Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שירדתי מההונדה האצבק 1.4 מכיוון שהיא הייתה חלשה מדי עבורי חשבתי לכיוון אחותה המבוגרת יותר.

מדובר במודל 93' ESI האצבק גיר רגיל. הבעיה עם הרכב, מלבד העובדה שהמחירון שלו בשמיים, שהבעלים שלו מוסיפים ומבקשים כמה אלפים מעל המחירון.

בגדול אני מחפש רכב מהיר, חסכוני, נוח לאחזקה, קומפקטי ושתהיה לו התנהגות כביש טובה.

מצאתי הונדה האצבק 93, יד 9, שמורה מאוד מבחינת ויזואלית, לא משופרת מלבד אגזוז לחץ וחישוקי מגנזיום 16 אינצ' במקום המידה המקורית.

הוחלף לרכב המנוע למנוע מסוג D16, לא יודע אם זה אותו מנוע כמו המקורי אבל המנוע מייבוא ולא מפירוק שזה יתרון כמובן, הוחלף לפני 4 חודשים, ולטענת הבעלים יש לרכב 130 כ"ס.

נסעתי על הרכב והוא נשמע וסוחב נהדר, אוחז מצויין בפניות, בדיוק מה שאני מחפש.

יש כמה בעיות עם הרכב הזה - המזגן לא עובד - לא חימום ולא קירור(הוא מוכן לסדר את זה), המסילות של הסנרוף שבורות ולא ברור אם ניתן לתקן אותם.

חוץ מזה הרכב בצבע אדום, מה שמקשר אותו מיידית לבני דודים או לערסים. חשבתי לצבוע אותו ללבן...

חוץ מזה הרכב עבר כנראה הנמכה, משהו שאני לא צריך.

התכנון לרכב במידה ויירכש זה להחזיר אותו למצב המקורי - לחזור למידת הגלגלים המקורית, להוציא את האגזוז לחץ, לבטל את ההנמכה במידה ואפשרי והעלויות של המהלך סבירות ולצבוע אותו ללבן.

המחירון של הרכב 20K והבעלים מבקש עליו 19K וגמיש, נראה לי שאפשר לסגור איתו על 16K.

כמו כן הוא מתחייב על המנוע, גיר שילדה.

הרכב לאחר יישור קו ועם טסט לשנה, אם הבדיקה של הרכב תצא חיובית, האם כדאי ללכת על זה? מבחינת אחזקה ותצרוכת דלק.

האם הרכב הזה שווה את המעבר ממיצובישי קולט שמורה? מבחינת ביצועים ואחזקה...

תודה

פורסם

במידה ואתה נכנס לזה, מדובר על השקעה (כניראה לא תצליח להחזיר את זה במכירה). מצד שני נישארו מאט מאוד כאלה הצ'בקים שמורים, לכן הכל תלוי מאהבה שלך לרכב ספציפי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האם זה דגם המנוע?

D16Z6

VTEC

• Found in
    • 1992-1995 Honda Civic EX (Japan Market)
    • 1992-1995 Honda Civic EX, EX-V(US)
    • 1992-1995 Honda Civic Hatchback Si,(US)
    • 1992-1995 Honda Civic ESi (European Market)
    • 1993-1995 Honda Del Sol Si (US)
    • 1992-1995 Honda CRX del Sol ESi (European)
      • Displacement : 1,590 cc (97 cu in)
      • Bore and Stroke : 75 × 90 mm (3.0 × 3.5 in)
      • Rod Length : 137MM
      • Rod/Stroke : 1.52
      • Compression : 9.2:1
      • Power : 125 hp (93.2 kW, 127 ps) @ 6600 rpm
      • Torque : 106 ft·lb (14.7 kg/m, 144 Nm) @ 5200 rpm
      • Piston Code : P28
      • Volumetric Efficiency : 87.68%
      • Redline : 7200 rpm
      • Fuel Cut : 7411 rpm
      • VTEC engagement : 4800 rpm[2]
      • Fuel Control : OBD-1 MPFI
      • Head Code : P08
      • ECU Code : P28

פורסם

אם זה VTEC אז 125 סוסים, אם לא, אז 120.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה אחי מדובר בVTEC. ממה שאני רואה יש לו נתונים יותר טובים מהמנוע של המאזדה 3 2010...

האם יש מחלות ידועות להונדה כמו שיש למיצובישי? כשאני מדבר על מיצובישי אז בין היתר זה מנוע צעדים ששובק כל כמה חודשים, בולמים חלשים, חלודה בגג, גומיות שמתקלפות וכו'.

פורסם

אצלי באזור ה"בני דודים" מעדיפים את הרכבים שלהם כסופים או לבנים, "הערסים" הולכים על צבע שחור מטאלי או צהוב בוהק, ה"מנהלים" מעדיפים אפור או שמפנייה, הבנות בורוד או ת'כלת, הזקנים בכלל מעדיפים "קלנועית", ואני אשמח שהרכב הבא שלי יהיה (שוב) אדום, (אני מקווה שהבנת).

אז אל תיפול לפח הסטיגמות, ואם קשה לך אז מקסימום תשמור אותם לעצמך- "אחי".

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אשמח לקבל הכוונות למה כדאי לבדוק לפני קניית הרכב, מחלות למיניהים, נק' תורפה שמכירים מי שהיה בבעלותו את הסיביק דור 5

(ESI 92-95), מחלות ילדות (לדוגמא כמו שבמיצובישי יש בעיות עם המנוע צעדים, בולמים חלשים, חלודה וכו')ריג'קטים וכו'.

וכל דבר בעצם שיכול למנוע קניית רכב, וגילויי פרטים לא נעימים אח"כ.

האם הרכב נחשב לאמין יותר מהמיצובישי קולט? האם שווה לי לעשות את המעבר הזה מקולט שמורה לאחר יישור קו?

• תוכן חדש...