Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו היה בליטא?

איתן_כ
שימו לב! השרשור הזה בן 5172 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני כניראה נוסע לעיר קובנה (טיסה לוינה, משם לוילנה ואז במכונית) לסיור שורשים של 4 ימים של קרוב משפחה.

בימים יהיה לי קצת זמן פנוי, אבל ממש אי אפשר למצוא שום דבר על ליטא במדריכי התיירות.

הסתכלתי במפה וגם ראיתי שאין שום עיר מעניינת במרחק נסיעה.

האם למישהו יש המלצות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נוסע בשבת לליטא לפגוש חברת ילדות.

עדיין לא עשינו רשימת מקומות ראויים לבקר בהם, אבל מבדיקה בגוגל EARTH, מצאנו כמה אתרים שווים (כבר הספקתי לשכוח).

:-D

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה, הפתעת אותי שעוד מישהו נוסע לשם ולא לסיור שורשים. אנא עדכן כשתחזור ותן קישורים.

נדמה לי ש ZVIPER כתב פעם שהוא משם. הוא בטח יושב עכשיו על כוס קפה עם שכניו כאות לאחוות שכנים ומיזוג גלויות מוצלח :-D

מקווה שיתפנה לענות לי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחח, ליטא. עיר עם כל כך הרבה אטרקציות תיירותיות. כמעט כמו לודג'.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רז לקח על עצמו פרוייקט קטן - לתקן את העולם.

לצערינו, למרות ההשקעה הרבה והיומיומית מצידו במהלך 8 השנים האחרונות הפרוייקט לא מתקדם בקצב הרצוי.

אני, בכל אופן, מסיר בפניו את הקובע על ההתמדה :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נדמה לי ש ZVIPER כתב פעם שהוא משם.

שורשים שלך מליטא?

בוילנה יש מקומות שאפשר לבקר, למשל בטירה של גדמינס (DEGEMINO BOKSHTAS) - יש משם תצפית יפה מאוד על העיר הישנה. בכלל להסתובב בעיר הישנה זה חוויה, הם שיפצו את רוב המבנים, אם אתה אוהב לצלם אז כל העיר הישנה תיהיה אטרקצייה בשבילך. יש עוד טירה מעניינת בטרקאי.

יש את עיר הנופש פלנגה - חוף הים מדהים, חול ללא אבנים חלק.

בגלות ליטאים בתקופת מלחמת העולם השנייה השמידו 95% יהודים בדרכים אכזריות במיוחד (יש על כך ספר מאוד מעניין ליטא ארץ הדמים שנכתב ע"י יוסף א. מלמד).

כאן בארץ עם השנים וטכנולוגייה האמצעים השתכללו, אבל המטרה נישארה אותה מטרה.

בכל אופן, אספתי קצת חומר מעניין באינטרנט, קיימים אמצעי DEW (ניקרה גם active denial system, נשק שנחשב לא קטלני, אבל בהפעלה מסויימת אפשר לרצוח בעזרתו) ניידים שפועלים למרחק של חצי קילומטר. בארץ מפתחים מכשירים מאוד מעניינים כולל מזעור מכשירים שפעם היו מתקינים על משאיות למשהו קטן ונייד, רק צבא אמריקאי לא מוכן לקחת אותו לפני שעושים ניסוים על אנשים.

לא מזמן הייתה כתבה באחד העיתונים הגדולים (אם אני זוכר נכון וסטי) -ראיון עם מישהו בכיר במשטרה, מסתבר שגם שוטרים מצויידים בסוגים מסויימים של DEW.

כניראה מצאו על מי לעשות את הניסויים ומצאו מפעילים המתאימים למשימה. היום מכשיר DEW שמשדר מיקרוגלים הוא בגודל כזה שאפשר להתקין על חצובה של מצלמה. בקרוב אני יעדכן בלוג שלי עם קישורים מעניינים באינטרנט ועוד חומר שמצאתי (הכנתי כבר אשכולות רק צריך להקליד, כל פעם שלא יתנו לי לישון, אחד מהם יעלה).

גם מגיע לי מזל טוב, קיבלתי עוד מונה גייגר היום שמסוגל למדוד טווחים נוספים לאומת מכשירים הקיימים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...

טוב, חזרתי.

לא אלאה אתכם בסיפורי גטאות, אלא אתרכז בשני פרטים שמעניינים את יושבי הפורום:

1. מכוניות - דומה לרוב אירופה - דיזל ידני, אם כי יש ריכוז גדול במיוחד של מכוניות פאר גרמניות, בנות כמה שנים.

כששאלתי על זה, נאמר לי שפשוט מייבאים משומשות מגרמניה ולכן אין עדיין, למשל את סדרה 7 החדשה, אבל יש בשפע מהקודמת ושפע S קלאס. אין בכלל מכוניות כמו לאדה (ראיתי רק אחת במגרש גרוטאות) ואין ריכוז יוצא דופן של סקודה, למרות הקירבה לצ'כיה. מה שנחמד זה שלא ראיתי אף פקק תנועה. עדיין מדובר במדינה עם רמת מינוע נמוכה והתנועה זורמת תמיד.

