Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע איך להסביר את זה אבל יש משהו בTC שהורס לי את כל החגיגה , עושה רושם לפחות אצלי שהוא ממש מסרס את הסאונד , ברגע שאני מכבה אותו הסאונד מקבל אופי שונה ועדיף לגמרי , אולי זה עניין של ניסוי וטעיה אבל עדיין לא הצלחתי להגיע לתוצאה טובה מבחינת סאונד בשימוש עם TC ואני לא מדבר על במה כי הבמה ממורכזת אבל הוא נותן סירוס מסויים.

בקשר לפאזות וTC - מניסיון שלי עם העיניין ברגע שאתה מפעיל TC אתה מבטל לגמרי את הכיוון פאזות שעשית ( במידה ועשית ) אין לי ממש את הידע איך TC עובד אבל הוא כנראה מסיט את הפאזה ולכן אי אפשר להגיד שכיוונת פאזות ואתה משתמש בTC כי הם מתנגשים ביניהם , אם אני טועה אני אשמח לדעת כי זה הקו מחשבה שלי כרגע.

הצלחתי להגיע לתוצאה עדיפה בנק' חיתוך הבאות:

סאב - 63hz@24db פאזה הפוכה מהמכשיר

מידבאס - 63hz@12db \ 200hz@12db

מיד - 200hz@12db \ 8khz@6db

טוויטר - 8k@6db פאזה שמאלית הפוכה

עריכה : שכחתי לציין שאני משתמש עם TC רק למידבאסים כדי לקבל מרכוז.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שגיא, מתי שיהיה לך זמן, תקפוץ נכוון שנינו את המערכת שלך :)

שים לב שאצלי ראיתי לנכון לא לחתוך ב LP את המידריינג'

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

בכיף אליקו , הגיע הזמן שרובוט סאונד אנושי יכנס אליי לאוטו ויכוון לי את המערכת.

אתה יודע בערך מה הרול אוף של הL3 בהתקנה שלך ?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

כשאני מנתק את הטוויטרים הרול אוף של ה L3 הוא באיזור ה8 או 10 קה"ץ בזוית שהם נמצאים, ככה שהטוויטר והמיד בהתקנה אצלי משלימים אחד את השני ללא הפרעה:)

רובוט סאונד אנושי? כשתמצא אחד כזה תפנה אותו אלי:D

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

יש שני סוגים של TC - למיטב ידיעתי ז"א

האחד מהם משתמש בחישובים של שינויי פאזות, סלופים, אמפליטודה, איקולציה בכדי ליצור תחושה של השהייה.

ויש TC שעובד ממש בצורה של באפר והוא בעצם מנגן באיחור את האות שמועברת דרכו כמו שהיא בלי שינויים.

TC שעובד כמו באפר לא אמור בשום צורה "לסרס" סאונד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא יודע לגבי הסוגים של הTC

אבל בכל מכשיר מהאלפיין 9855 , קלריון 785 והP99RS כל התערבות של TC לא מיטיבה עם הסאונד , יכול להיות גם שזה משימוש לקוי שלי אבל אני לא היחיד שטוען שזה כן משנה את הסאונד.

פורסם

אני יודע למה אתה מתכוון, כאשר משתמשים ב TC הסאונד נשמע יותר חלול ויבש. ההסבר לזה מאוד פשוט.

ה TC עובד על עיקרון של דיליי - האות מתאחר ביציאה מהמכשיר בכמה מילישניות כדי שיגיע לאוזניים שלך בדיוק באותו הזמן גם מצד ימין הרחוק ממך ומצד שמאל הצמוד.

האיחור הקטן הזה גורם לוופרים לא לעבוד סימולטנית וכך חלק מהבאס פשוט נעלם או מתבטל. שים לב שאם תבטל את הוופרים ותנסה לשחק עם ה TC של המידים או הטוויטרים כמעט לא תשים לב להבדל כלשהו בעוצמה למעט הבמה\זמר שמשנים מקום.

