Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור מי שנמצא במוסך דרך השטח לא מעט, אני עוקב גם אחרי שיפוץ שתי מכוניות האספנות הנוספות שנמצאות שם (אלפא ספרינט והפורד מוסטאנג). עם כל הידע והניסיון שרכשתי מהשיפוץ שלי, מרשים לראות וללמוד מעבודתו של שעיה הפחח, שפשוט שיחזר מאפס את החלקים הרקובים הללו. איזו סבלנות ואורך רוח צריך בשביל זה.

כשראיתי את המוסטאנג הזו בתחילת הדרך (שלי במוסך), לא הצלחתי לראות איך היא תחזור לימי הזוהר שלה. עכשיו, אחרי שראיתי את שיטת העבודה של שעיה והתקדמות העבודה בפועל, אני כבר לא יכול לחכות לתוצאה הסופית. זו הולכת להיות מכונית מהממת!

ו... הכי חשוב... רוצים עדכונים שוטפים על השיפוץ, פלוס תמונות של המנוע! (את המכונית אני רואה כל יום שאני שם :-D ).

און

און, פרסמת הודעה זו על מישהו אחר, ואנו דורשים: 'קשוט עצמך תחילה...' :lol:

ובנימה אישית: אני חדש פה בפורום וגולש פה רק כמה חודשים, אולם אחד הדברים ששבו את ליבי ו'הדביקו אותי לפורום' היה שרשור זה, נהניתי מאוד מהעדכון הרציף, מהכתיבה המשובחת, וכמדומני שאני לא היחיד.

אז בבקשה, גם אם אתה רחוק מהעין - אל תהיה רחוק מהלב, תשתדל להמשיך ולעדכן, ובכל מקרה מחזיקים לך אצבעות על העבודה הנפלאה.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
און, פרסמת הודעה זו על מישהו אחר, ואנו דורשים: 'קשוט עצמך תחילה...' :lol:

ובנימה אישית: אני חדש פה בפורום וגולש פה רק כמה חודשים, אולם אחד הדברים ששבו את ליבי ו'הדביקו אותי לפורום' היה שרשור זה, נהניתי מאוד מהעדכון הרציף, מהכתיבה המשובחת, וכמדומני שאני לא היחיד.

אז בבקשה, גם אם אתה רחוק מהעין - אל תהיה רחוק מהלב, תשתדל להמשיך ולעדכן, ובכל מקרה מחזיקים לך אצבעות על העבודה הנפלאה.

ראשית, תודה על התמיכה. זה בהחלט מוסיף דלק למנוע המוטיבציה.

אז נכון שהייתי רחוק מהעין, אבל אף פעם לא רחוק מהלב, וגם ממרחקים המשיכו לדאוג לנסיכה אנשי דרך השטח בהיעדרי. עיקר העבודה של הצבעים הייתה החלק הפנימי של הדלתות, ומכסה המנוע וכן להתחיל לשייף את שכבת הפוליאסטר על הבודי, ביקורת ומילוי חורים קטנים ותחילת הכנה לצבע יסוד.

במקביל, חרשתי קצת את אי.ביי בחיפוש מציאות והבאתי עימי כמה דברים נחמדים. כך למשל ספר רכב של הילמן אוונג'ר (שחשוב לי בעיקר עבור יחידת הכוח), שעלה לי 0.1 פאונד (המשלוח עלה 5.9 פאונד...); או פנס אחורי של טריומף 1300 - הזהה לזה של הטנדר; גומי אחיזה על בלם היד; והכי חשוב: תושבות אלומיניום שיחליפו את תושבות הגומי המקוריות שמחזיקות את מסרק ההגה במקומו. תושבות אלו הן סטנדרט בלוטוס סופר 7 וגם באירופה, העושות שתיהן שימוש במערכת זו, וזהו שינוי מקובל אצל חובבים המעוניינים לשפר את תגובת ההיגוי בטריומף שלהם. עכשיו, שיפור התנהגות בטנדר בזכות השינוי הזה - יהיה. אבל זו לא הסיבה לשינוי. הבעיה היא שמסרק ההגה ממוקם מתחת למנוע ומנוע אנגלי - זאת יש לדעת - כמעט תמיד יטפטף שמן (אפילו יש על זה בדיחה: איך יודעים שנגמר השמן במנוע אנגלי? אין טיפות שמן על הרצפה...) ועל מה הוא יטפטף שמן? בדיוק. על המסרק והתושבות שלו שסופגות את השמן, מתרככות ואז מסרק ההגה מתחיל לזוז בתוך התושבות. הפיתרון: עוד חיזוק של הברגים ועוד חיזוק של הברגים ואחרי זה הוספת "עובי" למסרק באמצעים שונים ומשונים על מנת למנוע את התנודות וכיוצא בזכות. אני שמתי תושבות פוליאריטן מחוזקות , אלא שהברגים בצורת U שהזמנתי לא הגיעו בשעתו ונאלצתי להשתמש בברגים המקוריים והשחוקים. אמנם הצלחתי לחזק אותם כהלכה, אך עדיין היה מעט תזוזה של ההגה. לפיכך הזמנתי ואף קיבלתי את אותן תושבות אלומיניום המדוברות, שאמורות למנוע אחת ולתמיד את התזוזה של מסרק ההגה. צחוק הגורל הוא שהיום הגיעו לידי גם הברגים החדשים...

