Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום.

לפני כשבוע שלחו לי צו גיוס עם דחיית תאריך הגיוס ב- 10 ימים, ל- 5 באוגוסט.

וכתוב בצו שאני משובץ לתפקיד "מפקד כיתת טירונים", למרות שסימנתי את התפקיד הנ"ל במנילה בשתיים לפני הסוף ובעדיפות נמוכה ( סה"כ הציעו לי 7 תפקידים ).

השאלה שלי היא: האם כדאי ללכת בכלל לתפקיד הזה, איך העניין מתנהל, איך היציאות, לאיזה איזורים בארץ יכולים לשלוח אותי ( בשאלה במנילה "איפה אתה מעדיף לשרת: קרוב או רחוק מהבית", סימנתי שלא משנה לי ) וכו'.

חשוב לציין שאני לא יכול ללכת לקרבי למרות שיש לי פרופיל 97- בן יחיד, וההורים מסרבים לחתום לי על קרבי.

אז רוב הסיכויים שאני אפקד על כיתה שתעשה טירונות 02.

אשמח לקבל כל מידע בנוגע לתפקיד.

המון תודה מראש !!

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

תפקיד זבל.

לא מתגמל , לא מספק , טירונים שלא מעניין אותם כלום בטח ובטח שלא הצבא , אם תגיע לחוות השומר בכלל חבל על הזמן שלך.

שעות לא נורמליות ויציאות שו"שים וחמשו"שים

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אתה כנראה תהיה בקום ל"ד וחברים שלי יהיו המכים שלך.

במחזור שלי המכים היו קשוחים כמו בקורס קצינים, אני אישית זה לא התאים לי ובחרתי להמשיך במקום אחר.

בתפקיד טוחנים תתחת, אבל יש אנשים שאוהבים את זה.

תראה, אם אתה לא רוצה יומיות ואתה רוצה לעשות חמשושים/שושים זה יכול להיות אחלה תפקיד, כי יש מקומות שיש לך יחסית ת"ש מצוין.

היציאות בדרך כלל שושים, יש רגילה כל שלושה חודשים אם אני לא טועה, יש תמיד חודשיים פגרה ובפגרה עושים חמשושים בלי שבתות.

אם יש לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשלוח לי בפרטי ואני אשאל את החברים שלי שכרגע עוברים הכשרה כדי להיות המכים במחזור שלך.

תמיר.

פורסם

אם כבר מ"כ אז רק של קרביים, החניכים (מלח הארץ) נותנים כבוד רב, החומר האנושי איכותי, יש משמעת יש סדר ויש רצון לרצות את המפקדים, התפקיד עצמו מאתגר ונותן סיפוק אישי רב, אם כי יש אחריות מאוד גדולה באימונים השונים.

מ"כ של ג'וב - חבל על הזמן, הטירונים ימררו לך את החיים, מלא ערסים שיעשו לך בעיות מפה ועד הודעה חדשה, תהיה בפועל האמא והאבא שלהם למשך שבוע/שבועיים שלמים ובנוסף - אתה בקושי ישן, 4 שעות לכל היותר.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

רודי, למרות שהייתי רוצה לראות אותך בתפקיד הזה :twisted: , אני לא חושב שאתה צריך ללכת אליו, זה חרא של תפקיד ומאד שוחק.

בטירונות 02 יישגעו לך את המוח, לילות עם שעות ספורות של שינה ויציאות של שושים.

בטוח אפשר למצוא למישהו כמוך תפקיד אחר בצבא :)

פורסם

בתור אחד שמשרת בבה"ד 20, יש אצלנו פלוגה של טירונות שהחיים שלהם תכלס יחסית סבבה הבנתי בשונה מהבט"רים.

בדר"כ השעות של מ"כים הם דיי קשות, סוגרים שבתות עם הטירונים, עושים שו"שים עם החיילים..

השאלה היא מה אתה רוצה לעשות בתפקיד שלך בצבא? להתקדם באיזה צורה..

כי אם לחשוב על זה, בן אדם שהיה מ"כ בצבא, של טירונים, יוכל להסתדר בקלות לנהל צוות של אנשים..

