Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תהיו לארג'ים לאנשים שרוצים להדחף ההדחפות היא מתוך מיסכנות וחולשה - תתיחסו אליהם בתור קבצן שמבקש שקל

הם נדחפים כי חושבים שהכל מגיע להם וכולם חייבים להם. הם עושים את זה כי חושבים שהם הכי חכמים. בד"כ הם מאוד מיומנים בזה, נוסעים מהר ורואים שכלשהו אוטו מתקדם קצת לאט ויש לפני רווח, הם סוטים מהר לנתיב מול אותו רכב ובולמים. הם פועלים לפי עיקרון שאכפת לכם מרכב שלכם ואתם לא תתנגשו בהם, הם בוחרים בקפידה את המועמד הנכון לצורך זה.

יש כאלה שלא יודעים, מאותתים כמו קבצנים עד שמישהו יהיה מספיק נדיב לוותר על מקומו בתור ומקום של כל אלה שעומדים אחריו.

שילמדו לעמוד בתור כמו כולם! קורה לפעמים שמישהו טעה, לא מכיר את האיזור ומבקש שתתנו לו להכנס, אבל רוב סתם חושבים שמגיע להם. למה אני צריך להתבשל, לשרוף אקסטרא דלק בגלל שמישהו חושב שהוא יותר חשוב מאחרים? קחו בחשבון שאלה שנדחפים, אף פעם לא יתנו לכם להכנס לפניהם.

מה אתה עושה במצב הנתון הזה ?

אני לא מכיר איזור שאתה מדבר אליו, אבל אם אין ברירה, אני יעשה פרסה באיזה מקום ויחזור לעמוד בתור.

מעבר לזה, קל לזהות אם מבקש ממך לפנות לו מקום מישהו שלא מכיר את המקום או סתם חכמצ'יק. כי חכמצ'יק לא מבקש, הוא פשוט נדחף. למי שמבקש יפה ובנימוס, אני הייתי מאפשר להכנס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בד"כ אני נותן למי שלפני להשתלב ,במיוחד אם הבעיה היא תשטיתית.

כשאני צריך להשתלב לפניה שמאלה נגיד מיד אחרי שיש נתיב ימני, אני מדליק את הווינקר ומשתדל להשתלב מתחילת ההשתלבות ולא מחכה לדקה ה 90 לגנוב את כל התור,

בד"כ רוב הנהגים שרואים את הנסיון מתחילת התור די אדיבים ונותנים לי להשתלב,

אבל משום מה שמתי לב שכשמדובר בבחורה צעירה אין מצב שהיא תתן לי להשתלב [כנראה שילוב של לחץ \ הורמונים \ילדים מעצבנים] , לא יודע אבל תמיד כשמי שלא נותן לי זכות קדימה ב 90% מהמקרים מדובר בנשים. :roll: [ולא אני לא סקסיסט פשוט מתאר מצב עגום].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

גם כוחנות היא חולשה - יש אנשים שיש להם מנטליות של לרוץ מהר לפני שיגמר קוראים לזה השרדות.

שים מזגן איזה מוזיקה טובה ותגיד תודה שאתה לא לחוץ כמוהם - בזבזת דקה מהחיים אבל הגעת לעבודה בכיף.

פעם הייתי טס בגובה נמוך ומתחמן את כל התנועה - היום אני שם מזגן מוזיקה נוסע 90-100 בימני ומגיע לעבודה רגוע בכיף!

יש G25 בבית כדי לעשות שטויות!

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
למי שמבקש יפה ובנימוס, אני הייתי מאפשר להכנס.

בדיוק על זה אני מדבר.

צריך להבדיל בין חוצפן שרוצה לעקוף את כולם לבין בן אדם, שפשוט אין לו אפשרות אחרת, והוא השתלב באמצע התור.

אני נותן לאנשים מהסוג השני להכנס, וגם לי נותנים להכנס בדרך כלל.

לפני הכל צריך להיות בני אדם.

פורסם

יש בארץ אנשים שחושבים שזמנם הרבה יותר יקר משאר בני התמותה הפראיירים שממתינים לתורם לפנות. זו פשוט חוצפה מן המעלה הראשונה, זה מרתיח - הזלזול הבוטה בשאר הנהגים בכביש השומרים על החוק.

יכול להיות שיש אי אלו בעיות תשתית, אבל אני בספק רב שהתשתית גורמת להדחפות ביותר מ 20% מהצמתים.

יכול להיות שהבן אדם תייר שלא הבין את השלטים, אבל בחיאת כמה תיירים כבר נוסעים לכפר סבא ב 08:30 בבוקר? וגם בן אדם נורמאלי שמתבלבל, ימשיך הלאה ויעשה פרסה ולא יחסום נתיב.

אני יכול להעיד על 3 מקומות כאלה, מתוך הכרות אישית:

- כביש 4, צומת בית ליד מצפון לכיוון דרום, בפנייה שמאלה לכיוון כפר יונה, כל יום יש איזה טמבל או שניים שחוסמים את הנתיב לנסיעה ישר, בכביש מהיר! בניסיון להידחף שמאלה. זה כבר סכנת חיים - ולא תשתית ולא נעליים.