2. בליטא יש את הבחורות הכי שוות בעולם, לדעתי ולדעת שותפים למסע שלי שהיו בהרבה יותר מדינות ממני. הגובה הממוצע של אשה בליטא הוא מעל 1.70 וכשהולכים ברחוב עוברים מולך גדודים של בחורות מעל 1.80. הצבע השולט הוא בלונד (בגלל הקירבה לסקנדינביה) וכולן, אבל כ-ו-ל-ן רזות. הדבר היחיד שיכול להסביר את זה זה גנטיקה, כי האוכל שמן מאוד (מבוסס על תפוחי אדמה, חמאה וגבינה צהובה), במסעדות אין דיאט קולה וסוכרזית ואף אחד לא עושה ספורט בחוץ (לפחות בעשרות הקילומטרים שרצתי לאורך על גדת נהר, לא ראיתי אפילו רצ\ה אחד).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איתן, ישנן חוויות נוספות מעבר לכך?

מפתיע (ומשמח) לגלות שיש ליטאים נוספים בפורום, ואני לא היחיד.

אימי כבר זמן רב שקועה במחשבות על מסע שורשים לליטא אך אינה דוברת השפה

ויש חששות מסויימים בנסיעה לשם לבד, בלי אדם המכיר את השפה והמקום.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, חזרתי.

לא אלאה אתכם בסיפורי גטאות, אלא אתרכז בשני פרטים שמעניינים את יושבי הפורום:

1. מכוניות - דומה לרוב אירופה - דיזל ידני, אם כי יש ריכוז גדול במיוחד של מכוניות פאר גרמניות, בנות כמה שנים.

כששאלתי על זה, נאמר לי שפשוט מייבאים משומשות מגרמניה ולכן אין עדיין, למשל את סדרה 7 החדשה, אבל יש בשפע מהקודמת ושפע S קלאס. אין בכלל מכוניות כמו לאדה (ראיתי רק אחת במגרש גרוטאות) ואין ריכוז יוצא דופן של סקודה, למרות הקירבה לצ'כיה. מה שנחמד זה שלא ראיתי אף פקק תנועה. עדיין מדובר במדינה עם רמת מינוע נמוכה והתנועה זורמת תמיד.

2. בליטא יש את הבחורות הכי שוות בעולם, לדעתי ולדעת שותפים למסע שלי שהיו בהרבה יותר מדינות ממני. הגובה הממוצע של אשה בליטא הוא מעל 1.70 וכשהולכים ברחוב עוברים מולך גדודים של בחורות מעל 1.80. הצבע השולט הוא בלונד (בגלל הקירבה לסקנדינביה) וכולן, אבל כ-ו-ל-ן רזות. הדבר היחיד שיכול להסביר את זה זה גנטיקה, כי האוכל שמן מאוד (מבוסס על תפוחי אדמה, חמאה וגבינה צהובה), במסעדות אין דיאט קולה וסוכרזית ואף אחד לא עושה ספורט בחוץ (לפחות בעשרות הקילומטרים שרצתי לאורך על גדת נהר, לא ראיתי אפילו רצ\ה אחד).

גם אני חזרתי בחודש שעבר. היה נחמד. בקשר לבחורות שם, אתה צודק ב-100 אחוז. חברת הילדות שנסעתי אליה היא יפה, אבל בהשוואה לליטאיות היא מכוערת. בקשר למכוניות, יש המון במוו, המון מכוניות ספורט עממיות משנות ה-90.

איפה טיילת ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

RS, אין בעייה להסתדר מצויין בליטא עם אנגלית.

יחסית, למשל לצרפתים ולגרמנים, ידיעת האנגלית הרבה יותר נפוצה.

משפחתי הישירה לא עברה את השואה, כי סבא של אבא שלי עזב לדרום אפריקה בתחילת המאה ה 20.

מטרת המסע הייתה ללוות קרוב משפחה בשם דני חנוך בהקרנה לפני הליטאים של סרט עליו ועל ביתו מירי חנוך (שאני מבין שהיא סלבריטאית, אני לא צופה בטלוויזיה כמעט) בשם פיצה באושוויץ http://hot.ynet.co.il/home/0,7340,L-8265-36939,00.html

חוץ מזה, רצינו לראות בניין שהיה שייך לסבא של סבא שלי והולאם. אם למישהו יש פרטים של עו"ד שמבין בליטא, אשמח להמלצות.

היינו בעיקר בקובנה שהיא העיר השנייה בגודלה, שאין כל כך מה לראות שם למי שאין שורשים משם וביום האחרון היינו בוילנה, שכמו ש ZVIPPER כתב, יש בה מצודה עם תצפית יפה מאוד לעיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד משהו ל RS: יש מדריך ליטאי יהודי בשם חיים ברגמן, דובר עברית רהוטה, שהוא ליווה והדריך אותנו.

הוא אינציקלופדיה מהלכת לאתרים בליטא בכלל ותולדות היהודים בכלל.

אם אתה רוצה פרטים שלו, שלח לי ה"פ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש חיממתם לי את הלב . אני נולדתי בליטא (בוילנה ליתר דיוק) , ומגיל 10 לא הייתי שם , והיום אני בן שלושים.

כנראה צריך לעשות ביקור לפי כל הנאמר פה.

טויוטה קורולה  2022

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...