Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב 11 השנים שאני נוהג, כבר התרגלתי לרוב התופעות שבכבישינו, אבל תופעה אחת ממשיכה לעצבן ולהוציא אותי מדעתי כל פעם מחדש. אני מדבר על כל אותם מקרים שבהם יש נתיב פניה עמוס (או יותר מנתיב אחד) ורכבים נדחפים לפניה בתחילת התור.

כל מי שמנסה להגיע בבוקר לכביש 4 מראשל"צ דרך גשר ראשון יודע על מה אני מדבר. למי שלא מכיר, יש שם שני נתיבי פניה ונוצרים שני נתיבים נוספים של נדחפים, כולל משאיות שנדחפות.

החלטתי לעשות משהו לגבי זה. אני מתכוון לקחת חופש מעבודה איזה בוקר ופשוט לעמוד שם עם מצלמת ווידאו. אני אצלם את הבלגן האדיר שיש במקום, את כל המצבים של "כמעט תאונה" שיש במקום בגלל שהנדחפים חוסמים נתיבים ואת מספרי הרכב של הנדחפים.

אני אגש עם זה למשטרה ואבקש מהם שיציבו שוטר במקום בבוקר. אם במשטרה לא יעשו עם זה כלום (מה שאני חושב שיקרה) אני חושב לנסות לעניין את אחד האתרים לפרסם את זה (כמו "ynet רכב" או "וואלה רכב") ואני מקווה שכך זה יפעיל לחץ על משטרת התנועה לטפל בתופעה הזאת.

מה אתם אומרים? יש לזה סיכוי?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קבל ח"ח על היזמה. לפחות אתה עושה צעד לתיקון המצב.

רק אם יוצב שם שוטר כל בוקר במשך תקופה ארוכה, יש סיכוי לשנות את המצב. בלי אכיפה, אין סיכוי שיהיה שינוי.

אמנם לא מדובר בסכנת חיים אלא בחינוך, אך תופעת המתגנבים/נדחפים/מסתננים מעצבנת על הכביש כמו גם בתור בבנק או בקופת חולים.

פורסם
כולל משאיות שנדחפות.

זכות קדימה בארץ היא של משאיות, בגלל שהן יותר כבדות מרכבים פרטיים.

ללא ספק מדובר בתופעה מעצבנת. יש עוד מלא תופעות מעצבנות לא פחות, למשל במגדל העמק - שני רמזורים: אחד ישר והשני שמאלה. רמזור ישר ירוק כאשר שמאלה מחליף לאדום. יש כאלה שנוסעים ישר מנתיב פנייה שמאלה, כי לא בא להם להמתין בתור. במקום אחר יש כאלה שפונים שמאלה מנתיב נסיעה ישר, בגלל שיש עומס בשעות מסויימות ותור פונים שמאלה ארוך (ביציאה לכביש צומת של כפר ברוך). פעם משטרה הייתה עומדת בצומת ותופסת, אבל לצערי כבר מזמן לא ראיתי אותם.

המצב שקורה זה מערב הפרוע, אם יש לך רכב יותר כבד אז אתה נדחף.

פעם ראיתי איך מונית עוקפת רכב שעצר במעבר חצייה לאפשר להולך רגל לחצות. מדובר על פנייה ימינה עם נתיב לצורך זה, מונית עקפה וחתכה אותו מנתיב נסיעה ישר ושמאלה, זה היה ביציאה מעפולה. הולך רגל כבר היה על מעבר חצייה!

במקום לתפוס על עבירות קלות לניטור, כמו מהירות, שיפורי רכב שיתחילו לעשות עבודה אמיתית כדי להגן על הציבור ויתחילו לעצור נהגים באמת מסוכנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זכות קדימה בארץ היא של משאיות, בגלל שהן יותר כבדות מרכבים פרטיים.

איפה זה כתוב בחוק ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קיים על פניו בכל מקום ולא רק איפה שציינת,רק לפני יומיים זה קרה לי שהייתי בדרך למסיבת סיום בגבעת וושינגטון,עוד לפני היציאה מהעיר באשדוד איזה גאון או בעצם גאונה עם הלנד קרוזר של בעלה כנראה לא יודעת שזה שיש שני נתיבי פנייה שמאלה זאת אומרת שגם צריך להישאר בנתיב עד לסיום הפנייה,אבל החמודה החליטה בלי סיבה לחתוך אותי לכיוון אמצע הכביש עוד לפני תום הפנייה (צומת גדולה למי שמכיר לפני מרכז כלניות שם באזור ט'-ח'.