- הוד השרון\כפר סבא – פנייה לכביש 531- מה שהולך שם זה ממש גועל נפש, כל אחד חושב שהוא צריך לפנות שמאלה ועכשיו וגם לא מעניין אותו כלום. כאן יש 2 תופעות או שחוסמים את הנתיב לנסיעה ישר עד שמישהו ייתן למניאק התורן להיכנס, או שיש את הנדחפים התותחים שיודעים לנהוג, והם פשוט פונים שמאלה מנתיב הנסיעה ישר במהירות גבוהה ונדחפים תוך כדיי הפנייה ע"י חיתוך אכזרי. פה לפעמים אני רואה ניידת, אבל אני בספק האם היא יעליה מהמקום בו היא ניצבת

- פנייה לרחוב הירדן ברמת גן – תור ארוך והמון נשחפים חוצפנים, שם לפחות יש שוטר די יעיל מדי פעם

אני אישית נכנע ונותן להם להידחף בדרך כלל, גם כי אכפת לי מהרכב שלי, וגם הם כבר תקועים שם, אז אני לא רוצה שמישהו יכנס בהם. חוץ מזה אם אני אנסה להיאבק בהם, כיוון שהם טיפוסים שלא בדיוק שמים על מישהו וגם עבריינים אני עוד עלול להיפגע. אין מה להתעצבן מזה, כשאתה מתעצבן – אתה מעניש את עצמך על השטויות שהאחרים עושים.

כמה פעמים דימיינתי לעצמי מה הייתי עושה לאחד כזה אם הייתה לי איזה GMC עצבית עם מגן חזירים של MAD MAX'. לצלם גם עלה בראשי.MAXN, באמת בהצלחה!

סליחה על הפוסט הארוך, פשוט זו תופעה מקוממת מאוד, הרבה יותר גרוע מנסיעה בשמאלי – כי שם יש לי איך להתמודד.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תראו לא מדובר בבעיה תשתיתית ולגבי הצומת שדיברתי עליה כדוגמא, דווקא התכוונתי מכיוון מערב.

לפני כמה ימים נסעתי שם ודווקא לא הייתי צריך את הפנייה, נסעתי ישר.

מרחוק ראיתי איזה דפקט מזגזג בין כל הנתיבים ובסוף נכנס לפני לימני. המשכתי לנסוע אחריו ברוגע עד שראיתי אותו עוצר בפנייה שמאלה בנתיב רביעי!!! התופעה הזאת כל כך מרתיחה אותי שלא יכולתי להתאפק אפילו שזה לכאורה לא היה ענייני, יכולתי פשוט להמשיך לנסוע ישר. ראיתי שחלונו השמאלי היה פתוח. הסתכלתי במראה שאין אחרי רכבים (הייתי הרכב האחרון שעבר את הירוק) ועצרתי לידו. מהצד בקושי יכולתי לראות את ראשו של הערס השוכב ברכב מבצבץ.

התחלתי פשוט לצרוח עליו "מי אתה חושב שאתה? יא חתיכת ... כולם עומדים בתור מה יש לך? מה אתה יולד?" בזווית העין שמתי לב לחיוך מאוזן לאוזן שעלה על פרצופו של נהג שחיכה בסבלנות בתור. כמובן שהערס לא נשאר חייב והחזיר לי שלל ברכות ואיחולים, אבל אני את הקיטור שלי הוצאתי והמשכתי לנסוע.

כשאני רואה חוצפה כזאת אני מסוגל להתפוצץ, הלוואי שיכולתי להתעלם וסתם ללכת לים.

פורסם

יש מקומות בהם מציבים על דרך קבע ניידת המטפלת בכל אותם נהגים המקפחים זכות קדימה ונדחפים לנתיב ולא מתנים בתור.

קנס של 500 ש"ח אולי לפעמים הבאות יגרום להם לחשוב פעמיים אם שווה להתנהג בבריונות ולא להמתין בתור.

מה שלא לומדים דרך הראש לומדים דרך הכיס.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אגב, נזכרתי שתמיד תהיתי ביני לבין עצמי - מהי העבירה עליה מקבלים דו"ח אותם הנדחפים? אני מאמין שאין סעיפים בחוק שמדברים על נפשו הפגועה של הנהג שנדחפו לו לנתיב.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

קיפוח זכות קדימה (קיפוח זכות השימוש בדרך) 500 ש"ח קנס.

הפרעה לתנועה.

נהיגה שלא בכיוון החץ.

פניה ימינה שלא בקשת חדה.

פנייה שמאלה/ימינה תוך כדי נסיעה.

הכל תלוי בנסיבות המקרה.