מעבר לזה, יש גם התקדמות "רעיונית" וגם בתיקון של מכלולים שעדיין אינם על המכונית. כך למשל, צמת המזגן שבנה ישראל ליחידת המזגן, שכבר מוכנה להרכבה ונוסתה על יבש בהצלחה. המערכת מפעילה את המניפה על שלל המהירויות שלה, שולטת על התאורה, שולחת פקודת הפעלה למדחס וגם למאוורים. כמו כן ישראל פירק את שלל גרוטאות ידיות איתות/מגבים שהבאתי לו ומשלל החלקים עשה יחידה אחת מושלמת ותקינה. עכשיו נשאר לו רק לבצע בדיקת צופרים, שעדיין אצלו.

עוד תוכנן על הנייר מיקומו החדש של המצבר, כשניר בן-ארי, כהרגלו, מציע לי רעיונות פשוטים וטובים מהפיתרונות שאני מביא. עוד על המצבר: בבוא העת.

היום הגעתי בסוף היום וגררתי את ינון - החשמלאי של "דרך השטח" - לטנדר, בכדי להתחיל לתכנן את השינויים בצמת החשמל. למעשה וכזכור - מצב הצמה מצוין. אלא שניסיון העבר מלמד שמדובר במערכת שלא מתפקדת יותר מדי טוב בלעשות את העבודה שלה... אז הרעיון הוא להקל עליה ולהפעיל את כל המערכות "הכבדות" באמצעות ממסרים: תאורה וצופרים, יחידת מזגן, מאוורים חשמליים לרדיאטור. עוד הוחלט סופית כי המיקום של אותם ממסרים, כמו גם של המייבש יהיה היכן שבמקור מוקם המצבר.

והדבר האחרון: הרדיאטור והמעבה. אמנם אפשר להשתמש ברדיאטור המקורי של הטנדר, אבל חוששני שהוא יהיה קטן מדי, בהתחשב בדרישות המוגברות מצד המזגן וגם גודלו הפיסי של הרדיאטור הזה לא יאפשר שימוש בשני מאוורים. נראה כי רדיאטור של דייהטסו שרייד אשר ברשותי (שגדול משמעותית) דווקא מתאים בצורתו למקום הקיים, למעט שינוי במיקום המאוורים. עוד צריך לבדוק את הנקודה הזו לעומק. ינון העלה השערה שיחידת המצנן/מעבה/מאוורים של פיג'ו 205 עשויה להתאים אף יותר. אז אם למישהו יש רעיון/גישה/מידע על יחידה כזו - זה הזמן לשלוף את המידע.

זהו להפעם.

10072011002.jpg

10072011003.jpg

10072011004.jpg

10072011005.jpg

10072011006.jpg

10072011007.jpg

10072011008.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און, כל הכבוד על העבודה היסודית ההתמדה וגם על השיתוף כאן בפורום.

לגבי תושבות האלומניום המדוברות(ציטוט מטה) גם אני הזמנתי לטריומף המשתפץ שלי את הנ"ל לכאורה נראה מבטיח, ברור שערכתי מאוחר יותר מסתבר וגם הגיוני שמתאמי הגומי בחבקים המקוריים תוכננו גם לשכח רעידות כדי שהלמי הדרך לא יעברו אל מערכת ההגה וגלגל ההגה שנמצא בידי הנהג, חבקי המתכת מקבעים את הנ"ל בצורה קשיחה ויש מצב שהתחושה לא תהיה נעימה ויותר מזה כתוצאה מהרעידות חלקים יכולים להשתחרר, להסדק וכו', חומר למחשבה.

