Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במזנון סלון ענק מעץ מלא של פעם. המזנון נצבע בצבע שמן חום מזעזע שהיה אמור להיות ונגה, בפועל יצא קטסטרופה. לצורך צביעת הרהיט בלכה שקופה בצבע וונגה אני צריך להסיר קודם את הצבע המתחנגל ה$!#%$*& (צונזר) מה שהסתבר כפחות פשוט ממה שחשבתי.

בעלת המזנון היתה יצירתית, לפני הצבע היא עשתה דקופאז' עם מפיות מה שיצר משטח די מחוספס מתחת לצבע שבליטוש נראה כמו בונדו פחחים. לפני זה העץ היה צבוע בלכה שקופה בצבע חום עתיק (לא בטוח שעוד יש שם לצבע הזה).

אז ככה, עם דיסק ליטוש בד שמיר על משחזת "4.5 הצבע והשכבה מתחת עפים בקלות והעץ גם "נאכל" קצת בצורה סיבובית מה שיוצר דוגמא יפה לפני הלכה. הבעיה מתחילה שלאחר כמה דקות עבודה הדיסק מתחמם וכתוצאה מכך הצבע נמס ונמרח.

עם מלטשת אקסצנטרית ונייר ליטוש של פחחים (איך קוראים לו?) ככל שהמהירות גבוהה יותר הנייר נסתם מהר יותר בצבע, עניין של פחות מדקה ובנוסף - הצבע מתחמם ונמרח.

עם מלטשת רוטטת ונייר זכוכית מס' 3 העניין משול לטחינת טחינה, לא רלוונטי. כנ"ל לגבי הסרת הצבע בעזרת ממיסים למיניהם.

המלצות?

פורסם

יש בת"א מקום שבו ניתן לעשות ניקויי חול לרהיטים. זה הפתרון שנראה לי המתאים ביותר, בעיקר אם יש כל מיני פיתוחים או אזורים שקשה לשייף.

האם יש לך אפשרות להוביל את המזנון?

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

יש חומצות מיוחדות להסרת צבע, נסה אחת מהן.

או לחילופין, עבוד ב"משמרות" קצרות עם המשחזת,

או עוד יותר לחילופין, עבור לשיוף ידני, ללא מכונה. יש כרית שניתן לקנות שמחזיקה את הנייר ונוחה לאחיזה ועבודה בכל חנות כלים נורמאלית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

במילה אחת: פוליסטריפה (זאת לא קללה)

עובד מעולה

אני ביצעתי הסרה של 6 שכבות (במרוצת השנים) של צבע שמן מדלתות ומשקופי עץ בית.

2 שכבות לדלת והצבע בחוץ.

במקרה שלך להערכתי יהיה יותר קל כי יש שכבה בודדת.

חשוב מאוד לעבוד לפי ההוראות ולהוריד עם שפכטל מיוחד רק כאשר החומר הפסיק לתסוס, כי אז תיתקל בתופעת המריחה כי הצבע עדיין רטוב.

מחיר מומלץ לפני שנתיים היה 65-80 למיכל

פורסם

א. מכיר, פוליסטריפה זה כן קללה, מסריחה וחונקת במיוחד.

ב. הוא לא יעיל במיוחד המצב הקיים - שכבת צבע על בסיס מחוספס דמוי בונדו שגם אותו צריך איכשהו לגרד.

• תוכן חדש...