האם הנהג סיכן, הפריע וכו'.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תופעה מעצבנת ביותר. יש בראשל"צ מקום קבוע שבו חוצפנים כאלה מנסים להדחף (הפניה מהרצל לכיוון כביש הכיכרות נחלת יהודה). כשאני עומד שם ברמזור,אני נכנס לכוננות וכל הזמן בודק במראות אם יש מישהו שמנסה להשתחל פנימה כדי לא לחכות כמו כולם. יום אחד עמדתי ראשון ברמזור ואיזה בחור פשוט החליט שהוא עוקף את כולם ונעמד לפני ברמזור. התאפקתי שלא לצאת אליו מהרכב ולכן החלטתי ללמד אותו לקח בצורה קצת שונה. היות והוא עמד כמעט במקביל אלי תזמנתי את היציאה שלי מהרמזור בדיוק כך שאני אהיה מעט לפניו כדי שלא יוכל לחתוך אותי ובאותו זמן לא לברוח לרכב שמאחורי כדי שלא יוכל להכנס מאחורי. את הפניה (שמאלה) לקחתי מאוד רחב כך שהובלתי אותו ישירות לאי תנועה של הנתיב הנגדי :evil:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

1. בזמנו, חיים הכט ניסה להרים את הכפפה עם תכנית ששמצלמת את עבירות התנועה. היתה בעיה ללכת עם זה לבית משפט.

2. העבירה הזו מעצבנת ברמות כשאתה ממתין בתור.

3. סייג לסעיף 2 - כשאתה ממהר והנבלות שמחכים לא מבינים שאתה ממהר, לך תסביר לכל 100 המכוניות שאתה עוקף, אחד אחד, שאתה ממהר, ומחכים לך ליד דוכן הסביח הקרוב...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לשיטה הזאת נלווית עוד שיטה, והיא "שיטת השאלה".

הרבה נהגים נוטים להשתמש בה.

הם נוסעים על הנתיב כאילו הם רוצים להשיך ישר, אבל אז הם עוצרים ליד רכב שעל הנתיב לפנייה שמאלה ושואלים אותו איך להגיע למקום כלשהו (שכמובן לאותו מקום צריך לפנות שמאלה).

לאחר שהנהג ה"פראייר" מסביר לו, הוא מבקש אם אפשר להשתלב בתניב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

itsik170 גם ל"שיטת השאלה" יש פיתרון.

פשוט מפנים אותם בנתיב הנסיעה שלהם להמשיך ישר ושולחים אותם לאותו המקום בדרך הארוכה.

ל'

פורסם

אני דווקא בעד לתת לאנשים להשתלב בתנועה בתנאי שהם מסמנים ומבקשים להשתלב ולא נדחפים.

אני יודע שזה יישמע מגעיל-אבל נהג שנדחף אצלי לא מקבל זכות קדימה,מבחינתי שיצעק ויקלל עד מחר.

אני זוכר פעמיים שלא נתתי לנהג חצוף להשתלב וזינקתי קדימה,הנהג גם ניסה להידחף ועדיין בפרינציפ לא נתתי לו להשתלב.

לי אישית יצא לא פעם ולא פעמיים לטעות בנתיב,כשביקשתי באופן מנומס להשתלב איפשרו לי ללא שום בעיה.כולנו עושים טעויות,אין ספק,אך כאן נכנסת תרבות הנהיגה של הנהג הישראלי המצוי.

גם אם משתמשים ב"שיטת השאלה"-אני מעדיף שנהגים ישאלו ויקבלו ממני בלי שום בעיה את הזכות להשתלב במקרה הנ"ל,העיקר שלא ידחפו ויסכנו חיים.

פורסם

buki, הירידה מביאליק שאתה מדבר עליה מוכרת לי מאד. כמעט בכל יום אני עובר שם. אני יוצא ממתחם הבורסה בר"ג

בשעה 17:00 וצריך לרדת לאיילון. אין שום סיכוי בעולם להשתלב ימינה ב 60 - 70 מ'. ובכל מקרה אתה חוסם גם את הנתיב הישר שמגיע מאחוריו. לך תתחנן חלון חלון שיתנו לך להכנס, וזאת בשעה שכולם נוסעים פגוש לפגוש, חלק מתעלמים ממך בכוונה (מה הם פראיירים לתת למישהו להשתלב?), וכבר נגמר הכביש, אז האפציה היחידה היא להדחף בכוח כי אין ברירה.

הבעיה היא אלו במקומות שיכולים לעמוד בתור כרגיל, אבל פשוט "מטיילים" להם לתחילת התור, ונכנסים חצי רכב לפנייך ראשונים.

מה אתה יכול לעשות? שווה להתעסק איתם? זה יכול להגמר או בסתם עצבים, או במקרה הפחות טוב במכה בפח או חלילה בטיפוס

שיצא להתעמת איתך, וזה לא שווה את זה.

זה קורה כמעט בכל צומת ראשית ככה שהמשטרה לא ממש צריכה "לחפש" את התופעה. פשוט לא בראש לשלה לטפל במיגור הנושא. ובכנות? אני לא מבין למה, הרי המשטרה מחפשת כסף קל ודו"חות קלים (זה אנחנו יודעים), אז ניידת אחת כזאת שתעמוד יום שלהם באיזה צומת כזאת תחלק עשרות דו"חות! easy money!!

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...