כנראה שאת התאוריה הזאת ניתן יהיה להפריח רק לאחר שהרכב יתחיל לנוע בכבישים.

"לפיכך הזמנתי ואף קיבלתי את אותן תושבות אלומיניום המדוברות, שאמורות למנוע אחת ולתמיד את התזוזה של מסרק ההגה. צחוק הגורל הוא שהיום הגיעו לידי גם הברגים החדשים...'

בהצלחה בהמשך הדרך

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם
גם אני הזמנתי לטריומף המשתפץ שלי את הנ"ל לכאורה נראה מבטיח, ברור שערכתי מאוחר יותר מסתבר וגם הגיוני שמתאמי הגומי בחבקים המקוריים תוכננו גם לשכח רעידות כדי שהלמי הדרך לא יעברו אל מערכת ההגה וגלגל ההגה שנמצא בידי הנהג, חבקי המתכת מקבעים את הנ"ל בצורה קשיחה ויש מצב שהתחושה לא תהיה נעימה ויותר מזה כתוצאה מהרעידות חלקים יכולים להשתחרר, להסדק וכו', חומר למחשבה.

כנראה שאת התאוריה הזאת ניתן יהיה להפריח רק לאחר שהרכב יתחיל לנוע בכבישים.

ברור וידוע. ראה ציטוט מאתר "רימרס ברדרס" מהם אפשר להזמין את החלקים הנ"ל: The design of the solid mounting kit will transmi road noise, vibration and shocks up the steering coulumn. The standard rubber mounting system of course insulates the steering from such things

הציטוט הזה היה הסיבה העיקרית אשר בעטיה לא הזמנתי את תושבות האלומיניום המדוברות מלכתחילה. כאמור, מהות השיפוץ שלי היא לא להפוך את הטנדר לחיית מסלול חורכת אספלט. אלא שעוד לפני המטר הראשון שנהגתי במכונית אני מבין שיתכן שגם הפיתרון המשופר לא יהיה הפיתרון היעיל ביותר. ברור לי שהתושבות המוצקות יעבירו יותר רעידות להגה. מצד שני, המדובר במכונית עם שלדה נפרדת מהבודי וכתוצאה מכך ה"שיכוך" הטבעי בין המכלולים וכמות הרעידות בפועל המועברות לידי הנהג שונות וגדולות מאשר בתכנון מודרני, אז ההבדל לא יהיה משמעותי. אני נוטה להאמין (וכאן מדובר באמונה בלבד) שבסופו של דבר "בזכות" התכנון הגמיש של השלדה ותצורת חיבור מוט ההגה, כמות הרעידות תהיה נמוכה מאשר במקור בטריומף עם אותו סט-אפ. כך או כך, במבחן התוצאה, אם אכן פיתרון זה יתגלה כמטלטל פרקי ידים ואצבעות, המדובר בעניין של מה בכך לחזור אחורה לפיתרון הקיים והמקובל.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
און שלח לי שרטוט עם מידות או דוגמא - ואני אסדר לך כאלה חובקים מאוקולון. גם קשה גם רך.

רעיון לא רע. שווה בדיקה. ודווקא יש לי דוגמא לתת לך.

תודה על ההצעה, איך מתקדמים?

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

או לפחות מנסים...

אז אחרי פסק זמן ארוך, הגיע הזמן לחזור ולפנק קצת את הנסיכה, על אחת כמה וכמה שנראה שבעתיד הקרוב תשומת הלב שאוכל לתת לה תיפחת משמעותית.

לעת עתה זנחתי את ההתקדמות בנושא תא הנוסעים, השלמת הרכבת מערכת הבלמים, החלפת תושבות ההגה ועוד כמה דברים שעמדו על הפרק טרום נסיעתי. את מלוא כובד משקלי ואת מרב תשומת הלב תקבל בעת הקרובה מערכת החשמל וכן מערכת המיזוג. המשימה: לסיים את העבודה על צמת החשמל, כולל היחידה החדשה עבור מערכת המיזוג, עד למצב של בדיקה על "רטוב".

נשמע פשוט? לא ממש. ברשימה:

1. למקם את המצבר במיקומו החדש בדופנות תא המטען - זאת אחרי התאמת תושבת המצבר למקומה; לנתב את כבלי המצבר לפנים - תוך שבדרך יש להרכיב מפסק זרם ראשי.

2. לסיים את הרכבת הצד השמאלי של צמת החשמל בתא המנוע - כולל תיבת הפיוזים.

