט,אבל יש להם סבלנות של בדואי.

אני לא רץ לאף מקום ,הכל מתועד בכתב,גם על ידי וגם יש מכתב של החברה.

אומנם לא נעים לנסוע על רכב רועד,אבל אמתין לתשובה סופית שלהם.

העלתי את האשכול כדי לקבל רעיונות מנסיונם של אחרים ולראות אם יש כאן מומחה שיכול לתת חוו"ד במיקרה הצורך.

אגב,אף אחד לא "פגע" בסוג הרכב.קרוב אבל לא בדיוק.בכל מיקרה זה שולי.

אני מבין שלאף גולש כאן לא הוחלף הרכב החדש בעקבות תקלה.

הפלאח.

בשנת 94' עשינו טעות ורכשנו טנדר קאיה מאבניר.

הרכב לא עבר יותר מ 2000 ק"מ בין ריגולז' ברקס אחד למשנהו ולא יותר מ 100 ק"מ לפני שדוושת הבלם החלה לאבד לחץ (100 ק"מ מהתיקון הקודם. לא 100 ק"מ כשהיה חדש והבעייה נפתרה).

אחרי חצי שנה של לך תבוא עם אבניר ועם בדיקות של מכוני רישוי מיד כשהרכב יצא מהמוסך עם איסור שימוש הם נכנעו והחזירו את כל מה ששילמנו להם על הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עדכון

אז כצפוי ,לא קיבלתי שום דבר בכתב כפי שהובטח לי.

היו להם שתי אפשרויות לגבי התגובה :

1."הרכב תקין"(ואז הם יודעים שזה הולך למומחה,צילום הרעידה,לתביעה ולפרסום).

2."הרכב לא תקין"(ואז צריכים להחליף,או להחזיר הכסף).

במקום זה,הזמינו אותי מחר בצהרים,לא תאמינו,לנסיעה על שני רכבים זהים חדשים!!!

אני לא מבין את המטרה,כי גם בזה יש שתי אפשרויות:

1."שניהם נוסעים נהדר"(,אז הם נשארו עם הבעיה של הרכב שלי.)

2."שניהם גם רועדים"(,ואז אלוהים ישמור,כל הסידרה דפוקה!!!!!)

אני צריך קצת רעיונות במצב המוזר הזה.

תודה לכולם

פורסם

אני חושב שגם אם

1. שני הרכבים לנסיעה תקינים - הם צריכים לטפל בבעיה שלך לשביעות רצונך.

2. שני הרכבים "רועדים" = בעייה סדרתית - עדיין הם צריכים לטפל בבעיה שלך לשביעות רצונך.

זה לא אומר ששני המקרים זהים, ואולי במקרה השני, שנראה לי יותר קשה, עו"ד טוב, יוכל לקדם אותך.

לדעתי תיגש לנסיעות הללו ותראה לאן נושבת הרוח.

alfa 156 2.5.

פורסם

אם הם לא רוצים לחתום על שום דבר, זה בגלל שגם הם מבינים שיש להם איזו שהיא בעיה כאן.

אני מציע לך ללכת עם MP3 בכיס ולהקליט כל שיחה שלך עם כל נציג שלהם. כנ"ל כל שיחה בטלפון. אחרי כל שיחה מוקלטת כזו אתה רושם תזכיר בכתב: בתאריך זה וזה בשעה זו וזו הקלטתי שיחה ביני לבין פלוני במקום זה וזה בנסיבות כאלה". את כל זה אתה שומר אצלך.

לגבי "ככה זה", חוסר הנכונות שלהם לכתוב זאת מעידה שגם הם מבינים עד כמה התשובה הזו מגוחכת.

לגבי המהנדסים - ברר: מהנדסים למה? מכונאות רכב? תכנון רכב? הנדסת מזון? בניה? כל דבר כזה אתה רושם במזכר ושומר אצלך.

המטרה כאן היא לגרום להם להתחייב לכמה שיותר דברים, גם אם חלק מהם אינם נראים חשובים כרגע - כי אתה לא יודע לאן הענין יתפתח.

אני מציע לך להציג עמדה ברורה, בסגנון מה שאמר ישה: או רכב חדש תקין; או זיכוי כספי מלא (כולל פיצוי); או תיקון מלווה בהסבר כתוב, ברור והגיוני, מה היתה התקלה, כיצד תוקנה, ולמה הרכב כרגע במצב זהה לחדש. כל דבר פחות מזה אינו סביר לרכב חדש כלשהו, ובודאי ובודאי לרכב חדש ויוקרתי.

דוגמה לתיקון לא מספק: החלפנו את הגלגלים פעמיים ונראה לנו שעכשיו בסדר: ראשית, אין הגיון בהחלפה כפולה. שנית, אין הסבר ברור, מה היתה התקלה. כתוצאה מכך, אין ערובה לכך שהתקלה אכן תוקנה.

נראה לי שאתה בגישה הנכונה. בהצלחה.

דני

נ.ב. יש מקום הנקרא "המעבדה", חפש עליו בפורום. אולי כדאי לך ללכת לשם, ולבקש מהם לבדוק את הענין. בדיקה בלבד ללא תיקון. ברור כי היבואן אינו יודע מה לעשות מפני שאינו מבין את מהות התקלה.

פורסם

1."שניהם נוסעים נהדר"(,אז הם נשארו עם הבעיה של הרכב שלי.)

2."שניהם גם רועדים"(,ואז אלוהים ישמור,כל הסידרה דפוקה!!!!!)

אני צריך קצת רעיונות במצב המוזר הזה.

תודה לכולם

את זה מבין כל פאלח . צרת רבים נחמת טפשים.

לך בלב פתוח ובנפש חפצה, מבלי שתוותר להם באינץ' לגבי מה שמגיע לך.

ואם אחד מהם תקין להפליא תן להם את המפתחות שלך וסע בחדש הביתה. מקווה שהצבע יהיה לטעמך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה על התשובות הרעיונות והעידוד.

אני מנסה לבנות לעצמי "תרחישים".

אני לא מכונאי ולא מומחה רכב.

שיא הרעידות אצלי היה בהתחלה במהירות 109 קמ"ש ושיא הרעידות עכשיו ,לאחר החלפת הגלגלים,

הוא במהירות 85 קמ"ש.

מה אני אתחיל ל"חפש "את הרעידות ברכבים האלה?

זה לא רעידות של טרקטור.

ואם יש רעידות ולא "עליתי "עליהן?אז מה?

זה פשוט נשמע לי הזוי ,מה שהולך להיות מחר.

• תוכן חדש...