Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם כאן כמו בכל מדידה יש כמה אופציות. האחת היא PEAK TO PEAK מסומן גם P/P וזה אומר מקצה לקצה. השניה היא ONE WAY כלומר בכיוון אחד. כמו כן יש לשים שמדובר במדידה לינארית כי יש חברות שמודדות את המהלך לא בצורה לינארית, כלומר שהנתון לא ממש יגיד לנו מה המהלך הנקי של הסאב.

כעקרון סאב בעל XMAX גבוה יצטרך גם הספק גדול יותר מכיוון שצריך יותר כח להניע את הממברנה, אבל בגלל סוגי המדידות השונים שציינתי לפעמים קשה להשוות בין סאבים שונים.

W7 הוא אחד הסאבים בעלי המהלך הכי ארוך. הממוצע של סאב נורמלי הוא סביב ה10-16 מ"מ.

אני לא בטוח בכלל שלסאבים שלך יש מהלך גדול יותר ואתה בטח לא יכול לעשות מדידה מדוייקת. כמו כן המדידה שלך היא בטוח לא לינארית. לא חסרים אנשים עם פיוניר, נסה לעשות השוואה ראש בראש בין סאב אחד שלך לבין פיוניר וככה תוכל להגיע למסקנה הרבה יור טובה מכל נתון שהוא.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פסדר אבל עובדה מפיוניר ששתי הסאבים עברו אותה מדידה

ל304 יש טבעת יותר קטנה משלי בסאב ו305 הרבה יותר משלי

והמהלך של 304 יותר גבוה !.

אני חשבתי ככה:

הפיוניר הוא 400W הקלי 450W

לא נראה לי הפיוניר ירזיק את העוצמה הזו.

הוא נראה סתם מנופח מקדימה.

מגנט יחסית קטן(אין חשיבות כול כך אבל עדיין). 83OZ קלי 120OZ

אני חושב יש לו ריסון יחיד כי לפי המבנה שלו רואים שאין עוד תא אחד לעוד ריסון

סליל של הפיוניר הוא 3 על 4 בקלי 4 על 4.

והוא נראה לי שלא השיקעו בו הרבה. חשבתי על שני סאבים פאוור אקוסטיק 1800W כול אחד אבל הם לא מתאימים כי כול סאב זה 2 סלילים של 2 אום.

ועל הקלי עשיתי הרבה נסיונות אז אני בטוח ב100 שאם אני יכניס להם 300 וגם 400W RMS הם לא יקרעו לי.

וגם שמתי לב בנתונים שרשום "LONG VOICE COLL" זה אומר שהתווך שלו יותר מ9.2XMAX.

לכול מי שיש את הסאב הזה יש לי שאלה. בעוצמה גבוהה הסאב זז הרבה פנימה והחוצה??

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

תמיר כל מה שכתבת בהודעה האחרונה לא יגיד לך כלום במיוחד לא כשמדובר בנתונים של הקליפורניה. לשאול שאלה אם הסאב זז הרבה פנימה החוצה זו שאלה לא רצינית שאף תשובה שתקבל לא תגיד לך באמת אם יש לו מהלך ארוך או קצר (תלוי גם מי מסתכל על המהלך והעין לא מודדת בקלות הבדלים של כמה מילימטרים בתזוזה).

פורסם

טוב בדקתי עם כמה חנויות.

וכולם אומרים שזה סאב בינוני וה304 הרבה יותר מוצלח.

ויש לו גורם ריסון יחיד. והוא לא זז כמו שהוא נראה אמור לזוז יחסית לטבעת.

היא סתם מנופחת.

פורסם

כן הסאב קופץ החוצה בערך כמו 3-5 ס"מ מהטווח של הפלסטיק שמסביב לגומייה הוא בולט ב3-5 ס"מ ונכנס גם עמוק בפנים :oops::lol:

והסאב הזה הוא סאב לתיבה אטומה תראה לפי המבנה שלו של הממברנה שמתי לב שסאבים לתיבה אטומה הגומי שלהם יותר צר פחות עווה והשטח של הממברנה יותר גדול מאשר של סאבים לתיבה אטומה ! :rofl:

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם
כן הסאב קופץ החוצה בערך כמו 3-5 ס"מ מהטווח של הפלסטיק שמסביב לגומייה הוא בולט ב3-5 ס"מ ונכנס גם עמוק בפנים :oops::lol:

והסאב הזה הוא סאב לתיבה אטומה תראה לפי המבנה שלו של הממברנה שמתי לב שסאבים לתיבה אטומה הגומי שלהם יותר צר פחות עווה והשטח של הממברנה יותר גדול מאשר של סאבים לתיבה אטומה ! :rofl:

1. אם תכניס את הנתונים שלו לתוכנה של בניית תיבות תראה שהוא בנוי לתיבה פתוחה

וזה לפי התוכנה !.

2. מה אתה אומר פה שהXMAX שלו בין 30-50MM. מה שסאב JLAUDIO 7W

בקושי מסוגל. הסאב הזה מסוגל רק 9 נקודה משהו XMAX. וגם אפשר לדעת את זה בוודאות כי יש לו גורם ריסון יחיד.

