Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי עד 60K.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה מכרתי את הסיאט איביזה 1600 ידנית שלי, ואני רוצה להחליף לרכב אחר.

כרגע הלכתי לכיון של מאזדה מיאטה 1995, אבל אני עדייו לא בטוח בקניה הזאת.

אני רוצה רכב שיפיק לי נטו הנאה מנהיגה, לא מעניין אותי שום דבר אחר.

אז חוץ ממאזדה מיאטה יש לי אפשריות אחרות?

חשוב לי הנעה אחורית מאוד,אבל זה לא תנאי חובה כ''כ, יותר עדיף לי הנאה מנהיגה.

בעיקרון איו לי דרישות מעבר למה שכתבתי אמינות וכדו' ודלק ידוע לי במכוניות האלו.

כמובן 2 הדרישות שהן בגדר חובה היא מראה ספורטיבי ומהנה לנהיגה, שאר הדברים שכתבתי פחות חשובים.

פורסם

הנאה מנהיגה + כל השאר לא חשוב = מאזדה מיאטה. וגג נפתח מגיע כבונוס.

עיקר האלטרנטיבות שיש לך הן מכוניות הנעה קדמית כמו רנו קליאו ספורט או גולף GTI.

אבל אם אתה רוצה חוויית הנאה מנהיגה אמיתית למיאטה אין תחרות.

פורסם

אין הרבה דגמים בארץ שמציעים הנעה אחורית+דוגמאות רבות במצב סביר

הייתי ממליץ על הe30 325 ידנית תצא גם עם עודף אך קח בחשבון שמדובר ברכב ישן לטוב ולרע,

כמובן שהe36 היא בחירה יותר שפויה אבל לך תמצא אחת ידנית במצב מקורי.

לגבי המיטאה היא אכן רכב מאוד מהנה,אך לצערי מחירי השוק שלה (לטעמי) כבר לא משתלמים ביחס למה שאתה מקבל(עם כל הכבוד לאישיות ולהתנהגות של המיאטה)

לגבי הנעה קידמית האופציות משתפרות פלאים,

306GTI מוי כיף

קליאו ספורט דור ראשון,אין לי מילה רעה

סך הכל השתיים הללו יחסית נוחת לאחזקה,ביטוחים שפויים (להבדיל מהBMW ומהמיאטה),פרקטיות וישאירו אותך עם עודף להימורים,ז**ות,קוקאין,או סתם שיפורים קלים לרכב :)

Porsche 944 turbo

פורסם

מבחן המשומשות של "הגה" - קראת ?

בחנו את כל המשומשות עד 80 אש"ח והגיעו לאותה מסקנה:

מיאטה NA (שלא הייתה במצב מדהים בכלל) גרפה את כל השבחים והגיעה למקום ה- 1.

גם מבחנים השוואתיים עולמיים מגיעים לאותה מסקנה: אין להשיג כל כך הרבה הנאה בכל כך מעט כסף (יחסית).

שים לב גם לעלויות אחזקה - המיאטה מעט יותר יקרה לביטוח אבל ה-ר-ב-ה יותר זולה לאחזקה מקליאו ספורט לדוגמה.

באופן כללי כשאתה בא להתייעץ בפורומים, מומלץ להתייחס פחות למי שיש לו ניסיון מועט או חוסר ניסיון עם רכב מסויים, ויותר למי שיש לו יותר ניסיון.

סתם כהערה כללית, כי דיון שכזה נוטה בדרך כלל למשוך אליו לא מעט "אש" וסוגדי רכבים כאלו ואחרים. שיהיה בהצלחה, בכל אופן.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קליאו ספורט 01-02 ישאירו לך עודף ביד.

סיאט לאון 02 תשאיר לך עודף.

