Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בואגית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שאין לו סבלנות ליקרוא את המבוא, יכול להגיע ישר לסיכום.

מבוא:

כמו שחלקכם בוודאי יודעים, בזמנו היו לי תוכניות למכור את ה-BMW שלי. בסוף זה יצא לפועל. חיפשתי רכב מעניין עם גיר ידני משנתון יחסית חדש. חברה די הישפיע על החלטה הזאת, היא אמרה לי שמתאים לי גולף :oops:.

בהתחלה מכירה הלכה לא משהו, בעיקר בילבלו לי מוח, היציעו החלפות על מכוניות מאוד ישנות/לא מעניינות. דווקא היום, אחרי כמה שעות שהתחלפתי, התחילו להתקשר אנשים. (אצלי זה תמיד ככה :lol:).

בזמנו שאלתי אתכם לגבי גולף V5 בעיקבות שמישהו היציע לי להתחלף. בבדיקה הסתבר שאוטו הזה גמור לחלוטין, החלק משילדה ועד למנוע ובאופן כללי בכלל. מאז נדלקתי על גולף.

כאשר מסעים אותי הביתה מעבודה, אני עובר ליד מגרש רכבים שנימצא קרוב לכביש. במיקרה ראיתי שם גולף כסופה. החלטתי לתת צ'נס וללכת ליראות אותה. באתי, האוטו ניראה נקי, צבע יפה ומסודר. נתנו לי לעשות עליה סיבוב, נדהמתי עד כמה המנוע שקט ולמרות היותו 5 צילינדר, שום רטט או ויברצייה שאנשים מדברים עלייה לא הרגשתי. מנוע עובד חלק מאוד ועגול, הנחתי אליו את היד והרגשתי איך הוא פועם.

נתנו לי לעשות סיבוב על האוטו, מנוע מרגיש טוב ויש לו קול נעים. היגוי מרגיש כמו באוקטביה, למען האמת אחרי סדרה 7 קצת צפוף באיזור הכתפיים. הגה קטן וחד, אני לא רגיל שיש לו כל כך מאט סיבובים מנעילה לנעילה. עם אוטו הזה חניתי היום כבר בכמה מקומות שעם BMW לא הייתי מעלה על הדעת, היעדר בגז' זה גם יתרון לפעמים.

מושבים נוחים, גיר אוטומטי במצב לא משהו, יש קולר ואוטו עשה קרוב ל-200,000. יש לו חצאיות וג'נטים 17 מאושרים ברישיון. בגלל ג'נטים יש חתך נמוך לצמיגים.

בהתחלה אחרי שקניתי את האוטו, הוא הרגיש מאוד עצל, עד שהבנתי מה הבעייה - חסר אויר בגלגלים. אחרי הוספת אויר פיתאום האוטו טס.

מבחינת גולף, אני יכול להשוות לאוקטביה 1600 ששוקלת קצת פחות ומבוססת על אותה שלדה. התנהגות מצד אחד דומה ומצד שלי שונה, גולף הזאת יותר מוצקה בסיבובים וגוף לא נוטה לצדדים, מושבים מאוד נוחים. מבחינת בידוד לאומת אוקטביה - שמיים וארץ. גולף הזאת כל כך שקטה שפעם אחרי שהנעתי אותה, חשבתי שמנוע לא עובד. :shock: מד סיבובי מנוע הראה שמנוע ער על כ-750 סל"ד.

איזה תענוג זה מזגן! אחרי מזגן ב-BMW שהיה בורח לו גז כל שבועיים שלושה.

מה שגולף הזה יודע לעשות עם מזגן, אוקטביה 1600 לא עושה בלי מזגן. האוטו סוחב יפה מאוד בעליות, מאיץ בצורה חלקה וצובר מהירות באופן זריז להפליא. שקט מאוד בשיוט.

יש גם סיפור מצחיק עם מזגן. בגולף קודמת שבדקתי, שהיא גם ד"א כסופה הפעילו לי את המזגן והוא בקושי מוציא אויר על מקסימום. מוכר אומר לי "ככה זה בגולף". בזגן באקזמפלר שלי מתחיל לקרר מיד ועל חצי עוצמת איורור מוציא אויר הרבה יותר חזק. לאומת סוס מת שם, המזגן שלי מקפיא ובלי קשר לגרמניות, הוא מקרר ממש טוב.

סיכום:

מדובר על גולף V5 150 סוסים אוטומטית שנת 2000 עם 192K ק"מ. לקחתי את האוטו בגלל בודי שמור, מנוע טוב, מזגן ופשוט כי הוא ניראה מדהים. יש לו חצאיות והוא קצת ארסווגן. אבל, אני יכול לומר שזאת הייתה אהבה ממבט ראשון (יש לי קצת משיכה לארסמובילים :oops:).