לא היה אכפת לי אם היא הייתה עושה זאת עם איתות ותוך כדי בדיקה שאני רואה שהיא עומדת לעשות את זה,אבל היא חתכה אותי ממש בכמה שניות,ואם הייתי מסתכל לשנייה לכיוון אחר ולא לכיוון של "אמא לנד קרוזר" אני מאמין שלא הייתי יושב פה וכותב את זה,דפקתי ברקס וברחתי לנתיב הנגדי מה שגם גרר כמה צפירות מאחוריי.

צריך לשים סוף לכל "האמא לנד קרוזר" האלה.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
איפה זה כתוב בחוק ?

.

אמיר שליט, עם כל הצער שבדבר, החוקים לא ממש פועלים על הכבישים. הרבה נהגים עושים מה שבא להם, ממליץ לשים לב איך נוסעים כל מיני טנדרים בסגנון טויוטה הילוקס ישנות או מיצובישי L200 ישנות, קשר בין אופן נסיעה שלהם לחוקים כימעט ולא קיים, תודה לפחות שנוסעים במצד הנכון של הכביש עם כיוון התנועה. גם נהגים מיקצועיים, במיוחד על משאיות קטנות נדחפים, עוקפים וכד'. בסופו של דבר נוסע מי שיש לו יותר ברזל, אלא אם כן המשקל של שני הרכבים פחות או יותר זהה ואז נכנס עיניין של זכות קדימה כפי שמופיע בחוקים. אני לא עושה הכללות ורוצה לציין שרכבים הכבדים, כגון סמיטריילרים, משאיות גדולות ואוטובוסים נוסעים לפי החוק ובסבלנות. אבל רכבים שנכנסים בין קטגורייה הזאת עושים מה שבא להם, כולל חלק מנהגים מיקצועיים של מוניות למשל.

פשוט אין אכיפה של עבירות אמיתיות. כאשר הייתה לי BMW לא חתכו אותי, כי כניראה פחדו שזה רכב של מפיונרים או אני לא יודע מה. עכשיו חותכים אותי על ימין ועל שמאל (אני לא מנהגים שמעקבים את התנועה ותמיד מאפשר לעקוף אותי בלי קשר למהירות שלי, אפילו עוזר לנהג עוקף להשלים את העקיפה). זה לא מערב הפרוע? אנשים נוהגים ומתיחסים עליך לא לפי חוק, אלא לפי איזה רכב אצלך. היום הסיעו אותי לעבודה, בנתיב שמאלי נסעה בחורה שעיקבה תנועה ובאותו זמן דיברה בפלאפון ללא דיבורית.

המצב שקורה זה מערב הפרוע, אם יש לך רכב יותר כבד אז אתה נדחף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחת העבירות היותר מעצבנות שקיימות (ביחד עם נסיעה על השמאלי).

אחד הדברים היותר מתסכלים על הכביש, זה לעמוד בתור של מכוניות לפנייה, ואז לראות באופק מכוניות שפשוט חותכות ונכנסות לנתיב ממש לפני הרמזור!

במצבים כאלה אני אומר לעצמי, הלוואי וינסו להידחף לפני הלוואי!

בעניין הרעיון לצלם את אותן מכוניות שחותכות, אני חושב שזאת יוזמה מבורכת, קבל ח"ח.

בקיצור, ה' ינקום דמם.

פורסם

כל מי שמנסה להגיע בבוקר לכביש 4 מראשל"צ דרך גשר ראשון יודע על מה אני מדבר. למי שלא מכיר, יש שם שני נתיבי פניה ונוצרים שני נתיבים נוספים של נדחפים, כולל משאיות שנדחפות.

מוכר מהרבה מקומות. למשל בירידה לאיילון צפון מכיוון רחוב ביאליק ברמת גן.

בשני המקומות האלו נתיבי ירידה לכביש מהיר בנויים בצורה לא נכונה, ואי אפשר ממש להאשים את הנהגים.

בראשון לציון הנתיב הימני ביותר הווא נתיב לתחבורה ציבורית, ואם אתה לא רוצה להדחף מהצד, אתה עוד הרבה לפני הפניה צריך לעבור על החוק ולנסוע בנתיב הזה. אני מדבר על יציאה מראשון מזרח, דרך רחוב ז'בוטינסקי.

ברחוב ביאליק, אם אתה יוצא מכיין מתחם הבורסה, פונה שמאלה ורוצה אחר כך לרדת לאיילון צפון - אין לך כמעט סיכוי להשתלב בצורה נורמאלית, יש שם תור של מכוניות, שמתחיל עוד הרבה לפני.