כמובן בנוסף למיאטה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עוד דבר שחשוב לקחת בחשבון זה פקטור שאתה חייב להיות כנה עם עצמך ולוקח רגע של בגרות והתסכלות על העתיד,

עד כמה אתה הולך להשתמש ביכולות הספורטיוויות של רכבים מסוג זה?

לפעמים אנשים רוכשים רכב באשליה תדמיתית שלא תמיד תואמת את אורח החיים שלהם,כמו לקנות רכב עם גג נפתח ולגור בסקוטלד,

או לקנות רכב עם ראשון שני שלישי מאוד חזקים ורביעי חמישי צולעים ו 90% אחוז מהזמן לבלות על הכביש המהיר,

או רכב אגריסיבי בטירוף,שעל מסלול לא יוריד לך את החיוך מהפנים,אבל לגור בעיר צפופה.

שאל את עצמך מהו האיזון שאתה צריך מהרכב?

כמה מהיר?,כמה פרקטי?כמה נוח לנסיעות ארוכות?2 או 4 מושבים?

לסיכום,זה כל עניין של הקרבה,כי אין רכב שהוא גם 4 מושבים קבריולט,ידנית,הנעה אחורית,גם עם תא מטען ,גם חזק בקו ישר,גם התנהגות מדהימה,ביטוח שפוי,מראה ספורטיווי וסקסי,אמין ומצוי,נוח לנסיעות ארוכותו וזריז בעיר וחסכוני בדלק.

אתה תאלץ לוותר עם כמה מן הפרמטרים הללו,ושאלה שאתה צריך לשאול את עצמך זה על מה אתה באמת יכול לוותר,והאם הזמן שאתה הולך להנות מן הרכב או אופן הנהיגה שלך בו(ברב הזמן) שווים את ההקרבה ואת ההשקעה?

Porsche 944 turbo

פורסם

מה לגבי פיאט קופה?יש לי חבר שמוכן למכור לי אותה בזול, בסביבות ה׳-55 אלף והוא מוכן להתחייב בבדיקה, מה אתם אומרים?

לגבי ה׳bmw למיניהם אין אף אחת שמורה מהדגמים שהזכרת.

לגבי הנעה אחורית וקידמית, אני פוחד ליפול ולקנות רכב בעל הנעה קידמית שיגביל אותי מבחינת תחושת הנהיגה והדברים שנלווים לו.

תודה.

פורסם

מוסיף כמה לינקים למדורה:

מבחן הספורטיביות המשומשות של "הגה" - הגמר הגדול + אותו מבחן, הפרק על המיאטה NA.

נימנים צודק ד"א בהשקפתו, כל רכב מהווה התפשרות כזו או אחרת, בגלל זה אין "רכב מושלם" אלא יש "רכב שמתאים לבעליו".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
עוד דבר שחשוב לקחת בחשבון זה פקטור שאתה חייב להיות כנה עם עצמך ולוקח רגע של בגרות והתסכלות על העתיד,

עד כמה אתה הולך להשתמש ביכולות הספורטיוויות של רכבים מסוג זה?

לפעמים אנשים רוכשים רכב באשליה תדמיתית שלא תמיד תואמת את אורח החיים שלהם,כמו לקנות רכב עם גג נפתח ולגור בסקוטלד,

או לקנות רכב עם ראשון שני שלישי מאוד חזקים ורביעי חמישי צולעים ו 90% אחוז מהזמן לבלות על הכביש המהיר,

או רכב אגריסיבי בטירוף,שעל מסלול לא יוריד לך את החיוך מהפנים,אבל לגור בעיר צפופה.

שאל את עצמך מהו האיזון שאתה צריך מהרכב?

כמה מהיר?,כמה פרקטי?כמה נוח לנסיעות ארוכות?2 או 4 מושבים?

לסיכום,זה כל עניין של הקרבה,כי אין רכב שהוא גם 4 מושבים קבריולט,ידנית,הנעה אחורית,גם עם תא מטען ,גם חזק בקו ישר,גם התנהגות מדהימה,ביטוח שפוי,מראה ספורטיווי וסקסי,אמין ומצוי,נוח לנסיעות ארוכותו וזריז בעיר וחסכוני בדלק.