עם ה P880 שהיה לי שיחקתי המון עד שמצאתי פשרה בין באס למרכוז ולרוחב במה, שלושה חודשים :shock:

עוד טיפ קטן, משום מה יש הבדל בין 0 ו 40 ל 60 ו 100 ס"מ. למרות שבשניהם ההפרש הוא 40 ס"מ יש הבדל שמיע וברור בין שתי התצורות ולכן אני מציע לך בתור נקודת פתיחה למדוד פחות או יותר את המרחק מהרמקולים השמאליים, להכניס אותם למכשיר ולהתחיל לשחק משם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מעבר לכך מציע לך גם להגדיר TC לסאב - אבל אל תשכח לעשות זאת בשני הערוצים שיוצאים אליו מהHU בו זמנית... עוד טיפ קטן שגם קשור לביטול שיכול להתרחש במידבאסים ובין המידבאסים לסאב...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הגעתי למסכנה, שזה התווחים המומלצים להפעלת רמקולים, לפי מידות:

בשקלול off-axis response, spl/xmax, distortion, cone breakup.

התדרים יכולים לנוע בטלות בכל מיני פרמטרים (איכות הרמקול, חומר של ממברנה והריספונס שלו)

3/4": 4000 - 20000

1": 3000 - 20000

1.2": 2200 - 18000

2" dome: 1200 - 5000

2" cone: 1000 - 10000

3" dome: 1000 - 4000

3" cone: 700 - 8000

4": 500 - 4000

5": 200 - 3000

6.5": 80 - 2000

8": 60 - 1000

10": 40 - 400

12": 30 - 200 (midbass)

12": 20 - 70 (subwoofer)

[under construction]

פורסם

איך כולכם יודעים את הנקודות חיתוך המדוייקות שלכם?

שימוש ב-HU מתוחכמים או פרוססים?

כי למי שיש HU רגיל (או אפילו מובנה רחמנה ליצלן) ומבצע חיתוכים במגבר לא יכול לדעת את זה בדיוק כזה, יש בסה"כ משחק עם בורג...

פורסם

כן, אפשר לדעת את נקודות החיתוך המדוייקות בקרוסים אלקטרוניים.

בסט-אפ האקטיבי שהיה לי:

Subwoofer 12W3V2- 25-63Hz 6db

Midbass Morel Hybrid 6- 100Hz 12DB-2.5KHz 3db

Twitters MT22- 3.2KHz 12db

פורסם

היי אנרג'י עם קרוס פסיבי:

וופר חתוך ב63HZ ועד 3.15KHZ (חתוך ככה ע"י הקרוס)

טוויטר 3.15KHZ ועד הסוף (חתוך ככה ע"י הקרוס)

סאב 63KHZ

וכן, אני אוהב את הסאב שלי מורגש ודופק (הגיטרה בס השפיעה עליי לרעה :lol:)

בקרוב עובר לסטאפ חדש לגמרי, אלי תתכונן :lol::lol:

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אצלי

2XID10 80HZ 36DB

focal refference 63HZ-3,15KHZ למטה ב18DB למעלה ב12 DB

XETEC T26 4KHZ 6DB מוגבר.

ד"א לגבי הפאזות. גם אני לא הגעתי לתוצאה שאני באמת רוצה עם TC הפיג'ו שלי. הפיכת פאזות בצד הנהג יצרו במה טובה מאוד. אולי יש צורך במשחק קטן עם TC בשביל להגיע לתוצאה מצויינת למרות שמספק אותי גם עכשיו. ואני לא אוהב את החלשת האלמנטים שה TC עושה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

ה TC לא מחליש אלמנטים, הוא משנה פאזה בנוסף לעיכוב שהוא יוצר.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

ברור שהוא לא מחליש אלמנטים.. עם זאת, ככל שמדובר בוופרים שיורדים נמוך, אזיי ההפרש בתיזמון שלהם מחליש את האימפקט שהם יוצרים בפועל.

...CASKA for life

• תוכן חדש...