בינתיים אני בעבודה, תמונות יהיו בהמשך.

לפי התרשמות שלי, האוטו בכלל לא עצל, בלי לרצות ברמזור הוא בין הראשונות ואיזה כיף זה ארסמוביל, לא יושבים לי על זנב, רואים אותי ויש נותנים לעקוף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה :)

אני בדקתי את הרכב. לגיר יש קולר חיצוני. כאשר גיר יתפגר, אני יחליף לידני - זה פחות מסורבל מ-BMW, כי אין את הבעייה של דרייבשפט באורך שונה וחלפים יש, למשל ציריות של GTI אמורות למיטב הבנתי להתאים.

למעשה, אפילו עם גיר אוטומטי הזה, רכב מרגיש די נמרץ. יש לו אפילו ספר טיפולים.

עוד עיניין מצחיק, שגולף קודמת שבדקתי, גיר שלה עבר לא מזמן שיפוץ בגירומטיק - כניראה אחד מדברים המאטים שעבדו טוב.

במעבר לזה, בזמן הקרוב ביותר אני מתכוון לעשות טיפול, להחליף שמנים, פילטרים, שמן גיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

Fitch, גם אני מקווה שלא נפלתי. בינתיים מגרש שעשיתי איתו עיסקה עמד בכל ההבטחות שלו. סה"כ אני מרוצה.

אפשר ליפול גם עם בן אדם פרטי. הבעייה שלי שאני אוהב מכוניות מעניינות, לכן מבחר שלי מצומצם יותר ועד שלא יבוא יום שאני יבשיל למכוניות עדר, מצפה לי אותה דרך.

נסעתי היום עם אוטו כ-50 ק"מ וכבר הספקתי להתידד, גולף הזאת מאוד ידידותית לנהג, היגוי חד מאוד ויציבות מצויינת. סה"כ בהתנהגות הרכב לא חדש לי, אחרי הכרות עם אוקטביה לא היו הפתעות, רק שבהחלט יכול לומר שחלוקת משקל כאן אחרת וככל הנירא חרתום יחסית כבד מאוד.

הבטחתי תמונות. הנה כמה תמונות לטעימה ראשונית. מראש מתנצל שאוטו מלוכל, בסוף שבוע מקווה שיהיה לי זמן לשטוף ולעשות לו וקס.

VAGIT_1.jpg

VAGIT_2.jpg

VAGIT_3.jpg

פורסם

בהתחלה אחרי שקניתי את האוטו, הוא הרגיש מאוד עצל, עד שהבנתי מה הבעייה - חסר אויר בגלגלים. אחרי הוספת אויר פיתאום האוטו טס.

לא נתקלתי במצב בו חוסר אוויר משפיע באופן חד כל כך על הביצועים. זה כנראה פסיכילוגי. בכל מקרה, תתחדש!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תתחדש! :-)

(לא רוצה לבאס אותך או משהו, אבל בזמנו שהייתה תאונת דריסה בצפון במפגשים של המכוניות שהתפרעו, זכורה לי גולף עם אותו ג'אנט בתאונה, יכול להיות שאני גם טועה...)

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

כאשר גיר יתפגר, אני יחליף לידני - זה פחות מסורבל מ-BMW, .

בפורום שיפורים יש דביק של פרויקט הסבת בורה V5 מאוטומטית לידנית.

אני מציע לקרוא טוב את השרשור, להבין למה אתה נכנס וכמובן להתייעץ עם אסף, פותח השרשור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה, bagira. בעיקבות שרשור הזה בדיוק לקחתי בחשבון לגולף אוטומטית אפשרות לעשות הסבה. זה שיפור אמין ומשמעותי מאוד שאפשר לעשות לרכב הזה גם כדי קצת להוריד צריכת דלק (שמתי לב שבעיר עם מזגן המחוג של דלק יורד די מהר אצלי).

פורסם

התוספות לא נוראיות, מלבד החצאית האחורית. הג'נט סה"כ נראה טוב על הרכב.

נקודה למחשבה:

יש לך פנס חזית אחד מקורי של V5 והפנס הקדמי בצד הנהג הוא של גולף רגילה, ללא פנס ערפל אלא עם כיפה כסופה אטומה.

VAGIT_1.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפי התמונות הרכב נראה מהמם.

דווקא התוספות לא מוגזמות, היא נראית סולידית ומעוצבת בטוב טעם. מקורית עם נגיעות.

תתחדש!

Honda civic EJ6

• תוכן חדש...