איך זה הולך, אתה מתגייס ועושה טירונות 03 + קורס מ"כים ביחד - שזה משהו כמו 6 חודשים..

השיבוצים זה בדר"כ בבט"רים ואם לא שם אז יש לך את הבה"דים שיש שאת טב"ס (טירונות בסמכות),

שתדע שבכל דבר בצבא יש דברים טובים ודברים רעים, השאלה מה אתה לוקח...

אחותי לדוגמא הגיע להיות תצפיתנית, בשנה הראשונה של השירות שלה היא סבלה כ"כ הרבה צרות ומרורים..

ותראה אותה עכשיו, עשתה קורס מפקדת חמ"ל - הכירה שם את חבר שלה, ועשתה כמה תפיסות יפות של סחורות (קבלה תעודת הוקרה מהאל"ם שאחראי עליה וכמה שיחות הוקרה מהגששים שבשטח...)

אז שוב כל מקרה לגופו..

השאלה היא לאן אתה רוצה להגיע בצבא...

פורסם

תודה רבה לכם חבר'ה על כל המידע !! :wink:

אז או שביום הגיוס כשאני אגיע לבקום- אני אבקש שיתנו לי קצין מיון וישלחו אותי למשהו נורמאלי, או שאני אתגייס ואראה איך זה, ואם זה לא יתאים לי- אני אבקש שיעבירו אותי ( אם זה אפשרי ).

חבר שלי אמר שלהיות נהג סיור בהאמר יכול להיות תפקיד סבבה, רק שצריך לעשות רישיון עד 12 וחצי טוב ( עד 3 וחצי יש לי כבר ).

מה אתם חושבים על זה ?

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

שמע לא נהג סיור ולא מ"כ טירונים של 02 , ואם תתגיס להיות מ"כ טירונים לא יתנו לך בכזאת קלות לצאת משם יעשו לך בעיות.

תנצל את זה שאתה בבקום אותה עדיין לא חייל ויש לך את האוצפיה לשנות שיבוץ ( גם אם יאיימו עליך קצת ) זאת ההזדמנות שלך.

פורסם

אז או שביום הגיוס כשאני אגיע לבקום- אני אבקש שיתנו לי קצין מיון וישלחו אותי למשהו נורמאלי, או שאני אתגייס ואראה איך זה, ואם זה לא יתאים לי- אני אבקש שיעבירו אותי ( אם זה אפשרי ).

:? אתה חושב שהצבא זה תכנית כבקשתך?

אם כבר יש לך תפקיד מוגדר אז סביר להניח שבכלל לא תראה קצין מיון בבקום אלא ישר תמשיך לבה"ד\בט"ר שאמור להכשיר אותך לתפקיד שלך.

האפשרות היחידה שלך לא להגיע לשם (אם באמת לא תראה קצין מיון) תהיה לא להתפנות וכו', לא מומלץ...לצאת משם אחרי שתהיה שם כבר יהיה לך הרבה יותר קשה.

פורסם

אני אגיד לך משהו כזה - כל מי שלא היה בתפקיד אבל הכיר, אמר לי שזה חרא של תפקיד וכדאי לי לצאת ממנו כמה שיותר מהר. כל מי שאני מכיר והוא היה מ"כ - אמר לי בפירוש שזה תפקיד טוב, כיף, מתגמל ובאמת כולם אהבו את זה. (ואני לא מדבר על המ"כים שלי. אני מדבר נטו על חברים ומכרים).

אני כרגע בקורס מ"כים מחזור ל"ג(מסיימים בסוף אוגוסט). הסגל שלנו מקצועי לאללה, חלק אפילו קשוח מאוד. משמעת חזקה מאוד אבל זה לא משהו שאי אפשר לחיות איתו. מתרגלים ובסוף גם מסתדרים עם זה מעולה. אני עוד אחד שהיה לו קשה עם זה ועכשיו בכלל לא אכפת לי מזה.

התפקיד של מפקד מושך אותי. למרות שזה ת'כלס תפקיד קשה(לפעמים התמודדות עם חיילים קשים, מעט שעות שינה וכו' וכו') אבל זה תפקיד טוב. אתה תפקד ותהיה אחראי על חבורה של אנשים שאין להם מושג מהצבא. אתה זה שתכניס אותם למסגרת הזאת(בין אם באמצעות צעקות ומשמעת בהתחלה לבין הכנסת ערכים וכו').