אתה תאלץ לוותר עם כמה מן הפרמטרים הללו,ושאלה שאתה צריך לשאול את עצמך זה על מה אתה באמת יכול לוותר,והאם הזמן שאתה הולך להנות מן הרכב או אופן הנהיגה שלך בו(ברב הזמן) שווים את ההקרבה ואת ההשקעה?

תודה רבה שהזכרת את הנ''ל.

זה לא שאני רוצה רכב ספורטיבי, אלה שאני רוצה רכב במראה ספורטיבי והנאה מהנהיגה, שזה אומר לפי דעתי ספורטיבי כי אני לא מכיר רכב ספורטיבי שלא מהנה לנהיגה או מהנה לנהיגה.

הרכב שאני יקנה ישמש אותי ב-85% אחוז בכביש והשאר נס הרים, כיבישים מפותלים וכדו', הוא כמאט ולא יראה מסלול.

הנאה מנהיגה מבחינתי היא רכב שכיף לנהוג בו, לא להיות ראשון ברמזור או לקחת גביעים בימי מסלול, הנאה נטו מנהיגה בכביש ונס הרים, פיתולים וכדו'.

התלבטות העיקרית שלי האם לקנות 2 מושבים, מבחינתי הנאה מנהיגה היא גם החברים שיושבים באוטו ולא להיות רק אם חבר אחד.

פשוט להפיק הנאה מהנהיגה,לא במסלול.

לא כ''כ אכפת לי מי חסכוני בדלק ונוחות אלה 2 מאפיינים שלא כ''כ משנה לי.

נ.ב:מאזה מיאטה לא באה בחשבון אחרי שראיתי 2 והם במצב גרוע מאוד שעברו הרבה תאונות, אז אני פתוח לכל אפשרות אחרת.

תודה לכל מי שעזר בנתיים.

פורסם

שווה לבדוק גם אלפא 156.

אחיזת כביש מצויינת, וכח של:

150 כ"ס למנוע 2 ליטר TS

165 כ"ס למנוע 2 ליטר JTS

192 כ"ס למנוע 2.5 ליטר V6.

לי יש אלפא 156 מנוע V6, ואני מרוצה עד הגג (חוץ מצריכת דלק ממוצעת של 6.5 ק"מ לליטר :cry: )

בנוסף זהו רכב ל 5 נוסעים עם בגז' סטנדרטי, דבר שאין לך במיאטה.

בהצלחה

פורסם

אני בדעה של חדש עדיף על ישן.

מצד שני אני שואל את עצמי בגלל אופי השאלה האם מדובר ב"רכב סופשי"ם"? אם כן חפש MX5 והפסק לקרוא כאן

למרות הפיתוי הרב להחזיק מאזדה פתוחה (תרתי-משמע) בת 15 לא הייתי קונה רכב כזה.

קנה קליאו ספורט או פג'ו 306GTI (אופציה עדיפה), לא יירד לך החיוך מהפנים. אני יודע שזה לא פרמטר מבחינתך אבל הפרקטיות תהיה הבונוס שלך. אופציה נוספת שאני יכול לחשוב עליה, קח בחשבון אמינות טובה מהצרפתיות אבל עלויות אחזקה ודלק גבוהות גם ביחס לספורטיביות דור אחרון - אימפרזה GT, או אחותה הקרועה פחות WRX מהמודלים הראשונים.

בסופו של יום כשחזרת מהמסלול אני מניח שאתה לא רוצה להתחיל בתיקוני השברים - לכן שוב, חדש עדיף על ישן (בדרך כלל, אבל תמיד יש יוצא מהכלל ואז הוא לא בכלל) ו(אני מוכן תצלבו אותי) יפנית עדיפה על צרפוקאית.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...