3. לנתב צמת חשמל החדשה למאווררים, למדחס ולשאר המרכיבים הדרושים.

4. להרכיב את יחידת המיזוג הפנימית במקומה, כולל צינורות לחימום ולקירור.

5. להתקין לוח מחוונים וקונסולה מרכזית.

או-אז, לכשתסתיים כל הסאגה הזו, אפשר יהיה לבדוק את תקינות מערכת החשמל, המיזוג וגם... מערכת הצינון של המנוע.

מערכת הצינון של המנוע... או! על זה רציתי לדבר! אמנם ברור שהכל קשור להכל, אבל דווקא למערכת הקירור חלק של ממש בהיערכות לקראת סיום הפרק הזה. כי ממערכת זו הוסר המאוור המיכני ואת מקומו אמור לתפוס מאוורר חשמלי; בנוסף, הרעיון הוא להגדיל את המצנן - לטובת יעילות קירור משופרת, בהתחשב בעומס הנוסף העומד להיות מוטל על המנוע; וגם, יש למקם את המעבה של יחידת המזגן, שגם הוא צריך ליהנות משירותיו של מאוור חשמלי.

מאחר שגם חיווט צמת החשמל תלוי במיקום מרכיבים אלו, החלטתי להתחיל ממשימת המצננים. כאמור, יש לי את המצנן המקורי של הרום, וכן מצנן ומעבה תרומת דייהטסו שרייד. על פניו נראה שהסידור הזה יכול לעבוד, אלא שינון, החשמלאי ואיש המזגנים של דרך השטח הציע לנסות את הסידור המגיע בפיג'ו 205, שם המאוורים - שלא כמקובל - נמצאים לפני המצנן והם דוחפים אוויר פנימה ולא יונקים אותו. אז בסיוע "המאגר" הגיע אלי "קיט" מושלם הכולל מצנן תחליפי חדש וכן מעבה וצמד מאווררים משומשים. קדימה למדידות!

אז אחרי דין ודברים, ניסיונות ושוב ניסיונות, ניסוי ותהיה, ומה שלא תרצו - לא איש בשורות אנוכי. הסידור הזה לא עובד. מיקום יציאות נוזל הקירור מהמצנן לא נמצאות במקום "הנכון" עבור המנוע שלי וזו הבעיה הפחות מטרידה. הסידור הזה, של מצנן/מעבה/מאווררים פשוט לא נכנס במיקום היחסית קטן (מסתבר) שקיים אצלי באוטו. אז חוזרים למצנן של הדייהטסו? אז זהו, שבחינה מעמיקה מגלה שהמדובר במצנן מעט גדול מדי ואם אשתמש בו לא אוכל לסגור את מכסה המנוע. ומה בדבר השימוש במצנן המקורי ומעבה מאחוריו? אין מקום.

אז מה עושים? ניר הציע למקם את המעבה מאחור. אולי לא הכי אידיאלי, אבל פותר את הבעיה של הצפיפות בתא המנוע. זה גם יאפשר שימוש במצנן המקורי המתאים לתושבות ורק נותר לפתור את סוגיית המאוורר.

אז בשורה התחתונה, התקדמות בפועל אין היום, אבל הרבה חשיבה, ניסיונות הרכבה ופיתרונות יצירתיים - דווקא יש. אני לא הכי שמח להשתמש במצנן המקורי, אבל אפשר גם לבנות מצנן "לפי מידה" על בסיס המצנן הזה, או על בסיס המצנן של הדייהטסו. צריך לחשוב על זה...

בתמונות:

1. המצנן של השרייד

2. המצנן המקורי של הרום

3. צמד המאווררים, תרומת פיג'ו 205

4. המעבה פלוס מאוורר- מקורי של השרייד

5. המעבה של ה-205

6. המצנן החדש של ה-205

7. המאוורר המקורי של השרייד

18072011012.jpg

18072011013.jpg

18072011014.jpg

18072011015.jpg

18072011016.jpg

18072011017.jpg

18072011018.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און בוקר טוב.

מבין שעברת להתעסק בדברים אחרים ולכן לא התקשרת. מכל מקום - האופציה שמורה לך.