בקיצור, יש שם בעיית תשתית, והנהגים לא ממש אשמים.

אני כמעט כל יום עובר בשני המקומות האלו, רוב הנהגים מבינים את המצב, ומאפשרים לאחרים להשתלב, גם אם זה לא בדיוק במקום הנכון.

מה שמעצבן, זה אלו, שנדחפים ממש לפני הפניה, כשהכביש פנוי יחסית, ופשוט לא בא להם לעמוד בתור.

אבל זה לא המצב בשני המקומות הספציפיים שהוזכרו.

פורסם
מוכר מהרבה מקומות. למשל בירידה לאיילון צפון מכיוון רחוב ביאליק ברמת גן.

דווקא ביציאה מז'בוטינסקי ניצבת כמעט מדי יום בין 15.00 ל-17.00 השוטרת הרושמת. פעם קרה שאיזו לנדרקוזר נדחף לפניי באותה פנייה בחוצפה כזו שהייתי כמעט צריך לעלות על המדרכה ע"מ להמנע מהתנגשות - ואיזה פלא - בעוד מטרים ספורים החוצפן נעצר.

גם בכניסה לכביש 4 מצומת מסובים אותה אני עובר מדי בוקר ניצבת הניידת. כנ"ל גם כניסה מצומת בר-אילן. ובכל פעם ישנו התור של החוצפנים הנותנים את הדין.

פורסם

בעניין הרעיון לצלם את אותן מכוניות שחותכות, אני חושב שזאת יוזמה מבורכת, קבל ח"ח.

אני מתכוון ברכב שלי להשתמש במצלמה שמתעדת את הנסיעה, כזאת כמו שמים אופונענים על כסדה. יש לה סוללה וכרטיס זיכרון שהיא מקליטה לתוכו - נוח מאוד, אין צורך לחבר לרכב או ציוד חיצוני כלשהו.

פורסם

בזמנו עשו סקר שבדק איזו תופעה הכי מרגיזה את הנהג הישראלי.

התופעה המתוארת להלן דורגה במקום הראשון.

אני אישית לא מאפשר לנהגים להיכנס- שימתינו בתור!!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לדעתי אם אתה כבר לוקח חופש מהעבודה לך לים לשחות תנשום אויר או תלך לאיזה ג'קוזי ומסז' לך פיינטבול ותירה במישהו כשתחזור אחרי זה לכביש לא יהיה לך איכפת מי נידחף! האמון שלך במשטרה מאוד גדול! מאוד קל להסחף ולהתעצבן על אחרים!

יש לי רעיון אחר בשבילך תעלה סרטון של אותן מכוניות ותכתוב עליהם דברים מצחיקים - נידחפתי! אני יותר חשוב מכולם! אה תראו את

כל הפרייארים האלה מחכים בתור אני יותר חכם מהם - איזה אנשים טפשים עומדים פה בפקק! כשאפשר להדחף. יש הרווחתי עוד 2 דקות בכביש זה כנראה הדבר הכי טוב שיקרה לי היום (-:

עדן - מי שלא נותן לאחרים להשתלב בעצם חוסם נתיב נוסף ויוצר פקק לאלו שמאחוריו בנוסף יש כאלה שבאמת לא יודעים להשתלב או להתמצא- תהיו לארג'ים לאנשים שרוצים להדחף ההדחפות היא מתוך מיסכנות וחולשה - תתיחסו אליהם בתור קבצן שמבקש שקל ;-)

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
אני אישית לא מאפשר לנהגים להיכנס- שימתינו בתור!!

שאלה ללא שמץ של ציניות אליך ולאחרים.

נניח, אתה יוצא ממתחם הבורסה מרמת גן, פונה שמאלה לרחוב ביאליק, ורוצה לרדת לאיילון צפון.

מהרמזור, בו אתה פונה שמאלה, עד לירידה לאיילון יש כ 100-150 מטר.

כשאתה פונה שמאלה, אתה מוצא את עצמך במקביל לתור של המכוניות, שגם כן רוצות לרדת לאיילון, אבל הן באו מכיוון רחוב ביאליק.

אתה נהג הכי אדיב שבעולם, אבל עם כל הרצון הטוב, אתה לא יכול לעמוד בסוף התור, הי אתה "הצטרפת" באמצע.

מצד שני, כל הנהגים, שכבר עומדים בתור לא מאפשרים לך להכנס.

מה אתה עושה במצב הנתון הזה ?

• תוכן חדש...