אתה תכיר חברים ויהיה לך כיף מטורף בקורס למרות הקושי. אני אישית נהנה בצורה מטורפת בקורס עצמו. אני אתגעגע לחבר'ה שאיתי ובאמת שאני לא יכול לתאר כמה אני נהנה שם. למרות שלפעמים קשה.

אם אתה פוחד מבעיות משמעת אצל החיילים וכו' אז תלך לסמכויות שזה בעיקרון לפקד על טירונים בבה"דים שזה לרוב אנשים שהם מיועדים לתפקיד מסויים והולכים לעשות קורס אחרי הטירונות באותו המקום. מה שאומר שהם ממושמעים יותר ולעיתים איכותיים יותר. בסמכויות יש גם ת"ש טובים(בחלק מהמקומות זה חמשושים, בחלק שושים) יש כאלה שלא סוגרים, אין תורנויות מטבח ועוד כל מיני..

בקשר לחוות השומר - אין לך מה לחשוש מזה. אתה לא תגיע לשם אלא אם מאוד מאוד אבל מאוד תרצה ותילחם על זה. שולחים לשם ב99 אחוז רק בנות.

אתה תחווה דברים שהם די כיפיים בטירונות ובקורס כמו מסעות, שבועות שטח וכו' וכו'. אמנם זה לא הכי נעים אבל זה כיף וכיף להיזכר בזה.

לצאת מהתפקיד הזה קשה. אם אתה תרצה לצאת מהקורס אתה תצטרך או שיהיו לך בעיות ת"ש חמורות או לעשות דברים כמו נפקדות וכו'.. בכל מקרה, אני הייתי אומר תנסה. אם לא תאהב, לצאת מהקורס בהתחלה לא תוכל אבל לסיים אותו אתה גם לא תסיים כי לרוב לא לוקחים אנשים שלא רוצים להיות מפקדים.

יש גם תפקיד בבקו"ם. בעיקרון זה או להיות זה שאומר לכולם לאן ללכת או מ"כ במעצר. יש עוד תפקיד שאני לא ממש יודע עליו.

בכל מקרה היציאות יכולות להיות או יומיות, או שבוע שבוע או 2 ימים בבסיס ו5 בבית. ככה שזה יכול להתאים לך.

אני הייתי אומר תנסה.

פורסם

המון תודה על התגובה המפורטת שלך !!

אולי זה ישמע מוזר לחלק מכם, אבל לי אישית לא כ"כ משנה מתי להיות בבית, להיות קרוב לבית או לא, איכות האוכל בבסיס ודברים כאלה- אני אישית חושב שאני לא אסבול כ"כ מזה ( למרות שעדיין לא חוויתי את הדברים האלה כי עוד לא התגייסתי ).

אני לא מהילדים האלה שבטיולים השנתיים בוכים על האוכל כמה שהוא מגעיל, על זה שהכרית ומיטה לא נוחים באכסנייה ועל זה שהמסלולים מעייפים וכולם מזיעים כמו חמורים, איך שאומרים: אני מסתדר טוב עם מה שיש.

היום בערב דיברתי עם כמה חבר'ה שאני מכיר, והם אמרו לי שאני יכול להינות בתפקיד הזה, כמו שחלק מהאנשים כאן אמרו לי.

אז ניראה לי שהדעה שלי קצת השתנתה, ואני בכל זאת אני אלך לתפקיד הזה.

אני אדע להפיק את המיטב בשבילי במתפיד הזה.

תודה רבה לכל מי שהגיב בשרשור.

:wink:

פורסם
אם כבר אתה הולך על התפקיד הזה, תתעקש להיות במחנה 80 !!

"80 ונהנים"..זה הבט"ר הכי בית ז%נ&ת שיש בצה"ל.

אמן! איזה מקום זה היה.

דרך אגב במחנה 80 עושים טירונות גם לוחמים של חייל הים {ספינות בט"ש סטילים} אז יש גם חיילים סבבה לא רק פלוגות של נהגים.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

• תוכן חדש...