מנסיון - אחרי העברה ממאוורר מיכני למאוורר חשמלי ובמיוחד כשהוספת צרכן חשמל מהותי כמו מזגן כדאי לבדוק את היכולות של האלטרנטור המקורי להטעין את המצבר. ברגעים אלה ממש מכינים לי אלטרנטור עם ליפוף כפול כדי להרים קצת את הטעינה בוולוו שלי - שעבר שינוי כזה. לא בטוח שזה רלוונטי במקרה שלך - אבל שווה בדיקה.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם
און בוקר טוב.

מבין שעברת להתעסק בדברים אחרים ולכן לא התקשרת. מכל מקום - האופציה שמורה לך.

מנסיון - אחרי העברה ממאוורר מיכני למאוורר חשמלי ובמיוחד כשהוספת צרכן חשמל מהותי כמו מזגן כדאי לבדוק את היכולות של האלטרנטור המקורי להטעין את המצבר. ברגעים אלה ממש מכינים לי אלטרנטור עם ליפוף כפול כדי להרים קצת את הטעינה בוולוו שלי - שעבר שינוי כזה. לא בטוח שזה רלוונטי במקרה שלך - אבל שווה בדיקה.

לילה/בוקר טוב.

אכן שיניתי נתיב, אבל לא שכחתי את הצעתך. צריך לפרק את הדוגמא ולזה אני לא מגיע לעת עתה. בעיית עוצמת האלטרנטור כבר נדונה במוסך. ככל הנראה הוא חלש מדי לצרכים החדשים. גם לזה נגיע וגם לזה נמצא פיתרון...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
או לפחות מנסים...

אז אחרי פסק זמן ארוך, הגיע הזמן לחזור ולפנק קצת את הנסיכה, על אחת כמה וכמה שנראה שבעתיד הקרוב תשומת הלב שאוכל לתת לה תיפחת משמעותית.

לעת עתה זנחתי את ההתקדמות בנושא תא הנוסעים, השלמת הרכבת מערכת הבלמים, החלפת תושבות ההגה ועוד כמה דברים שעמדו על הפרק טרום נסיעתי. את מלוא כובד משקלי ואת מרב תשומת הלב תקבל בעת הקרובה מערכת החשמל וכן מערכת המיזוג. המשימה: לסיים את העבודה על צמת החשמל, כולל היחידה החדשה עבור מערכת המיזוג, עד למצב של בדיקה על "רטוב".

נשמע פשוט? לא ממש. ברשימה:

1. למקם את המצבר במיקומו החדש בדופנות תא המטען - זאת אחרי התאמת תושבת המצבר למקומה; לנתב את כבלי המצבר לפנים - תוך שבדרך יש להרכיב מפסק זרם ראשי.

2. לסיים את הרכבת הצד השמאלי של צמת החשמל בתא המנוע - כולל תיבת הפיוזים.

3. לנתב צמת חשמל החדשה למאווררים, למדחס ולשאר המרכיבים הדרושים.

4. להרכיב את יחידת המיזוג הפנימית במקומה, כולל צינורות לחימום ולקירור.

5. להתקין לוח מחוונים וקונסולה מרכזית.

או-אז, לכשתסתיים כל הסאגה הזו, אפשר יהיה לבדוק את תקינות מערכת החשמל, המיזוג וגם... מערכת הצינון של המנוע.

מערכת הצינון של המנוע... או! על זה רציתי לדבר! אמנם ברור שהכל קשור להכל, אבל דווקא למערכת הקירור חלק של ממש בהיערכות לקראת סיום הפרק הזה. כי ממערכת זו הוסר המאוור המיכני ואת מקומו אמור לתפוס מאוורר חשמלי; בנוסף, הרעיון הוא להגדיל את המצנן - לטובת יעילות קירור משופרת, בהתחשב בעומס הנוסף העומד להיות מוטל על המנוע; וגם, יש למקם את המעבה של יחידת המזגן, שגם הוא צריך ליהנות משירותיו של מאוור חשמלי.

מאחר שגם חיווט צמת החשמל תלוי במיקום מרכיבים אלו, החלטתי להתחיל ממשימת המצננים. כאמור, יש לי את המצנן המקורי של הרום, וכן מצנן ומעבה תרומת דייהטסו שרייד. על פניו נראה שהסידור הזה יכול לעבוד, אלא שינון, החשמלאי ואיש המזגנים של דרך השטח הציע לנסות את הסידור המגיע בפיג'ו 205, שם המאוורים - שלא כמקובל - נמצאים לפני המצנן והם דוחפים אוויר פנימה ולא יונקים אותו. אז בסיוע "המאגר" הגיע אלי "קיט" מושלם הכולל מצנן תחליפי חדש וכן מעבה וצמד מאווררים משומשים. קדימה למדידות!

