Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

רצתי לדעת האם ניתן להגיע לאותו חוזק בלימה של ברקסים באוטמט(שנת 2002, 1600 סמ"ק) לרכב ישן(92, 1400 סמ"ק)

מה המוסכניק צריך לכוון/להחליף בשביל שיקרה מצב כזה? (אם בכלל זה אפשרי, בטח זה גם לא בטיחותי שיהיה ברקסים יותר מדי חזקים לאוטו קטן)

אולי זה ישמע טיפשי, אבל נסעתי בשתי מכוניות, אחת קלייאו 92, והשניה בלאנו 2002 אוטמטית. אני יודע שמדובר בשני מכוניות שונות, משקל שונה, צורה שונה, מנוע אחר, וכו'. אבל אני אפילו לא מדגדג טיפה את הברקס בבלאנו והיא מאטת בטירוף. גם בטסט כל שנה שמחליפים לקליאו 4 רפידות חדשות וכל מה שצריך מסביב שקשור בבלמים, אין רגישות וחוזק כזה. אולי צריך ללחוץ חצי ברקס לכיוון הרצפה בשביל מה שאני נותן פחות מרבע בבלאנו.

רכבים אוטמטיים מטבעם יש להם ברקסים כאלה או מה ?

לגבי הגיר רגיל והדוושת תאוצה + קלאצ' וכו'. מה הסיכויים שיהיה אפשר לעשות אותם כמו "אוטו חדש" ? שיהיו מאוד רכים כמו חדשים. מה צריך להחליף ובמה צריך לגעת? (שוב, אוטו ישן שנת 92)ואני מדתכוון לידית עצמה שההילוכים יכנסו בקלות

הכוונה לא בהחלפת גיר או משהו כזה

תודה:shock:

פורסם

ערב טוב...

מערכת הבלימה מורכבת כולה מכמה מרכיבים שיכולים להשפיע על טיב ואיכות הבלימה. בניהם רפידות ברקס וצלחות הבלימה. לרכבים אוטומטיים מטיבעם בשונה מרכב ידני בו אתה משתמש בהורדת הילוכים ובבלימת המנוע ע"י ההילוכים מעבר לברקסים יש את הנטייה לתת לרכב להמשיך קדימה שזה מקשה יותר על טיב הבלימה. ככל שהחלקים המישתתפים תהנליך הבלימה כמו שציינתי יהיו איכותיים יותר ככה איכות הבלימה תשתפר אבל שוב, לא תשתפר פלאים והשיפור יהיה דיי מינורי. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שמגבר בלם ומשאבת הבלם תקינים וכן גם נוזל הבלימה. בנוסף לכל זה יש להיתייחס למישקל הרכב!

בעניין שיפור העברת ההילוכים בצורה חלקה, זה תלוי מה מצב הקלאצ' אם זה קשור להפרדת הגיר מהמנוע ע"י לחיצה על דוושת המצמד. ככל שההפרדה לא תהיה מלאה הידית לא תעבור חלק. במידה והקלאצ' מתפקד הייטב יש לבדוק מרכיבים נוספים כמו בוקסות של השטנגות שיכולות לשפר משמעותית את העברת הידית בצורה חלקה וללא חופשים מיותרים בה.

:)
  • תוכן חדש...