Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמיר, הסיפור שלך שונה לגמרי. אני מקווה שאותו מתקין לא מרח לקוח אחר כדי להגיע לעשות עבודה שמשתלמת לו יותר.

אם למתקין באמת אין חלון זמן, אבל הוא מצליח למצוא אחד כזה תמורת תשלום כפול - מישהו "וויתר" על תורו, וכאן זאת ממש נבלות בעיני.

כל זאת בהנחה והמתקין לא מגיע מחוץ לשעות עבודתו הרגילות, במקרה כזה אני מבין את התשלום הנוסף.

*סיפור אולי קצת דומה אבל מכיוון שונה - אני עצמאי שנותן שירות באתר הלקוח. לפני שבוע סגרתי עבודה למחר (יום ראשון) שלא ממש רציתי לקחת, כיוון שהיא קצת כאב ראש ומצריכה ממני נסיעה ארוכה מאוד. החלטתי שאני לא יכול להרשות לעצמי לוותר על יום עבודה.

ביום שישי (אתמול) התקשר לקוח מצויין שלי, שאני מאוד אוהב לעבוד עבורו והוא גם משלם מצויין. רצה לבדוק זמינות ליום ראשון, עבודה באתר מאוד קרוב אלי. אמרתי לו שאני כבר סגור ליום ראשון. הוא לא יכול לדחות את העבודה, והציע לי תשלום כמעט כפול מהרגיל (בערך כפול ממה שמשלם הלקוח הראשון). הוא גם ניסה "לשכנע" אותי "להיפטר" מהלקוח הראשון. דיברתי עם הלקוח, לבדוק אם ניתן להזיז את העבודה שקבעתי איתו (עם הלקוח הראשון) - בלתי אפשרי. אמרתי תודה יפה, אבל סגרתי כבר עם לקוח אחר, ואני לא מתכוון לדפוק ברז.

תגובתו - בדיוק בגלל זה אני עובד איתך, ורק איתך. אם עכשיו היית מנפנף את הלקוח הראשון - לא הייתי עובד איתך יותר.

עכשיו אתה מבין למה כ"כ חורה לי הסיפור הזה של המתקינים? הם עובדים עם לקוחות חד פעמיים, ולא מתביישים למרוח אותם ע"מ להרוויח עוד שקל (אני רק מניח הנחות כאן, כמובן שאיני יודע בוודאות מה קורה שם. זה רק מה שמצטייר לי מהשרשור).

אני עובד עם לקוחות קבועים בעיקר, והכי חשוב לי בעולם להיות סופר אמין ומקצועי. כמובן שגם לקוח מזדמן יקבל אצלי בדיוק את אותו יחס.

ובאותה נשימה ארוכה וחפרנית - אם אני מרגיש שבעל מקצוע מנסה למרוח אותי או לא מתכוון לעמוד במילתו - לא אעבוד איתו לעולם, ולא משנה לי כלום. אין הזדמנות שניה. אני מעדיף לשלם אפילו קצת יותר, ולדעת שכספי מגיע לאנשים טובים שמרוויחים את לחמם ביושר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אתה צודק, אבל כמה פעמים יוצא למתקין להגיע להתקין מזגן לאותו הלקוח? מזגן מחזיק כמה שנים טובות ורוב האנשים לא יזכרו מה היה להם עם אותו המתקין לפני כמה שנים. וגם אם יזכרו, אז לצורך העניין, הלקוח שלך ילך למתקין אחר, והלקוח של המתקין האחר יבוא אליך. זה סוג של החלפת לקוחות ובסופו של דבר יש להם עבודה ובגלל זה הם מרשים לעצמם לעבוד ככה.

זה מה שקורה כשיש יותר ביקוש מהיצע, אנשים מוכנים לשבת שבוע בקור מחוץ לחנות כדי שיהיה להם איזה אייפון חדש ביד שחס וחלילה לא יגמר בחנות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, זה חצי נכון. מתקין (או טכנאי) שהגיע בזמן שנקבע, ביצע עבודה טובה ובמחיר שנקבע מראש ולא מנסה לסחוט אותך - יקבל המלצה ועבודות אצל מכרים של אותו אדם מרוצה.

מי שהתקין אצלינו מזגן, התקין גם אצל ההורים שלי, ובהמשך אצל חברים שלנו וגם אצל חברים של ההורים שלי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

השם הטוב של בעל מקצוע יבוא לידי ביטוי כאשר אין לחץ, זאת אומרת לדוגמה מתקין מזגנים, בסוף הקיץ או בתקופות המתות יותר, אז יזכרו אותו לעבודה קטנה פה או שם ובנוסף ימליצו עליו למכרים. בתקופה כמו הקיץ(ובעיקר קיץ כמו שיש לנו עכשיו) כולם עובדים ,גם המני@$ים.

פורסם
תומר, זה חצי נכון. מתקין (או טכנאי) שהגיע בזמן שנקבע, ביצע עבודה טובה ובמחיר שנקבע מראש ולא מנסה לסחוט אותך - יקבל המלצה ועבודות אצל מכרים של אותו אדם מרוצה.

מי שהתקין אצלינו מזגן, התקין גם אצל ההורים שלי, ובהמשך אצל חברים שלנו וגם אצל חברים של ההורים שלי.

מי סחט אותך? הם דורשים מחיר X ואומרים לך בעוד חודש יש לנו זמן, זה שאתה רוצה שירות VIP ולקבל התקנה מחר בבוקר ומוכן לשלם מחיר כפול עדיין לא אומר שהם סוחטים אותך.

הלקוח שהם ידחו בגללך יקבל תירוץ שקרה להם פאנצ'ר זה או אחר ולא ידע שמישהו אחר דחף אותו בתור בגלל הצעה מפתה יותר למתקין.

אז בעניין הזה, אנחנו כלקוחות לעולם לא נדע אם נדחפנו בתור או לא.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אף אחד לא סחט אותי תודה לאל, אבל עדיין מתקין / טכנאי שאני סומך עליו ויבריז לי פתאום אני אזכור לו את זה הלאה, וטכנאי שהיום ינסה לסחוט מחיר כפול כי ככה בא לו - אז אני אזכור את זה הלאה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...