אז אחרי דין ודברים, ניסיונות ושוב ניסיונות, ניסוי ותהיה, ומה שלא תרצו - לא איש בשורות אנוכי. הסידור הזה לא עובד. מיקום יציאות נוזל הקירור מהמצנן לא נמצאות במקום "הנכון" עבור המנוע שלי וזו הבעיה הפחות מטרידה. הסידור הזה, של מצנן/מעבה/מאווררים פשוט לא נכנס במיקום היחסית קטן (מסתבר) שקיים אצלי באוטו. אז חוזרים למצנן של הדייהטסו? אז זהו, שבחינה מעמיקה מגלה שהמדובר במצנן מעט גדול מדי ואם אשתמש בו לא אוכל לסגור את מכסה המנוע. ומה בדבר השימוש במצנן המקורי ומעבה מאחוריו? אין מקום.

אז מה עושים? ניר הציע למקם את המעבה מאחור. אולי לא הכי אידיאלי, אבל פותר את הבעיה של הצפיפות בתא המנוע. זה גם יאפשר שימוש במצנן המקורי המתאים לתושבות ורק נותר לפתור את סוגיית המאוורר.

אז בשורה התחתונה, התקדמות בפועל אין היום, אבל הרבה חשיבה, ניסיונות הרכבה ופיתרונות יצירתיים - דווקא יש. אני לא הכי שמח להשתמש במצנן המקורי, אבל אפשר גם לבנות מצנן "לפי מידה" על בסיס המצנן הזה, או על בסיס המצנן של הדייהטסו. צריך לחשוב על זה...

און,

לגבי המעבה,

ראיתי בעבר טנדר וויליס שהתקינו לו מזגן ואת המעבה 'השכיבו' מתחת לרכב. אם אני זוכר נכון אפילו עשו לו 'נישה' מתחת למושב האחורי ע"י הגבהת הרצפה.

יש אצלך מקום לפני מיכל הדלק מתחת לארגז?

פורסם

כל יום שאתה לא מעדכן אנחנו לא ישנים...

תאמין לי שגם בימים שאני לא כותב השינה מדירה מעיני בגלל מחשבות על השיפוץ הזה...

און,

לגבי המעבה,

ראיתי בעבר טנדר וויליס שהתקינו לו מזגן ואת המעבה 'השכיבו' מתחת לרכב. אם אני זוכר נכון אפילו עשו לו 'נישה' מתחת למושב האחורי ע"י הגבהת הרצפה.

יש אצלך מקום לפני מיכל הדלק מתחת לארגז?

אכן אפשרות, שאין לי עליה זכות ראשונים או כל זכות. זה היה רעיון של ניר לשים את המעבה מתחת לרצפה והנושא יבחן לעומק בשבוע הבא. מקום מתחת לרצפת המכונית ממש לא חסר. הרי השלדה של כל גרסאות המכונית זהה וזה אומר שאותו משטח בגוף הפיבר שמקור יועד למושב אחורי בגרסאות הרגילות מוגבה בגלל שאין מושב אחורי ומאחר שצריך משטח הטענה שטוח. זה מוביל לכך שבין השלדה לגוף הפיבר יש שפע של מקום.

ישנה עוד אפשרות אחת שאחד מחברי הפורום כאן הציע לי בהודעה פרטית. שווה לבחון וכך אכן ייעשה בשבוע הבא.

בינתיים - תמונות של המקום מתחת למכונית וכן של המקום המצומצם בתא המנוע.

1. חלקו הקדמי של המנוע מכיוון השבכה הקדמית

2. הרווח הקטן בין הפולי של המנוע לגוף הפיבר

3. רצפת הפיבר מלמטה

4. והחלל הרב שיש בין השלדה לרצפה

18072011019.jpg

18072011020.jpg

18072011021.jpg

18072011022.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

סתם הערה קטנה, הסידור הלא אופייני של מאוור דוחף הוא לא סתם לא אופייני,

בזיוד אלקטרוני נהוג להשתמש במאוור כיונק מסיבה פשוטה, כשמאוור דוחף אויר הוא דוחוף גם את החום שהוא יוצר לתוך המערכת, לא ממש אידאלי, אני מניח שהגישה הזאת מיוסמת במכוניות גם, אומנם המאוורר מייצר חום נמוך יחסית לחום שבמערכת הקירור אך עדיין זה פחות אידאלי.

יאללה דיווחים!!!

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...