בקשר לתיבה אני בכלל לא בטוח אבל זה מה שהתוכנה מראה. שהוא יותר טוב לפתוחה

תמיר

פורסם

בכל פרמטר הרוקפורד יהיה איכותי יותר,לגבי ה spl את זה אפשר לבדוק רק בעזרת מכשיר בדיקה כמו שהיה בתחרות של אמה,שם ראיתם שהשעון לא משקר,ואין לו רגשות.

Quality, thats what it alll about !

פורסם
בכל פרמטר הרוקפורד יהיה איכותי יותר,לגבי ה spl את זה אפשר לבדוק רק בעזרת מכשיר בדיקה כמו שהיה בתחרות של אמה,שם ראיתם שהשעון לא משקר,ואין לו רגשות.

אם שמת לב הוא קפץ פעם אחת ל 190DB באיזה מדידה מסויימת, כולם נדהמו באותה שנייה, כמובן שזה הייתה טעות במדידה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הקטע הוא לא לחסוך לקנות תיבה ,כי מי שיעשה כך יתעלם מהנפח הדרוש לתיבה אטומה שהוא קטן יחסית לתיבה עם הפורט,לכן אטימת התיבה היא לא פתרון הנכון. אם רוצים פתרון מבררים אם בכלל הסאב מיועד לעבוד עם תיבה אטומה,בודקים מה הנפח הדרוש,ואז מחפשים תיבה מתאימה וגםתתקבלנה תוצאות טובות יותר.

Quality, thats what it alll about !

פורסם

פשששש איזה תגובה אחרי חודש ... איפה היית כל הזמן הזה?

יש סאבים שמיועדים לתיבה כזאת ויש סאבים שמיועדים לתיבה אחרת. עדיף לבדוק את המלצות היצרן ורק אז להחליט ולקנות. יש גם סאבים שיכולים להתאים ל-2 סוגי התיבות.

*** ועל תנסה להגיב אחרי חודש :shock: !

פורסם

טוב רציתם קצת חידושים והפתעות לגבי הפיוניר .. יש לי שני סאבים של פיוניר 305

כמובן שלא רכשתי אותם בגלל הדיוק המרהיב או האיכות שהקסימה אותי

הקנייה היתה מצב אופטימלי של תמורה לעומת הוצאה

אין שום סאב בסדר גודל של 1000 שקל שייתן תמורה של שני פיונירים ועם זה אין ויכוח

(אם אתם מכירים אחד.. תודיעו לי)

עכשיו לשאלה של ההשוואה של הרוקפורד לפיוניר אני אישית היה לי ניסיון עם שניהם

והרוקפורד מאוד איכזב אותי. מאוד לא מורגש הרבה צילצולים

אבל מעבר לזה כלום.. אם המחירים ביניהם היו שווים. אולי היה לי ספקות כשהיתי לוקח את הפיוניר

אבל מאחר שהפיוניר הרבה יותר זול.. אין שום ספקות בנושא

עכשיו עוד משהו שמאוד מאוד מפתיע אותי. יש לי אימפרזה. אם היה לי רק פיוניר אחד בבאגז

הייתי זורק אותו לים .. בגלל שהוא היה תופס מקום ולא היתי מרגיש אותו

אז איך כולכם נותנים תגובות כל כך חזקות עם שימוש של סאב יחיד ?

יש פה מישהו עם אימפרזה שיכול להגיד שסאב אחד של פיוניר נותן בראש ?

ורק רציתי להוסיף עוד משהו.. כשרכשתי אותו היו לי ספקות מאוד גדולות לגבי היכולות שלו

אמרתי לעצמי שהם אומרים שהוא 400 אר אמאס.. אבל בטח 200 זה המקסימום שלו

אז רק לספקנים שביניהכם.. JBL 180 נתן לו בראש.. והוא .(בדוק) 350 אר אמ אס בגישור

והסאב נישמע פשוט ניפלא עם כוח כזה

אז חבל שהתגובות שבאות פה זה בעצם עם ניסוין לקוי של כוח

אז קחו בחשבון להאכיל אותו כמו שצריך כי יש לו תאבון בריא!

:)

פורסם

בפונטיאק שלי הסאב מחובר ליציאה מגושר של לאנזר 431. והוא ממש חזק. שמתי אותו במיצובישי סופר לאנסר אם המגבר שלי והוא בכלל פירק תאוטו. הוא צריך תיבה גדולה. אצלי הוא עכשיו בתיבה של 80 ליטר. מכוון ל38HZ. וזה סאב אחד.

פורסם

לא הבנתי

מהזאת אומרת הוא צריך תיבה גדולה

פיוניר אומרים ממש אחרת ....

והתיבות שלי כמובן הן CUSTOM ובנוייות לפי פיוניר ומכוונת ל32

פורסם

אני יודע שפיוניר ממליצים אטומה של 42 ליטר ובניתי אחת כזאת ולא אהבתי את הצליל שלה. הסאב לא יורד נמוך ועמום כזה... וצליל של מין הד לא מובן.. אז לקחתי מחבר תיבה שהייתה לו של 81 ליטר. שמתי לה פורט של 10X15 וזהו. הצליל הרבה יותר יפה. גם טיפה יותר חזק אבל זה לא כל כך מורגש כי גם באטומה הוא ניגן חזק.

• תוכן חדש...